Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Af Redaktionen
Foto: Daniel Brandt
Foto: Daniel Brandt

Sommeren i Danmark er noget helt særligt, og derfor er der også mange der vælger at holde sommerferie herhjemme.

Hvis du er en af dem, og derfor leder efter nye ting at opleve, er du kommet til det rigtige sted.

I denne guide har vi samlet nogle af de bedste sommeroplevelser på tværs af landet, så du kan finde masser af inspiration aktiviteter hele sommerferien.

Her er både oplevelser for de unge, de ældre og børnefamilierne, og endda også i forskellige prisklasser.

God fornøjelse og god sommer!

Info: Artiklen indeholder reklamelinks – nogle af stederne på listen har betalt for at få deres booking informationer med i artiklen.

NORDJYLLAND

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Sommer i Aalborg Storcenter

Med sine ca. 6.000.000 millioner besøgende hvert år og knap 60.000 kvm. butikker er Aalborg Storcenter Nordjyllands største attraktion. Centret tilbyder dig en spændende dag fyldt med oplevelser og gode tilbud til hele familien.

Centret ligger kun 5 minutter fra E45 og med 2.200 gratis p-pladser er du sikker på at du altid kan finde plads til bilen.

Har du elbil finder du Nordjyllands største ladepunkt med mere end 36 ladestandere lige uden for den røde Indgang B, så du kan køre fra centret med masser af strøm på bilen når du skal hjem.

I Aalborg Storcenter finder du Danmarks største Bilka, der med sine ca. 35.000 kvm. hypermarked tilbyder alt inden for dagligvare, tøj, legetøj, kosmetik, elektronik og meget andet.

I resten af centrets 25.000 kvadratmeter finder du en perlerække af kendte butikskæder og lokale butikker med nyeste designs og gode tilbud på tøj, kosmetik, tasker, sko og alt hvad du ellers drømmer om.

Bliver du sulten kan du vælge mellem 10 forskellige restauranter, på menuen finder du alt fra en saftig burger til sprøde panini eller mere traditionel lækker dansk mad.

Aalborg Storcenter er et trygt og sikkert sted for dine børn, der kan besøge Legekæden for at se på legetøj, All Sweets med lækker ”bland selv slik” og chokolade, prøve vores spændende 50 meter lange hinkebane eller udfordre hinanden i et sjovt spil Subsoccer.

Hele sommeren har alle børn mulighed for at deltage i centrets Sommerskattejagt der starter i børnetøjsbutikken ”Name it”. Når du deltager, er du sikker på at vinde en præmie.

I weekenden mellem kl. 11 og 14 kan du møde centrets maskot, Buller, som deler slik og krammere ud til alle søde børn.

Hvis vejret driller eller du trænger til en pause fra solen, kan du finde spændende spil hos Legekæden, Tiger of Copenhagen og Søstrene Grene eller tegneredskaber og andre hobbyartikler hos Panduro.

Du finder mere info her.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Sommer i Friis Shoppingcenter

Er du på jagt efter det fedeste sted at shoppe, spise og hygge dig i Aalborg? Så er Friis Shoppingcenter dit nye yndlings spot! Her finder du et fantastisk udvalg af tøj, sko, skønhedsprodukter og alt til boligen.

Du får de nyeste trends, lækre skønhedsprodukter og cool ting til hjemmet.

Bliver du sulten og har brug for lækre spisesteder og spændende oplevelser, så skal du prøve Aalborgs nyeste hotspot: Friis Streetfood. I vores 12 madboder kan du smage på hele verden og finde alt hvad hjertet begærer.

Har du lyst til saftige burgere, sprøde tacos eller frisk sushi? Vi har det hele! Du kan sidde indenfor i Danmarks hyggeligste og flotteste streetfood, eller sidde udenfor hvis sommervejret tillader det.

Friis Shoppingcenter er det perfekte sted at parkere, når du skal ind til Aalborg midtby. Alle Aalborgs spændende oplevelser ligger i gåafstand, så du kan nemt udforske byen, shoppe og spise.

Du finder mere info her.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Sommer i IKEA

Trænger du til en på opleveren?

Så kom til en eventyrlig sommer i IKEA Aalborg, der byder på et væld af oplevelser for hele familien, gode medlemstilbud, Ny lavere pris på masser af produkter og lækker boliginspiration til din sommer og livet udenfor.

Hele sommeren er der skattejagter og konkurrencer med lækre præmier som ”Tøm IKEA på 2 minutter”, ”Vind en kundevogn med produkter til en god nattesøvn” og sjove skattejagter for de små, der kan vinde sommerferie-pakker. Børnenes legeland Småland har også åbent.

Kreativ? De første 300 besøgende kan bytte deres krea-jordbær til et værdikort på 100.-

Prisjæger? IKEA sætter priserne ned på hundredvis af udgående produkter for at gøre plads til lækre nyheder i varehuset. Henover sommeren kan IKEA Family medlemmer spare yderligere 10% på disse nedsatte produkter.

Sulten? Ta’ venner og familie med i Svensk Restaurant, hvor IKEA går all-in med hel hovedret til halv pris alle fredage. Børneretter koster kun 10.-  og så er der selvfølgelig faste, lave priser på mad-og drikkevarer i Svensk Restaurant samt te og kaffe til 0.- for IKEA Family medlemmer.

Studerende? Så har IKEA et fantastisk tilbud på en startpakke til studieboligen og 15% studierabat på alle varme hovedretter i Svensk Restaurant.

