Drøm om billigt hus i Aalborg? Renovér selv et ældre hus

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Annonce

Aalborg er blevet en ualmindelige populær by, og det er især unge familier, som søger mod Nordjyllands hovedstad. Det har fået boligpriserne til at stige voldsomt, men heldigvis er der stadig mulighed for at få et godt og forholdsvis billigt hus i Aalborg.

Hvis du har et begrænset budget, kan du næppe få et helt nyistandsat hus. Med andre ord kan det blive nødvendigt selv at sørge for noget renovation af huset.

Herunder kan du finde nogle gode råd, som kan hjælpe med at gøre det mere overskueligt, hvis du overvejer at købe et hus med henblik på istandsættelse. Det kan måske virke som et skræmmende og uoverskueligt projekt, men du kan selv gøre meget for at gøre det mere overkommeligt.

Skab overblik

Først og fremmest skal du skabe et overblik over dit kommende projekt med renovering af hus. Det kan være en fordel at søge hjælp hos en fagmand, som kan rådgive dig i forhold til projektet, og det er især en fordel, hvis han har erfaring med lignende projekter.

Der er mange ting, som det er vigtigt at have styr på. Blandt andet er det vigtigt, at du har styr på leveringen af dine byggematerialer, så projektet ikke går i stå på grund af manglende materialer.

Vær realistisk

Du kan spare mange penge, hvis du er klar til selv at lave en del af arbejdet. Det er dog også vigtigt, at du er realistisk i forhold til dine egne evner og ikke mindst din tid.

Husk på, at du stadig skal have tid til også at leve dit almindelige liv, og derfor skal der også være tid til arbejde, familie og sociale arrangementer, selvom du bruger tid på at istandsætte hus.

Hvis du vælger selv at lave en del arbejdet, er det en god idé at være strategisk i forhold til hvad du laver. Det er bedst at hyre håndværkere til de mere tekniske opgaver, mens du for eksempel fint selv kan male og lignende.

Lav et gennemarbejdet budget

Et gennemarbejdet budget er alfa og omega, hvis du vil komme godt igennem et renovationsprojekt. Det er især vigtigt, at du ikke er for optimistisk, så sørg for at være omhyggelig, når du laver budgettet.

Det anbefales, at du også tilføjer en buffer til dit budget, så du ikke kommer i klemme, hvis der opstår uforudsete udgifter. Du skal som minimum have en buffer på 15 procent af dit planlagte budget, men mere er blot en fordel.

Et renovationsprojekt kan nemt blive meget stressende, hvis der er økonomiske problemer, og derfor er det nødvendigt med en buffer.

Under en renovering, kan det betale sigat være ekstra opmærksom på materialepriserne. Mange holder især øje med håndværkernes løn og tidsforbrug, men faktisk er der mindst lige så mange penge at spare ved at finde billige materialer.

På en side som SparVinduerkan man for eksempel finde billige vinduer, og du kan nemt spare mange tusinde kroner, når man sammenligner med priserne hos de dyrere konkurrenter.

Det er generelt en god idé at undersøge priserne på materialer til renoveringen online. På den måde kan du finde de bedste tilbud, og få et meget præcist billede af dine udgifter.

Vær tålmodig

Man siger, at tålmodighed er en dyd, og det gælder også renovationer. Du bliver nødt til at væbne dig med tålmodighed, når du påbegynder et renovationsprojekt, for det er sjældent muligt at overholde tidsplanen fuldstændig.

Du vil opleve, at der opstår forsinkelser i forhold til dit projekt. Dels kan håndværkerne blive forsinkede, hvilket ofte kan forsinke hele processen. Din tømrer kan for eksempel være afhængig af, at din murer bliver færdig med sin del af arbejdet, og derfor bliver tømrerarbejdet også forsinket, hvis din murer bliver syg.

Det bliver tidligere nævnt, at du skulle efterlade en buffer i budgettet, og ligeledes skal du også efterlade en buffer i din tidsplan.

