Donut Factory har ændret i opskriften: Derfor kan du spise flere af dem nu

Skrevet af: Michael Qureshi
Donut Factory
Donut Factory

Af Kathrine Larsen

I 2016 åbnede Donut Factory deres butik i Aalborg.

Butikken ligger helt ideelt placeret i gågaden på Bredegade, hvor der hver dag går massevis af mennesker forbi, og bliver fristet af det store og spændende udvalg af donuts.

Interessen var enorm lige fra starten, og det virkede som om, Aalborg ikke kunne få nok af de søde kager.

Men hvordan er det gået donut-butikken siden starten?

Det har vi taget en snak med partner, Danny Axelsen om.

”Nyhedsværdien var ekstrem i starten og spillede en stor rolle, men nu er det mere fristen for at komme ind og prøve produktet. I starten var det fedt, men på den hårde måde. Det var næsten for meget; vi pyntede donuts fra vi åbnede, til vi lukkede butikken.

I dag har vi fundet en bedre rutine, nu ved man hvad, man skal lave”, fortæller Danny Axelsen om den hektiske start af Donut Factory.

Konceptet i Aalborg var ikke nyt. Donut Factory startede deres eventyr i Aarhus i sommeren 2015, hvor deres butik ligger i Maren Smeds Gyde nær Magasin.

Donuts i Aalborg
Hver eneste dag er samtlige donuts i butikken friskbagte

Nyheden om, at de lækre donuts fra Aarhus skulle komme til Aalborg, spredte sig hurtigt og skabte den enorme interesse, da butikken åbnede i Aalborg.

Da Donut Factory åbnede i Aalborg fik butikken en del hug for at lukke før tid, da der simpelthen ikke var nok donuts. Det betød at flere kagesultne måtte gå forgæves. Det har man i dag forsøgt at rette op på.

”Vi er ved at lære dagligdagen heroppe. Tidligere havde vi ofte udsolgt før tid, men vi har lært at tilpasse os, og vi har fået lettere ved at følge med efterspørgelsen, forklarer Danny.

Hos Donut Factory forsøger man hele tiden at give kunderne en bedre oplevelse. Det har resulteret i, man har ændret i opskriften og forsøgt sig med en ny dej.

”Vi er gået over til at lave en cake dough, som er en mere sød og luftig dej. Den, vi brugte tidligere, var mere en brøddej. Den nye dej er super lækker i alle 24 timer.

Folk har taget rigtig godt imod den, selvom de lige har skulle vænne sig til den. Vores stamkunder synes faktisk bedre om det nye produkt. Med den tidligere brøddej kunne man ikke engang spise tre donuts, nu kan man sagtens”, fortæller Danny og smiler.

Det kan godt være dejen er ændret, men donutsene er stadig pyntet lige så overdådigt, som de altid har været.

”Der er helt klart den her wow-effekt, når folk træder ind ad døren. Flere folk er sådan: hold da op, kan man gøre det ved en donut? Det gør også, at der er en del betænkningstid, når folk skal vælge hvilke donuts, de ønsker at tage med hjem.

Oreo, Ferrero Rocher og den med syrlige vingummier er tre klare favoritter blandt vores kunder”, fortæller Danny Axelsen.

Donuts i Aalborg

Hos Donut Factory forsøger man også at udvide forretningen ved at sælge gennem andre butikker. Blandt andet hos forretningen MUMS på Gugvej kan man finde Donut Factorys lækre donuts. På den måde når man ud til flere kunder.

Man forsøger sig også med andre metoder. Lige nu er man meget interesseret i pop-up konceptet hos Donut Factory.

”Lige nu er vi ved at kigge på nye lokationer omkring Vejle. Vi har talt om at åbne flere pop-up butikker rundt om i landet, så vi på den måde kan ramme omkring tre store byer på et år. Vi ville så være i f.eks. Vejle i tre-fire måneder, for så at rykke videre til den næste store by”, fortæller Danny om de tanker, de har gjort sig.

Det er bestemt ikke ambitioner, man mangler hos Donut Factory.

”Den overordnede plan er, at vi godt kunne tænke os at være i landets fem største byer i fremtiden”, fortæller Danny.

Aarhus og Aalborg er allerede krydset af listen, og det bliver spændende at se, Donut Factorys videre færd med at udbrede deres donut-koncept til den danske befolkning.

Fik du læst?

