Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ingen grund til panik: EDC’s Boliggaranti giver tryghed, når huset skal sælges

Af Jens Erik Møller

I disse dage er arbejdet med at pakke flyttekasser godt i gang hos familien Antonsen fra Schubertsvej i Frejlev. Om et par dage får de nemlig nøglerne til det nye drømmehus.

Men flytningen var tæt på ikke at blive til virkelighed – ikke i denne omgang i hvert fald. For usikkerheden og utrygheden ved at sætte til salg uden at have købt et nyt fyldte en del. For hvad nu hvis man ikke kunne finde et nyt sted at bo, inden det gamle var solgt…

”Vi havde fundet et hus, vi gerne ville have, men kunne vi nå at sælge vores eget, inden det blev solgt for næsen af os?” – det var det store spørgsmål, fortæller faren i familien, Mikkel Graugaard Antonsen.

Mikkel og hans hustru ville ganske enkelt ikke risikere at komme til at sælge det gamle hus uden at have sikret sig det nye først. Derfor var EDC Danebos tilbud om boliggaranti altafgørende for familien Antonsen.

”Vi følte, vi var lidt i tidsnød, og det gav derfor en god tryghed at vide, at vi kunne komme ud af salget igen, hvis det nye hus blev solgt til nogle andre. Vi har to små børn, så vi ville ikke udsætte dem for flytte-virvar for længe. Det var meget vigtigt for os at kunne gå fra det ene hus til det andet i en glidende overgang,” siger Mikkel.

At det hele skulle times med institutionsplads, så den mindste på ni måneder ikke skulle begynde ”det gamle sted” og så hurtigt flytte til ”det nye”, gjorde ikke øvelsen nemmere, forklarer Mikkel.

Betinget salg er en boliggaranti

Denne utryghed i forhold til at sælge sit hus, før man har fundet et nyt sted at bo, er familien Antonsen ikke ene om.

Ifølge EDC Danebo i Aalborg ses det ofte, og det præger boligmarkedet negativt, fordi det ganske enkelt afholder folk fra at sætte deres boliger til salg.

Derfor tilbyder EDC Danebo nu det, som kaldes for Boliggaranti eller ’betinget salg’. Det vil sige, at man på normalvis sætter sin bolig til salg og finder en køber.

Dernæst laver man så en købsaftale, hvor salget kun bliver en realitet, hvis sælgeren finder en ny bolig at bo i, typisk i løbet af 1-3 måneder, men måske også længere tid i nogle få tilfælde. Finder man ikke et nyt hus, så annulleres handlen, og det er i princippet ’solgt eller gratis’.

På den måde kommer der ro på i forhold til at finde et nyt sted at bo. Og det var netop denne ro og tryghed der gjorde, at familien Antonsen satte deres hus i Frejlev til salg.

”Hvis vi ikke havde set det hus, som vi ville have, så havde vi ikke sat det gamle til salg. Det nye skulle være til rådighed, der skulle faktisk helst være en købsaftale, før vi ville sætte det gamle til salg.

Derfor var det en fordel, at vi kunne lave to betingede aftaler – både købsaftalen på det nye og salgsaftalen på det gamle,” fortæller Mikkel Graugaard Antonsen.

”Hvis ikke det rigtige hus var dukket op, så kunne vi godt have ventet rigtig længe med at flytte. Måske op til fem år. For så længe børnene er små, var der god plads til det hele i det gamle hus. Det vil nok først være, når de blev præ-teenagere, at de gerne ville have sine egne store værelser.”

Boliggarantien var altafgørende

EDC Danebos tilbud om at lave et betinget salg, hvor det gamle hus i Frejlev kun blev solgt, hvis det lykkedes af købe drømmehuset i Aars, var altså i sidste ende altafgørende for hushandlen. Men det var også en helt afgørende faktor i valget af ejendomsmægler, forklarer Mikkel og tilføjer:

”Vi kontaktede flere forskellige mæglere, men her havde vi følelsen af, at vi blev taget i hånden af en erfaren mægler, og derfor valgte vi EDC Danebo. Vi mødte et fåtal af mæglere hos EDC Danebo, de samme mæglere hver gang, og de var fleksible ift. at mødes eller klare noget over telefonen. De satte også en realistisk pris på vores hus, så vi fik et hurtigt salg.

Og så har de også hjulpet med at få købsaftalen på det nye hus på plads. Det var enormt betryggende at have en med insiderviden om huskøb, som kunne klare den hårde studehandel for os – hvad man måske kan få med oveni osv. – så vi ikke selv stod med det hele selv i en travl hverdag med to små børn. Så alt i alt har det været en virkelig god oplevelse at være kunde her.”

Så nu mangler der kun selve flytningen fra Frejlev til Aars. Familien får nøglerne til det nye drømmehus 1. maj, og den er derfor godt i gang med at pakke flyttekasser. Og her hjælper EDC Danebo dog ikke – men derimod er det Mikkels hustru, der er den store organisator, som sørger for, at hverken kaffemaskine eller strygejern bliver væk i flyttekasserne, afslører Mikkel.

Har du lyst til at høre mere om ’bolig-garanti”, og hvordan det kan hjælpe dig trygt videre med dit boligsalg, så kan du kontakte EDC Danebo Aalborg her.

Ingen grund til panik: EDC's Boliggaranti giver tryghed, når huset skal sælges
EDC Danebo på Vesterbro i Aalborg.

Del artikel

Andre læser også