DR-reporter udgiver spændingsroman: Terrorisme på en ny måde

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Kathrine Larsen

DR-journalisten Hakan Jakob Kosar fra Aalborg er netop kommet på gaden med sin debutroman.

Bogen, som er en spændingsroman, handler om 38-årige Cassiel, som er PR-chef for en stor dansk olievirksomhed.

Han lever et jetsetliv, som bærer præg af hans kærlighed for de materielle goder, og personerne i hans liv bliver brugt og behandlet ligesom ting; smidt væk når de ikke har noget formål for ham længere.

Titlen på bogen er ”At drukne i Trækroner” og handler om noget så specielt som øko-terrorisme.

Inspirationen til bogen er kommet fra Hakans mange rejser til regnskoven. Men også kærligheden til naturen har spillet en stor rolle.

Det var en rejse til Amazonas regnskoven i Ecuador i 2006, der startede det hele for Hakan. Her blev han selv vidne til olieselskabernes ødelæggende indtog i regnskoven, men interessen har været der fra barnsben.

”Jeg har været opslugt af regnskoven, siden jeg var barn. Jeg har altid brugt meget tid i naturen. I 80’erne var regnskoven på alles tunger. Skovrydning blev dækket i nyhederne.

Flere store navne spillede koncerter for at støtte den oprindelige befolkning i blandt andet Amazonas. Skoven var i fare. Verdens lunger. Jeg kunne nærmest mærke ilten slippe op, når jeg så træerne falde i TV Avisen”, fortæller Hakan.

Derfor var det også naturligt for Hakan Kosar at fortælle netop denne historie.

”Mit formål har ikke været at skrive en bog men at skrive en historie, jeg ikke har kunnet slippe af med”, fortæller Hakan om den historie, der har rumsteret inde i hans hoved siden 2006.

At Drukne i Trækroner

Vi følger hovedpersonen Cassiel, som en skæbnesvanger aften får vendt sin verden på hovedet, og det er en ulykkelig mand, der bliver drevet på flugt fra Danmark.

Han finder tilflugt i Ecuadors Amazonas regnskov, hvor han bliver en del af en stamme, som bor i Amazonas og lever af naturen.

Her bliver han konfronteret med sit tidligere liv og sin afhængighed af stoffer, og bliver tvunget til at tage stilling til de ødelæggelser, han har været med til at skabe på baggrund af sin involvering i olieindustrien og sit massive overforbrug.

Han vælger side med det nyfundne fællesskab, han er blevet en del af, efter massivt pres fra stammehøvdingen. Cassiel går dermed aktivt ind i kampen om at nedkæmpe de olieselskaber, som ødelægger hans nye hjem. Det betyder også, han bliver terrorist og ekstrem i sine holdninger.

Det er et opgør mellem Cassiels tidligere liv, og det liv han har valgt at leve i Amazonas regnskov. Det er opgør mellem den vestlige verden og dens ekstreme overforbrug og en mere bæredygtig og naturlig måde at lave på.

At drukne i trækroner

For Hakan, med sin baggrund i journalistik, har det været afgørende at lave sin egen research på emnet.

Han har rejst i regnskovsområder i blandt andet Honduras og Malaysia, mens han har skrevet bogen.

Mange er karaktererne er baseret på nogle af de mennesker, han mødte på hans rejser. Mennesker som på den ene eller anden måde, har været påvirket af olieselskabernes ødelæggelser.

”For mange er regnskoven noget, de har set i børne-tv og er noget, der ligger meget fjernt for dem. Når man læser min bog, så kommer man til at føle, at man har været der. Jeg håber på at give en masse læsere en god oplevelse.

Jeg håber på at kunne vise dem, hvor fantastisk en verden, Amazonasskoven er. Og jeg håber på at give dem en hård og brutal opvågning i forhold til den måde, vi behandler vores planet”, fortæller Hakan om den oplevelse, han ønsker at skabe for læseren.

For det er egentlig også en opsang til os som forbrugere og som mennesker, der lever i den civiliserede vestlige verden.

”Jeg går ganske hårdt til den gennemsnitlige forbruger i bogen. Så man får også en kindhest med på vejen, uanset hvem man er”, forklarer Hakan Kosar.

At drukne i trækroner

Det er ikke kun en historie med fokus på miljøet. Romanens hovedperson, Cassiel, driver fortællingen fremad med sin indre konflikt mellem sit tidligere og nuværende liv.

