Pølsekonge fra Aalborg er ude: DM finalen i hotdogspisning bliver historisk tæt

Skrevet af: Michael Qureshi

DM finalen i hotdogspisning er efterhånden blevet noget af et tilløbsstykke.

De sidste fem gange har man afviklet finalen på Gl. Torv i Aalborg, hvor pladsen foran scenen har været propfyldt.

Fredag den 31. maj 2019 afvikles finalen for DM i Hotdogspisning igen i forbindelse med den største Day & Night nogensinde. Det kan du læse mere om her.

Det ligner en historisk tæt finale med både veteraner og debutanter. For der har været en vild udvikling i turneringen. Den seksdobbelte mester Ruben Mikkelsen fra Aalborg-området er abdiceret.

Danmarks hotdog konge nummer 1 med rekorden på 42 hotdogs på et kvarter stiller ikke op i år. Pludselig er alt åbent, og det har også medført, at Bet25 for første gang har sat odds på konkurrencen.

Hovedpræmie er rejsegavekort på 20.000 kr.

Den storslåede hotdogfest bliver afviklet af Steff Houlberg i samarbejde med Aalborg Cityforening og Visit Aalborg, og bliver afholdt som en del af Aalborg Cityforenings Day & Night – og der er lagt op til et brag af en finalefest fredag den 31. maj 2019.

“Nu er de 10 finalister til dette års finale fundet, og jeg kan allerede garantere, at der bliver kamp om trofæet, æren og rejsegavekortet på 20.000 kr.

Ruben, den forsvarende og seksdobbelte hotdogmester, har i år valgt ikke at stille op og forsvare sin titel.

Det efterlader et bredt og meget lige finalefelt, der nu er helt åbent.

Finalen ved dette års Danmarksmesterskab i hotdogspisning er mere spændende end nogensinde før, og det tyder på, at alt kan ske,” siger Rikke Jeppesen fra Steff Houlberg og fortsætter.

“Blandt de kvalificerede finalister finder man garvede deltagere som Mikael Berg Larsen og Daniel Larsen, der begge har stået på podiet blandt de tre bedste hotdogspisere i Danmark.

Men vi finder også en række nye hotdogspisningsdebutanter, hvor vi blandt andre har en helt ny kombattant, der rangerer som nummer et i kvalifikationsrunden,” fortæller hun.

Musik og billige hotdogs fra klokken 13.00

Dagens program starter allerede fra kl. 13.00 med musik, loungeområde og billige hotdogs, og kl. 16.00 skydes Hotdog Banko i gang med Micki Cheng.

Fra kl. 17.45 bliver finalisterne præsenteret på scenen, inden de 10 hotdogsultne kombattanter kl. 18.00 bliver sat i gang i kampen om den eftertragtede titel som Danmarks Hotdogkonge.

Så kom forbi, spis hotdogs og hep på din favoritdeltager når Danmarks næste hotdogkonge skal findes. Hele omsætningen fra finaledagen og indtægterne fra kvalifikationsrunderne går ubeskåret til Børnenes Kontor i Aalborg.

 

Her er finalefeltet!

 

Navn Antal spiste hotdogs i kvalifikationen Stiller op for:
Robert Olsen 20 Maribo Mad
Mikael Berg Larsen 17 Byens Pølsevogn
Andreas Lübcke 16 PitStop Kaffe og Grillbar
Peter Tranholm 15 Havnens Pølsevogn
Thomas Mahler 14 Maxi Grill
Heine Klim 14 Frederikshavner Grillen
Lars Schmidt 14 Industrivejens Grillbar
Daniel Larsen 14 Steff’s Place Borrevejle Grill
Jan Lund Nielsen 13 Enghavens Pølsevogn
Kristian Holdt 12 Steff´s Place Rødovre

 

Sjov historie om deltageren fra Aalborg

Navn: Thomas Mahler
Alder: 27
Bopæl: Aalborg
Stiller op for: Maxi Grill, Aalborg
Antal spiste hotdogs i kvalifikationsrunden: 14
Odds til sejr: 30,00
Finale-hotdoggen: Ketchup, remoulade og ristede løg

Lidt om Thomas Mahler:

Der har i flere år været stille omkring Thomas Mahler, der til dagligt arbejder som skolelærer.

