Direkte fra vingårdene: Brinkmann Vinimport åbner sin første butik

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Hvis du er vinentusiast – eller blot sætter pris på et godt glas – så har vi her en god nyhed til dig.

torsdag den 3. maj åbner Brinkmann Vinimport deres allerførste butik på Danalien 1G – på toppen af Sohngårdsholmbakken.

Åbningen af butikken vil blive fejret med en masse gode tilbud på dagen og resten af måneden – men frygt ej – med parkering lige ved døren, skal vinkasserne ikke slæbes spor langt.

Drevet af stor passion og interesse for vin gik Thomas Brinkmann sidst i 2017 fra at importere vin på fritidsbasis til at starte sin helt egen importvirksomhed.

Siden da har virksomheden allerede gennemgået en stor udvikling, og der er skabt gode forbindelser til flere yderst spændende producenter.

I dag bliver de sidste flasker sat på hylden i den helt nye butik, inden dørene slår op på torsdag kl. 9.

Perfektionistiske vine direkte fra vingården

Hvad der er helt unikt ved Brinkmann Vinimport er, at de er eneste led mellem vingården og slutbrugeren og dig.

Du kan dermed være sikker på at komme hjem med specielt håndplukkede vine fra nøje udvalgte vingårde.

Det er kun de allerbedste vine, som kommer ind ad døren hos Brinkmann Vinimport, men der bliver gjort en dyd ud af at udvælge vine med henblik på, at der skal være noget for alle.

”Der vil helt sikkert være noget for enhver smag og i forskellige prisklasser. Man kan altså sagtens komme og købe en vin til 60-70 kr. lige såvel som man kan komme herfra med flasker til flere tusinde kroner. Det kommer an på ens behov.” fortæller Thomas.

Indtil videre kan du opleve vine fra Frankrig, Italien og Spanien, men på sigt vil USA, Australien og New Zealand også blive en del af sortimentet.

Berømte champagner og boblende cava

Sommeren venter lige om hjørnet – og findes der noget skønnere end et glas kolde bobler i solen?

Så skulle det måske være hvis boblerne tilmed kom fra nogle yderst anerkendte producenter, som kunne være med til at gøre oplevelsen helt komplet.

Brinkmann Vinimport har fået flere store aftaler i hus; blandt andet med Berlucchi fra Franciacorta – en af Italiens mest berømte producenter af bobler.

Derudover er Champagne Didier Herbert landet i forretningen med bobler i både hvid og rosé til fornuftige priser – perfekt til en varm sommerdag.

”Vi står med et rigtig skarpt udvalg af både rød, hvid og rosé, men boblerne er vi i den grad også stærke i. Udover vores champagne har vi også et flot udvalg af cava, cremant og italienske bobler,” fortæller Thomas.

Danske spiritusproducenter på hylden

Selvom der i butikken er et overvejende flertal af flasker fra det sydlige Europa, så vil der også være lokale producenter imellem.

”Der kommer et lækkert sortiment af spiritus, især fra eksklusive danske producenter.

Derudover har vi også frugtvine og frugtlikør fra det danske Cold Hand Winery(link til hjemmeside), som er et spændende vineri i Randers, der eksperimenterer med en masse frugter. Vi glæder os meget til at vise det hele frem i butikken” fortæller Thomas begejstret.

Mulighed for eksklusiv vinsmagning

I de flotte lokaler på Danalien 1G kan Brinkmann Vinimport også tilbyde vinsmagninger.

Der er plads til 35-40 mand i det tilstødende lokale til butikken, som danner de helt perfekte rammer til en hyggelig vinsmagning, hvor man kan få ny viden og udsøgte vine med hjem.

Du kan booke din vinsmagning i butikken eller på mail: tbp@brinkmannvinimport.dk

Thomas Brinkmann står med sine kyndige medarbejdere klar til at tage imod dig i butikken fra den 3. maj kl. 9, så kom og gør et godt vin-kup!

Snart går det løs: Zulu Sommerbio starter sæsonen i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

Det er efterhånden blevet en af de faste traditioner, som man glæder sig til i de danske storbyer.

Hvert år tager tv-kanalen TV2 Zulu på sommer-turné, hvor de viser gode film under åben himmel. I år er ingen undtagelse, og faktisk er det sådan, at Zulu Sommerbio åbner sæsonen lige her i Aalborg.

Det sker tirsdag den 31. juli i Skovdalen. Her vises den sjove og spændende film Logan Lucky. Det er skaberne af blandt andet Oceans Eleven og Magic Mike, der står bag filmen, som handler om nogle venner, der har udtænkt den perfekte plan til et kup.

Stjernespækket forestilling

Filmen er totalt stjernespækket med navne som Channing Tatum, Adam Driver, Katie Holmes, Hilary Swank og ikke mindst selveste 007 Aka Daniel Craig.

Tirsdag den 31. juli klokken 21.30 vises Logan Lucky i Skovdalen, og det er ganske gratis. Her kan man tage en masse tæpper med og hygge sig med slik, popcorn og hvad man ellers har med på en bio-tur under åben himmel.

Scorer høj score på en af verdens største filmsider

På filmsiden Rotten Tomatoes, der er en af verdens største på film, scorer Logan Lucky 93%, hvilket er en ret høj score fra både brugere og anmeldere. Det kan du se her

Umiddelbart tegner prognoserne også på, at højtrykket fortsætter med at ligge over Danmark, så vejret bliver med høj sandsynlighed rigtig lækkert.