Vild med IKEA? Så hop ind på IKEA Aalborgs lokale Instagram-profil @ikeaaalborg hvor du hele sommeren kan følge med i, hvad der sker i varehuset eller læs mere her: Aktuelt i IKEA Aalborg – se lokale aktiviteter. – IKEA

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Skansen i Nørresundby: Wellness og hoppeland for hele familien

Alle hverdage i juli kan hele familien komme til wellness og hoppeland i SKANSEN.

Alle hverdage fra mandag d. 1. – onsdag d. 31. juli klokken 11-14 er HELE svømmehallen åben, også de områder der normalt er forbeholdt voksne – helt uden merbetaling.

Allerede fra kl. 10 i hverdagene er der mulighed for, at plaske sig i det sjove FUN-område med strømbassin, grotte og rutsjebane.

Skulle sommervejret ikke være med os, så kan SKANSEN i hvert fald garantere vejret ét sted.

De åbner nemlig dørene til Panoramasaunaen, og byder hele familien indenfor til familiegus alle hverdage i juli klokken 11 og 13.

Her kan du og børnene opleve de lækre dufte og få varmen, så du begynder at kunne fornemme sommervejret. Slap herefter af i varmtvandsbassinet, eller test modet i det kolde Svends Kar, inden I ser hvem, der er den hurtigste på rutsjebanen.

Når sulten melder sig, vil der være rig mulighed for at købe lækker mad i den lækre café. caféen er der et bredt udvalg med blandt andet pommes frittes, burger og sandwich.

Hvis ikke energien er helt opbrugt kan der tilkøbes billet for kr. 25,- i receptionen til legelandet med kæmpehoppepude, der er opstillet i den ene hal mandag til fredag i uge 27.

Hoppepuden er 320 m2 stor med plads til 300 børn. Der er derfor rig mulighed for, at lave lige præcis det der ønskes – om det er at hoppe, lave gymnastik eller finde et roligt hjørne og snakke.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Spændende oplevelser i Aalborg Zoo

I Aalborg Zoo kan du glæde dig til spændende oplevelser blandt dyr fra hele kloden hen over sommeren.

Kom helt tæt på dyrene, bliv klogere og nyd en hel dag i hyggelige rammer sammen med familie og venner.

Vær med, når dyrene fodres gennem dagen, og dyrepasserne deler ud af deres store viden og sjove oplevelser med dyrene.

Mød bl.a. fascinerende orangutanger, legesyge søløver, dykkende pingviner, charmerende vortesvin og kæmpestore elefanter, og hør om arbejdet med dem i zoo og bevarelse af dyrearterne ude i verden.

Deltag også i sommerens mange aktiviteter, hvor I både bliver klogere og godt underholdt.

Aalborg Zoo er åben hele året. Med langt over 100 forskellige eksotiske dyrearter er der spændende og lærerige oplevelser på alle årstider og for alle generationer.

Vidste du…

at der er spændende og involverende events og arrangementer året rundt i Aalborg Zoo, som du kan kvit og frit kan deltage i med et årskort til haven.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Skulpturparken: ”Havets Stemme” tager dig med storm

Skulpturparken Blokhus præsenterer i år en helt særlig nyhed: ”Havets Stemme”.

Blomstermanden Johnny Haugaard & Blomstermandens Venner har skabt et univers af naturens kræfter.

Alt er håndlavet af ting fra naturen, men samtidig virker udstillingen både magisk og overnaturlig. Du bliver ramt på alle dine sanser fra det øjeblik du nærmer dig indgangen til ”Havets Stemme”.

Du ”suges” fra rum til rum og videre ind i en labyrint af smukke scener og små detaljerede dioramaer. Du føler nærmest sandet mellem tæerne, de klikkende hæle på de bonede gulve og den smukke, men rå natur.

Du får følelser i kroppen af både ro, andægtighed – ja, endog højtidelighed – og du drages videre ind i dette blændende og kraftfulde naturunivers.

Du føler næsten du er på en rejse til jordens indre. Alt er på spil… det visuelle, lyset, lyden, lugten. Du bliver taget med på en fantastisk naturhistorisk fortælling – og du mærker det i hele kroppen. ”Havets Stemme” er en udstilling der lever.

Og det bedste… – med én enkelt entrébillet får du OGSÅ adgang til: Sandskulptur Festival, Danmarks eneste Voksmuseum, verdenskendte monumenter, Glas & Spejle, sansehaver & skulpturer, udsigtstårnet, legeområder, caféhygge og masser af events og aktiviteter.

Læs mere her.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Spændende eventyr på Nordsøen Oceanarium

Nordeuropas største akvarium i Hirtshals byder hele sommeren på spændende eventyr under havoverfladen med sjove aktiviteter, sammen med dygtige guider i al slags vejr, både ude og inde.

De 10.000 m2 indendørs, 6000 m2 udendørs og mere end 7.000 fisk og andre havdyr, giver en hel dags oplevelser i det våde element. Hele familien kan kravle rundt om skibsvraget, fange krabber med de bare hænder og mærke naturens kræfter.

To gange dagligt fodrer dykkeren klumpfisk og andre dyr i det gigantiske Oceanarium med hele 4,5 mio liter havvand.

Danmarks største rovdyr, sælen møder man i det store udendørs anlæg – og der ventes ”småfolk” da den spættede hunsæl ”Lina” ventes nedkomme meget snart

Smag på Nordsøen
Spisestederne serverer velsmagende enkle fiskeretter, varieret efter årstidens fisk og skaldyr – friskfanget, sundt og bæredygtigt! Man kan naturligvis også medbringe egen madpakke som kan nydes i de overdækkede områder udenfor. Ps. Der er også andet end fisk på menuen…

Mest for børn       
Med et rejsepas med sjove opgaver i hånden, kan børnene udforske hver en krog af akvariets arealer. Til de 10 forskellige destinationer hører et stempel med og børnene får et diplom og et klistermærke.