Hakan og Cassiel-karakteren har en del fællestræk. Begge er i 30’erne. Begge er uddannet journalister. Begge oplever at være et produkt af forældre af forskellige nationaliteter og kulturer; Cassiel har en dansk mor og en græsk far, Hakan har en dansk mor og en tyrkisk far. Og begge startede deres liv i Aalborg.

”Som forfatter tror jeg ikke, at man kan undgå at putte noget af sig selv i sin hovedperson eller en bi-karakter. Men der er bestemt også mange aspekter, som adskiller sig meget fra min egen person. Han er bygget af mange forskellige elementer. Man kan sige, skelettet er bygget på mig, men kødet er inspireret af mange forskellige personer”, fortæller Hakan om romanens hovedperson.

Aalborg har også spillet en stor rolle i fortællingen om Cassiel. Cassiel befinder sig aldrig fysisk i byen, men han tænker tilbage på byen i flashbacks.

Det var vigtig for Hakan at flere af romanens scener udspiller sig i Aalborg grundet forfatterens nære forhold til byen.

”Jeg er født og opvokset i Aalborg. Selvom jeg var væk fra byen i en periode, har jeg valgt at slå mig ned her. Byen betyder meget for mig. Det er min by og det sted i Danmark, jeg savner, når jeg er i udlandet”, forklarer han.

Selvom historien om Cassiel har fulgt Hakan Kosar siden 2006, var det altså først for to år siden, han for alvor gik i gang med spændingsromanen.

I løbet af de to år har Hakan fået to børn, og samtidig har han haft et krævende job som nyhedsreporter på DR at passe, så man kan roligt sige, han har været en travl mand.

”Uden stor forståelse fra min families side, var det aldrig gået. Rent personligt har det været en udfordring at tvinge mig til at skrive, gennemlæse og omskrive, når jeg kom hjem fra en lang vagt hos DR. Men det er gået”, fortæller Hakan om sin skriveproces.

Men man må sige, produktet har været det værd.

Hakan står tilbage med en roman, han er stolt af, og en roman, som han mener, vil interessere de fleste.

Bogen er udgivet gennem Byensforlag og kan findes i blandt andet Arnold Busck, på Saxo.com og CDON.com.

30 år i byen fejres: Azzurra genåbner med nyt menukort og nyrenoverede lokaler

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen
Maurizio Quattromani
Maurizio Quattromani

Langt om længe er det igen muligt at forkæle sig selv med en tur på restaurant, og én af de restauranter, der i den grad har været savnet, er Azzurra.

Maurizio Quattromani var en af de første i Aalborg til at åbne en restaurant med et rustikt italiensk landkøkken, da han i 1990 for første gang slog dørene op til Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade.

Dét skal selvfølgelig fejres!

I hele juni måned bliver det 30-års jubilæum fejret med en masse godt til ganen, når restaurantdelen Pizza e Vino af Azzurra slår dørene op til en restaurant med både nyt udseende og nyt menukort.

Faktisk har restauranten også fået det lokale navn “Pizza e Vino” ligesom selskabslokalet “L’antipasto” samt en ny og mere iøjnefaldende indgang på hjørnet.

Tanken er, at stedet også skal kunne benyttes som vinbar, hvor man smage forskellige vine, som man efterfølgende kan købe med hjem.

Byder velkommen med Aperol Spritz

Maurizio vil gerne markere de 30 år i Jens Bangs gade, og det gør han ved at tilbyde velkomstdrinks til alle spisende gæster i restauranten hele juni måned.

”Vi tilbyder Aperol Spritz til alle vores aftengæster i restauranten hele juni måned. En italiensk klassiker, der er et hit i sommermånederne,” fortæller Maurizio.

Derudover vil der også gratis to-go-kaffe til de 300 første gæster hele juni måned.

Nye italienske specialiteter på menukortet

Azzurra fejrer ikke kun jubilæum, men også post-corona-genåbning med et helt nyt menukort i restauranten Pizza e Vino i Jens Bangs Gade.

Maurizo Quattromani åbnede Azzurra med en vision om at servere rustikke, italienske retter inspireret af de lokale landkøkkener i det sydlige Italien.

Den vision har han nu udlevet i 30 år, og han har gennem årene også udviklet Azzurra til et decideret madværksted, der kan levere alt fra dine-in, take away og catering.

