Pølsekonge fra Aalborg er ude: DM finalen i hotdogspisning bliver historisk tæt

Skrevet af: Michael Qureshi

DM finalen i hotdogspisning er efterhånden blevet noget af et tilløbsstykke.

De sidste fem gange har man afviklet finalen på Gl. Torv i Aalborg, hvor pladsen foran scenen har været propfyldt.

Fredag den 31. maj 2019 afvikles finalen for DM i Hotdogspisning igen i forbindelse med den største Day & Night nogensinde. Det kan du læse mere om her.

Det ligner en historisk tæt finale med både veteraner og debutanter. For der har været en vild udvikling i turneringen. Den seksdobbelte mester Ruben Mikkelsen fra Aalborg-området er abdiceret.

Danmarks hotdog konge nummer 1 med rekorden på 42 hotdogs på et kvarter stiller ikke op i år. Pludselig er alt åbent, og det har også medført, at Bet25 for første gang har sat odds på konkurrencen.

Hovedpræmie er rejsegavekort på 20.000 kr.

Den storslåede hotdogfest bliver afviklet af Steff Houlberg i samarbejde med Aalborg Cityforening og Visit Aalborg, og bliver afholdt som en del af Aalborg Cityforenings Day & Night – og der er lagt op til et brag af en finalefest fredag den 31. maj 2019.

“Nu er de 10 finalister til dette års finale fundet, og jeg kan allerede garantere, at der bliver kamp om trofæet, æren og rejsegavekortet på 20.000 kr.

Ruben, den forsvarende og seksdobbelte hotdogmester, har i år valgt ikke at stille op og forsvare sin titel.

Det efterlader et bredt og meget lige finalefelt, der nu er helt åbent.

Finalen ved dette års Danmarksmesterskab i hotdogspisning er mere spændende end nogensinde før, og det tyder på, at alt kan ske,” siger Rikke Jeppesen fra Steff Houlberg og fortsætter.

“Blandt de kvalificerede finalister finder man garvede deltagere som Mikael Berg Larsen og Daniel Larsen, der begge har stået på podiet blandt de tre bedste hotdogspisere i Danmark.

Men vi finder også en række nye hotdogspisningsdebutanter, hvor vi blandt andre har en helt ny kombattant, der rangerer som nummer et i kvalifikationsrunden,” fortæller hun.

Musik og billige hotdogs fra klokken 13.00

Dagens program starter allerede fra kl. 13.00 med musik, loungeområde og billige hotdogs, og kl. 16.00 skydes Hotdog Banko i gang med Micki Cheng.

Fra kl. 17.45 bliver finalisterne præsenteret på scenen, inden de 10 hotdogsultne kombattanter kl. 18.00 bliver sat i gang i kampen om den eftertragtede titel som Danmarks Hotdogkonge.

Så kom forbi, spis hotdogs og hep på din favoritdeltager når Danmarks næste hotdogkonge skal findes. Hele omsætningen fra finaledagen og indtægterne fra kvalifikationsrunderne går ubeskåret til Børnenes Kontor i Aalborg.

 

Her er finalefeltet!

 

Navn Antal spiste hotdogs i kvalifikationen Stiller op for:
Robert Olsen 20 Maribo Mad
Mikael Berg Larsen 17 Byens Pølsevogn
Andreas Lübcke 16 PitStop Kaffe og Grillbar
Peter Tranholm 15 Havnens Pølsevogn
Thomas Mahler 14 Maxi Grill
Heine Klim 14 Frederikshavner Grillen
Lars Schmidt 14 Industrivejens Grillbar
Daniel Larsen 14 Steff’s Place Borrevejle Grill
Jan Lund Nielsen 13 Enghavens Pølsevogn
Kristian Holdt 12 Steff´s Place Rødovre

 

Sjov historie om deltageren fra Aalborg

Navn: Thomas Mahler
Alder: 27
Bopæl: Aalborg
Stiller op for: Maxi Grill, Aalborg
Antal spiste hotdogs i kvalifikationsrunden: 14
Odds til sejr: 30,00
Finale-hotdoggen: Ketchup, remoulade og ristede løg

Lidt om Thomas Mahler:

Der har i flere år været stille omkring Thomas Mahler, der til dagligt arbejder som skolelærer.

Han er finalefeltets yngste deltager, og han debuterede første gang på den store hotdogspisningsscene i 2016, hvor han i finalen fik slugt hele 19 hotdogs.

Thomas prøvede at kvalificere sig i 2018, men endte netop uden for finalefeltet, hvorfor han i år agter at gøre stort comeback.

For selvom Thomas kan indtage store mængder af mad, var det slet ikke meningen, at han i år ville forsøge sig med kvalifikationen til dette års Danmarksmesterskab i hotdogspisning.

