Efter 17 år: I dag fik Cimbrertyren sit sværd tilbage

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Man kan ikke sige Aalborg uden af sige Tyren. Den ikoniske Cimbrertyren, som blev skænket af De Danske Spritfabrikker i 1927 er rejst til minde om de gamle cimbrere, og den er blevet en fasttømret del af byens identitet.

Da AaB var med i Champions League blev den malet rød og hvid og mange studerende har med mere eller mindre succes forsøgt at bestige den tonstunge tyr, som står plantet lige i hjertet af byen.

Borgmesteren er klar til at gå live i radioen.

Men i de seneste 17 år har der faktisk manglet en væsentlig detalje ved Cimbrertyren, uden nogen har opdaget det.

I 2000 blev sværdet på Cimbrertyren nemlig stjålet af Anders Hansen efter en våd bytur. Det var P4 Nordjylland, der tidligere på året kunne afsløre den noget bizarre historie.

Med tiden fik Anders dårlig samvittighed og i sommeren 2001 besluttede Anders at aflevere sværdet tilbage. Han lagde det diskret ved en skulptur uden for Kunsten i Aalborg og skrev et anonymt brev til Nordjyske Stiftstidende, så han sikrede, at det blev fundet.

Få sekunder før det bliver officielt.

Sværdet blev aldrig fundet og det endte på Kunstens lager, hvor det så adskillige år senere endelig blev identificeret.

Sværdet på din rette plads

I dag er dagen så kommet, hvor sværdet efter mere end 17 års fravær skal på sin vante plads ved foden af den store cimbrertyr.

Det var en både glad og stolt borgmester, som fik lov til at sætte sværdet på sin rette plads.

Det var P4 Nordjylland der kunne bringe historien i sin tid, og derfor var det også passende, at sværdet fandt sin rette plads direkte i radioen.

Da nyheden blev bragt i maj-måned skrev Thomas Kastrup Larsen på Facebook: “Helt surrealistisk at sværdet kan blive stjålet fra Aalborgs nationalsymbol, uden at nogen opdager det. Men skønt at få det tilbage. Nu skal det op igen,”

Og op kom det. Det var endda borgmesteren selv, der havde æren af at sætte sværdet på plads, og i de lokale radionyheder kl 9.30 blev det så officielt, at Cimbrertyren efter 17 år endelig har fået sit sværd tilbage.

Du kan læse meget mere om sværdets forsvinden lige her.