Køb online og få rabat

Ved køb af entré online får man rabat og kan benytte Fast Track.

ØSTJYLLAND

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Tag på safari bland verdens vildeste dyr i Ree Park 

Kun en lille times kørsel fra Aarhus ligger Ree Park -en oase fyldt med verdens vildeste dyr omgivet af smuk natur.

Hop ombord på Amerika Expressen og mød de søde bjørneunger eller tag på Safari og se sorte næsehorn som det eneste sted i Danmark. 

Som noget nyt har Ree Park for nyligt åbnet Junior Ranger World – et helt nyt temaland for børn. 

Her kan de små tage den 400 m lange offroad patrulje med spændende dyr og fede forhindringer. 

Læs mere og bestil billetter her.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Byg LEGO® og shop til sommergarderoben i Bruuns Galleri 

Bruuns Galleri midt i Aarhus inviterer på sjove aktiviteter hele sommerferien.

Her har I mulighed for at skabe en blomstermark af LEGO® blomster og gå amok i LEGO® byggekar, hvor kun fantasien sætter grænser for kreativiteten.

Som om det ikke var nok, kan du få dine egne blomsterfrø med hjem til at spire i din egen have, hvis du fremviser dit medlemskab af app’en Bruuns & Friends. 

Om du er barn, teenager eller voksen, så er LEGO® klodser er for alle – lidt ligesom shopping. 

I Bruuns Galleri er der et bredt udvalg af butikker, hvor der er noget for alle, uanset om du leder efter en frisk sommergarderobe eller bare er på udkig efter småting til hverdagen. 

Kom forbi og byg på 1. sal foran Centerinformationen fra den 28. juni til 11. august, alle dage fra kl. 10-17. 

Læs mere her. 

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Petanque og picnic i sommersolen med Vin & Petanque

Hos Vin & Petanque har de taget højde for det lunefulde sommervejr, og det er derfor altid muligt at tage et slag petanque med vennerne på en af stedets tre indendørs baner. 

Den kombinerede vin- og petanquebar har et stort udvalg af vine fra hele verden, heriblandt selvfølgelig også en masse lækker rosé til de varme dage. 

Du finder også en del brætspil, som man frit kan låne, imens du venter på en ledig bane.

Hvis vejret er for godt til indendørs aktiviteter, kan man leje en picnickurv og tage med ud på en af byens mange udendørs petanquebaner.

Vin & Petanque sørger for, at picnickurven bliver fyldt med alt det nødvendige – heriblandt glas, tæppe, kort over petanquebaner m.v. 

Vin og snacks der skal med, finder man frem til i fællesskab, så man er sikret den allerbedste oplevelse.  

Læs mere og book baner her. 

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Oplev blomsterfestival og ny forlystelse i Tivoli Friheden 

Hvad er mere oplagt end en tur i Tivoli Friheden i sommerferien? 

Her kan du bl.a. lade dig fortrylle under Tivoli Frihedens Blomsterfestival, hvor hele parken blomstrer i de smukkeste farver.

Hvis der skal sug i maven, skal du prøve parkens nyeste forlystelse ‘Vindfald’ – den når en højde på op til 23 meter, strækker sig over godt 300 meter og har en tophastighed på 72 kilometer i timen.

Tivoli Friheden har også fået en stor klatrepark, som er den første af sin slags i en dansk forlystelsespark.

Klatreparken dækker et område på hele 8000 m² og byder på 57 platforme og 69 klatreelementer fordelt i 39 træer i op til 15 meters højde.

Læs mere og bestil billetter her.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Se kunst og deltag i sommerarrangementer på AROS

I løbet af sommeren kan du opleve spændende arrangementer og aktiviteter for børn, familier og voksne på ARoS, som er 20.700 kvadratmeter stort og dermed et af de største kunstmuséer i Nordeuropa.

Museet har åbent hele sommeren – også om mandagen, og der er altid gratis entré for alle under 18 år.

ARoS er et fantastisk univers for både hjerte og hjerne, for der er så meget at se, tale om, diskutere og undersøge. 

Du kan bl.a. glæde dig til yoga på taget, sommerkunstskole, jazz og brunch og meget mere. 

⁠På tagterrassen kan du nyde udsigten over Aarhus med forfriskninger, is og kaffe eller besøge cafévognen, som er åben alle dage fra 11.30 – 16.30.⁠ 

Og så skal du selvfølgelig på den obligatoriske tur op i Your Rainbow Panorama, hvor du kan se Smilets By fra toppen og gennem alle regnbuens farver.

Læs mere og se hele sommerprogrammet her. 

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Besøg byens nye oplevelsesdestination i Aarhus Øje

Har du lyst til at opleve byens bedste udsigt og mærke suset i maven i 142 meters højde? 

Hos Aarhus Øje får du en oplevelse ud over det sædvanlige. I den interaktive udstilling om Byen & Bugten, kan du opleve, hvordan Aarhus er blevet formet af både naturen og menneskene, og du får et særligt indblik i Aarhus bugten og i fortællinger om Aarhus gennem historiens vingesus.

