Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Drømmer om unger: To nye løver er ankommet til Aalborg Zoo

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto / Foto: Aalborg Zoo
Arkivfoto / Foto: Aalborg Zoo

Med temaet “Et eventyr fra Nordpolen” er årets Jul i Zoo i fuld gang i Aalborg Zoo.

Jul i Zoo er fyldt med masser af julehygge for alle generationer – man kan bl.a. komme på en lysvandring, gå på opdagelse i de mange boder med lækker julemad og godter, besøge verdens rareste julemand og gå indenfor i stalde og huse, hvor dyrene er ved at finde ro for natten.

Men udover masse af sjove juleaktiviteter, så er der faktisk også nyheder på dyrefronten.

Denne vinter kan Aalborg Zoo nemlig byde velkommen til hele to nye hunløver, Roberta og Mitaali:

“Vores hanløve Aakash har fået fornemt dameselskab. Aalborg Zoo har nemlig fået to nye asiatiske hunløver fra Edinburgh Zoo – den 9-årige Roberta og hendes datter Mitaali på 3 år,” skriver de.

For at give løverne de bedste betingelser i de nye omgivelser og tid til at lære både dyrepasserne og hinanden at kende i fred og ro, har man holdt området lukket et stykke tid, indtil dyrene var faldet godt til – og det er de nu.

Siden mandag har man kunnet opleve Roberta og Mitaali i udeanlægget. Der vil dog stadig være afspærret indenfor i rovdyrhuset, så løverne har mulighed for at trække sig tilbage til et roligt sted.

Og hvorfor har man så fået nye løver?

Håbet er nye unger

De to hunløver er vurderet til at være genetisk egnede til at få unger sammen med hanløven Aakash.

“Derfor er håbet, at hunløverne vil parre sig med Aakash. At parre sig og få unger er et vigtigt bidrag til dyrenes trivsel og samtidig er ungerne vigtige for det avlsprogram, som Aalborg Zoo via den europæiske zoo-sammenslutning EAZA deltager i.

Avlsprogrammet skal sikre, at der altid er en sund og varieret bestand i de zoologiske haver, der kan fungere som genbank i tilfælde af, at en art uddør i naturen,” skriver Aalborg Zoo.

Del artikel

Andre læser også