Nordjysk design: Aalborg-iværksætter har kastet sig ud i ur-eventyr

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På trods af, at de fleste af os næsten altid har skærm inden for rækkevide, der blandt andet kan vise klokken, er det klassiske armbåndsur stadig blandt verdens mest populære accessoires.

Det er nemlig mere end blot en tidsviser; det er i lige så høj grad et smykke, som for mange er lige så vigtigt som den nystrøgede skjorte eller de helt rette par sko.

Og nu tager den aalborgensiske iværksætter, Mikkel Christiansen, kampen op med giganter som Rolex, Seiko og Tag Heuer.

Han har netop startet det helt nye ur-firma Ebert Denmark, der har sin første danske ur-kollektion klar.

“Firmaet er opkaldt efter min farfars bageri i den nordjyske by Hellum, hvor masser af dansk kvalitetsbrød og kager blev langet over disken i en årrække.

Hans fokus var på solidt, dansk håndværk og ikke mindst den højeste kvalitet.

Derudover gik han altid rundt med et klassisk Seiko-armbåndsur, så han altid kunne holde øje med tiden, når det perfekte brød skulle bages.

Det inspirerede mig til at skabe et helt unikt ur, som har rødder i min egen historie og ikke mindst i den stolte tradition, som dansk arkitektur og design har.”

Nøje udvalgte materialer

Mikkel har fra start haft fokus på at skabe et tidsløst design, som både skulle være enkelt, men også have helt særlige kendetegn, så et Ebert-ur skiller sig ud fra mængden.

“Det særligt karakteristiske er remmen, som traditionelt set er to-delt.

Jeg har valgt et design, hvor rem og urkasse bliver til én enhed på urets bagside.

Jeg synes det giver et både æstetisk flot udseende, men samtidig også en stor funktionalitet, fordi man nemt kan montere en anden rem.”

Hvis man går med armbåndsur til daglig ved man også, at remmen med tiden kan blive både snavset eller gå i stykker.

“Selvom vores remme er lavet af ægte italiensk læder, har de jo bare ikke samme levetid som urkassen.

Derfor opstod idéen til, at remmen skulle være noget man kunne skifte – både pga. slid, men hvis man ønsker et andet æstetisk udtryk.”

Derfor medfølger der også en skruetrækker med uret, så man nemt kan skifte remmen på uret.

Der er lagt vægt på, at uret kun består af de bedste materialer. Udover de lækre remme, er urværket schweizisk, som er produceret af Ronda Swiss.

Glasset er lavet af den anti-refleksive safirkrystal.

Ebert-uret er derudover vandafvisende på op til 50 meters dybde.

Fra drøm til virkelighed

Uret blev lanceret i slutningen af maj, men processen med at skabe det perfekte armbåndsur har været en lang rejse for Mikkel.

“Jeg gik på HTX i Hjørring, hvor jeg tog designfag. Der sad jeg tit og legede med forskellige designs og skilte en masse forskellige ure ad for at se, hvordan de var designet.

Passionen for armbåndsure fortsatte bare, og efter jeg blev student begyndte jeg på en stor research-fase, hvor jeg blandt andet har besøgt Ronda i Schweiz og min leverandør i Hong Kong for at være med i samtlige processer.”

Ved siden af drømmen om at skabe en dansk ur-succes, arbejder Mikkel som driftchef i Føtex-kæden for at få økonomien til at hænge sammen.

“Jeg håber selvfølgelig, at folk tager godt imod uret, og jeg på sigt kan udvikle endnu flere fede produkter,” fortæller Mikkel.

Intropris resten af juni

Ebert har en pris på 1695 kr, men resten af juni-måned kører de med 15 % på uret, hvor man oven i købet får en ekstra rem med i prisen.

Urkassen fås i Skinnende guld / hvid, Skinnende sølv / hvid, Børstet guld / hvid, Børstet Sølv / hvid, Sandblæst sort / hvid.

Urremmen fås i farverne sort, blå, brun, mørkebrun, lysbrun.

Urlåsen fås i Børstet guld, Børstet sølv, Sandblæst sort, Skinnende guld, Skinnende sølv. 

Du kan se det fulde udvalg af urene her.

Madfestival skudt i gang midt i Aalborg: Det kan du opleve i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

For andet år i træk blev Nordjysk Madfestival skudt i gang fredag eftermiddag.

Det er brancheforeningen Nordjysk Mad og Turisme, som står bag den store Madfestival, der byder på både aktiviteter og masser af smagsoplevelser for de mange besøgende.

I eftermiddag var der fuld knald på Gammeltorv, hvor der blandt andet blev afholdt Østers Battle. 10 restauranter lavede hver deres version af en lækker østers-ret.

Foto: Dennis Blok

På festivalpladsen er der bar, madboder og foodtrucks, hvor festivalens gæster kan forsynes sig af de nordjyske retter.

Lørdag er der noget for alle aldre. Børnene kan opleve dyr til dyrskue. De voksne kan opleve pastaskole og madworkshop og i det hele taget få et indblik i hvor mange skønne råvarer, der produceres i Nordjylland.

Klokken 11.00 går Årets Grønt Ret konkurrence i gang, hvor flere af Aalborgs samt øvrige Nordjyllands bedste restauranter dyster.

Man kan komme helt tæt på de dygtige kokke og se deres detalje-sans og den måde de bygger en ret op på.

Lørdag den 24. august

Festivalspladsen
10.00 Dyrskue, madboder og stande er åbne.
18.00 Tak for i dag.

Madværksted
10.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.
12.00 Paulas Pastaskole  og Kornets Hus – Lær at lave italiensk håndlavet pasta af lokale råvarer
14.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.

De 10 køkkener
11.00 Årets Grønt-ret – Nordjyske restauranter kæmper om at lave den bedste ret med grønsager.

VIP-Lounge
14.00 Jonas Jensen – skab den æstetiske bordopdækning til at fuldende madoplevelsen.

Hvad: Nordjysk Madfestival
Hvor: Gammeltorv
Hvornår: 23. og 24. august

Du finder mere info her.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her