Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Din mening er vigtig: Hvad skal pengene i budgettet i Aalborg bruges til

Af Michael Qureshi

Magistraten, som er den øverste politiske ledelse i Aalborg Kommune, er nu kommet med deres forslag til, hvad pengene skal bruges til i Budget 2021-2024.

Nu er tiden inde til at inddrage borgerne i Aalborg Kommune. Hvad vil borgerne have prioriteret i budgettet? Hvad er vigtigt for dem? Jer? Os?

Som Aalborgs største bymedie spørger vi nu også jer læsere;

Hvad vil I have, at politikerne bruger pengene på?

Er det flere kulturoplevelser? Koncerter med verdensnavne, eller en ny festival? Er det bedre cykelforhold? Er det bedre muligheder for at få job i kommunen? Bedre forhold til de ældre eller flere studiefaciliteter?

Ordet er faktisk dit. Din mening er vigtig og tæller for politikerne.

Vi sender Live fra digitalt borgermøde

Torsdag d. 17. september samler vi Aalborgs toppolitikere til et digitalt borgermøde. Vi sender Live på MigogAalborgs Facebook-side med over 82.000 følgere – og her har vi muligheden for at være dit talerør.

Vi kan overbringe din mening, og vi kan stille spørgsmål for dig.

Skriv i kommentarsporet til denne artikel, hvad du ønsker, at der bruges flere penge på i Aalborg Kommune. Send gerne også en mail til line@migogaalborg.dk hvis du vil uddybe noget eller har et længere skriv.

Din mening er vigtig: Hvad skal pengene i budgettet i Aalborg bruges til

 

Flere gode sager i budgetforslag

Hvis man kigger på selve Magistratens budgetforslag er der allerede mange gode sager, som man gerne vil afsætte penge til.

Anlægsbudgettet er historisk højt. Aalborg Kommune vil være i den grønne førertrøje, og det betyder nye klimainvesteringer for 140 mio. kr. over fire år.

Magistratens Budgetforslag giver et velfærdsløft med nye daginstitutioner, nye plejehjem og skoleinvesteringer. Der skabes arbejdspladser både i kommunen og i den private sektor.

COVID-19 betyder, at antallet af ledige er steget, og derfor skal der nu sættes ekstra ind for at øge jobvæksten med en Jobvækstpakke 2.0.

Din mening er vigtig: Hvad skal pengene i budgettet i Aalborg bruges til
Foto: Musikkens Hus

Ny cykel- og gangbro over Limfjorden

Man er klar til at medfinansiere det spændende projekt med en cykel- og gangbro over Limfjorden fra Musikkens Hus til Stigsborg Brygge kajen.

Med budgetforslaget afsættes der 2 mio. kr. i 2021 til for-analyse om gennemførelse af projekt Bymuseum, et projekt som blandt andet omfatter renovering af Aalborg Historiske Museum i Algade.

Magistraten har fokus på udfordringer i kulturinstitutioner som følge af COVID-19. Derfor er der i 2020 bevilget 10 mio. kr. til kick-start af kulturinstitutioner.

På kulturområdet er det også værd at bemærke, at der afsættes 5,5 mio. kr. i 2021 til renovering af HUSET – dels til forbedret tilgængelighed, dels til indretning af Kompetencecenter for Rytmisk Musik (KORMA) og øvelokaler.

Ydermere afsættes der 10 mio. i 2027 og 10 mio. kr. i 2028 til ombygning.

Desuden afsættes der yderligere 4 mio. kr. i 2022 og 6 mio. kr. i 2023 til anlæg af Artcenter Spritten og til artcenterets udeareal.

Din mening er vigtig: Hvad skal pengene i budgettet i Aalborg bruges til
Borgmester
Thomas Kastrup-Larsen
Foto: © Lars Horn / Baghuset.
Dato: 19.06.18

Mobilitet 2040

I Aalborg Kommune er der en langsigtet plan for udviklingen af fremtidens mo­bilitet kaldet “Mobilitet 2040”.

Fremti­dens mobilitet skal være sikker, tryg og bæredygtig, og et de centrale mål er, at 50% af turene i 2040 skal ske ved cykel eller gang set over hele kommu­nen.

Budgetforslaget skaber mulighed for investering i cykelstier i form af supercykelsti fra Nytorv til Universitetshospitalet, Langdyssen i Svenstrup (cykelbane i den ene side, cykel-/gangsti i den anden) og enkeltrettet cykelsti fra Gistrup til Universitetshospitalet.

Derudover vil man fortsat investere kraftigt i det kommende Stigsborg Brygge område i Nørresundby, hvor man blandt andet bygger en grøn park, der er større end Kongens Have i København.

Så der er nærmest fuld plade fra politikerne.

Men vi har i de tidligere år set, at de er villige til at lytte og faktisk afsætte penge til gode ideer og input fra borgerne. Men det er nu, at du skal handle og komme med dine forslag.

Del artikel

Andre læser også