Han kom blot forbi Maxi Grill i Aalborg og gik efter en billig omgang aftensmad og den lokale præmie. Men hotdogsene gled bare ned, og pludselig havde han spist 14 hotdogs, hvilket gjorde ham til den absolutte vinder i Aalborg og samtidig en hotdogspisningsfinalist.

Thomas konkurrencespiser ikke – overhovedet, men han er så vild med hotdogs, at det næsten er hans livret. Og så er det jo billig aftensmad.

Derfor kunne han heller ikke sige nej, da han blev tilbudt finalepladsen, og nu er han klar til at spise endnu engang og gøre Aalborg ære!

Men det med hotdogs ligger faktisk til Thomas’ familie, for hans svigerfar deltog i 2013 ved det allerførste mesterskab i den noble hotdogspisningskunst, hvor han placerede sig fint i midten.

Og det var ham, der pressede Thomas for få år tilbage – og man kan jo ikke sige nej til en udfordring fra svigerfar.

Og for Thomas har presset betydet, at der nu er kommet mere interesse for at konkurrencespise hotdogs. Målet er at forbedre sin officielle rekord og ramme 20 spiste hotdogs til dette års finale.

Inspiration til sommeraftenerne: Aalborg-restaurant udgiver kogebog for grill-elskere

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis der er et spisested i byen, der har styr på det med kødet, så kan det næsten kun være MEAT.

Hvem har ikke siddet på restauranten midt i Aalborg og fyldt gabet med en perfekt grillet bøf og lækkert tilbehør?

Og hvem har ikke også tænkt, at sådan måtte maden da egentlig gerne smage, næste gang man inviterer naboerne over til grillaften?

Legendariske opskrifter frigives

Fortvivl ej, for nu åbner MEAT op for kisten med alle de hemmelige opskrifter.

I deres nye kogebog kan du lære at lave flere af de efterhånden legendariske retter: fyldte portobellosvampe, mac and cheese med trøffel, jordbærdrøm og den grillede isbombe – for bare at nævne nogle enkelte.

Men hey – hvad med kødet?

Det er selvfølgelig også med. Faktisk er bogen fyldt til randen med tips og tricks til, hvordan man griller den perfekte bøf.

Eller hvad med din helt egen, hjemmerøgede pulled pork?

Alle kan være med

Kogebogen er i øvrigt sammensat på en måde, så alle kan være med, fortæller indehaver hos MEAT, Gitte Jensen:

”Kogebogen gemmer på tusindvis af kombinationer.

Du kan starte blødt ud med at grille en ribeye og servere den med rødvinssauce og pommes fondant.

Men du kan også gå helt kok-amok og skabe grillmenuen, hele kvarteret stadig snakker om næste år,” siger hun og remser en imponerende menu op bestående af to slags smør og dyppelse, tatar, tournedos, fire slags tilbehør og to desserter.

”Kun fantasien sætter grænser for, hvordan du vil bruge vores kogebog, og vi glæder os til at høre om, hvordan lige præcis du har gjort, når vi ses i restauranten,” siger Gitte Jensen.

En knivskarp pris

Bogen kan købes på MEAT fra i dag, d. 1. april.

Prisen, der ligger et godt stykke under den gennemsnitlige pris for en kogebog, er dog ikke nogen aprilsnar.

Den bliver nemlig på blot 149,95.

”Ja, det er da den perfekte gave til grillmanden, der har alt,” griner Gitte Jensen.

Bliv derhjemme: Meny i Kennedy Arkaden leverer dagligvarer direkte til døren

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Meny-købmand Michael Andersen
Meny-købmand Michael Andersen

“Hold afstand. Bliv hjemme”

Siden regeringen satte vores trygge hverdag i stå, har mange ting ændret sig.

Vi skal blandt andet til at tænke meget nøje over, hvor meget og hvor tit vi bevæger os udenfor.

Én af de ting, der er svære at klare hjemme fra sofaen er de indkøb, som vi jo behøver, for at komme igennem ugerne. Og dog!

Hos Meny i Kennedy Arkaden, der hver dag plejer at lægge lokaler til hundredevis af mennesker, har man valgt at indordne sig efter de nye omstændigheder.

Det gør de ved nu at levere dagligvarer ud til alle, der af den ene eller anden grund måtte have behov for det.

Meny kommer til kunderne

Leveringsservicen, der går under navnet Vi handler for dig er landsdækkende, men i Aalborg er det er kun Meny i Kennedy Arkaden, der tilbyder den.

“I den her tid, hvor folk ikke kan komme ud, er løsningen nu blevet, at vi kommer til dem i stedet.

Servicen er blevet oprettet for at kunne tilbyde vores kunder en lidt nemmere hverdag i en presset tid. På den måde kan de stadig få de varer, de kender fra os – uden at skulle ud,” fortæller købmand Michael Andersen til MigogAalborg.

Men for at kunne få varerne leveret til døren, er det naturligvis en forudsætning, at man først har bestilt dem.

