Duften af chokoladebollerne breder sig igen: Nu er Slotsbageren endelig flyttet

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var tilbage i oktober, at vi her på migogaalborg.dk kunne fortælle om Slotsbagerens flytteplaner.

Men man kender den legendariske Slotsbager dårligt, hvis man ikke ved, at tingene kommer, når tiden er til det.

De sidste mange uger har butikken i Slotsgade dog været lukket, så da vi i dag pludselig kunne dufte de legendariske chokoladeboller på Boulevarden, så vidste vi, hvad der var i gære.

Ganske rigtigt. Der var åbent med et fint lilla skilt på facaden. Det er på Boulevarden 5, du fremover skal forsyne dig med bagværket fra Slotsbageren.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi den seneste uge har spurgt Abdalla og familien om den officielle åbningsdag. Torsdag var ikke blandt svarene, vi fik, men det er jo lige præcis det, der gør Slotsbageren så legendarisk. At man aldrig lige helt ved, hvor man har ham.

Derfor eksisterer der bl.a. en Facebook-gruppe, der hedder “Har Slotsbageren åbent i dag”.

Den nye butik på Boulevarden er markant større end den i Slotsgade, hvor der stort set altid har været kø ind til i åbningstiden.

Nu er planen, at der skal være plads til at købe sin chokoladebolle, anden kage eller deres lækre brød og sætte sig inde i det nye store lokale. Det bliver med en lille tilhørende café, hvor der kommer borde og stole.

Den del står dog ikke færdig endnu. Så det er kun for Take Away-salget, Slotsbageren har åbnet for i nye større omgivelser.

Der er også et skilt med åbningstider nede ved den nye Slotsbager. Det bliver interessant at se, om de kan holdes. Da vi talte med indehaver og bager Abdalla i oktober spurgte vi nysgerrigt ind til, at man aldrig vidste, hvornår der var åbent.

“Jeg arbejder meget og ofte mange timer om dagen. Derfor er jeg også træt nogle dage og har brug for at slappe af, og så holder vi lukket. Vi er kun rigtig glade for, at kunderne lægger mærke til, om vi har åbent eller ej. Det må jo betyde, at vi gør noget godt,” sagde Abdalla dengang.

Omkring de legendariske chokoladeboller forklarede han;

“Det handler ikke om en hemmelig opskrift eller noget i den stil. Jeg har været bager i 17 år. Jeg er selv fra Libanon, og allerede i min ungdom var jeg meget interesseret i at bage. Så det handler om kærligheden til brødet og vide hvornår brødet er svampet og lækkert nok.

Det handler om mængden af ingredienserne, og det handler om hvorvidt brødet har stået og hævet i halvanden time eller i ti timer. Mange små ting gør en forskel, når man bager, men jeg er selvfølgelig utrolig stolt og en glad mand over vores mange dejlige kunder, som sætter pris på vores chokolade-boller og andre ting i butikken.”

Du kan læse resten af interviewet her

I aftes skrev vi også om et andet bageri i byen, der er flyttet

Laver nogle af Aalborgs lækreste kager: La Bonta er åbnet i nye omgivelser