Højdepunktet på dit besøg vil naturligvis være den betagende udsigt fra 44. etage. Fra dette spektakulære udsigtspunkt får du en panoramisk udsigt over Aarhus Bugten, byens skyline og livet langs kysten.

Ud over en udstilling og en udsigtsplatform er der også to restauranter i Aarhus Øje – Bavn Brasserie og Bavn Restaurant. 

Så melder sulten sig ved dit besøg, kan du slutte af med en udsøgt frokost i restauranten i 142 meters højde eller spise et lidt mere ”jordnært” måltid på 1. sal i brasseriet. 

Læs mere og bestil billetter her. 

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Gå på opdagelse i masser af gratis børneaktiviteter på Naturhistorisk Museum

Naturhistorisk Museum Aarhus er Danmarks næststørste af sin art, både målt på samlinger og udstillingskvadratmeter. 

Museet har skiftende særudstillinger og permanente udstillinger med over 5.000 forskellige dyr fra hele kloden – mange af dem vises i naturtro omgivelser. 

Her kan man glæde sig til GRATIS børneaktiviteter, hvor man kommer helt tæt på naturen og dyrene.

Der vil bl.a være Safari i Uniparken, maling med naturens farver, skattejagt, Kryb & kravl i Museumshaven, naturshow, evolutionsværksted, unbox et dyr og QuizBattle. Derudover kan man også besøge museets nye café. 

Naturhistorisk Museums sommerferieprogram gælder fra 29/6 t.o.m. 11/8, og museet har åbent hele ferien 09:00 – 16:00.

Der er gratis entré for børn under 18 år.

Læs mere og bestil billetter her. 

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Oplev en markedsplads af oplevelser i Herning Centret 

Herning Centret er Midtjyllands Største Shoppingcenter med 80 butikker og spisesteder samlet på ét sted, gratis parkering og altid tørvejr. 

I løbet af sommeren kan du prøve en masse sjove fodboldaktiviteter på centertorvet både for store og små. Man kan også tage på gratis blomsterskattejagt og købe Herning Centrets populære børnebillet, som udløser en masse gaver fra butikkerne og gratis entré til flere lokale seværdigheder. 

Herning Centret har virkelig også god kaffe og mange spændende spisesteder, når du, veninden eller manden skal ha’ en pause på shoppeturen. Og der er selvfølgelig altid chance for at gøre en god handel. 

Samtidig med gratis parkering og tørvejr kan du også finde hele 28 Clever ladestandere tæt ved indgang E. 16 af de 28 ladestandere er 300 KW lynladere. Det er altså hurtig og nemt at lade din elbil, mens du shopper, spiser og hygger i Herning Centret. 

Læs mere her. 

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Oplev hjertet af Søhøjlandet

En lille køretur fra Aarhus venter bjergtagende udsigter og jordnære oplevelser på at blive udforsket. 

Under brandet ‘Danmarks Smukkeste’ finder du et væld af aktiviteter i Søhøjlandet, der sikrer en mindeværdig sommerferie. 

Vandring på Himmelbjergruten er et must for naturelskere, og ruten fører dig gennem smukke skove og åbne landskaber, hvor du kan nyde roen og skønheden i det danske sommerlandskab. 

Søhøjlandet er også kendt for sine mange søer, som udgør den perfekte legeplads for vandaktiviteter, og du kan leje en kano, kajak eller prøve kræfter med Stand Up Paddle og udforske det rolige vand på søer som Knudsø eller Skanderborg Sø.

I Galten kan du gå på opdagelse i skulpturbyen, hvor over 32 skulpturer pryder byens gader og giver en unik kunstnerisk oplevelse. I Hørning kan du dykke ned i vikingetiden ved at besøge de imponerende fund som Hørning-stenen og vikingen fra Fregerslev.

Så pak picnic-kurven, snør vandreskoene og tag familien med på en sommerferie, der byder på uforglemmelige oplevelser i Danmarks smukkeste omgivelser.

Læs mere her. 

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Få en unik oplevelse på Clausholm Slot 

Tag på en uforglemmelig rejse tilbage i tiden med et besøg på Clausholm Slot, hvor der er åbnet op alle dage i sommerferien. 

Beliggende i naturskønne omgivelser i Østjylland, byder Clausholm Slot på en enestående kombination af historie, kultur og naturoplevelser.

Oplev det overdådige barokslot bygget af Storkansler greve Reventlow, opdag kærlighedshistorien mellem Dronning Anna Sophie og Frederik den IV, tag på rundvisning og udforsk de prægtige sale, og nyd en afslappet gåtur i den smukke slotspark med over 1000 lindetræer i smukke alléer. 

Og som noget nyt er der bygget et nyt sjovt legeområde, så der er skabt rammerne for en helt unik oplevelse for både børn og voksne.

Planlæg dit besøg i dag og oplev magien på Clausholm Slot

Læs mere og book rundvisning her.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Mød mennesket i mumien på Moesgaard Museum

Overalt på Moesgaard er mennesket i centrum for fortællingerne, og hen over sommeren kan du og hele familien komme i øjenhøjde med fortidens og nutidens mennesker på museet.

I særudstillingen ’Egypten – Besat af livet’, som har sidste åbningsdag 18. august, kan man gå på opdagelse i pyramidens gravkammer og komme helt tæt på mumier, kister og sarkofager, samt få en unik, visuel rutsjebanetur igennem egypternes underverden på vej mod det evige liv.

Mumificering var en omstændelig og bekostelig affære, der tog 70 dage, og krævede 500 meter bandager, flere hundrede kilo salt og et udvalg af redskaber og olier. 

