Dommedagsmetal og freestyle rap: Aalborg Operafestival afslører vildt program

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Aalborg Operafestival indtager endnu en gang byen, når festivalen løber af stablen fra den 8.-11. august.

Programmet for festivalen er netop blevet offentliggjort, og oplevelserne spænder bredt fra dommedagsmetal til freestyle operarap.

Aalborg midtby er hovedscenen, hvor gæster kan opleve de mange koncerter i gåafstand.

“Når det kommer til opera og kultur generelt, handler det om både at stå ved genrernes ståsted og kvaliteter, men også ind i mellem om at turde at tage chancer, og sætte kærligt spørgsmålstegn ved ”plejer”.

Det afspejler sig i høj grad i årets program, der både byder på gamle kendinge, traditionelle operakoncerter og helt nye konstellationer, som ikke er set før. En stor tak til de mange lokale ildsjæle, der har taget imod mig med åbne arme, er kommet med overraskende idéer og har knoklet for at få de sidste detaljer på plads,” forklarer den nyligt tiltrådte festivalleder Peter Rønn.

Foto: Søren Gylling

Han fortsætter:

“Arrangementerne tager alle udgangspunkt i nogle af operagenrens styrker – nemlig det dramatiske, det sanselige, de gode melodier, den smukke klang – og ikke mindst; folkefesten. Vi har haft fokus på at indgå nye samarbejder og at række ud efter den yngre målgruppe.

Jeg glæder mig eksempelvis vildt til at opleve hvad dommedagsmetalbandet Heathe og fire operasangere får ud af en sommer i øvelokalet, som afsluttes med koncert på Studenterhuset under festivalen.

Der vil som vanligt blive opstillet scene på C.W. Obels Plads, hvor de besøgende kan opleve en perlerække af gratis koncerter, herunder operarap med freestyle-rapperen Pede B og den romantiske klassiker Bella Notte samt en dramatisk solokoncert med sopranen Elsebeth Dreisig.

Børnefamilierne kan desuden glæde sig til en vaskeægte verdenspremiere på Kalle Mathiesens romantiske opera-trommeshow. Kalle, som bl.a. er kendt fra Ramasjangserien ”Kalles Danmarkstour”, er til Aalborg Operafestival flankeret af den dygtige basbaryton Bo Horsevad.

Kendetegner kulturbyen Aalborg

Det er Musikkens Hus, der ejer og driver Aalborg Operafestival, og huset lægger selv scener til en række af festivalens store arrangementer, herunder hyldest-operaen til Elsa Gress ”Myte om mørke” og den traditionelle operamiddag i Øvre Foyer.

“Aalborg Operafestival appellerer til alle lige fra det brede publikum til den kræsne operafan. Det er en begivenhed, vi er særdeles stolte af, og som i høj grad er med til at kendetegne kulturbyen Aalborg,” siger Lasse Rich Henningsen, administrerede direktør for Musikkens Hus, som står bag Aalborg Operafestival.

Aalborg Operafestival byder også på flere elskede gengangere, herunder åbningskoncerten hvor Aalborg Operapris uddeles.

Prisen uddeles i år i helt nye rammer i Aalborg Klostergård blandt gårdens unikke kalkmalerier, som – i anledning af maleriernes 500-års fødselsdag – vil blive oplyst af lyseffekter, mens jazzikonet Palle Mikkelborg og DJ Mike Sheridan akkompagnerer mezzosopran Helene Gjerris.

TV- og radioværten Adrian Hughes vender igen i år tilbage til Aalborg Operafestival og står i spidsen for arrangementet ”Opera at an exhibition”, hvor operaarier og kunstværker smelter sammen på Kunsten Museum of Modern Art.

Læs mere om Aalborg Operafestival her.

Bøger, kaffe og hjemmebag: Ny café er åbnet i Aalborgs midtby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“Stedet hvor mennesker mødes, bøger læses, kaffe nydes og sulten tilfredsstilles.”

Sådan lyder sloganet for Aalborgs helt nye café, Café Nørregade, som sjovt nok ligger i Nørregade i centrum af Aalborg.

Den har til huse i forlængelse af Hovedbiblioteket, hvor bl.a. KaffeFair tidligere har haft café.

Du træder direkte ind på caféen, hvis du benytter indgangen ud til Nørregade.