Topper i hele Nordjylland: Rositas og den Bette Kro har de gladeste gæster

Rositas
Rositas Bistro

Let’s taco’ bout this: Menendez præsenterer ny sæsonmenu

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er sket meget, siden Restaurant Menendez for første gang sagde Hola! til aalborgenserne i slutningen af marts.

Kim Jeppesen og Anne Menendez, der også står bag Restaurant Nam og det nye SMAEK, har arbejdet intensivt på at skabe den helt rigtige mexi-stemning i Nordjyllands hovedstad – og det må sige at være lykkes.

Hver weekend bugner restauranten af sultne og nysgerrige gæster, der med fornøjelse går på opdagelse i alt, hvad den latinamerikanske gastronomi kan bære.

Anne, der selv har rødder i El Salvador og Bolivia, har haft et ønske om at skabe mad, der ikke er bundet til lande eller traditioner. Maden skabes ud fra hvad der inspirerer køkkenet fra de forskellige lande i Latin Amerika – og naturligvis hvilke råvarer, der er i sæson.

I anledning af, at sommersæsonen er ved at gå på hæld, sker der derfor også omrokeringer på Menendez’ menukort.

Helt ny sæsonmenu klar

I sidste uge bød de velkommen til en helt ny sæsonmenu, men den helt store nyhed er en splinterny veggie-version.

Den nye vegetariske touch er kommet både kommet på a la carte, den populære taco tasting, som takeaway og ikke mindst som en del af Menendez’ 9 serveringer.

I sidstnævnte tryller kokken efter køkkenets bedste kundskaber – og det har vi naturligvis været forbi og prøvesmage.

Hvis man tror, at dét at gøre en latinamerikansk menu vegetarisk, kommer til at efterlade huller og mangler, kan man godt tro om igen.

Hvis man ikke fik det at vide på forhånd, vil vi godt påstå, at du gennem aftenen vil glemme alt om, at dine tallerkener bliver serveret helt uden kød.

Aftenens 9 serveringer var som følger:

  • Patacones m. trøffelcreme, havgus og saltet lime
  • Veggie Anticucho grillspyd m. svampe & æggeblomme
  • Tostada m. røget kartoffel, ærter & salsa verde
  • Ceviche af tomat m. æble leche de tigre & chulpe majs
  • Taco m. butternut squash m. chipotle creme & cortido
  • Taco m. grillede løg, Ananas & salsa amarillo
  • Humitas m. svampe, gammelknas & creme fraiche
  • Stegt blomkål m. pimientos de padron & hasselnødder
  • “Bayas con crema” Bær m. karamelis, hvid chokoladefløde & makroner

Som tidligere nævnt, så var det ikke svært at “abstrahere” fra det faktum, at menuen var sammensat helt uden indblanding fra dyreriget – på trods af, at aftenens to udsendte begge er kødædere.

For at fremhæve nogle serveringer – selvom det måske ikke er nødvendigt, da du jo får dem alle – kan vi eksempelvis snakke lidt om “svampespydet”, der nærmest smeltede på tungen – tostada‘en, en form for sprødstegt tortilla, der knasede og fedtede på den helt perfekte måde – den sikre taco-vinder, der lå en perfekt bund for det spændende og velvalgte fyld … ja, vi kunne blive ved.

En særlig oplevelse var det også at møde humitas, der under sin majsindpakning gemte på en blød blanding af svampe, ost og creme fraiche.

Og det er det Menendez kan: Overraske og udvide ens madhorisont … hele vejen over Atlanten.

Bedste dessert nogensinde

Hvis vi absolut skal kåre en livret (det skal vi jo ikke … men det fortjener den altså), så bliver det uden tøven aftenens sidste.

Desserten, Bayas con crema med karamel-is, hvid chokoladefløde og makroner, var tæt på den bedste dessert, vi nogensinde har fået og alle ingredienser faldt ind i så smuk en synergi, at de mexicanske engle gav sig til at danse salsa på vores tunger.

En abolut must-try uanset om du er vegetar, kødæder, faldskærmsudspringer eller bare en ganske almindelig sofakartoffel.

Menendez har i hvert fald gjort sit ypperste for at bevise, at vegetarisk mad overhovedet ikke behøver at være et fravalg af noget – nærmere bare en helt ny smagsvej at gå, hvis du trænger til at blive forkælet og inspireret på ny.

Du kan booke dit næste besøg på Menendez lige her.

Buenas tardes!

