Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mad ude i byen: Disse nye spisesteder bør du kende

Af Michael Qureshi
Restaurant Applaus åbnede i april
Restaurant Applaus åbnede i april

En af de ting vi vil bestræbe os allermest på her på redaktionen, er at give vores læsere det bedste overblik over Aalborg.

Det gælder også det spændende gastronomi-univers i Aalborg og i resten af Nordjylland. Vi begrænser os ikke udelukkende til Aalborg, hvis der findes noget nordpå eller lidt syd for 9000, som har relevans og interesse for aalborgensere.

Vi lægger ud med en guide til de nye spisesteder, du bør kende og ikke mindst et par stykker, der er på vej.

Applaus

Hurra. Vi er vilde med Mads Hyllested. Sæby-knægt der har været Michelin-kok på Søllerod Kro. Hyllested har åbnet den vanvittigt lækre Applaus, som allerede er blevet bestormet med rosende anmeldelser i anerkendte medier. Du kan i øvrigt læse et stort interview med Mads her på sitet en af de kommende dage.

Ved Stranden 9A
9000 Aalborg

Den Bette Kro

Morten Gamini har gjort det igen. Grundet sygdom måtte han sælge Isidor Henius fra, men han er allerede igen på banen. Dansk smørrebrød i absolut topklasse, og han skal i hvert fald heller ikke undskylde for Stegt Flæsk konceptet hver torsdag aften.
En af dagene bringer vi et større interview med Morten her på sitet.

Vingårdsgade 5
9000 Aalborg

MEAT

Jo jo. Vi er helt med på, at MEAT allerede har erobret kødelskerne i Aalborg. Ikke desto mindre er der noget nyt over, at de nu er rykket fra C.W. Obels plads og har overtaget Styggekrumpens lokaler. Man har valgt at beholde en del af Styggekrumpens frokost-menu, men kører rent MEAT om aftenen.

Læs mere om det nye MEAT her

Vesterå 1
9000 Aalborg

We Do Burgers

Succesen fra Aarhus er blevet taget godt imod her nordpå. Som Gastromand skriver i deres anmeldelse her på sitet, så er det fucking awesome. Aalborg har manglet en burger-joint af den kaliber. Vi er vilde med konceptet.

Læs Gastromands anmeldelse her

Sankelmarksgade 9A
9000 Aalborg

Vin & Svin

Navnet siger vel det hele. En vinbar i Gaden som holder, hvad de lover. Gæsternes anmeldelser på deres Facebook-side er i hvert fald overvældende, og det varer ikke længe før denne redaktion skal teste det nye sted i Gaden.

Jomfru Ane Gade
9000 Aalborg

XO by Sushi Sushi

Vi er ikke i tvivl om, hvem der står bag god sushi i Aalborg. Nu er der åbnet et nyt lækkert sushi-sted Ved Stranden. Det er persongalleriet fra Sushi Sushi og Sushimania, der har åbnet XO by Sushi Sushi. Konceptet kombinerer det japanske køkken med det nordiske, og det er absolut noget vi bifalder.

Ved Stranden 9
9000 Aalborg

På trapperne

Landmad Aalborg

18. juni åbner et nyt spændende koncept i Aalborg. På deres Facebook-side skriver de således;
”Vi er en kombineret gårdbutik og landcafé midt i Aalborg, med plads til ca. 40 spisende gæster samt to-go levering.Landmad.dk er et forholdsvis nyt kædekoncept, hvor det lokale er i højsædet. Vi anvender kun friske og lokale råvarer fra danske producenter.”
Ja – vi kan kun sige, at vi glæder os.

Vesterå 5
9000 Aalborg

Mest

I 2014 lukkede Restaurant Mest i Brandstrupsgade. Men nu vender de tilbage i Aalborg. Dog i et lidt andet format denne gang. Men vi hylder alle nye initiativer i byen. Ejerne bag MEST skriver således om konceptet på deres Facebook-side.

“D. 1. Juli overtager MEST forpagtningen af Svalegaarden i Hasseris. Vi glæder os til, at tage hul på et nyt kapitel i de smukke omgivelser som den gamle købmandsgård besidder.

Først og fremmest fortsætter vi med at afholde selskaber og kantineordninger. Dernæst vil vi løbende arrangere social-dining events, kokkeskole og meget mere. Dog er der på nuværende tidspunkt ikke tale om en a la carte restaurant – som I kender det fra restauranten i Brandstrupsgade.”

Petersborgvej 45
9000 Aalborg