Bag den nye café står Charlotte Egelund, som også driver Den Blå Café i Lønstrup, der kun har åbent om sommeren.

Derfor er der nu plads i kalenderen til at åbne et helt nyt sted i Aalborg, og det er bestemt ikke café-erfaringen, der mangler.

“Jeg har nærmest ikke lavet andet hele mit liv,” fortæller Charlotte til MigogAalborg.

Hovedbiblioteket er et populært sted, for både læselystne og travle studerende, og derfor har Charlotte også lavet en aftale med biblioteket om, at alt mad og drikke må tages med videre op i læsesalen.

Derudover er man også velkommen til at fordybe sig i faglitteratur eller den sidste nye krimi i caféen, hvor der er næsten 40 siddepladser.

 

Masser af lækkerier på menuen

På caféen kan du naturligvis få alt inden for varme drikke; fra filterkaffe til en flad 20’er, diverse espresso-varianter, luksus te eller varm chokolade lavet på Callebaut-chokolade. Det hele fås selvfølgelig også to go.

Af den kølende slags byder menukortet på alt fra hjemmelavet saft, sodavand, økologisk juice, is-latte og øl.

Ifølge børnesangen bor der jo en bager i Nørregade, og det er faktisk også tilfældet i Café Nørregade.

Hoveddelen af brødet er nemlig hjemmebagt, og du kan sætte tænderne i surdejsboller med valgfrit pålæg, diverse sandwich og så vores favorit: lun panini, som jo altid er et sikkert hit på farten.

Caféen åbner allerede kl. 08.00, sammen med biblioteket, og de morgenfriske kan stifte bekendtskab med en morgentallerken med surdejsbolle med pålæg eller ost og økologisk skyr med kompot og hjemmelavet müsli for 59 kr.

Der er også frokosttallerken (110 kr.), månedens varme suppe og årstidens friske salat på menuen.

Caféen går ind for at stoppe madspild, og derfor kan du købe 6 boller to go for 35 kr. mellem kl. 17.00-18.00 – selvfølgelig efter først-til-mølle.

Hvad: Café Nørregade er åbnet
Hvor: Nørregade (ved Hovedbiblioteket)
Hvornår: Åbent fra kl. 08.00 – 18.00 (mandag-lørdag)

Du kan finde mere info om Café Nørregade her.

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Aalborg er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is. Vi har haft den berømte romkugle-is og Guf & Kugler har haft en White Russian is med sprut i.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.

11 millioner solgte albums: Katie Melua optræder i Musikkens Hus

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

I efteråret 2018 lagde Katie Melua vejen forbi Aalborg, og til næste år giver hun igen koncert i Aalborg – denne gang i Musikkens Hus.

Det sker den 3. oktober kl. 20.00.

‘Nine Million Bicycles’, ‘The Closest Thing to Crazy’ og ‘If You Were a Sailboat’ er blot nogle af de sange, der har gjort Katie Melua til et verdenskendt navn.

Katie Melua, der med elleve millioner solgte albums og 56 platin-plader, er én af Storbritanniens mest sælgende sangerinder, drager på en tour, der næste år bringer hende tilbage til Musikkens Hus.

Hun har udgivet syv albums, der alle er strøget ind på Top-10. I år udkommer hun med en dobbelt cd, der blandt andet indeholder liveindspilninger med det 23-medlemmer store georgiske vokalensemble, Gori Women’s Choir, som hun gæstede Musikkens Hus med i 2016.

En af Englands bedste sælgende sangerinder

Hendes kraftfulde stemme, charmerende personlighed og fejlfri performance gør Melua til en efterspurgt artist rundt om på verdens musikscener.

Den 35-årige sangerinde, der oprindeligt er fra Georgien, albumdebuterede i 2003, blot 19 år gammel. Hendes fyldige stemme og dragende sange er blevet hendes varemærke, siden hun første gang kunne opleves med ’The Closest Thing To Crazy’.

Tre år senere var hun Englands bedst sælgende sangerinde. Debuten ‘Call Off the Search’ solgte næsten to millioner eksemplarer i England alene, mens hendes andet album ‘Piece by Piece’ (2005) gik fire gange platin.

Hvad: Katie Melua koncert
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: 3. oktober kl. 20.00

Du finder billetinfo her.