Nordisk Brænderi leverer varen: Fem cocktail-opskrifter du er nødt til at prøve

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Som et lysende midtpunkt i den smukke og rolige nordjyske natur finder man Nordisk Brænderi.

Siden 2009 har Nordisk Brænderi leveret højkvalitets spiritus til hele Danmark fra det lille destilleri i Hjortdal tæt på Fjerritslev. Vi har tidligere skrevet om Nordisk Brænderis eventyrhistorie – læs den her

Foruden sin nordjyske placering, så er Nordisk Brænderi ofte repræsenteret på de lokale hylder og til arrangementer, hvor spiritus er én af hovedingredienserne – og det er ikke nogen tilfældighed.

Nordisk Brænderi har nemlig gjort sig bemærket inden for en lang række kategorier, og deres Nordisk Gin – Edition Northstar er blandt andet dobbelt guldvinder ved The Fifty Best Gins i New York.

Derudover kan Nordisk Brænderi prale af følgende priser:

  • “Distillery of the Year” 2015 i Berlin
  • Hedesnaps har vundet guld i 2016 i New York
  • Havesnaps har vundet sølv i 2016 i New York
  • Fisk og Skaldyrsnaps blev uofficielt kåret til Årets Julesnaps 2011 på Restaurant Scheelsminde.
  • Whisky Special Edition No. 1 vandt guld i San Fransisco i 2015

De oprindelige tanker bag Nordisk Brænderis produkter var at tage udgangspunkt i den nordiske natur og ved brugen af denne udfordre de traditionelle snapse.

Med stor respekt for kryddersnapse, som man kan lave hjemme, gav kedlen brænderiet mulighed for at indarbejde nordisk smag gennem destillation på en helt anden måde.

Nogle af produkterne hos Nordisk Brænderi kommer på flaske som White Spirits, hvor andre bliver en kombination mellem destillationsteknik og kryddersnapseteknik.

Smag på varerne til Aalborg største madfestival

Nordisk Brænderi er selvfølgelig også med, når Aalborgs hidtil største madfestival, Nordjysk Madfestival, indtager Gammeltorv i denne weekend, hvor det kun er de bedste nordjyske råvarer, der er repræsenteret.

I cocktailbaren bliver der både mulighed for at smage og stifte bekendtskab med flere af brænderiets fantastiske produkter – hvoraf mange naturligvis er produceret med håndplukkede ingredienser direkte fra baghaven i Hjortdal.

Restauranten Studie 4, som meget passende er kendt for det store fokus på innovative cocktails, har i anledning af festivalen udviklet flere spændende cocktails med udgangspunkt i produkterne fra Nordisk Brænderi.

Find programmet for madfestivalen her.

Lav dine egne fantastiske drinks derhjemme

Det er ikke kun Studie 4, der kvalitetsstempler produkterne fra Nordisk Brænderi.

Flere aalborgensiske toprestauranter, der alle har Nordisk Brænderi som fast inventar i barskabet, har udviklet en række unikke cocktails, der uden problemer – og med meget få ingredienser – kan flytte cocktailbryggeriet direkte hjem i stuen.

Vi har helt eksklusivt fået lov at bringe de bedste til jer her:

Opskrift: Liquorish

Udviklet af Helmuth

Alle ingredienser shakes med is og hældes i glas med isterninger. Garner med friske
hindbær.

Opskrift: Nordisk sommerdrink

Mixes i et glas med is og pyntes med citronmelisse eller rarbarber.

Opskrift: Blomster, Krydderier og Frugt

Udviklet af Tabu

Citrontimianthe laves med 1 bundt citrontimian, 4 økologiske citroner og 8 dl vand.

Citrontimian lægges i en varmeresistent beholder. Citroner halveres og presses over citrontimianen og lægges deri.

Vandet koges op og tilføjes beholderen. Lad theen trække min. 3 timer eller helt op til en uge.

Theen kan gemmes på frost eller køl til senere brug.

Alle ingredienser i opskriften shakes med is, røres og serveres i et glas med isterninger.

Opskrift: Nordjysk Aperol Spritz

Udviklet af La Locanda

  • 3,5 cl Aperol
  • 3,5 cl Nordisk Fisk og Skaldyrsnaps
  • 1,0 cl sukkersirup
  • 1,5 cl friskpresset appelsinjuice
  • 1,5 cl friskpresset rød grapejuice
  • 1,5 cl friskpresset limesaft

Shakes med is, fyldes i vingals med is og toppes med danskvand.

Nam-style

Udviklet af NAM

  • 4 cl. Nordisk Gin
  • 8 cl. lemonade
  • Et dash peber
  • Pyntes med agurke slices i glasset

Fyld glasset op med isterninger. Top med danskvand.

Du kan finde Nordisk Brænderis produkter på hylderne i følgende butikker i Aalborg:

  • Vin og Vin
  • Salling
  • Vinspecialisten
  • Skjold Burne
  • Vinshoppen
  • Holte Vinlager
  • Brinkmann Vinimport

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.