Mad ude i byen: Disse nye spisesteder bør du kende

Skrevet af: Michael Qureshi
Restaurant Applaus åbnede i april
Restaurant Applaus åbnede i april

En af de ting vi vil bestræbe os allermest på her på redaktionen, er at give vores læsere det bedste overblik over Aalborg.

Det gælder også det spændende gastronomi-univers i Aalborg og i resten af Nordjylland. Vi begrænser os ikke udelukkende til Aalborg, hvis der findes noget nordpå eller lidt syd for 9000, som har relevans og interesse for aalborgensere.

Vi lægger ud med en guide til de nye spisesteder, du bør kende og ikke mindst et par stykker, der er på vej.

Applaus

Hurra. Vi er vilde med Mads Hyllested. Sæby-knægt der har været Michelin-kok på Søllerod Kro. Hyllested har åbnet den vanvittigt lækre Applaus, som allerede er blevet bestormet med rosende anmeldelser i anerkendte medier. Du kan i øvrigt læse et stort interview med Mads her på sitet en af de kommende dage.

Ved Stranden 9A
9000 Aalborg

Den Bette Kro

Morten Gamini har gjort det igen. Grundet sygdom måtte han sælge Isidor Henius fra, men han er allerede igen på banen. Dansk smørrebrød i absolut topklasse, og han skal i hvert fald heller ikke undskylde for Stegt Flæsk konceptet hver torsdag aften.
En af dagene bringer vi et større interview med Morten her på sitet.

Vingårdsgade 5
9000 Aalborg

MEAT

Jo jo. Vi er helt med på, at MEAT allerede har erobret kødelskerne i Aalborg. Ikke desto mindre er der noget nyt over, at de nu er rykket fra C.W. Obels plads og har overtaget Styggekrumpens lokaler. Man har valgt at beholde en del af Styggekrumpens frokost-menu, men kører rent MEAT om aftenen.

Læs mere om det nye MEAT her

Vesterå 1
9000 Aalborg

We Do Burgers

Succesen fra Aarhus er blevet taget godt imod her nordpå. Som Gastromand skriver i deres anmeldelse her på sitet, så er det fucking awesome. Aalborg har manglet en burger-joint af den kaliber. Vi er vilde med konceptet.

Læs Gastromands anmeldelse her

Sankelmarksgade 9A
9000 Aalborg

Vin & Svin

Navnet siger vel det hele. En vinbar i Gaden som holder, hvad de lover. Gæsternes anmeldelser på deres Facebook-side er i hvert fald overvældende, og det varer ikke længe før denne redaktion skal teste det nye sted i Gaden.

Jomfru Ane Gade
9000 Aalborg

XO by Sushi Sushi

Vi er ikke i tvivl om, hvem der står bag god sushi i Aalborg. Nu er der åbnet et nyt lækkert sushi-sted Ved Stranden. Det er persongalleriet fra Sushi Sushi og Sushimania, der har åbnet XO by Sushi Sushi. Konceptet kombinerer det japanske køkken med det nordiske, og det er absolut noget vi bifalder.

Ved Stranden 9
9000 Aalborg

På trapperne

Landmad Aalborg

18. juni åbner et nyt spændende koncept i Aalborg. På deres Facebook-side skriver de således;
”Vi er en kombineret gårdbutik og landcafé midt i Aalborg, med plads til ca. 40 spisende gæster samt to-go levering.Landmad.dk er et forholdsvis nyt kædekoncept, hvor det lokale er i højsædet. Vi anvender kun friske og lokale råvarer fra danske producenter.”
Ja – vi kan kun sige, at vi glæder os.

Vesterå 5
9000 Aalborg

Mest

I 2014 lukkede Restaurant Mest i Brandstrupsgade. Men nu vender de tilbage i Aalborg. Dog i et lidt andet format denne gang. Men vi hylder alle nye initiativer i byen. Ejerne bag MEST skriver således om konceptet på deres Facebook-side.

“D. 1. Juli overtager MEST forpagtningen af Svalegaarden i Hasseris. Vi glæder os til, at tage hul på et nyt kapitel i de smukke omgivelser som den gamle købmandsgård besidder.

Først og fremmest fortsætter vi med at afholde selskaber og kantineordninger. Dernæst vil vi løbende arrangere social-dining events, kokkeskole og meget mere. Dog er der på nuværende tidspunkt ikke tale om en a la carte restaurant – som I kender det fra restauranten i Brandstrupsgade.”

Petersborgvej 45
9000 Aalborg

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00