Stor weekend i Fårup Sommerland: Koncert og sidste chance for en badetur

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto: Fårup Sommerland
PR-foto: Fårup Sommerland

Man kan roligt finde badetøjet frem igen.

I weekenden vender sommeren retur til Nordjylland med temperaturer over 25 grader, og endelig kan vi blive fri for regnbyger og vekslende skydække.

Fårup Sommerland forventer også, at deres store Aquapark bliver et trækplaster, når sensommeren viser sig fra sin allerbedste side.

Faktisk bliver det sidste chance for en badetur i Aquaparken. Vandkanonen, Vandslangen og alle de andre sjove vandrutschebaner i deres vandland lukker nemlig ned efter weekenden.

Store koncerter i vente

Det gør resten af Fårup Sommerland heldigvis ikke. Der er stadig noget tid tilbage af årets sæson, og på lørdag er der stor koncert med hitmageren Skinz.

I sidste weekend var det Joey Moe, der charmerede gæsterne i Danmarks sjoveste skov, og i den kommende weekend er det altså Skinz med flere af sine store hits.

Weekenden efter er der atter koncert, når Wafande og Shaka Loveless holder dobbelt-koncert.

Nomineret til en pris

Men det er ikke de eneste gode nyheder fra Fårup Sommerland.

De er nemlig blevet nomineret til en ret særlig pris. De er nemlig blevet nomineret til en Børn i byen Pris 2019 som Bedste Forlystelse.

Børn i Byen er et medie henvendt til børnefamilier, og de har mange kendte navne med i nomineringerne. Fårup Sommerland er i duel med Tivoli, Legoland, Djurs Sommerland og Bakken.

Den anerkendelse vækker glæde i Fårup Sommerland.

“Det er jo en af de største portaler for børnefamilier i Danmark, så vi er super glade for at blive nomineret til Danmarks bedste forlystelse af Børn i Byen.

Det her er jo en nominering som gæsterne giver os, så jeg håber meget at en masse nordjyder vil stemme på os, så vi kan trække prisen hjem til Nordjylland,” siger Rasmus Mortensen, Marketingchef i Fårup, til MigogAalborg.

Du kan se de nominerede og stemme her

14.000 gæster i sommerferien: Udstilling skaber stor fremgang for Utzon Center

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Bier, røg, lys, gys i maven, grin, skalahuse, himmelhytter og fed teknologi.

Det er opskriften på at engagere børn og legeglade voksne i arkitektur.

I skolernes sommerferie har ikke færre end 14.000 gæster, heraf 4.000 børn, lagt vejen forbi Utzon Center for at lege og lære i udstillingen Rumtosset.

Det er en fremgang på 50 procent i forhold til samme periode sidste år, der på grund af den store Utzon100-fejring indtil videre er rekordåret.

“Vi brænder for at vise børn og voksne, hvad arkitektur kan – og for at give dem oplevelser for alle sanserne, forstanden og fantasien. Samtidig arbejder vi for, at kultur ikke skal være en lukket byfest.

Det skal trække folk fra hele verden og resten af landet til og give dem noget, de ikke får andre steder. Det er i høj grad lykkedes med Rumtosset, siger Lasse Andersson, kreativ direktør på Utzon Center.

Ud af de 14.000 gæster er 36% nordjyder, 30% er fra det øvrige Danmark, og 34% udlændinge.

“Og de har alle forladt os glade og rumtossede, “tilføjer Lasse Andersson.

Pressefoto

Arkitektur er en leg

Rumtosset er en del af “Arkitektur er en leg”-projektet, som er støttet af Nordea-fonden. Et projekt, som både kommer gæster i Utzon Center og skolebørn over hele landet til glæde gennem inspirerende undervisning.

Hos Nordea-fonden er der stor tilfredshed med projektet.

“Børn og unge skal opleve arkitektur som en kreativ, visuel leg, hvor de selv kan skabe med hoved og hænder. Det tror vi giver en håndgribelig indgang til og forståelse af arkitekturens verden, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Følgende arkitektfirmaer bidrager til udstillingen: YOKE (CPH), COBE (CBH), ADEPT (CPH), JaJa (CPH), Reiulf Ramstad Arkitekter (Oslo) og Studio Poesis (Aalborg).

Rumtosset er en del af Arkitektur er en leg-projektet, som er støttet af Nordea-fonden, mens udstillingen også er støttet af Statens Kunstfond og Keflico.

Udstillingen løber fra 27. juni 2019 til 23. februar 2020. Du kan finde mere info om Rumtosset her.