Men her i sommerferien har du en helt unik mulighed for at opleve processen på blot 30 minutter, når Moesgaards dygtige formidler demonstrerer, hvordan man laver en mumie. 

Læs mere og bestil billetter her.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Sommersjov for hele familien i Randers Storcenter

Sommerferien er fuld af sjov i Randers Storcenter – og altid med tørvejr. 

Randers Storcenter er ikke kun et shoppingcenter, men der stræbes altid efter at skabe gode oplevelser – og sommerferien er ingen undtagelse.

Børnene kan gå på jagt efter godter og gaver i butikkerne med den populære feriebillet. På feriebilletten medfølger en børnebillet til Skandinavisk Dyrepark og en børnebillet til Randers Regnskov. 

Feriebilletten kan købes for 75 kr. (værdi af 440 kr.) i Informationen ved Store Torv fra 28. juni til og med 11. august 2024, så længe lager haves.

Hver lørdag kl. 11-13 kan børnene møde Randers Storcenters maskot, Randersaurus – en grøn dinosaur. Han spreder glæde blandt store som små og er altid klar på billeder med alle søde børn. Giv Randersaurus en highfive og et kram, så bliver han  glad.

Nyd en pause fra shoppingturen der byder på pizza, kinesisk, sushi, sandwich, buffet og meget mere. 

Læs mere her. 

SJÆLLAND

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Få en lækker oplevelse hos Sagafjord. Foto: PR, Sagafjord

Få en lækker oplevelse hos Sagafjord

Kom med ombord til en skøn oplevelse på Roskilde fjord og nyd udsigten til en række af Danmarks smukkeste historiske steder.

Under sejladsen serveres der moderne smørrebrød på frokostturen og på aftenturen en lækker 3-retters menu.

Køkkenet laver alt maden fra bunden, og råvarerne er nøje udvalgt med fokus på bæredygtighed, økologi, lokale råvarer – og selvfølgelig velsmagende mad.

Læs mere og book bord på sagafjord.dk.

Hvad: Få en lækker oplevelse hos Sagafjord
Hvor: Vindeboder 18, 4000 Roskilde

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Danish Modern. Foto: PR, Designmuseum Danmark

Oplev de største klassikere på Designmuseum Danmark

På hele Danmarks designmuseum i hjertet af København kan du opleve en perlerække af spændende udstillinger – fra fortidens samlermanier, over samtidens nye designere og tendenser til fremtidens kreative løsninger på globale problemstillinger.

Her finder du den stolte danske designtradition, som netop denne sommer foldes ud på spektakulær vis i en ny, stor permanent udstilling under titlen ‘Danish Modern’.

Dansk design er berømt over hele verden, men hvem var de store danske designere i det 20. århundrede? Udstillingen ‘Danish Modern’ fortæller historien om dansk design fra 1920’erne og frem til 1970’erne og viser nogle af de mest ikoniske danske designgenstande gennem tiden.

Udstillingen inviterer dig med på en designfaglig rejse fra møbelprofessoren Kaare Klints ’Værelse til en Dame’, over Finn Juhls organiske og elegante møbler til Verner Pantons og Nanna Ditzels legesyge og farvestrålende popdesign: en forunderlig rejse igennem alt det, vi i dag betragter som danske designikoner blandet med ukendte designs af kendte designere.  

I den nye udstilling kan du gå fra rum til rum igennem et sanseligt udstillingsdesign, der iscenesætter de forskellige epoker og designere.

Centralt i udstillingen vises de forskellige designere i dansk designhistorie afskilt af store vægge i bølgende former, der minder om kulisserne i et teater.

Her kan du komme helt tæt på de designere, der tegnede Danish Modern gennem deres personlige ting, tanker, tegninger, udstillings- og arkivmateriale.

‘Danish Modern’ bringer også den populære ’stoletunnel’ tilbage i en ny større udgave med 125 stole fra gulv til loft.

Museet rummer også Københavns grønneste museumshave, hvor du kan nyde en pause under lindetræerne eller en god frokost i solen fra den anmelderroste museumscafé. 

Du kan også shoppe designgaver i museumsbutikken, som både byder på klassikere og nye, unikke designfund.

Det er gratis for alle under 18 år at besøge museet. Læs mere på designmuseum.dk.

Hvad: Oplev de største designklassikere på Designmuseum Danmark
Hvor: Bredgade 68, 1260 København K

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Lav fine sommersmykker hos SMYKBAR. Foto: PR, SMYKBAR

Lav fine sommersmykker hos SMYKBAR

Trænger I til lige at lægge mobilen for en stund og i stedet bruge jeres sanser til at sammensætte perler og farver på jeres eget unikke sommersmykke?

Så besøg verdens første smykkecafé, SMYKBAR i København eller Lyngby.

De har også afdelinger i Aarhus og Odense.

Mange af SMYKBARs gæster oplever, at det nærmest kan være meditativt at sidde og skabe sit helt eget smykke fra start til slut – og måske vil du og dine større børn eller gode venner opleve det samme, hvis I kigger forbi i løbet af sommeren?

Alle kan være med – og alle kan få hjælp af SMYKBARs team, som også gerne kommer med både inspiration og hjælp til det tekniske.

SMYKBAR anbefaler en minimumsalder på 8 år og bordbestilling på forhånd – særligt i weekender og ferier.

Se mere på SMYKBARs hjemmeside.

