100% økologisk: Du får nogle af Aalborgs bedste salater på Green Neighbour

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I sidste uge tippede vi om måske Aalborgs bedste burger Chuck Wagon – læs den her – så vi følger op med endnu et tip om et lidt overset nyt sted i byen.

Da Magasin åbnede tilbage i september, var det nemlig ikke kun med fokus på mode, make-up og interiør.

Ved udgangen mod Nørregade åbnede i slutningen af 2018 nemlig også en grøn, lille perle – Green Neighbour.

Her finder du en lækker sammensætning af salater, der smager fantastisk, og så er det hele altså 100% økologisk.

Green Neighbour’s største mission er at gøre sund mad mere tilgængeligt for alle – og samtidig også være det mest attraktive valg blandt de mange madmuligheder, som byen i forvejen byder på.

Green Neighbour findes allerede i Aarhus Central Food Market, men nu var turen altså kommet til Aalborg.

“Konceptet er jo allerede kendt i Århus, men da vores fornemmeste opgave er at fremme folkesundheden, så ønsker vi selvfølgelig også at brede det endnu mere ud,” fortæller Janni Nielsen, der er daglig leder i Green Neighbour i Aalborg.

Salat skal ikke være kedeligt

Den lille biks, som faktisk er nabo til Magasins egen chokoladeafdeling, ligger til fri skue, når du træder ind af indgangen ved Nørregade.

De naturfarvede møbler og grønne planter vidner allerede her om, at der er tænkt over mindste detalje … og sådan forholder det sig også ude i køkkenet.

Her tryller Janni og det øvrige personale med alt fra kål, kylling, falaffel, spinat, bønner, sweet potatoes, avocado og et hav af forskellige sauces; der tilsammen bliver til et oplagt måltid for dig, der gerne vil have sund og velsmagende mad.

For, som Janni siger: “Salat behøver bestemt ikke at være kedeligt!”

Men udover at være lækkert(!), så er der også mange sunde tanker bag de flotte salater og bowls.

“Vi arbejder ud fra et bæredygtigt perspektiv med omtanke for omgivelserne, naturen og ikke mindst dyrene. Derfor er vores fokus primært på grøntsager og salat – og så skal det hele selvfølgelig være økologisk og så lokalt som muligt,” forklarer hun.

“Derudover går vi også op i, at alting laves helt fra bunden. Frugt og grønt er altid friskt, og vi ovnbager, rister kerner og blander selv vores dressinger. Der skal være en gennemsigtighed, sådan at what you see is what you get.”

En sund mæthedsfornemmelse

Vores besøg hos Green Neighbour tog hos igennem hele junglen af salater – og vi må give Janni ret: Det var bestemt ikke kedeligt.

Sammensætningerne var nytænkende, samtidig med, at de ikke var sprængfyldte med ingredienser, som vi aldrig har hørt om.

Derudover kan vi fremhæve, at der i den grad var kælet for smagen. 

I vores job, hvor man ofte kommer hele fødekæden igennem, så sker det ind i mellem, at vi ender i en mere kedelig smagsoplevelse, hvor andre elementer i stedet har haft prime time. 

Hos Green Neighbour smager salaterne af noget, der er plukket direkte fra naturen, og man føler sig mæt på den sunde måde efterfølgende.

Ikke kun fordi man er proppet til randen med sundhed, men også fordi man ikke sidder med en tung følelse af at have fyldt sig selv med fed mad og tomme kalorier.

Kvalitet og 100 % økologi

Priserne ligger eksempelvis på 75 kr. for en stor Beet the Kale eller Smoked & Sweet (59 kr. for en lille), og i forhold til hvad prisniveauet på salatbarer ellers i Aalborg, så ligger det lige en tak højere.

Til gengæld er der kælet for kvaliteten og så det aspekt, at der er fokus på 100% økologi.

Her har vi ellers været vant til, at We Feat på Boulevarden har været alene på det med økologi.

Så et godt tip herfra er at få prøvet Green Neighbour på næste shoppe-tur, frokost eller veninde/venne hygge og selv bedømme, om det ikke er blandt byens førende på lækre salater.

… Måske især hvis januarkuren er ved at føles lidt stram – så at sige.

Få inspiration til hvor du skal spise næste gang – MigogAalborg har byens mest omfattende spiseguide – se den her

Pinlige sex-historier og Pernille Rosendahl koncert: Stort Summer Lounge event onsdag

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvad har Pernille Rosendahl og 100 kiksede knald med hinanden at gøre?

