Dulce de leche, mocha og guldstøv: Café melder sig på banen i fastelavnsbolle-kampen

Vi har ikke fået sukkerchok endnu – bare rolig.
Og i dag var vi så heldige, at endnu en ny spiller havde meldt sig på banen i fastelavnsbollekampen.
Caféen har ry for at kreere nogle lidt mere eksperimenterende fastelavnsboller hvert år. Og år efter år kommer de med nye bud på deres version af fastelavnsbollen.
Det er selvfølgelig Caféministeriet, der er tale om. Og i år har de disket op med to nye varianter – begge i form af den franske chox au craquelin, der er en form for vandbakkelse med en sprød og krakeleret overflade.
Måske har du set deltagerne i Den Store Bagedyst kaste sig ud i det vandbakkelseslignende bagværk.
Nogle har mestret det, mens andre har fejlet. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det kræver dygtig håndkraft at nå i mål med den her type bolle.
Så vi skulle selvfølgelig forbi Caféministeriet for at se, om de kunne håndtere det svære bagværk.

Knasende sprødt ydre
Den ene variant går under navnet Rasberry Delight og er en sag med fyld af hindbærcreme og dulce de leche toppet med hvid chokolade og pistacie.
Den anden er med fyld af mocha og chokoladecreme toppet med chokolade og pekannødder – den kalder de Mocha-choco.
Bollerne var bagt ret forskelligt.
Den ene var blød, lidt æbleskiveagtig og ikke noget at skrive hjem om, mens den anden var helt luftig og med et sprødt og nærmest makronlignende ydre.
Der er derfor ingen tvivl om, hvilken af dem de var lykkedes med. Og når bollen har det knasendesprøde ydre og det bløde og lette indre, er den helt perfekt. Da vi satte tænderne i hindbærvarianten, var der derfor ikke et øje tørt, og vi var kun sekunder fra at kaste armene op over hovedet i ren jubel.
Luftig og lækker creme
Mochacremen var vi især vilde med. Den var luftig med en lækker, men ikke for kraftig smag af kaffe. Da den bliver suppleret af chokoladecremen, er den helt sikkert både noget for dem, der drikker kaffe og dem, der ikke gør.
Cremen med hindbær var lidt mere frisk, mens den dejlige dulce de leche stod for sødmen.
Vi havde faktisk ikke en finger at sætte på denne variant.
Og så har hindbær kombineret med hvid chokolade bare aldrig gjort nogen fortræd.

De var begge smukt pyntet med et kæmpe stykke tyk chokolade, guldstøv og knasende chokoladekugler. Det gjorde både noget godt for øjet og for de glade chokoladegrise, som vi nu engang er.
Fastelavnsbollerne koster 45 kroner ud af huset og 50 kroner, hvis du gerne vil nyde dem i caféen.
Du finder dem hos Caféministeriet på Møllegade 19.