Mest af alt er de dog nok kendt for deres autentiske pizzaer, der både gør det godt i restauranten såvel som på spisebordet derhjemme.

”Vores nye menukort byder på endnu flere autentiske retter fra min hjemby, Napoli. Blandt andet kan vi tilbyde pizza fritta, som er en italiensk specialitet.

Faktisk er det, som navnet antyder, stegt pizza – det skal helt sikkert prøves!” fortæller Maurizio og tilføjer:

”Derudover har vi også optimeret vores kaffeudstyr i Azzurra, Jens Bangs Gade. Vi serverer friskbryggede italienskristede bønner – virkelig kvalitetskaffe.”

Den friskbryggede kaffe, der sender italienske noter hele vejen hen langs Reberbansgade kan nydes både i restauranten og to-go.

Det nye menukort er gældende i restauranten Pizza e Vino i Azzurra, Jens Bangs Gade, mens jubilæumstilbuddene gælder i Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade og Azzurra Nordkraft.

På grund af de afstandspåbuddene, har Azzurra Nordkraft valgt kun at åbne for restaurantbesøg i Kedelhallen og på den udendørs Terrasse, således take away-kunder stadig kan betjenes.

Perfekt til sommervarmen: Café Peace er klar med drinks to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Solen har skinnet ufortrødent fra en skyfri himmel de sidste mange dage, og det ser ikke ud til, at resten af pinsevejret skuffer.

Det har fået mange til at krybe ud af corona-hulerne og nyde byen under åben himmel – naturligvis med behørig afstand, som skrevet står.

Af samme årsag kunne det næsten heller ikke være mere belejligt, at Café Peace på Boulevarden nu er klar med lanceringen af deres nye sommerkoncept: Drinks to-go.

Café Peace er i forvejen kendt og elsket for deres drinksmenu, men nu kan du altså også tage dem med på farten.

For vores kære læseres skyld, testede vi naturligvis konceptet i dag, pinsesøndag, hvor vejret var fuldstændig perfekt til en drink (eller to, eller tre) ved havnen.

Drinksene bliver leveret i to-go krus, men der er ikke sparet på hverken pynt, finesse, friske råvarer … og heller ikke alkoholen; alle drinks er med 4 cl alkohol.

Vi bestilte klassikeren Strawberry Daiquiri med Absolut vodka, frosne jordbær, limesirup, rørsukker og friske jordbær, en Gin Hass med Beefeater London dry gin, mango sirup, Lemon sodavand, frisk lime, en Københavner Stang med Absolut vodka, friskpresset appelsinjuice, vanilje, ananassirup og flødeskum og en Mojito med Havana club 3 års, mynte, frisk lime, rørsukker, danskvand.

To for éns pris torsdag – lørdag

Fire drinks var nok til, at mindst én af os blev godt bedugget, og alle drinksene var perfekt afstemt – hverken for søde eller for stærke i smagen. Københavnerstangen var især helt genial, og smagte FARLIGT godt.

Derudover kan du vælge mellem alt fra Dark ‘N Stormy, White Russian, Espresso Martini, Pina Colada, Tom Collins og bloggerdrinken over dem alle: Aperol Spritz.

Prisen for drinksene starter på 85 kr.

Drinksene kan bestilles to-go hele dagen, og kigger du forbi efter kl. 21 (torsdag-lørdag), så får du endda 2 for éns pris.

Nyt menukort betyder også nye cocktails på vores drinkskort🥂✨ Bl.a har vi fået Lillet – den tidsløse aperitif, som er…

Slået op af Cafe PeaceOnsdag den 4. marts 2020

 

Hvad: Drinks to-go
Hvor: Café Peace, Boulevarden
Hvornår: Hele sommeren

Du kan selv dykke ned i drinkskortet her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Masser af lækkerier: Fem ting du skal smage på Aalborg Streetfood

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

18. maj genåbnede Aalborg Streetfood med masser af nyheder – både i form af nye madboder, men også nye tiltag med fokus på oplevelser som eksempelvis en arkadehal, brætspilslounge og meget mere.

På madfronten kan vi nu nyde gensynet med flere af de populære “gamle” street food-boder. Eksempelvis Desserten og Duck It …men der er også plads til flere nyheder.

Der er blandt andet kommet en bod med srilankansk street food med navnet The Dosa Spot, en ny pasta-bod, jamaikansk street food i boden On Fyah og så ikke mindst Stegt Flæsk-boden.

