Drøm om billigt hus i Aalborg? Renovér selv et ældre hus

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Annonce

Aalborg er blevet en ualmindelige populær by, og det er især unge familier, som søger mod Nordjyllands hovedstad. Det har fået boligpriserne til at stige voldsomt, men heldigvis er der stadig mulighed for at få et godt og forholdsvis billigt hus i Aalborg.

Hvis du har et begrænset budget, kan du næppe få et helt nyistandsat hus. Med andre ord kan det blive nødvendigt selv at sørge for noget renovation af huset.

Herunder kan du finde nogle gode råd, som kan hjælpe med at gøre det mere overskueligt, hvis du overvejer at købe et hus med henblik på istandsættelse. Det kan måske virke som et skræmmende og uoverskueligt projekt, men du kan selv gøre meget for at gøre det mere overkommeligt.

Skab overblik

Først og fremmest skal du skabe et overblik over dit kommende projekt med renovering af hus. Det kan være en fordel at søge hjælp hos en fagmand, som kan rådgive dig i forhold til projektet, og det er især en fordel, hvis han har erfaring med lignende projekter.

Der er mange ting, som det er vigtigt at have styr på. Blandt andet er det vigtigt, at du har styr på leveringen af dine byggematerialer, så projektet ikke går i stå på grund af manglende materialer.

Vær realistisk

Du kan spare mange penge, hvis du er klar til selv at lave en del af arbejdet. Det er dog også vigtigt, at du er realistisk i forhold til dine egne evner og ikke mindst din tid.

Husk på, at du stadig skal have tid til også at leve dit almindelige liv, og derfor skal der også være tid til arbejde, familie og sociale arrangementer, selvom du bruger tid på at istandsætte hus.

Hvis du vælger selv at lave en del arbejdet, er det en god idé at være strategisk i forhold til hvad du laver. Det er bedst at hyre håndværkere til de mere tekniske opgaver, mens du for eksempel fint selv kan male og lignende.

Lav et gennemarbejdet budget

Et gennemarbejdet budget er alfa og omega, hvis du vil komme godt igennem et renovationsprojekt. Det er især vigtigt, at du ikke er for optimistisk, så sørg for at være omhyggelig, når du laver budgettet.

Det anbefales, at du også tilføjer en buffer til dit budget, så du ikke kommer i klemme, hvis der opstår uforudsete udgifter. Du skal som minimum have en buffer på 15 procent af dit planlagte budget, men mere er blot en fordel.

Et renovationsprojekt kan nemt blive meget stressende, hvis der er økonomiske problemer, og derfor er det nødvendigt med en buffer.

Under en renovering, kan det betale sigat være ekstra opmærksom på materialepriserne. Mange holder især øje med håndværkernes løn og tidsforbrug, men faktisk er der mindst lige så mange penge at spare ved at finde billige materialer.

På en side som SparVinduerkan man for eksempel finde billige vinduer, og du kan nemt spare mange tusinde kroner, når man sammenligner med priserne hos de dyrere konkurrenter.

Det er generelt en god idé at undersøge priserne på materialer til renoveringen online. På den måde kan du finde de bedste tilbud, og få et meget præcist billede af dine udgifter.

Vær tålmodig

Man siger, at tålmodighed er en dyd, og det gælder også renovationer. Du bliver nødt til at væbne dig med tålmodighed, når du påbegynder et renovationsprojekt, for det er sjældent muligt at overholde tidsplanen fuldstændig.

Du vil opleve, at der opstår forsinkelser i forhold til dit projekt. Dels kan håndværkerne blive forsinkede, hvilket ofte kan forsinke hele processen. Din tømrer kan for eksempel være afhængig af, at din murer bliver færdig med sin del af arbejdet, og derfor bliver tømrerarbejdet også forsinket, hvis din murer bliver syg.

Det bliver tidligere nævnt, at du skulle efterlade en buffer i budgettet, og ligeledes skal du også efterlade en buffer i din tidsplan.

Nyd processen

Det kan være en krævende proces at renovere et hus, men du skal også sørge for at nyde det. Du kommer måske kun til at opleve det én gang i dit liv, og det er din unikke mulighed for at sætte dit helt eget præg på dit nye hus. God fornøjelse!