Hvad: Lav fine sommersmykker hos Smykbar
Hvor: På Østerbro, Frederiksberg og i Lyngby. Find adresser her.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Stenbroen Musikfestival på Nørrebro. Foto: PR, Nørrebro Bycenter

Stenbroen Musikfestival på Nørrebro

Lørdag den 31. august afholdes Stenbroen musikfestival for andet år i træk på Nørrebro.

Den nye musikfestival blev sidste år taget godt imod af både lokale og besøgende og til sommer gentages succesen denne gang i dobbelt størrelse.

Festivalen er udviklet af Nørrebro Bycenter med ambitionen om at skabe et kulturelt samlingspunkt – for lokalmiljøet såvel som for ny dansk musik.

Entréen er gratis, så alle, der har lyst, kan deltage, og koncertprogrammet er sammensat med fokus på navne, der skinner særligt stærkt på den danske upcoming-scene lige nu.

Blandt årets artister finder vi popkometen Olivver, der for nyligt har spillet udsolgte koncerter på Hotel Cecil og Lille Vega.

Bree Carter, der fløj ind på hitlisterne med debutsinglen ’Higher’, og GUZO, der udover at være en af Danmarks mest eftertragtede sangskrivere nu også har haft en strålende debut som artist med titler som P3’s uundgåelige og udsolgte koncerter på programmet.

Derudover kan du se frem til intense optrædener fra blandt andre den nye rapstjerne Josie Amadonna og anmelderroste kingtommi, der skal spille på flere af landets største festivaler i år, herunder Roskilde Festival.

Undervejs sørger DJ steal yo girl og eftertragtede DJ ¡HARTY! for den gode stemning.

Med andre ord er der lagt op til et brag af en fest på den nye rooftop-bar, hvor s-toget suser forbi i takt med musikken og på pladsen ved Nørrebro Street Food.

Læs mere om musikfestivalen på Nørrebro Bycenters hjemmeside.

Hvad: Stenbroen Musikfestival på Nørrebro
Hvor: Lygten 2L, 2400 København NV

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Sommerudflugt til Classic Car House. Foto: PR, Classic Car House

Sommerudflugt til Classic Car House

Tag på en fantastisk rejse i Classic Car House, der er Danmarks nye levende bilmuseum for hele familien.

Her venter en uforglemmelig museumsoplevelse i deres klassiske bilunivers i Lyngby nord for København. 

Gå på opdagelse i en spektakulær udstilling med op til 300 klassiske biler og oplev de dragende fortællinger på en guidet rundvisning.

Dyk ned i de mange historier og udforsk de mange særudstillinger om bl.a. Le Mans og Automobilværkstedet anno 1936.

Kom til deres hyggelige biltræf hver torsdag og besøg også den stemningsfulde restaurant til frokost eller aften, der tilbyder udeservering på den store og hyggelige terrasse.

Tag børnene med på en spændende Biljagt, der er en skattejagt for børn rundt i deres bilunivers.

I haven finder man en sjov trafiklegeplads samt hyggelige og klassiske havespil.

Besøg også Børnenes Værksted som er et kreativt og inspirerende aktivitetsrum med LEGO, børnebio og meget mere. 

Besøg Classic Car House i sommerferien, hvor der er oplevelser for hele familien.

Læs mere om Classic Car House på deres hjemmeside.

Hvad: Sommerudflugt til Classic Car House
Hvor: Kongevejen 79-85, 2800 Kongens Lyngby

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Tilbring sommeren i Amager Centrets hyggelige Gårdhave. Foto: PR, Amager Centret

Tilbring sommeren i Amager Centrets hyggelige Gårdhave

Hen over sommeren inviterer Amager Centret til en række fede dobbeltkoncerter under åben himmel i Amagers hyggeligste gårdhave, og præsenterer et stærkt line-up af velkendte artister og de næste nye store navne indenfor den danske musikverden.

Du kan bl.a. møde Ussel, Julie Pavon og Wafande, og der er gratis adgang til alle koncerter.

Amager Centret inviterer også til en skøn madoplevelse under åben himmel.

De dækker op til en række hyggelige langbordsmiddage sammen med Wokshop, Madklubben, Halifax og SushiMania, og inviterer dig og resten af Amager indenfor i deres hyggelige madfælleskab, hvor spisestedernes lækre retter er på menuen – til en suveræn pris.

De inviterer også til musikbingo og fed musik i højtalerne, når deres topsvedige dj-duo kigger forbi, og er værter for en festlig omgang musikbingo.

I juni-august rykker de udenfor i den dejlige gårdhave i glødepærernes skær, og holder musikbingo i sommervarmen, den første torsdag i måneden kl. 19-21. Det bliver en aften fuld af gode hits, og sværhedsgraden er til at overskue.

Amager Centret garanterer også sved på panden, en flot udsigt over Københavns bytage og selvfølgelig gode vibes, når de inviterer til rytmisk zumba, effektiv crossfit og beroligende yoga. Så tag din ven, kollega eller familiemedlem med under armen og gør din sommer lidt mere svedig.

Læs mere om de gratis koncerter og events på deres hjemmeside.

Hvad: Tilbring sommeren i Amager Centrets hyggelige Gårdhave
Hvor: Amager Centret, Reberbanegade 3, 2300 København S

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Sommerferie på Kronborg Slot. Foto: PR, Kronborg Slot

Sommerferie på Kronborg Slot

Der er gratis adgang for børn under 18 år på Kronborg, og i sommerferien kan du tage hele familien med på det smukke slot i Helsingør, hvor I sammen kan opleve en prisvindende historiejagt, spændende udstillinger og ikke mindst hilse på den ikoniske Holger Danske i de dunkle kasematter under slottet.

