Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nervepirrende finale i Aalborg: Alexander Kamp er ny dansk mester i landevejscykling

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: DM-ugen
Foto: DM-ugen

DM-ugen har været en gigantisk succes i Aalborg med både godt vejr, masser af tilskuere og ikke mindst den ene nervepirrende DM-finale efter den anden.

I dag var det så tid til en af højdepunkterne i DM-ugen, da der skulle findes en vinder i DM i cykling i mændenes linjeløb.

Der har været lidt ekstra spænding om løbet i år, for var det mon muligt for en af de udtagne Tour de France-ryttere at vinde DM og dermed have muligheden for at køre i den karakteristiske Dannebrogstrøje, når verdens største cykelløb kommer til Danmark næste weekend?

Men det blev ikke til guld for forhåndsfavoritter som Magnus Cort og Mads Pedersen. De måtte se sig slået af Alexander Kamp, der vinder mesterskabet for anden gang i karrieren.

Det første udbrud holdt hele vejen

Vejret har været strålende under den første DM-uge nogensinde, men med cirka 30 kilometer igen begyndte regnen at vælte ned over rundstrækningen i Aalborg. Det medførte blandt andet også, at TV-signalet røg flere steder, og det var svært at danne sig et overblik.

På stort set hele etapen bestod frontgruppen af Johansen, Bevort, Kamp, Vinjebo og Bendixen.

Som etapen skred frem forsøgte flere at nå udbryderne, og til slut i løbet bestod forfølgerne af en gruppe bestående af Skjelmose, Normann, Stokbro, Honoré og så den tidligere verdensmester Mads Pedersen.

Med kun to kilometer tilbage, var Mads P., Honoré, Bendixen og Stokbro kun 20 sekunder efter Alexander Kamp, der på sidste omgang havde revet sig løs fra førergruppen og kørte solo i mål i silende regnvejr. Alexander Kamp vandt også DM i 2016.

Mads Pedersen kom i mål 14 sekunder efter på andenpladsen, hvor han vandt spurten over Mikkel Honoré, der blev nummer tre.

En rute med start og mål i Aalborg

Løbet både startede og sluttede i Aalborg, hvor mange mennesker var mødt op for at heppe rytterne frem mod målstregen.

Linjeløbet bestod i år af to dele. En normal, lidt kuperet del med 80 henholdsvis 130 km (1050/1825 Hm) gennem Himmerland, hvor rytterne fik lov at prøve kræfter med alle de kendte stigninger i området: Molbjerg, Ærtebjergvej, Huulmøllevej, Højrisvej – endda to gange og Pandumbro.

Herefter ramte feltet Aalborg igen, og her ventede otte omgange gennem Hasseris.

Hvis rytterne ikke kendte Skovbakkevej og Nordtoft før, kan de med garanti huske dem efter løbet. På Skovbakkevej med tocifrede stigningsprocenter var der mødt masser af tilskuere op, der bakkede trofast op – selv i det lunefulde danske sommervejr.