Han er finalefeltets yngste deltager, og han debuterede første gang på den store hotdogspisningsscene i 2016, hvor han i finalen fik slugt hele 19 hotdogs.

Thomas prøvede at kvalificere sig i 2018, men endte netop uden for finalefeltet, hvorfor han i år agter at gøre stort comeback.

For selvom Thomas kan indtage store mængder af mad, var det slet ikke meningen, at han i år ville forsøge sig med kvalifikationen til dette års Danmarksmesterskab i hotdogspisning.

Han kom blot forbi Maxi Grill i Aalborg og gik efter en billig omgang aftensmad og den lokale præmie. Men hotdogsene gled bare ned, og pludselig havde han spist 14 hotdogs, hvilket gjorde ham til den absolutte vinder i Aalborg og samtidig en hotdogspisningsfinalist.

Thomas konkurrencespiser ikke – overhovedet, men han er så vild med hotdogs, at det næsten er hans livret. Og så er det jo billig aftensmad.

Derfor kunne han heller ikke sige nej, da han blev tilbudt finalepladsen, og nu er han klar til at spise endnu engang og gøre Aalborg ære!

Men det med hotdogs ligger faktisk til Thomas’ familie, for hans svigerfar deltog i 2013 ved det allerførste mesterskab i den noble hotdogspisningskunst, hvor han placerede sig fint i midten.

Og det var ham, der pressede Thomas for få år tilbage – og man kan jo ikke sige nej til en udfordring fra svigerfar.

Og for Thomas har presset betydet, at der nu er kommet mere interesse for at konkurrencespise hotdogs. Målet er at forbedre sin officielle rekord og ramme 20 spiste hotdogs til dette års finale.

Succesen gentages: Smag alt det øl du vil til kæmpe øl-messe i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Er du vild med øl i alle afskygninger, er god grund til at sætte kryds i kalenderen.

Lørdag den 8. februar bliver klistrede håndbolde, straffekast, 2-minutters udvisning og kampen om 2 point nemlig skiftet ud med kolde øl og lækre specialiteter, når Aalborg Håndboldklub inviterer til den syvende udgave af ØL-MESSE.

Det sker som altid i Idrætshallen på Østre Alle 87 fra klokken 13.00 – 17.00.

“Vi har plads til cirka 500 gæster, og vi har allerede solgt en del billetter, så vi satser på fuldt hus,” fortæller Joakim Thostrup, der er medarrangør på øl-messen. 

Fire timer i ølhimlen

Med en indgangsbillet kan man smage alt det specialøl, man har lyst til i fire timer. Billetten koster 195 kr.

På messen kan du se frem til over 15 forskellige udstillere, som blandt andre tæller bryghuse og distributører som Thisted Bryghus, Hjort Beer, Fur Bryghus og London Pub.

Udvalget tæller både almindelige øl, specialøl og de helt friske nyheder fra producenterne.

“Finder man en favoritøl i løbet af smagningen, er der også mulighed for at købe lidt med hjem,” forklarer Joakim.

Igen i år kan du se frem til smagsprøver på udvalgte delikatesser fra både Føtex og Slagter Engen.

Liste over udstillere

Bang & Harbo
Bøgeskov Bryg
Frederikshavn Bryghus
FUR
Hjort Beer
Mollwitx Mjod
Nibe Bryghus
Thisted Bryghus
United Beverage
Føtex
Theodor og Slotz
London Pub
One Pint
Malt Master
Slagter Engen
Hornbeer

Grauballe bryghus

Grillpølser, live musik og gevinster i tombolaen

Vi er nok mange, der forbinder en god øl med sene sommeraftener og en pølse på grillen.