Kun en 40 minutters naturskøn togtur fra København, finder I det gamle, festlige kongeslot, der troner majestætisk ud til det livlige Øresund, og her er der masser muligheder for at lege, lære og leve sig ind i historien.

I ‘Hamlets historiejagt’ skal I på en opgave rundt på slottet, for at finde ud af, hvem der har slået Hamlets far, kongen, ihjel.

Oplev og udspørg karaktererne fra det verdensberømte skuespil, mens I går på opdagelse i et dramatisk, sjovt og mystisk univers, hvor alle er under mistanke.

Er det Hamlets onde onkel, der står bag? Måske er det hans skarpsindige kæreste, der selv vil tage magten? Eller kan det endda være den unge prins selv, der har skaffet sin egen far af vejen? Det er helt op til jer at finde ud af, hvem kan det være… eller ikke være, der står bag.

Besøg også Kronborgs slumrende sagnhelt Holger Danske, eller dyk ned i mørket i den populære og familievenlige Monster’-udstilling’, der er en supergod anledning til at få talt om de mange svære følelser, som vi alle sammen tumler med i ny og næ.

Kronborg Slot har åbent kl. 10-18 alle dage henover sommeren, og ‘Hamlets historiejagt’ kan opleves fra 15. juni til 1. september.

Læs mere her.

Hvad: Sommerferie på Kronborg Slot
Hvor: Kronborg, 3000 Helsingør

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Det er sommer, det er sol, og det er tid til sommersjov i SlotsArkaderne. Foto: PR, SlotsArkaderne

Det er sommer, det er sol, og det er tid til sommersjov i SlotsArkaderne

Sommerferie er lig med hygge, kvalitetstid og masser af sommersjov.

I SlotsArkaderne i Hillerød kan du købe den populære feriebillet og lade ungerne gå på opdagelse efter gaver og godter i butikkerne.

Feriebilletten giver også mulighed for at opleve Danmarks smukkeste sømil med Den Lille Færge på slotssøen.

Du kan også købe en feriebillet, hvor du får en biografbillet med, som kan bruges på en af sommerens store filmtitler.

Som noget helt nyt i år kan du møde deres nye, søde maskot, slotsmusen Frede, eller besøge deres to nye legepladser.

Er du mere til en shoppedag, finder du også et skønt udvalg af butikker både inde i arkaderne og ude i den helt nyrenoverede og smukke gågade – kun et stenkast fra det historiske Frederiksborg Slot.

I SlotsArkaderne finder du 55 butikker – så uanset om du er på udkig efter dit nye sommeroutfit, gaver til sommerens fester, en lækker brunch fra Café Kaiser eller Peter Beier Chokolade eller måske en is eller kaffe to-go, så har du det hele samlet ét sted.

Læs mere om sommersjov i SlotsArkaderne på deres hjemmeside.

Hvad: Det er sommer, det er sol, og det er tid til sommersjov i SlotsArkaderne
Hvor: SlotsArkaderne 225, 3400 Hillerød

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Aktiviteter for hele familien på Garderhøjfortet. Foto: Peter Sørensen

Aktiviteter for hele familien på Garderhøjfortet

Kom til sommerferie på Garderhøjfortet og lad børnene brændt lidt krudt af, samtidig med at familien får en hyggelig og lærerig dag sammen.

Det største fort i Københavns Landbefæstning ligger lige ved siden af Jægersborg station.

Her kan du opleve spændende historie, flot arkitektur og aktiviteter for alle aldre.

Inde i fortet kan du opleve de autentiske kanontårne og interaktive udstillinger, der lader dig prøve soldaterlivet under 1. verdenskrig af på egen krop.

Garderhøjfortet er et mindre museum med medarbejdere, der brænder for at formidle historie.

Du kan også tage med på en familievenlig rundvisning op i det store To-kanon tårn, hvor du selv kan prøve at skubbe tårnet i stilling – hvis du ellers er stærk nok.

Eller du kan gå med på en lang rundvisning kl. 12, hvis du vil vide meget mere om det store fort. Begge rundvisninger er inkluderet i entréprisen.

I hele sommerferien kan I være med i den store mystiske gådejagt rundt omkring på fortet. Her får I sammen en kasse fyldt med låse som I skal åbne for at opklare mysteriet. Der er brug for både store og små skarpe hjerner for at klare opgaven.

Hvis I vil prøve flere gåder kan I også booke en tur i de matematiske Escape Rooms.

Prøv også en legetøjs-skattejagt i legetøjsudstillingen og se om du til sidst kan kalde dig legetøjs-ekspert.

Der er noget for enhver smag og alder når du holder sommerferie på Garderhøjfortet, så glæd dig til et brag af en oplevelse.

Tag også gerne madpakken med, for på Garderhøjfortet er der gode muligheder for at hygge med frokosten – enten i officersmessen eller udenfor hvis vejret er skønt.

I fortets butik kan I købe kaffe, vand, læskedrikke, is og slik.

Sommerferiens åbningstider:
Hverdage: 11:00 – 15:00
Weekend: 10:30 – 16:00

Læs mere om de forskellige aktiviteter og udstillinger på hjemmesiden.

Hvad: Aktiviteter for hele familien på Garderhøjfortet
Hvor: Garderhøjfort 4, 2820 Gentofte

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Sommeraktiviteter i Lyngby Storcenter. Foto: PR, Lyngby Storcenter

Sommeraktiviteter i Lyngby Storcenter

Sommerferien er i sigte og det betyder sjov og hygge med sine nærmeste.

