100% økologisk: Du får nogle af Aalborgs bedste salater på Green Neighbour

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I sidste uge tippede vi om måske Aalborgs bedste burger Chuck Wagon – læs den her – så vi følger op med endnu et tip om et lidt overset nyt sted i byen.

Da Magasin åbnede tilbage i september, var det nemlig ikke kun med fokus på mode, make-up og interiør.

Ved udgangen mod Nørregade åbnede i slutningen af 2018 nemlig også en grøn, lille perle – Green Neighbour.

Her finder du en lækker sammensætning af salater, der smager fantastisk, og så er det hele altså 100% økologisk.

Green Neighbour’s største mission er at gøre sund mad mere tilgængeligt for alle – og samtidig også være det mest attraktive valg blandt de mange madmuligheder, som byen i forvejen byder på.

Green Neighbour findes allerede i Aarhus Central Food Market, men nu var turen altså kommet til Aalborg.

“Konceptet er jo allerede kendt i Århus, men da vores fornemmeste opgave er at fremme folkesundheden, så ønsker vi selvfølgelig også at brede det endnu mere ud,” fortæller Janni Nielsen, der er daglig leder i Green Neighbour i Aalborg.

Salat skal ikke være kedeligt

Den lille biks, som faktisk er nabo til Magasins egen chokoladeafdeling, ligger til fri skue, når du træder ind af indgangen ved Nørregade.

De naturfarvede møbler og grønne planter vidner allerede her om, at der er tænkt over mindste detalje … og sådan forholder det sig også ude i køkkenet.

Her tryller Janni og det øvrige personale med alt fra kål, kylling, falaffel, spinat, bønner, sweet potatoes, avocado og et hav af forskellige sauces; der tilsammen bliver til et oplagt måltid for dig, der gerne vil have sund og velsmagende mad.

For, som Janni siger: “Salat behøver bestemt ikke at være kedeligt!”

Men udover at være lækkert(!), så er der også mange sunde tanker bag de flotte salater og bowls.

“Vi arbejder ud fra et bæredygtigt perspektiv med omtanke for omgivelserne, naturen og ikke mindst dyrene. Derfor er vores fokus primært på grøntsager og salat – og så skal det hele selvfølgelig være økologisk og så lokalt som muligt,” forklarer hun.

“Derudover går vi også op i, at alting laves helt fra bunden. Frugt og grønt er altid friskt, og vi ovnbager, rister kerner og blander selv vores dressinger. Der skal være en gennemsigtighed, sådan at what you see is what you get.”

En sund mæthedsfornemmelse

Vores besøg hos Green Neighbour tog hos igennem hele junglen af salater – og vi må give Janni ret: Det var bestemt ikke kedeligt.

Sammensætningerne var nytænkende, samtidig med, at de ikke var sprængfyldte med ingredienser, som vi aldrig har hørt om.

Derudover kan vi fremhæve, at der i den grad var kælet for smagen. 

I vores job, hvor man ofte kommer hele fødekæden igennem, så sker det ind i mellem, at vi ender i en mere kedelig smagsoplevelse, hvor andre elementer i stedet har haft prime time. 

Hos Green Neighbour smager salaterne af noget, der er plukket direkte fra naturen, og man føler sig mæt på den sunde måde efterfølgende.

Ikke kun fordi man er proppet til randen med sundhed, men også fordi man ikke sidder med en tung følelse af at have fyldt sig selv med fed mad og tomme kalorier.

Kvalitet og 100 % økologi

Priserne ligger eksempelvis på 75 kr. for en stor Beet the Kale eller Smoked & Sweet (59 kr. for en lille), og i forhold til hvad prisniveauet på salatbarer ellers i Aalborg, så ligger det lige en tak højere.

Til gengæld er der kælet for kvaliteten og så det aspekt, at der er fokus på 100% økologi.

Her har vi ellers været vant til, at We Feat på Boulevarden har været alene på det med økologi.

Så et godt tip herfra er at få prøvet Green Neighbour på næste shoppe-tur, frokost eller veninde/venne hygge og selv bedømme, om det ikke er blandt byens førende på lækre salater.

… Måske især hvis januarkuren er ved at føles lidt stram – så at sige.

Få inspiration til hvor du skal spise næste gang – MigogAalborg har byens mest omfattende spiseguide – se den her

Massivt med politi i Aalborg lige nu: Bombetrussel mod Aalborg Tekniske Gymnasium

Skrevet af: Redaktionen
Arkiv-foto
Arkiv-foto

Politiet er i øjeblikket massivt tilstede ved Aalborg Tekniske Gymnasium både ved Øster Uttrup Vej og inde omkring Friis Shoppingcenter.

