Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vender snart tilbage: DM-ugen i Aalborg har været en kæmpe succes

Af Emil Kjær Jørgensen
DK:
20230623, Aalborg, Danmark:
DM Ugen i Aalborg 2023. Dag 3. Atletik, Stangspring på Honnørkajen i Aalborg. Fem meter springet. Nikolaj Graves, Sparta springer 5 meter og vinder DM
Foto: Lars Møller
UK: 
20230623, Aalborg, Denmark:
Danish Championship Week,  Aalborg 2023. Day 3. Golf
Photo: Lars Moeller
DK: 20230623, Aalborg, Danmark: DM Ugen i Aalborg 2023. Dag 3. Atletik, Stangspring på Honnørkajen i Aalborg. Fem meter springet. Nikolaj Graves, Sparta springer 5 meter og vinder DM Foto: Lars Møller UK: 20230623, Aalborg, Denmark: Danish Championship Week, Aalborg 2023. Day 3. Golf Photo: Lars Moeller

DM-ugen 2023 sluttede søndag aften med breakdance på havnefronten efter flere dages tætpakket sportsfest. Over 200 danske mestre blev kåret i 40 forskellige idrætsgrene, hvor over 3.000 atleter har kæmpet med.

“DM-ugen har igen været den vildeste sportsfest og en kæmpemæssig succes. Vi har sammen med Danmarks Idrætsforbund og de mange specialforbund skabt en virkelig succesfuld DM-uge med over 3.000 atleter og tusindvis af tilskuere hver eneste dag.

Det har været imponerende at se de fyldte tribuner til de mange mesterskaber, hvor solen skinnede om kap med de over 200 guldmedaljer, der blev overrakt under DM-ugen,” siger Lasse Frimand Jensen, borgmester i Aalborg Kommune, i en pressemeddelelse.

Over 150.000 tilskuere

Aalborg Kommune og Danmarks Idrætsforbund (DIF) vurderer, at der har været over 150.000 tilskuere til DM-ugen 2023. Det vurderes ud fra antal besøgende til den officielle åbning onsdag aften på Aalborg Stadion, de mange tilskuere langs vejene til cykelløbene, publikum ude på de mange venues og på tribunerne på Honnørkajen.

Mange idrætsgrene er under DM-ugen rykket ud af deres normale rammer. Beachvolley, padel, styrkeløft og bueskydning er blandt de idrætsgrene, der rykkede ind på Honnørkajen. Det har krævet stor hjælp fra hundredvis af frivillige.

“Jeg er meget glad for at DM-ugen igen har været en kæmpe folkefest. Det har været stort at se, hvordan både store og små sportsgrene har fået vist deres spændende idrætter og dygtige atleter frem på nye arenaer midt i byens rum og foran tusindvis af publikummer. Det er med til at skubbe idrættens glæder ud til nye målgrupper.

Jeg vil sende en stor tak til de mange frivillige. Det kunne ikke lykkes uden dem, og jeg håber, de kommer tilbage til foreningerne med et styrket fællesskab og en masse inspiration,” siger Jes Lunde, der er rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

Danmarks Idrætsforbund står bag DM-ugen sammen med de mange specialforbund, lokale foreninger og værtsbyen. Aalborg har været værtsby i 2022 og 2023.

“Det har været nogle fuldstændigt magiske dage i Aalborg, og det er lykkedes i et stærkt samarbejde med Aalborg Kommune at præsentere et utal af genrer inden for dansk eliteidræt på flotteste vis.

Det kræver blod, sved, tårer og et enormt logistisk arbejde at lave et event som dette. Men vores mange forskellige idrætsgrene, foreninger, frivillige, specialforbund og Danmarks bedste atleter fortjener ganske enkelt at blive hyldet, fejret og set. Det har vi i den grad gjort i år, og det fortsætter vi med i de kommende år,” siger Hans Natorp, der er formand for Danmarks Idrætsforbund.

DM-ugen vender tilbage

DM-ugen skal videre til Herning i 2024, men allerede i 2025 vender sportsfesten tilbage til Aalborg.

“Aalborg og DM-ugen er et rigtig godt match. Sport er en vigtig del af Aalborgs DNA, og sammen med Danmarks Idrætsforbund er det lykkedes at skabe et mini-OL på dansk jord, hvor både store og små sportsgrene flytter ud af de normale rammer bl.a. med beachvolley, bueskydning, vægtløftning og stangspring, der i år rykkede ind på Honnørkajen.

Det er inspirerende både for atleter og publikum. Jeg glæder mig allerede til et gensyn med DM-ugen, når Aalborg er værtsby igen i 2025,” siger en begejstret Lasse Frimand Jensen, borgmester i Aalborg Kommune.

Del artikel

Andre læser også