Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Din mening tæller: Kom til borgermøde om udviklingen af Vestbyen

Af Emil Kjær Jørgensen
Aalborg Vestbyen 
Dato 27.05.15
Foto:  Lars Horn / Baghuset
Aalborg Vestbyen Dato 27.05.15 Foto: Lars Horn / Baghuset

Hvis du har din daglige gang i Vestbyen, har du nok bemærket, at den livlige bydel står over for en række forandringer og tiltag – blandt andet kommer Aalborgs nye Plusbus til at køre gennem Kastetvej og Skydebanevej, hvilket vil skabe en ny korridor med mulighed for byudvikling og byfortætning.

Nu har du rig mulighed for at være med til at præge udviklingen for Vestbyen, for i perioden 16. januar til 13. februar afholder Aalborg Kommune fordebat om byudviklingsplanen af området.

Det hele kulminerer tirsdag den 24. januar klokken 19, hvor alle interesserede er inviteret til stort borgermøde i Haraldslund Vand- og Kulturhus.

Hvordan vil du bruge områderne langs fjorden i fremtiden?

Vestbyen står over for en række forandringer, og derfor vil Aalborg Kommune meget gerne høre borgernes ideer til bydelens udvikling.

De rekreative områder langs fjorden spiller eksempelvis en stor rolle i Vestbyen. De forbinder bydelen med fjorden og udgør en vigtig rekreativ forbindelse.

“Det er Aalborg Kommunes ønske at bevare de mange kvaliteter som Vestbyen rummer. Både det maritime med tilknytningen til Limfjorden, det rige foreningsliv, det grønne og det blandede udtryk i gader og bebyggelse.

Samtidig skal der dog skabes mulighed for omdannelse af eksisterende og nyt byggeri, tilpasning til klimaudfordringerne samt forbedring af de grønne og rekreative elementer”, udtaler rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen.

I 2022 blev der gennemført en arkitektkonkurrence om sikring af Vestbyen mod stigende vandstand i Limfjorden.

Oversvømmelserne i området ved Kulturbroen har været kendt i mange år, og hvis der ikke gøres noget, vil vandet om nogle årtier nærme sig de beboede områder. Denne omdannelse forventes at starte i 2024 og stå på i en årrække.

Din mening tæller: Kom til borgermøde om udviklingen af Vestbyen

Mange nye projekter i vente

Aalborg vokser i disse år, og mange ønsker at bo i Vestbyen, hvor man både er tæt på centrum, fjorden og grønne områder. Der er derfor flere, der viser interesse i byggeprojekter i bydelen.

“Tilbage i 2019 blev der afholdt en fordebat, men på baggrund af de mange nye projekter for eksempel langs Annebergvej og Skydebanevej, har vi besluttet at gennemføre endnu en fordebat, hvor disse områder er taget med i den geografiske afgrænsning”, siger Jan Nymark Rose Thaysen.

Efter fordebatten vil alle indkomne bemærkninger blive taget med i en samlet fremlæggelse til politisk behandling i By- og Landskabsudvalget.

Opsamlingen vil danne grundlag for det videre arbejde med byudviklingsplanen, der forventes afsluttet i slutningen af 2023. I forbindelse med dette revideres kommuneplanen for Vestbyen.

Hvad: Borgermøde
Hvor: Haraldslund Vand- og Kulturhus, Kastetvej 83, 9000 Aalborg
Hvornår: Tirsdag den 24. januar klokken 19.00
Hvordan: Tilmelding er ikke nødvendig

Besøg Aalborg Kommunes hjemmeside om Vestbyen

Del artikel

Andre læser også