Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

DMI varsler: Hedebølge på vej til Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Der er varmt i disse dage.

Men temperaturerne har slet ikke toppet endnu. DMI har netop udsendt et såkaldt forvarsel om, at der kan komme hedebølge i Aalborg og resten af Nordjylland.

Det er i tidsrummet fredag kl. 12:00 til søndag kl. 18:00, at man kan forvente 28 grader eller mere – og dermed risiko for hedebølge.

Derfor varsler man

Der er forvarsel om hedebølge for den vestlige del af landet for fredag, lørdag og søndag.

Hedebølge betyder, at midlet af de højeste registrerede temperaturer målt over 3 sammenhængende dage forventes at overstige 28 grader.

Varmen er forårsaget af et højtryk over Nordsøen med en svag højtryksryg til den Skandinaviske halvø.

Det giver generelt ret svage vinde over Danmark, så luften gradvis opvarmes, og temperaturerne fra fredag kan overstige kriteriet for hedebølge for dele af landet.

Torsdag er der lokalt mulighed for en enkelt byge, og fredag udvikles et mindre lavtryk over Polen, som fra fredag og hen over weekenden forventes at give perioder med lidt skyer samt mulighed for lokale byger.

Bygerne kan være med torden, men vil sandsynligvis kun kaste regn i signifikante mængder af sig på Bornholm. På grund af skyerne får den østlige del af landet knap så høje temperaturer.

Forvarslet for hedebølge gælder op til 5 dage frem, og vil som prognoserne ser ud nu, antagelig blive forlænget til mandag også.

Del artikel

Andre læser også