På papiret er svaret – intet.

Men i morgen onsdag d. 19. juni bliver de alligevel sammenbragt under samme paraply.

KUNSTEN Summer Lounge inviterer nemlig inden for i deres megahyggelige parkområde til både intimkoncert og Talkshow.

Vejret lover nogenlunde tørt onsdag eftermiddag, men vanen tro varsles der fra DMI om risiko for lokale skybrud og torden.

Smuk intimkoncert i vente

Pernille Rosendahl står for det musikalske, når hun indtager scenen og giver en smuk intimkoncert med sine mange skønne numre både solo og fra Swan Lee tiden.

Med til Kunsten Summer Lounge tager hun sin nye udgivelse, The Hurt, og et veloplagt band, og du vil kunne opleve både nye, såvel som gamle hits, når hun indtager scenen i Skulpturparken.

Pernille Rosendahls modsætning må være KUNSTEN Talkshowet denne onsdag. Her skal der nemlig tales om 100 kiksede knald.

Mormortrusser og dillere så store som bybusser

I introduktionen til selve indslaget skriver de;

Mormortrusser, tørre skeder, ufrivillige kropslyde, væsker på afveje, dillere så store som bybusser og alt for små, lilla buksedragter: Det her bliver pinligt!

Oplev forfatterne Nana Balle og Irene Nørgaard, der har samlet kendte mænd og kvinders historier fra underlivet i bogen 100 kiksede knald.

Knald, som foregår i både kælderskakter og på kollegieværelser, men aldrig foregår, som man lige havde håbet på.

Der er plads til krumme tæer og befriende latter over alle de vildspor, liderligheden kan føre os ud på.

Program denne onsdag

Kl.16.00   Baren åbner. DJ TWA sætter lyd til sommeren
  Workshop: Strik med Strikkedamerne fra Skabagtig
  Café Aalto åbner for servering af mad
Kl.17.00   Talk: 100 Kiksede Knald
  Workshop: Kreativitariums familieværksted
Kl.18.00   Pop-up: Omvisning i Skulpturparken med Kunsten   Kreativitarium
Kl.19.00   Musik: Pernille Rosendahl
Kl.20.30   Tak for i aften. Vi ses i næste uge!

 

Tigerunger og ny isbjørn: Nu kan du komme med bag kulisserne i Aalborg Zoo fra sofaen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Vi elsker at følge med i hverdagen i Aalborg Zoo. Senest var vores læsere ellevilde med historien om dyrepasser Frank, der reddede de små tigerunger ned fra en høj afsats – læs om det her.

Af de ting som Aalborg Zoo rent faktisk kan planlægge, så har den store populære dinosaurudstilling fyldt meget i 2019 hos Aalborg Zoo.

Nu ser endnu et spændende tiltag dagens lys, som giver mulighed for at følge med i havens aktiviteter, når det passer dig.

“Året er gået godt indtil videre, og der har været rigtig mange glade besøgende.

Både børn og voksne tilkendegiver, at det er en super fed dinosaurudstilling, som sætter fortidens dyreliv på dagsordnen, men også kan give en vinkel på de nuværende natur- og klimaforandringer,” fortæller markedsføringsansvarlig Susanne Solskov.

Nu tilfører Aalborg Zoo et nyt tiltag, så det fremover bliver muligt at komme med bag kulisserne og opleve det fantastiske arbejde og dyreliv helt tæt på.

Det kan du endda gøre hjemme fra sofaen, og dermed er man også klogere på livet i Zoo, når man så besøger parken.

Foto: Christine Luca, MigogAalborg

Dyrepassere bliver Youtubere

Tre dyrepassere kommer til at kunne skrive en ny arbejdsopgave på CV’et, da de fremover skal agere Youtubere ved at stå foran kameraet og fortælle om den daglige gang i en zoologisk have.

“Der er masser at glæde sig til.

Det bliver underholdende, ekstremt fagligt og tæt på. Det bliver muligt at opleve hvordan det er at arbejde med dyrene, og hvorfor det er så vigtigt at have dyrene i en zoologisk have.

Vi baserer alt vores arbejde på værdierne i naturbevaring, truede dyrearter og bæredygtighed.

Den skarpe faglighed, der altid er gennemgående i arbejdet med de mange dyr, kommer altså også til at gennemsyre de nye YouTube-videoer,” siger Susanne Solskov.