Torsdag morgen er der indløbet en bombetrussel mod HTX i Aalborg. Det meddeler Nordjyllands Politi til Ekstra Bladet.

“Det er korrekt,” siger vagthavende til eb.dk

Elever bedt om at blive hjemme

Både Ekstra Bladet og Nordjyske skriver, at eleverne fra Aalborgs Tekniske Gymnasium blevet bedt om at blive hjemme, men det vil politiet ikke bekræfte endnu.

Ifølge Nordjyske har skolens rektor på Øster Uttrup Vej torsdag morgen sendt en meddelelse til alle elever om, at skolen er lukket i dag pga. “en særlig situation”.

MigogAalborg er også bekendt med, at en foredragsholder har fået aflyst sit foredrag på skolen grundet en bombetrussel.

Opdateres

Fede billeder og video skal sælge boligen hurtigere: Mæglerhuset opruster med profil

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
mæglerhuset.dk, Reberbansgade 3 3. 9000 Aalborg
mæglerhuset.dk, Reberbansgade 3 3. 9000 Aalborg

Når en køber er boligsøgende, starter jagten oftest på nettet.

Her er det billederne af boligen, der er det første, øjet ser og som hurtigt giver et overblik om, hvorvidt boligen har interesse eller ej, inden næste skridt tages.

Mange ejendomsmæglerkæder anvender et eksternt firma til at tage billeder af boligerne, men en lokal ejendomsmægler her i Aalborg-området er hoppet ud af boksen og har ansat egen fotograf.

Mæglerhusets nye fotograf kan både tage billeder til lands, til vands og i luften, så det er sikkert at sige, at kunder hos ejendomsmægleren får en anden form for service.

Hurtig og fleksibel service

Mæglerhuset kan nu tilbyde deres kunder en hurtigere – endnu bedre – og mere fleksibel service, ved at have skabt deres egen opskrift på en billedepakke til deres kunder.

Mæglerfirmaet har ansat Jiri Thomas, der oprindelig er fra Færøerne, som foto- og videograf.

På den måde sikrer ejendomsmæglervirksomheden at kvaliteten af billederne er i top, og har samtidig styrket deres kompetencer.

Fotograf ved Mæglerhuset, Jiri Thomas
Mæglerhusets indehavere. Fra venstre: Mads Sørensen, Simon Rye og Thomas Skifter Andersen.

“Vi har haft et stort ønske om at forny os, og yde den bedste service over for vores kunder.

Det kræver, at vi er i konstant udvikling. Vi har mulighed for at booke fotografen på vores første møde med kunderne.

Så hvis en sælger ønsker, at det skal gå stærkt med at sætte boligen til salg, kan det blive aktuelt,” fortæller Simon Rye, der er en af de tre indehavere af Mæglerhuset.

Som sælger har du mulighed for at komme med inputs og ønsker. Har en kunde et favoritspot i boligen, som giver værdi for salget af boligen, så bestræber fotografen sig på at få det med.

mæglerhuset.dk, Østermarksvej 29, 9400 Nørresundby

Samme dag som kunderne skriver under på formidlingsaftalen, aftaler mægleren med fotografen, hvornår billederne skal tages.

Som oftest er boligen på nettet dagen efter fotograferingen. På denne måde kan salgsprocessen komme hurtigere i gang og potentielle købere kan hurtigere se boligen.

Men det er ikke kun de typiske ud- og indvendige fotos af boligen, der er i fokus, når der skal tages billeder. Fotografen Jiri Thomas tager også luftfotos med en drone og laver video af boligen.

“Dét, at have vores egen fotograf sikrer den samme gode service hver gang. Udover almindelige billeder, tager Jiri Thomas også dronebilleder, dronevideoer og gratis sæsonopdateringer af billeder.

Der er altså penge at spare for vores kunder,” fortæller Thomas Skifter Andersen, anden indehaver af Mæglerhuset.

En (drone)fotograf der tager sig tid

For Mæglerhusets fotograf, Jiri Thomas, er det vigtigt at rammerne og forholdene er de rigtige, når billederne skal tages. Derfor tager han sig god tid til at vejlede kunderne, så resultatet bliver det bedste.

“Dagene inden fotograferingen har sælgerne fået udleveret en guide til forberedelserne af hjemmet, så det står knivskarpt.