Lidt af den stemning kan du også få på messen, for i år kan du også købe en grillpølse, når sulten melder sig. De bliver serveret af klubbens spillere og frivillige – for det er nemlig hele klubben, der står sammen om de mange events som klubben holder i løbet af året.

“Vi vil gerne give både sponsorer, publikum og medlemmer en anderledes oplevelse, end den man normalt oplever på håndboldbanen, og vi er meget taknemmelige for den opbakning vi oplever år efter år,” siger Joakim.

Du kan også se frem til hyggelig live musik i løbet af dagen, og i det amerikanske lotteri bliver der mulighed for at vinde lækre præmier fra bryggerierne og andre sponsorer.

Udover den årlige øl-messe afholdes der også andre arrangementer i 2020.

Det drejer sig blandt andet om kunstudstillingen Aalborg i Farver, en vinfestival og ikke mindst den årlige oktoberfest, som plejer at være et stort tilløbsstykke.

Først gælder det dog årets øl-messe, som foregår lørdag den 8. februar fra klokken 13.00-17.00.

Hvad: ØL-MESSE 2020
Hvor: Idrætshallen, Østre Alle 87
Hvornår: 8. februar kl. 13-17

Du finder billetinfo lige her.

Godt nyt til vinyl-elskere: Pladebørsen rykker på museum for en dag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Pladebørs Nordkraft
Foto: Pladebørs Nordkraft

To gange årligt er Nordkraft et rent slaraffenland for LP-entusiaster, når pladebørsen byder velkommen til et bredt udvalg af musik, hvor du finder mere end 70.000 plader og et stort udvalg af CD’er.

Og nu er der godt nyt til dig, der elsker musik.

Folkene bag pladebørsen åbner nemlig en pop up børs helt centralt i Aalborg.

Plader og CD’er på museum

Den får navnet Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition og finder sted lørdag d. 1. februar fra kl. 11.00 – 16.00.

Enkelte ville måske påstå, at plader og CD’er hører til på museum … og det bliver faktisk en realitet – for pladebørsen rykker ind på Aalborg Historiske Museum.

“Der er tale om en miniudgave af den velkendte pladebørs, og derfor finder “kun” cirka 30.000 plader på Aalborg Historiske Museum.

Du finder alt imellem indie, hard rock, punk, danske sjældenheder, prog og psych rock, og der er både brugte og nye plader,” skriver pladebørsen om eventet.

Det er gratis at besøge Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition, men ønsker du samtidig at se museets udstillinger, skal der købes almindelig entrébillet.

Prismæssigt plejer der at være noget for alle på pladebørsen – der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner.

Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Hvad: Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition
Hvor: Aalborg Historiske Museum
Hvornår: Lørdag d. 1. februar fra kl. 11.00 – 16.00

Du finder mere info her.

AaB-profil på vej til FCK: AaB bekræfter forhandlinger i fondsbørsmeddelelse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: AaB
Foto: AaB

For kort tid siden kunne Ekstra Bladet skrive, at FCK er klar til at gå på angriberjagt hos AaB.

Ifølge deres oplysninger vil københaverne gerne have fingrene i AaB-stortalentet Mikkel Kaufmann, som kun er 19 år.

Noget tyder på, at Ekstra Bladets oplysninger er sande, for klokken 13.56 meddeler AaB i en fondsbørsmeddelese, at “Aalborg Boldspilklub A/S har indledt forhandlinger med en anden klub om et salg af spilleren Mikkel Kaufmann.”

I fondsbørsmeddelelsen bekræfter AaB dog ikke, at de er i forhandlinger med FCK.

19-årige Mikkel Kaufmann har kontrakt med AaB indtil 30. juni 2023., og han har spillet 28 officielle for AaB og scoret otte mål, ligesom det foreløbig er blevet til 21 ungdomslandskampe for Danmark.

Opdateres …