De tre dyrepassere, som skal stå foran kameraet, er Kathrine, Anders og Marc.

De arbejder til dagligt i hver sin af de tre store dyreafdelinger i Aalborg Zoo, nemlig rovdyr, savanne og regnskoven, som dyrene er opdelt i.

Man får det hele med

Susanne Solskov fortæller med et glimt i øjet, at man eksempelvis kommer til at kunne følge med i, hvad der sker hos elefanterne, når dyrepasserne glemmer en rive i anlægget, tjek af dyreunger, dyr der kommer og går og meget andet.

Hun understreger dog også, at selvom dyreunger ofte giver garanti for nuttethed, så er parringsfasen, yngelplejen osv. vigtigst i relation til de voksne dyrs adfærd, og at ungerne selvsagt er fundamentet i avlsprojekterne.

“Formålet er at fortælle, at vi kigger ud med det lange lys på, om hvordan vi sikrer den bedste genetiske dyrebestand, og det vil vi berøre som noget nyt på YouTube, som vi også til dels har berørt disse ting allerede på sociale medier som Facebook og Instagram.

På YouTube kan vi bare gå et spadestik dybere, og det bliver super godt”.

Senest har der været stor opmærksomhed omkring de to små tigerunger, og han-isbjørnen Nord, som er på udlån fra København ZOO for at parre sig med hun-isbjørnen Malik i Aalborg.

Dermed bliver der rigeligt at følge med i for den store dyreelsker, som ønsker at være tæt på de eksotiske dyrs dagligdag, og den rolle dyrene spiller på den lange bane set med naturbevaringsbrillerne.

Aalborg zoo ligger en ny vlog ud hver mandag kl. 16.30, og du kan finde deres Youtube kanal her.

Juletræsfældning og temafest: Her er vinderen af Årets Villavej 2019

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Nordjyske Bank
Foto: Nordjyske Bank

Gode naboer og fællesskab på en villavej kan have stor betydning for, om beboere er glade og trygge ved at bo side om side.

Netop disse egenskaber havde stor indflydelse, da jagten gik på at finde Årets Villavej 2019 i Nordjylland.

Stifterne af prisen Ejendomsmæglernes Fond og Nordjyske Bank havde stor fokus, da de skulle finde Årets Villavej 2019. Glæde af hinanden og samarbejde på en villavej skaber en bedre hverdag.

Nu er vinderen ud af mange nominerede fundet.

Gartnervangen 14-32 i Nibe er i år løbet med titlen, og kan nu kalde sig for Årets Villavej 2019.

De modtager en pengepræmie på 10.000 kroner til et fælles arrangement, og kan smykke sig med et Årets Villavej 2019-skilt, der kan pynte ved indkørslen til kvarteret, for netop at vise hvad et godt naboskab er.

Gartnervangen i Nibe er kåret til Årets Villavej 2019

Baggrunden for sejren skal findes i det stærke naboskab, der præger den lille vej i Nibe.

Beboerne på Gartnervangen har mange sociale traditioner som fælles juletræsfældning, julebelysning i juletiden, temafester og sammenskudsmad ved andre lejligheder.

Derudover har beboerne en fælles hente- og bringeordning af hinandens børn, og der er en stor omsorg for hinanden og en god velkomst, når der kommer nye naboer til.

Sådan skriver Nordjyske Bank på deres hjemmeside.

Foto: Nordjyske Bank

Andenpladsen gik til Golfparken i Frederikshavn, som vinder 5.000 kroner og 3. pladsen blev Venusvej i Aalborg, som vinder 2.000 kroner, som også skal anvendes til et fælles arrangementer.

Stort fokus på et godt nabofællesskab

Da Nordjyske Bank og Ejendomsmæglernes Fond i 2017 stiftede prisen Årets Villavej, var det med det formål at inspirere andre og vise de bedste eksempler på, hvad et godt og givende naboskab kan indebære, som Gartnervangen i år fremstår som skoleeksemplet på.

Det første år vandt Moltkesvej i Dronninglund, og sidste års vindere var Gyldenlakvej i Nørresundby.

Ejendomsmæglernes Fond er en velgørende fond, som løbende uddeler bidrag på op imod en million kroner årligt til kulturelle, videnskabelige og socialt velgørende formål, særligt i Nordjylland.

Dommerpanelet i Årets Villavej består af Steen Royberg fra Ejendommæglernes Fond, direktør Claus Andersen, Nordjyske Bank, og direktør Per Dam Jensen, Sol og Strand.