ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Drømmetydning og andre interessante videnskabelige indsigter

Af Annoncør

I den klassiske drømmetydning siger dine drømme noget om de situationer og følelser, du står over for i det virkelige liv. Hvis du falder i din drøm, kan det være et tegn på, at du er stresset. Hvis flyver i din drøm, kan det derimod betyde, at en byrde er fjernet fra dine skuldre. 

Her er et udsnit af, hvad den klassiske drømmetydning siger om de mest almindelige drømme.

Du bliver jagtet. Hvis du drømmer, at du bliver jagtet, er der måske et traume eller et problem i dit virkelige liv, som du ikke har løst. 

Du er nøgen i offentligheden. Hvis du drømmer, du er nøgen i offentligheden, er det ofte bundet op på en følelse af skam. Måske føler du dig ikke god nok og lider af lavt selvværd blandt andre mennesker.

Du er faret vild. Når du drømmer, at du er faret vild handler det, ifølge den klassiske drømmetydning, om, at du er utryg i en fremmed situationen.

Du har sex. Hvis du drømmer om sex, kan det være et tegn på uforløste følelser over for den person, du er sammen med i din drøm.

Du mister dine tænder. Drømme om at tænderne falder ud af munden på dig, kan symbolisere, at du er bange for at tabe ansigt. Måske har nogen trådt på din stolthed i det virkelige liv?

Læs mere omkring din drøm her

Illustreret Videnskab sætter spot på videnskab og drømmetydning

Selvom drømmetydning kan virke som hokus pokus, så har vores drømme længe haft videnskabens interesse. I moderne tid har Sigmund Freud fx set nærmere på vores drømme, da han anså dem som en vej ind i det ubevidste. 

Nyere forskning peger også på, at drømme kan afsløre dine evner. Ifølge Illustreret Videnskab har forskere ved hjælp af hjerneskanninger og fysiske test fundet frem til, at dine drømme kan afsløre, om dine personlige egenskaber. 

Illustreret Videnskab skriver, at klare drømme, hvor du ved, at du drømmer og kan styre handlingen, forbindes med logisk sans og en analytisk tilgang. Hvis du har klare drømme, vil du derfor være god til at gennemskue opgaver, løse problemer og reflektere  i dit virkelige liv. 

Hvis du drømmer meget, er det ifølge Illustreret Videnskab et tegn på, at du er lærenem. Det skyldes, at drømme styrker hukommelsen. Personer, som ofte drømmer, vil derfor være bedre til at lære nye processer.

Travle nætter i drømmeland kan også betyde, at du er kreativ. Det skyldes, at den drømmende hjerne har en særlig kemi, som gør, at vores tanker kan sættes sammen på nye måder, så innovative ideer opstår. Flere forskere og opfindere har fx fået spændende nye ideer, mens de sov

Læs flere artikler om videnskaben lige her.

 

Del artikel