Her behøver du heller ikke bruge tid på at gennemskue et bestillingssystem; du ringer bare direkte til butikken og læser din indkøbsseddel op for medarbejderen i den anden ende.

Det er dét.

“Vi kan levere alt fra dagligvarer til bestemte vine. Der er ingen minimumsbeløb og man kan forvente, at det står foran hoveddøren inden for 48 timer,” fortæller Michael Andersen.

Nemt og bekvemt

Selve leveringen koster 49 kr. uanset hvor langt væk du bor eller hvor meget du skal handle.

Bestillingen skal blot ske mellem mandag og fredag fra 10-17. Herefter kan du forvente at få leveret engang mellem mandag og lørdag fra 10-18. Leveringstidspunktet afhænger af tidspunktet for bestillingen.

Betalingen sker nemt via en anmodning på MobilePay, som købmanden sender, når varerne er pakket og klar til at blive leveret.

“Indtil videre kan vi tilbyde levering til 100 personer, så er man én af dem, der har brug for et par ekstra hænder her i krisen, så er det altså bare at ringe.

Vi står klar til at hjælpe,” slutter Michael Andersen.

Du kan læse mere om konceptet her

Populær restaurant udvider: Nu kan du få leveret Nams måltidskasser i hele landet

Skrevet af: Michael Qureshi
Nam Noodles
Nam Noodles

Corona-krisen har taget et stramt greb om især restauranter, caféer og øvrige spisesteder som udelukkende må lave Take Away i disse tider.

Det kan virke uoverskueligt for mange i restaurationsbranchen, men det er samtidig også en tid, hvor nye initiativer får vinger.

Eksempelvis hos den populære Restaurant Nam i Aalborg, som sidste år blev kåret til Årets Bistro af Danske Madanmeldere.

Derudover er man i White Guide rangeret blandt de allerbedste restauranter i Aalborg.

Udvider nu til alle steder i landet

I sidste uge lancerede de deres helt egne måltidskasser leveret til døren i Aalborg.

Det har vist sig at være så succesfuldt et koncept, at man nu udvider til hele landet. Så uanset hvor du bor i Jylland, på Fyn eller hele Sjælland så kan du leveret til døren.

“Vi har lavet en aftale med et fragtfirma, som kan levere til alle steder i hele Danmark.

Derfor har vi valgt at udvide med konceptet, som har fået en god modtagelse i Aalborg,” forklarer Kim Jeppesen, indehaver af Nam, til MigogAalborg.

Arkivbillede fra tidligere besøg på Nam

3 sunde asiatisk inspirerede hverdagsmåltider

Det er en måltidskasse bestående af råvarer med opskrifter på 3 sunde, hurtige, børnevenlige og asiatisk inspirerede hverdagsmåltider, der kan tilberedes på 15-30 minutter.

Kvaliteten er kendt fra deres menuer i Nam, men tilpasset hverdagsretter. Måltidskasserne kan leveres til 1-6 personer og prisen er inklusiv fragt.

En anden nyhed er også, at man nu har tilføjet en veggie måltidskasse.

Se menuerne nederst i artiklen.

DailyNam er enkelt og lækkert

Kim Jeppesen forsætter med detaljerne på det nye tiltag.

“DailyNam er enkelt, lækkert og ligetil. Vi startede med en enkelt mulighed i sidste uge, og nu har vi allerede tilføjet en vegetar måltidskasse.

Det meste i måltidskasserne er forberedt på forhånd, og man bliver grundigt guidet igennem tilberedningen, som ikke tager så lang tid,” forklarer Kim Jeppesen.

Han forklarer, at man oprindeligt havde planlagt at lancere tiltaget til efteråret, men så kom Corona-krisen og ændrede restauranternes hverdag.

“Grundet vores nuværende meget svære situation har vi, lidt modigt synes vi selv, valgt at lancere vores projekt med måltidskasserne allerede nu i en mere simpel udgave end hvad planen var for efteråret.

Men vi vil så justere løbende,” forklarer Kim Jeppesen.

Du kan allerede bestille din måltidskasse i dag og få leveret første gang på onsdag. Se nedenstående detaljer om menu og bestilling.

Menu Uge 15

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. kylling, friske grøntsager,  peanut sauce & nuoc mam

TORSDAG

Gaeng Kiew Wan

Oksekød i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på gris, citrongræs & shitaki m. grønt, daikon & BBQ gris

dailyNam – VEGGIE

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. friske grøntsager, japansk omelet &  peanut sauce & hoisin

TORSDAG

“Blomkål i grøn karry

Blomkål  i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Veggie Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på miso, shitaki, tomat & konbutang  m. grønt, daikon & tofu.

Pris på måltidskassen inkl. fragt:

1 pers 350,-

2 pers 475,-

3 pers 570,-

4 pers 665,-

5 pers 760,-

6 pers 855,-

Du kan booke direkte her