Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Disse 3 ting bør du overveje når du vælger ungdomsuddannelse

Af Redaktionen

Annonce

Står du overfor en svær beslutning i at vælge din kommende ungdomsuddannelse? Der er rigtig mange udbud i markedet, hvilket giver dig et væld af muligheder når det kommer til at vælge mellem STX, HHX, HF, HG mv.

At tage valget om uddannelse og gymnasium er større end som så, og derfor er det vigtigt at tænke alle tingene igennem inden ansøgning. Nedenstående 3 elementer kan med fordel være inkluderet i din beregning om valg af uddannelse og gymnasium.

Den rigtige studieretning

Hvilken uddannelse ser du dig selv tage efter ungdomsuddannelsen og hvordan er dit faglige niveau, er nogle af de spørgsmål du bør stille dig selv. Har du allerede en ide om, hvilken uddannelse du ser dig selv i, kan du stillede spørgsmålene, hvilke fag indeholder uddannelsen og er det fag som kunne være interessante at lære mere om? Hvad stiller ungdomsuddannelsen af faglige krav, og er dette noget du kan leve op til?

Et vigtigt spørgsmål at stille sig selv, i valget om sin kommende ungdomsuddannelse er, om den uddannelse du vælger, giver adgang til din drømme videregående uddannelse? Det kan være meget voldsomt at skulle træffe en beslutning som får indflydelse på sin karriere allerede efter man har forladt folkeskolens 9. eller 10. klasse. Derfor er et rigtig godt råd at tage udgangspunkt i sine interesser. Det jo oplagt at tage en ungdomsuddannelse som omfavner dine interesser hvad enten de er naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige, sproglige eller musiske. Sandsynligheden for at dine interesser er de samme efter endt ungdomsuddannelse eksisterer jo i rigtig høj grad. Læs mere om mulighederne, for valg af STX studieretninger her.

Den rigtige omgangskreds

Når du står overfor at skulle beslutte din fremtid og vælge din ungdomsuddannelse vil du opleve at mange ting spiller ind, og at flere personer kan påvirke dig i den ene eller anden retning. Dine forældre har højst sandsynlig en holdning til din fremtid og kammeraternes valg kan i høj grad også influere dine, hvilket du bør passe på med at lade dig påvirke af, hvis du fx sigter efter en anden karriere end dem. Omvendt så er tiden i ungdomsuddannelsen i høj grad præget af socialt samvær, som er med til at gøre tiden helt uforglemmelig.

At blive påvirket af din omgangskreds kan være let, da valget om gymnasium er et stort skridt i dit liv. Her er det afgørende at du er ærlig overfor dig selv når det kommer til, hvilken uddannelse du finder mest tiltalende, selvom det typisk er nemmest at tage det samme valg som kammeraterne. Det er bare vigtigt at du selv træffer beslutningen og mærker efter, da det er dig som skal bruge de næste tre år på den.

Den rigtige lokation

Ligger skolen rigtigt ift. bopæl og fritidsinteresser? Det kan også være et af de aspekter du bør have i overvejelserne når du går med tanken, om at skulle finde den rette uddannelse efter din 9. eller 10. klasse. At vælge en ungdomsuddannelse der ligger tæt på din bopæl, kan være en fordel da du vil bruge mindre tid på transport og dermed har mere tid til skolearbejde samt fritidsinteresser. Udover skolen

Nørresundby Gymnasium er et glimrende eksempel på en skole der har fokus på at imødekomme ovenstående tre ting. På gymnasiet i Aalborg  ved de godt, det kan være svært at vælge den rigtige studieretning til. Derfor starter alle eleverne på et grundforløb i forbindelse med deres STX-uddannelse, hvor de stifter bekendtskab med alle de faglige hovedområder, som man har mulighed for at fordybe sig i efter grundforløbet. Grundforløbet har til hensigt at give bedre indblik i de fagområder som skolen tilbyder i løbet af de tre første måneder af gymnasietiden.

Udover grundforløbet har alle elever en evalueringssamtale, sammen med Nørresundby Gymnasium og HF´s dygtige studievejleder som i samarbejde med eleverne finder det rette studieretningsvalg. Når eleverne har valgt studieretning og efterfulgt har valgt, hvilket sprogfag de ønsker, bliver de tildelt en klasse, som eleverne skal følges med resten af gymnasiet.

Der stort fokus på vejledning, udvikling og skolen omfavner alle personligheder, hvilket gør skolen helt unik. Der er både plads til elever som kræver faglig støtte, tid og ro, og samtidigt bliver elever med høj faglighed udfordret, hvilket gør skolen helt unik.

Del artikel

Andre læser også