Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Farvel til januarkuren: Nutella-sneglen er tilbage

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Januar er for mange tiden til at relancere sine sundhedsvaner.

Måske har man taget lige rigeligt for sig i december, måske trænger man til at få renset både krop og sjæl ud – og måske vil man bare generelt gerne leve lidt sundere.

Og vi kan lige så godt sige det med det samme: Det er nok ikke i denne artikel, at du finder motivationen til dét. Så er du advaret.

Vi er her nemlig for at meddele, at Surdejsbageren (efter en lang pause) nu har fået den berømte Nutella-snegl tilbage i montren. Og det er tilmed helt overlagt, at dette indtog skulle finde sted i netop januar måned.

“Det skulle ske nu, fordi folk tror, at det er lykken at gå på kur. Vi mener tværtimod, at det er lykken at hygge sig,” siger Henrik Bruse Skougaard.

Og det skulle også vise sig, at aalborgenserne var enige i. I hvert fald røg første omgang Nutella-snegle inden for ganske få timer, og Surdejsbageren måtte kapitulere og melde udsolgt på rekordtid.

Læs også: Støt lokalt: Få lækker Takeaway fra flere af Aalborgs bedste til 70 kr.

En opgraderet bestseller

Nutella-snelgen er skabt med udgangspunkt i bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

“Siden foråret har vi jo ansat en konditor, der har hjulpet os med at gøre dejen endnu bedre. Denne gang er den ikke helt så kompakt, der er flere lag og så er den toppet med chokoladeglasur og krystalliseret hvid chokolade,” forklarer Henrik om det brune vidunder.

Farvel til januarkuren: Nutella-sneglen er tilbage

Nutella-sneglen blev oprindeligt en ting i forbindelse med Fars Dag i foråret, hvor den kunne forudbestilles til “manden, der har alt”. Men nu er den altså blevet en fast del af sortimentet – i hvert fald for en periode.

“Hvor længe vi har den, kommer lidt an på, hvad det kommer til at kræve at lave årets fastelavnsbolle, der bliver en helt ny udgave med både sødt, syrligt, fedt, sprødt og blødt. Alle elementer,” siger Henrik hemmelighedsfuldt.

“Derudover er folk også rigtig glade for vores kardemommesnurre, så det er ikke sikkert, at vi kan have alle tre i sortimentet på samme tid. Vi får se,” slutter han.

Nutella-sneglen koster 30 kr. og kan købes hos Surdejsbageren, Budolfi Pl. 16.