Pinsevejret har været fuldstændig forrygende i Nordjylland, og det kunne også ses hos Aalborg Streetfood, da vi besluttede at lægge vejen forbi i dag, søndag eftermiddag.

Der var masser af mennesker, masser af højt humør, og selvfølgelig masser af håndsprit.

Det her SKAL du smage

Der er hele 16 boder at vælge imellem, og det geniale ved streetfood-konceptet er jo netop, at man kan vælge lige den ret, man ønsker og dele den med familie og venner – både inde og ude i det gode vejr.

De mange valgmuligheder gør det naturligvis også meget (MEGET!) svært at udpege yndlingsretter.

Vi valgte helt simpelt at gå et par omgange blandt boderne, og udvalgte de fem retter, som vi blev mest fristet af i dag.

Vi startede naturligvis med en omgang fisk (vi er vel tæt på vandet) i to varianter. Første ret var en klassisk omgang Fish & Chips fra The Fish Project til 95 kr.

Noget andet, som vi elsker ved streetfood-køkkenerne er, at man kan observere de dygtige kokke lave maden. Her var det for eksempel betryggende at se, at fisken var helt frisk og blev paneret og friteret til bestilling.

Det kunne bestemt også smages, og den obligatoriske tartarsauce løftede den op til én af vores absolutte favoritter i dag.

Og apropos fisk …

Sushi er jo altid et sikkert hit, og det kan du også stadig få på Streetfood i boden Street Sushi – Sushi & Wagyu burger.

Til 125 kr. fik vi 8 stk. Sushi Salmon Teriyaki med Gyoz.

Det tog cirka 10 minutter fra bestiling til de frisklavede stykker stod foran os. Smagen sad lige i øjet, og risene var dejligt luftige og tilpas sur/søde. Gyozen var helt suveræn!

Fra frisk fisk til fed and

Duck it er stadig en af de mest populære boder på Streetfood, og det forstår man godt, når man smager deres Duck And Chips, hvor fritter (friteret i andefedt!) møder det møreste andekød og en lækker sauce.

Prisen er høj (80 kr.), men smagen er stadig fuldstændig forrygende.

Vi elsker gris i det her land, og du kan så sandelig få tilfredsstillet din trang på det nye Streetfood. Vi kunne simpelthen ikke lade være med at bestille en Flæskestegsburger fra boden Flæskesteg til 75 kr.

Du bestiller naturligvis brun sauce til din burger (+ 10 kr.), som du kan hælde ud over din burger ved bordet (husk at optage det til Instagram!).

Kan du ikke få gris nok, kan du lægge vejen forbi den helt nye bod Stegt Flæsk, hvor du kan bestille helt tre slags forskellige slags stegt flæsk (almindelig, BBQ eller chili).

Vi bestilte en omgang BBQ flæsk med rødbeder til 95 kr.  – som naturligvis også bestod af masser af kartofler og tyk persillesovs.

BBQ-smagen kunne godt have været lidt mere powerfuld til vores smag, og persillesovsen var lidt for tyk, men det stegte flæsk var til gengæld stegt til perfektion.

Alt i alt et positivt gensyn med Aalborg Streetfood, hvor der igen er fuld af liv og mad fra alle verdenshjørner.

Følgende madboder står klar på det nye Aalborg Streetfood

Fish & Chips

Pizzeria de Amicis

Stegt flæsk

Spyd & Pita

Burgers & Shakes

Pulled Duck

Flæskesteg

On Fyah – Jamaican Street food

Bangkok Thai Kitchen

Indisk

Street Sushi – Sushi & Wagyu burger

The Dosa Spot

Dim Sum

Confusion Street Food – Sandwich & Wrap

Marrakech Street Food

Desserten

Arkadehal, brætspil og stort lounge-område

Ud over nye madboder i Aalborg Streetfood – Køkkenfabrikken er der også sket en helt masse med de omkringliggende arealer.

Som vi skrev tilbage i marts, har de nye ejere store planer med Street Food-området, hvor fokus er på oplevelsesøkonomi.

Der er blandt andet blevet plads til et loungeområde med fokus på brætspil, hvor man kan mødes med familie og venner .

Derudover er der også det populære Shuffleboard, som allerede er populært i andre storbyer som København og Oslo.

Vi kan også se frem til et stort koncertomåde, to karaoke-rum og en arkade-hal, hvor væggene allerede er blevet udsmykket med diverse spilfigurer som Mario og Sonic.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her