Direkte fra vingårdene: Brinkmann Vinimport åbner sin første butik

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Hvis du er vinentusiast – eller blot sætter pris på et godt glas – så har vi her en god nyhed til dig.

torsdag den 3. maj åbner Brinkmann Vinimport deres allerførste butik på Danalien 1G – på toppen af Sohngårdsholmbakken.

Åbningen af butikken vil blive fejret med en masse gode tilbud på dagen og resten af måneden – men frygt ej – med parkering lige ved døren, skal vinkasserne ikke slæbes spor langt.

Drevet af stor passion og interesse for vin gik Thomas Brinkmann sidst i 2017 fra at importere vin på fritidsbasis til at starte sin helt egen importvirksomhed.

Siden da har virksomheden allerede gennemgået en stor udvikling, og der er skabt gode forbindelser til flere yderst spændende producenter.

I dag bliver de sidste flasker sat på hylden i den helt nye butik, inden dørene slår op på torsdag kl. 9.

Perfektionistiske vine direkte fra vingården

Hvad der er helt unikt ved Brinkmann Vinimport er, at de er eneste led mellem vingården og slutbrugeren og dig.

Du kan dermed være sikker på at komme hjem med specielt håndplukkede vine fra nøje udvalgte vingårde.

Det er kun de allerbedste vine, som kommer ind ad døren hos Brinkmann Vinimport, men der bliver gjort en dyd ud af at udvælge vine med henblik på, at der skal være noget for alle.

”Der vil helt sikkert være noget for enhver smag og i forskellige prisklasser. Man kan altså sagtens komme og købe en vin til 60-70 kr. lige såvel som man kan komme herfra med flasker til flere tusinde kroner. Det kommer an på ens behov.” fortæller Thomas.

Indtil videre kan du opleve vine fra Frankrig, Italien og Spanien, men på sigt vil USA, Australien og New Zealand også blive en del af sortimentet.

Berømte champagner og boblende cava

Sommeren venter lige om hjørnet – og findes der noget skønnere end et glas kolde bobler i solen?

Så skulle det måske være hvis boblerne tilmed kom fra nogle yderst anerkendte producenter, som kunne være med til at gøre oplevelsen helt komplet.

Brinkmann Vinimport har fået flere store aftaler i hus; blandt andet med Berlucchi fra Franciacorta – en af Italiens mest berømte producenter af bobler.

Derudover er Champagne Didier Herbert landet i forretningen med bobler i både hvid og rosé til fornuftige priser – perfekt til en varm sommerdag.

”Vi står med et rigtig skarpt udvalg af både rød, hvid og rosé, men boblerne er vi i den grad også stærke i. Udover vores champagne har vi også et flot udvalg af cava, cremant og italienske bobler,” fortæller Thomas.

Danske spiritusproducenter på hylden

Selvom der i butikken er et overvejende flertal af flasker fra det sydlige Europa, så vil der også være lokale producenter imellem.

”Der kommer et lækkert sortiment af spiritus, især fra eksklusive danske producenter.

Derudover har vi også frugtvine og frugtlikør fra det danske Cold Hand Winery(link til hjemmeside), som er et spændende vineri i Randers, der eksperimenterer med en masse frugter. Vi glæder os meget til at vise det hele frem i butikken” fortæller Thomas begejstret.

Mulighed for eksklusiv vinsmagning

I de flotte lokaler på Danalien 1G kan Brinkmann Vinimport også tilbyde vinsmagninger.

Der er plads til 35-40 mand i det tilstødende lokale til butikken, som danner de helt perfekte rammer til en hyggelig vinsmagning, hvor man kan få ny viden og udsøgte vine med hjem.

Du kan booke din vinsmagning i butikken eller på mail: tbp@brinkmannvinimport.dk

Thomas Brinkmann står med sine kyndige medarbejdere klar til at tage imod dig i butikken fra den 3. maj kl. 9, så kom og gør et godt vin-kup!

Har du set dem? Amerikanske Navy Seals træner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto: Navy Seals
Pressefoto: Navy Seals

Den seneste uge har du muligvis set kamphelikoptere flyve lavt og andre militære fartøjer i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Måske endda hørt skud eller set skarpt bevæbnede soldater.

Op mod 2000 elitesoldater fra hele verden træner i øjeblikket specialoperationer i store dele af Nord- og Midtjylland. Øvelsen kalder de for Night Hawk løber af stablen.

Det helt specielle er, at verdens bedste soldater, Navy Seals fra USA, også deltager i øvelsen.

Også Danmarks bedste soldater Frømandskorpset og Jægerkorpset træner for fuld udblæsning med i denne vigtige øvelse.

Der er deltagelse af soldater fra Danmark, USA, Tyskland, Finland, Holland, Polen, Schweiz, Østrig, Belgien og Litauen.

Løber frem til på fredag

Det hele begyndte 10. september, og det løber frem til på fredag den 28. september.

Flyvestation Aalborg og Flådestation Frederikshavn danner ramme om den store specialoperationsøvelse, hvor Jægerkorpset og Frømandskorpset træner specialoperationer sammen med Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren og militære enheder fra ni andre NATO-lande.

“Øvelsen er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

Foto: Frømandskorpset

Øvelsen vil foregå på alle tider af døgnet

For at det er så realistisk som mulig, så foregår øvelsen på alle tider af døgnet og hovedsageligt på civile og militære områder i Nord- og Midtjylland.

“Det er vigtigt, at soldaterne får mulighed for at træne et helt set-up, både med planlægning og gennemførelse af missioner, så de vedligeholder deres kompetencer og dermed er klar, når de bliver sendt på skarpe missioner.

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft