Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Halter bagefter: Aalborg-sogne åbner op for drop-in-vaccination

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Lars Horn/Baghuset
Foto: Lars Horn/Baghuset

Tidsbestillingen til vaccination mod COVID-19 halter bagud i Nørre Tranders og Lindholm sogne. Det får nu Aalborg Kommune og Region Nordjylland til at række ud og tilbyde vaccination i lokalområdet.

Torsdag den 24. juni kan borgere over 18 år med adresse i Lindholm eller Nørre Tranders sogn blive vaccineret i lokalområdet, når Region Nordjylland og Aalborg Kommune sammen arrangerer lokal drop-in vaccinationsdag i Løvvangshallens gymnastiksal og på Trekanten Bibliotek og Kulturhus i tidsrummet kl. 10-18.

“Sundhedsstyrelsen har bedt os om at vurdere, om der er sogne i Aalborg, som halter bagud i tidsbestillingen til vaccination mod COVID-19.

Det er tilfældet i Nørre Tranders og Lindholm, og derfor rykker vi sammen med Region Nordjylland ud for at tilbyde vaccination i nærområdet,” forklarer Jan Nielsen, som står i spidsen for Aalborg Kommunes sundhedsberedskab.

Han fortæller, at tilslutningen til vaccination mod COVID-19 er noget lavere i Nørre Tranders og Lindholm sogne end i Aalborg Kommunes øvrige sogne.

I Lindholm sogn mangler 11 % at bestille tid, mens det i Nørre Tranders sogn er 15 % af de inviterede borgere, som endnu ikke har bestilt tid til vaccination.

Ingen tidsbestilling for sognenes beboere

Der er ingen tidsbestilling til vaccination i de to drop-in centre i Løvvangshallen og Trekanten. Man skal bare medbringe sundhedskort.

Tilbuddet gælder alle over 18 år, som har fået tilbud om vaccination mod COVID-19 og har adresse i Nørre Tranders eller Lindholm sogne.

Opkald og opsøgende indsats i lokalområdet

I ugerne op til den lokale vaccinationsdag i Nørre Tranders og Lindholm sogne kontakter kommunens medarbejdere beboere i området, som har modtaget invitation til vaccination, men endnu ikke har bestilt tid.

“Vi har et tæt og godt samarbejde med boligforeningerne i områderne, og de hjælper os med at gøre opmærksom på den lokale vaccinationsdag.

Derudover forsøger vores egne medarbejdere at kontakte så mange som muligt i sognene for at fortælle om tilbuddet og spørge, om de er opmærksomme på invitationen til vaccination, siger Jan Nielsen.

Han understreger, at indsatsen er en ekstra service i lighed med, da kommunen tidligere på året ringede ud til ældre, som ikke havde reageret på tilbuddet om vaccination mod COVID-19, for at tilbyde hjælp med tidsbestilling.

Oplysninger om borgerne gemmes ikke

Det er Statens Serum Institut, som overvåger tilslutningen til vaccination mod COVID-19, og det er på baggrund af data fra dem, at Aalborg Kommune nu kontakter borgere i de to sogne.

Jan Nielsen understreger, at det kun er kommunens medarbejdere, som midlertidigt har adgang til oplysninger om borgere, der har modtaget invitation til vaccination, men endnu ikke har bestilt tid.

Kommunen gemmer ikke oplysningerne og registrerer heller ikke, om den enkelte ønsker at blive vaccineret.

Tilslutning til vaccination i Aalborg Kommune

Det er muligt at følge tilslutningen til vaccination mod COVID-19 i Aalborg Kommune og resten af landet på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Del artikel

Andre læser også