ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

DMI varsler: Risiko for kraftig regn og torden i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Der er i Jylland frem til i aften risiko for kraftig regn og kraftige byger der kan være med torden, hagl og kraftige vindstød.

Det skriver DMI i et vejrvarsel.

“Der er risiko for kraftig regn, lokalt mellem 25 og 35 mm på 6 timer. Regnen kan være ledsaget af torden,” skriver de videre.

Varslet gælder lige nu fra 10.15 – 20.00 her i Aalborg Kommune.

Derfor kommer der regn og torden

En koldfront fra Skagerrak, mod sydvest, langs Nordvestjyllands kyst og ud over Nordsøen, bevæger sig langsomt mod øst og ventes sent i aften fra Gøteborg, over Kattegat til Sønderjylland. I forbindelse med fronten vil der være regn og byger der kan være kraftig og med torden.

Ud på eftermiddagen og i aften vil der også foran koldfronten, i det østlige og sydlige Jylland, være risiko for kraftige byger med torden, hagl og kraftige vindstød. Der kan i forbindelse med regn og byger lokalt falde mere end 24 mm på 6 timer.

Der er endvidere en mindre risiko for lokale skybrud, hvilket betyder mere end 15 mm nedbør på en halvtime. Bygerne ventes dog bevæge sig relativt hurtigt hvorfor risikoen for skybrud er lille.

Prognoserne er noget uenige om nedbørsmængderne, og der er således usikkert, om nedbørsmængderne vil overskride varslingskriterier.

Du kan følge med i udviklingen her.

Del artikel

Andre læser også