Efter 15 år midt i Aalborg: Kendt restaurant lukkede i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
En klassisk ret på A Herefoord Beefstouw
En klassisk ret på A Herefoord Beefstouw

En æra sluttede i aftes.

A Hereford Beefstouw kørte de sidste serveringer ud nogensinde på placeringen i gården Ved Stranden 7.

Den kendte restauratør Hans Boldt har trukket stikket på kødrestauranten, der har ligget midt i Aalborg i adskillige år. I 15 år har Hans Boldt haft franchise-rettighederne til restauranten. Han har også Restaurant Hos Boldt, der dog ikke længere er en dag-til-dag restaurant.

A Hereford Beefstouw er en landsdækkende restaurantkæde med fokus på kød i høj kvalitet, og så er det så franchise-tagere i de enkelte byer.

Hans Boldt har drevet A Hereford Beefstouw i 15 år, men nu vil han ikke mere. Det skrev han på restaurantens Facebook-side sent lørdag aften.

“Efter 15 år har jeg besluttet at lukke restauranten og sige farvel til A Hereford Beefstouw. Der søges netop nu efter nye lokaler til en ny restaurant i det nordjyske, så A Hereford Beefstouw og kærligheden til det gode oksekød forsvinder ikke fra det lokale bybillede. Jeg takker for nogle gode år som restauratør i Aalborg med loyale gæster og gode oplevelser. // Hans Boldt,” skrev han i Facebook-opslaget.

Restaurantkæde presset i Danmark

Som det altså nævnes, så er lukningen ikke ensbetydende med, at A Hereford Beefstouw definitivt trækker sig ud af Aalborg eller Nordjylland for den sags skyld.

Der er dog ingen tvivl om, at restaurantkæden generelt er presset på markedet i Danmark. I de seneste offentliggjorte regnskabsår er A Hereford Beefstouw i Aalborg kommet ud med røde tal senest i 2016 med et resultat før skat på -476.000 kr.

På landsplan er resultaterne på bundlinjen også dykket markant for selskabet Aage Damgaard Aps med hovedkontor i Herning, som står bag restaurantkæden. Resultatet før skat i 2016 dykkede til 6,7 mio. kr. mod 17,3 mio. kr. i 2015.

I sidste uge leverede Jyllands Posten en rædsel af en anmeldelse på A Hereford Beefstouw i Lund lige uden for Herning. Blandt andet skrev anmelderen;

“Industriboller og et rædselskabinet af en salatbar er ikke godt nok i 2018, hvor gode bøfrestauranter ikke længere er et særsyn,” skrev Jyllands Posten.

Har 11 restauranter i Danmark

Avisen gav tre stjerner, hvor det kun var omgivelserne og servicen, der trak oplevelsen op fra to.

BT talte efterfølgende med direktøren for selskabet bag A Hereford Beefstouw, og du kan læse hans forsvar her

Hereford Beefstouw har 11 restauranter i Danmark og fire i udlandet; to i Australien, en i Sverige og en på Grønland. Restauranten blev grundlagt i 1971.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvad der eventuelt erstatter A Herefoord Beefstouw i lokalerne Ved Stranden.