Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis kultfilm: Se The Big Lebowski med sand mellem tæerne

Af Emil Kjær Jørgensen

Den seneste uge har vi haft fantastisk vejr i Aalborg, som virkelig har indbudt til at gøre brug af de mange udendørs åndehuller som eksempelvis Vestre Fjordpark.

Men kigger man ud af vinduet i disse dage, ser man ikke andet end regn, regn og mere regn.

Men så er det jo godt, at Nordkraft har en løsning, så du stadig kan få sand mellem tæerne med en kold i hånden, siddende i strandstol – helt uden blæst, kulde og regn.

Det indendørs strandparadis, Costa Del Nordkraft, er blevet en fast sommertradition her i byen, og hver torsdag inviterer de, i samarbejde med Biffen, til helt gratis solnedgangsfilm i Kedelhallen.

Her kan du – med fødderne plantet i sandet – nyde en god film.

Kultfilmen over dem alle

Og på næste torsdag, den 8.august, kan det godt være, at der bliver ekstra rift om pladserne i Kedelhallen. Biffen viser nemlig kultfilmen The Big Lebowski kl. 21.30, og den kræver jo nærmest ikke nogen præsentation.

Baren åbner allerede kl. 20.30, og hvem ved – måske man kan nyde en White Russian, mens man venter på The Dude og alle de andre geniale karakterer fra filmen?

Coen-brødrenes mest elskede kultfilm har nemlig det hele: Et kuleskørt plot, kostelige karakterer og krøllet dialog.

Du kan nyde Jeff Bridges som ’The Dude’, den bowlingspillende, potrygende hippie, som tilfældigvis deler navn med rigmanden Lebowski.

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med klassikeren kommer hermed et kort resumé:

”Ve vant ze money, Lebowski!”. Coen-brødrene leverer (igen-igen) en vanvittig historie fuld af sære eksistenser og elskelige idiotiske indfald.

Den midaldrende hippie ’The Dude’ tilbringer det meste af sin rigelige fritid i en bowlinghal sammen med den småpsykotiske Vietnam-veteran Walter (John Goodman) og den ikke alt for opvakte Donny (Steve Buscemi).

’The Dude’ bærer det borgerlige navn Lebowski, og det deler han tilfældigvis med en fed, usympatisk rigmand. På grund af navnefællesskabet bliver han fejlagtigt overfaldet af et par gorillaer, der tilmed tisser på hans gulvtæppe.

Opildnet af sine to bowlingkammerater opsøger han den anden Lebowski for at få erstattet sit højtelskede tæppe. Og så har vi for alvor balladen.”

Hvad: Solnedgangsfilm; The Big Lebowski
Hvor: Kedelhallen, Nordkraft
Hvornår: Torsdag den 8. august kl. 21.30 (Baren åbner 20.30)

Du finder mere info her.

Del artikel