Nyd processen

Det kan være en krævende proces at renovere et hus, men du skal også sørge for at nyde det. Du kommer måske kun til at opleve det én gang i dit liv, og det er din unikke mulighed for at sætte dit helt eget præg på dit nye hus. God fornøjelse!

Åbning af Maximum, bryllupsmesse og MGP-fest: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Anne Dyg Christensen

 Weekenden er lige rundt om hjørnet, og som altid sørger vi for, at din weekend ikke bliver kedelig.

Blandt festlige begivenheder er det værd at nævne Fabrikken som åbner dørene til en nostalgisk MGP-fest.

Derudover inviteres alle kommende brude og gomme til bryllupsmesse i AKKC.

Maximum åbner i City Syd

Fredag den 24. januar

Ønsker du en hammersjov weekend, så kender vi stedet, hvor aktiviteter, oplevelser og grin går hånd i hånd.

I dag fra kl. 14.00 åbner Maximum nemlig dørene til Aalborgs største center til dato med mere end 10 forskellige, vilde aktiviteter og to restauranter.

Maximum, som tidligere hed Bowl’n’fun, huser 16 bowlingbaner, cube ultimate challenge, kæmpe trampolin- og legeland, virtual reality, laser hero, escape- og break in rooms, minigolf, boule og social dart.

Vi lover, at der er noget for alles smag og alle aldersgrupper.

Du kan læse mere her.

Rasmus Kaj og Jannie.

MGP-Fest på Fabrikken

Fredag d. 24. januar

Allerede i aften fra kl. 23 kan du slå dig løs til dine barndomsminder i form af tidens bedste MGP-hits, som bliver spillet hele natten på Fabrikken.

Indtil kl. 2 kan du tilmed slukke tørsten i en lang række sammensatte MGP-tilbud, heriblandt Shake shake shake (10 shaked shots).

Rammerne for den perfekte aften er sat, så der er ingen undskyldninger for at blive væk.

Du kan læse mere her.

Pressefoto DR

Gør et kup ved Nordjysk Auktion

Lørdag d. 25. januar

Er du på udkig efter en ny, billig cykel, møbler, armbåndsur eller andet, så skal du tage til Nordjysk Hittegodsauktion på lørdag kl. 9.00, hvor du får mulighed for at gennemse alle varerne før selve auktionen starter kl. 11.00.

Hittegods er genstande, som er tabt eller efterladt af en person og derefter fundet af en anden person eller tyvekoster fra indbrud, som politiet ikke har kunne finde ejeren til.

Før eller siden skal hittegodset sendes videre til en ny ejermand, og det kan blive dig.

Du kan læse mere her.

Bryllupsmesse i Aalborgs Kongres og Kultur Center

Søndag d. 26. januar

Bryllup.dk inviterer alle kommende brude og gomme til Danmarks største bryllupsmesse nu på søndag i tidsrummet 11.00 – 16.00.

Her vil der være rig mulighed for at suge en masse inspiration til sig fra alverdens udstillere, der fremviser brudekjoler, smykker, vielsesringe, blomster, brudebuketter, musik til festen, bryllupskager og meget mere.

Udover stande vil der også i løbet af dagen være modeshows, hvor modeller fremviser de nyeste trends indenfor brudekjoler og herretøj.

Derudover vil der hele dagen være eksperter til rådighed, som vil vejlede og svare dig på alle de spørgsmål, du måtte have.

Du kan læse mere her.