Du kan se traileren til Logan Lucky lige herunder

Aalborg er som nævnt første destination på Zulu Sommerbios sommerturné. Lidt ærgerligt er det dog, at alle øvrige byer får to dage med to film. Der er ingen forklaring på, hvorfor det er tilfældet, at Aalborg kun får den ene film.

Her er programmet for hele Zulu Sommerbio;

Horsens
2-3 august
The Big Sick
Dan Dream

Sønderborg
4-5 august
Lady Bird
Logan Lucky

Herning
7-8 august
IT
Logan Lucky

Silkeborg
9-10 august
Dan Dream
Ready Player One

Aarhus
12-13 august
Vinterbrødre
IT

København
16-17 august
Lady Bird
Black Panther

Du kan følge Facebook-begivenheden for Zulu Sommerbio i Aalborg her

Danmark Rundt starter i Aalborg: Mange veje afspærres på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt køres fra 1. august til 5. august, og her i Aalborg har vi æren af at lægge asfalt til 1. etape, som både starter og slutter lige her i Nordjyllands hovedstad.

Det kommer naturligvis også til at påvirke trafikken, så den 1. august skal du være særligt opmærksom, hvis du har tænkt dig at benytte bilen i Aalborg.

Aalborg Kommune har på deres Facebook meldt følgende ud:

Fra kl 9.15 – 12.00 vil disse veje blive spærret

Østerågade/Boulevarden fra Nytorv til Danmarksgade

Fra 16.00-18.00 vil disse veje blive spærret

Kong Chr. Alle / Dannebrogsgade mellem Hasserisvej & Kastetvej

Kastetvej mellem Dannebrogsgade & Vestre Fjordvej

Skydebanevej mellem Vestre Fjordvej & Mølholmsvej

Mølholmsvej mellem Skydebanevej & Svalegårdsvej

Svalegårdsvej mellem Mølholmsvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Svalegårdsvej & Naurvej

Naurvej mellem Hasserisvej & Søndre Skovvej

Søndre Skovvej mellem Naurvej & Skovbakkevej

Skovbakkevej mellem Søndre Skovvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Skovbakkevej & Kong Chr. Alle

Derudover oplyser Aalborg Kommune, at Skydebanevej vil blive spærret fra Garnisonsmuseum til Marina fra kl. 07-21, dog vil der blive åbnet til kunder til Egholm Færgen.

Der vil i tidsrummet være spærret for al krydsende trafik. Men der vil være åbent for gående.

Fed sportsdag i vente

Det hele starter på Gl. Torv i centrum af byen, hvor 120 professionelle cykelryttere er klar til første etape, som strækker sig over 216,6 km. Du kan læse mere om 1. etape her.

Inden opløbet foran Aalborg Racing Arena (Væddeløbsbanen) skal rytterne omkring blandet andet Vrå, Løkken, Pandrup, Brovst, Løgstør, Vindblæs, Veggerby, Nibe, Øster Hornum, Guldbæk og Svenstrup.

Du kan få et detaljeret overblik over hvilke tidspunkter PostDanmark Rundt kommer forbi dit område her.

Løbsdirektør Jesper Worre beskriver ruten på Postdanmarkrundt.dk således:

“Fra starten på Gammeltorv i Aalborg kører vi til Brønderslev, Vrå og ud til kysten og det klassiske sommerferieland, gennem Løkken og videre ned gennem Pandrup. Herefter skal rytterne passere Brovst, inden etapen tager rytterne over Aggersundbroen og ind gennem Løgstør.”

“I Vendsyssel er terrænet rimelig fladt, men fra Løgstør skifter etapen karakter. Herfra skal rytterne køre i et mere kuperet terræn, med mindre og mindre veje frem mod Nibe, hvor dagens største udfordringer og højdemeter er koncentreret på etapekortet. Inden den store finale skal rytterne køre ad små veje ind til Skalborg i udkanten af Aalborg.

“Etapen skal afgøres på en afsluttende rundstrækning med opløb på Skydebanevej ved Aalborg Væddeløbsbane. Her var der senest opløb i 2007 med italienske Francesco Chicchi som vinder. Selve rundstrækningen er ny, og er 7,4 kilometer lang. Den skal gennemkøres tre gange, og rummer en god stigning i Hasseris op ad Skovbakkevej.”

Hele arrangementet starter med underholdning og præsentation af rytterne ved Budolfi Kirke på Gammeltorv fra kl. 09.45. Forventet opløb foran Aalborg Væddeløbsbane kl. 17.20. Etapen vil også kunne følges live på dr.dk/tv og DR1.

PostNord Danmark Rundt køres i 2018 for 28. gang. Fem gange tidligere har Aalborg været startby i løbet. Seks gange tidligere har Aalborg været målby.

Den fulde rute er som følger:

1. august : 1. etape: Aalborg-Aalborg 216,6 km
2. august : 2. etape: Viborg – Vejle 180,5 km
3. august : 3. etape: Næstved – Vordingborg 174,5 km
4. august : 4. etape: Nykøbing Falster enkeltstart 19,1 km
5. august : 5. etape: Faxe – Frederiksberg 194,2 km

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her