Hvis kunderne er hjemme, når fotograferingen sker, er det vigtigt for mig, at kunderne får forklaret processen,” fortæller Jiri Thomas.

mæglerhuset.dk, Anders Nielsens Vej 7 2. tv., 9400 Nørresundby

“Som oftest er der et fast antal billeder med i en billedepakke af en bolig, men hos Mæglerhuset tager vi det antal billeder, som boligen kan bære. Det er en kæmpe fordel,” fortæller fotograf Jiri Thomas.

Jiri Thomas tager sig god tid til at tage billederne. Det handler ikke om at være hurtig og tage et bestemt antal billeder, men at slutresultatet er perfekt. Derfor kan han også finde på at flytte toiletbørsten, badevægten, håndklæder, stole, puder der skaber uro mv.

“Vi er glade for at have Jiri Thomas med på holdet. Han har en sans for detaljer, og er knivskarp til alt, hvad der indebærer fotos og video,” slutter indehaver Mads Sørensen.

75-året for D-Day markeres: Se Saving Private Ryan med den vilde Level 7 lyd

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den 6. juni 1944 er en af de mest skelsættende datoer i det 20. århundrede.

Her gik de allierede i land i Normandiet i en storstilet aktion for at befri Europa fra den tyske besættelse.

Den 6. juni 2019 er det 75 år siden, og i den anledning er MigogAalborg stolte af, at vi i samarbejde med Nordisk Film Biografer kan vise en af de mest virkelighedstro krigsfilm om Anden Verdenskrig: Saving Private Ryan.

Det sker den 3. juni kl. 20.00 i Nordisk Film Biografer i City Syd.

Udover muligheden for at se eller gense en af verdens bedste film, har vi i dagens anledning skruet helt op for både den visuelle og lydmæssige oplevelse.

Filmen vises nemlig i formatet 4K, og lyden er skruet helt op i Level 7.

Her på MigogAalborg har vi før skrevet om Level 7, og vi tør godt garantere, at der venter en helt speciel oplevelse, når både billede og lyd når op i højeste kvalitet.

Det bliver endnu mere oplevelsesværdigt med en film som Saving Private Ryan, der blandt andet vandt en Oscar for bedste filmteknik og bedste lydspor.

En normal biograffilm bliver vist i lydniveau 5, men i Level 7 bliver alle sanser kørt op i højeste gear.

På aftenen kan publikum også se frem til en kort introduktion, hvor Nordisk Film Biografer vil fortælle om filmen og idéen bag Level 7.

En moderne klassiker

Saving Private Ryan er især kendt for den vilde åbningsscene, der varer hele 23 minutter.

Her følger man soldaterne, da de ankommer på Omaha Beach i Frankrig i et kaos af kugleregn, frygt, død og ødelæggelse.

Scenen kostede hele 12 millioner dollars at lave, og der blev brugt mere end 1500 statister til at lave en realistisk rekonstruktion af en af de vigtigste aktioner under Anden Verdenskrig.

Udover at vise landgangen i Normandiet følger Steven Spielsbergs storslåede og prisvindende krigsdrama et hold infanteri på deres redningsmission i 1944’ernes krigshærgede Normandiet.

Efter det kommer frem, at en mor har mistet tre af hendes fire udsendte sønner i krigen, bliver det beordret at hendes sidste søn skal bringes hjem fra krigszonen i Normandiet.

En voldsom og gribende skildring, af de ofre der kræves i krig.

Filmen var nomineret til hele 11 Oscars og er af mange anerkendt som en af de bedste krigsfilm nogensinde.

Begrænsede pladser til en skarp pris

Billetprisen har vi holdt helt symbolsk i bund, og koster i dagens anledning 75 kr.

Der er plads til 201 i biografen, og i skrivende stund er der lige over 150 ledige pladser, så du skal være hurtig, hvis du vil have en helt speciel oplevelse i anledningen af 75-året for D-dag.

Da vi afholdt Level 7 arrangement på Dark Knight med Nordisk Film Biografer blev der lynhurtigt udsolgt.

Hvad: Særvisning af Saving Private Ryan i anledning af 75-året for D-dag
Hvor: Nordisk Film Biografer City Syd
Hvornår: 3. juni kl. 20.00

Det anbefales at komme lidt før, da der vil være en kort introduktion til Level 7.

OBS: Filmen vises uden danske undertekster.

Du køber billetter lige her.