Events i weekenden

24/1 Aalborg mesterskab i karaoke på Café Frederiksberg – livemusik kl. 20.00
24/1 Aalborg Pirates vs. Sønderjyske i Gigantium Isarena kl. 19.30
25/1 Design huse i LEGO og udforsk i Minecraft i Utzon Center kl. 10.00 – 17.00
25/1 Fernisering af Indoors i Kunsthal NORD kl. 13.00-17.00
25/1 Foredrag: Styrk dit helbred med kunst og kreativitet i Kunsten kl. 13.00 – 16.00
25/1 Hans og Grete i Aalborg Teater kl. 11.00 og kl. 13.00
25/1 VinterMetal i Skråen kl. 19
26/1 Familieyoga med udsigt til Limfjorden kl. 11.00 – 12.00
26/1 Kreativt familieværksted i Kunsten kl. 11.00 – 15.00

Ung mand tæt på at drukne: Reddet i sidste øjeblik

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morges klokken 03.00 faldt en 21-årig mand i Limfjorden lige ud for den gamle spritfabrik på Aalborg Havnefront.

Det skriver TV2 Nord her til morgen.

Men hjælpen var heldigvis ikke langt væk.

“Der kommer tilfældigvis en anden mand forbi og ser, at han kæmper en kamp ude i vandet for at komme op. Og den forbipasserende får hjulpet manden op af vandet.

Det var måske kun et spørgsmål om få minutter fra, at han ikke var blevet reddet,” fortæller vagtchef Per Jørgensen fra Nordjyllands Politi, til TV2 Nord.

Manden blev efterfølgende kørt til tjek på Aalborg Universitetshospital, og han har det efter omstændighederne godt.

Nordjyllands største esport event: Det skal du opleve i Gigantium i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi

I morgen går det løs med Nordjyllands største LAN- og esport event i Gigantium.

Der er sørget for gratis adgang til dagsgæster både fredag, lørdag og søndag takket være et flot sponsorat fra Sydbank.

Og hele 1500 gamere er samlet foran deres skærme, som betyder, at Geeks Gone Wild kan melde totalt udsolgt på selve billetsalget.

Under eventet vil der blive konkurreret i spil som Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, og League of Legends.

Med deltagere fra 10 nationer og en samlet præmiepulje på over 14.000,- vil en af nordeuropas største Tekken 7 turneringer blive afviklet i løbet af weekenden.

Mange sjove konkurrencer

Hovedarrangør Lasse Kjær fortæller;

“Vi oplevede sidste år, at folk ikke rigtig ville det her kæmpe sceneshow og store pengepræmier.

De vil meget hellere bare sidde og hygge sig. Så i år har vi taget flere af de gamle konkurrence, som ikke nødvendigvis foregår på computeren, med igen. Det gælder konkurrencer som tastatur-samling, Bordlotto og Cocio crash.

Vi har lyttet til gæsterne og vi kan se på billetsalget at det har virket.”

Under eventet foregår der en masse aktiviteter rundt om i Gigantium. Der vil være konkurrencer rettet mod deltagere, men også en masse aktiviteter som dagsgæster også har mulighed for at deltage i, bl.a. konkurrencer som Fortnite Dance Off og Bottleflip.

Derudover er der et stort messeområde hvor der bliver rig mulighed for at se på gadgets og prøve de nyeste spil.

Vi har udvalgt nogle højdepunkter:

Hvis du vil se turneringer

CS:Go Coolshop GGW Open/CS Tour
Fredag fra kl. 19.00

League of Legends
Fredag fra kl. 20.00

Fortnite Solo
Fredag fra kl. 20.00

Tekken
Lørdag fra kl. 10.00

FIFA20
Lørdag fra kl. 12.00

Fortnite Duo
Lørdag fra kl. 20.00

Hvis du vil se konkurrencer og aktiviteter

Johnni Gade Rap Battle
Fredag kl. 18.20

Bottleflip og wankerarm konkurrence
Fredag kl. 21.00

Musemåttekast
Lørdag kl. 11.00

Fortnite Dance Off
Lørdag kl. 12.30

Streamers Meet & Greet
Lørdag kl. 14.00

Kontorstol Race
Lørdag kl. 15.45

Cocio & Cola Crash
Lørdag kl. 16.00

Du kan se HELE programmet her