Tag dine børn, børnebørn, kusiner eller nevøer i den ene hånd og feriebilletten i den anden, så er du klar til sjove sommerdage i Lyngby Storcenter.

Sommerens feriebillet indeholder en masse fede gaver fra centrets butikker og inkluderer desuden en gratis børnebillet til Classic Car-museet.

For første gang kan de lidt større søskende blive underholdt med en sommer teen-billet. Denne billet indeholder blandt andet en populær Bubble Tea samt en fribillet til en Lyngby kamp.

Det bliver jo en stor sportssommer, så store og små kan blive underholdt i deres Challange rum overfor JYSK. Der vil være festlig stemning og du kan dyste mod din shoppemakker i subsoccer.

Glem ikke at have Lyngby Storcenter-appen ved hånden under din sommershoppetur. Du kan nemlig optjene point og deltage i sjove konkurrencer, mens du går på opdagelse i centrets mange butikker.

Uanset vejret, om solen skinner eller regnen falder, kan du altid søge ly i Lyngby Storcenter og forkæle dig selv med sommerdelikatesser fra en af de mange inspirerende madboder på Madtorvet.

Du kan også nyde en hyggelig stund med familien i den nyåbnede Peter Beier Chokolade café.

Med de knap 100 butikker er der rig mulighed for at finde sommerinspiration, hvad enten du leder efter noget til garderoben, haven, boligen eller nye projekter.

Der er gode parkeringsmuligheder i deres parkeringshus, som rummer 1080 p-pladser fordelt på 2 plan. Den første sammenhængende time er gratis hver dag, og hvis du henter Lyngby Storcenter-appen, kan du få ekstra tid til at shoppe. Som fordelskunde hos Lyngby Storcenter får du nemlig en times ekstra parkering gratis per døgn.

Lyngby Storcenters hjemmeside kan du læse mere om sommeraktiviteterne.

Hvad: Sommeraktiviteter i Lyngby Storcenter
Hvor: Lyngby Storcenter 1, 2800 Kgs. Lyngby

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Familiewellness på Scandic. Foto: PR, Scandic

Familiewellness på Scandic

Som noget helt særligt kan børn opleve en fortryllende verden af ro, afslapning og velvære, når Scandic Spectrum og Scandic CPH Strandpark inviterer til familiewellness hen over sommeren.

Konceptet koster 95 kroner for børn og 175 kroner for voksne for halvanden time.

Familiewellness giver adgang til pool, sauna, dampbad og fodbade.

Med i prisen er også håndklæde, diverse scrubs, vand og the, samt kyndig vejledning til den bedste oplevelse gennem wellnessområdet.

Glæd jer til en afslappende stund, der byder på både wellness, hygge og samvær for hele familien.

Læs mere om familiewellness og book her.

Hvad: Familiewellness på Scandic
Hvor: Scandic Spectrum og Scandic CPH Strandpark

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
En sommer fyldt med underholdning, shopping & gode madoplevelser i City2. Foto: PR, City2

En sommer fyldt med underholdning, shopping & gode madoplevelser i City2

City2 inviterer indenfor til en sommer fyldt med underholdning, shopping, madoplevelser og hyggelige stunder.

Her er hele familien garanteret en hyggelig sommer, uanset om vejrudsigten lover sol, regn eller blæst.

Fra d. 29. juni t.o.m. d.11. august kan I besøge City2’s sjove sommerpark med karrusel, rutsjebane, wipeout sweeper og meget andet.

I kan også købe deres feriebillet* og gå på jagt efter hyggelige gaver i butikkerne – og hvorfor så ikke slutte dagen af med et besøg på Joe & the juice eller McDonald’s?

Trænger børnene til at krudte ekstra meget af, kan I besøge Hermans Hule City2 – et 1700 m2 stort legeland med alt, hvad små hjerter kan begære af trampoliner, rutsjebaner, klatrestativer og meget mere. Hos Hermans Hule er der dømt sjov og leg for børn, hvor kun fantasien sætter grænser.

Er du mere til shopping, så gå på opdagelse i deres store udvalg af butikker, som tilbyder alt mellem himmel og jord til hele familien. Her finder du alt inden for mode, skønhed, bolig, sport og meget mere. 

Hører du til dem, der sætter pris på et lækkert måltid, skal du lægge vejen forbi Staderne i City2.

Staderne er City2’s madmarked, hvor du kan bevæge dig rundt mellem forskellige køkkener, og lade duften af den lækre mad inspirere dig til dit madvalg.

I Staderne finder du mad fra forskellige verdenshjørner – du kan bl.a. blive taget en tur til Italien med hjemmelavet pasta fra Parma Pasta, eller en tur til Japan med kvalitetssushi fra Sachi Sushi.

Derudover finder du lækre tyrkiske specialiteter, saftige burgere, autentisk græsk mad og mange andre specialiteter.   

*De tager forbehold for at feriebilletten kan være udsolgt inden 11. august.

Hvad: En sommer fyldt med underholdning, shopping & gode madoplevelser i City2
Hvor: Cityringen 4, 2630 Taastrup

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Oplev smukke kunstværker hos Den Hirschsprungske Samling. Foto: PR, Den Hirschsprungske Samling

Oplev smukke kunstværker hos Den Hirschsprungske Samling

Vil du opleve hovedværker af de danske guldaldermalere, Vilhelm Hammershøis stille stuer, Anna Anchers stemningsmættede billeder, P.S. Krøyers storslåede malerier eller Bertha Wegmanns sublime skildringer af kvinder, bør du lægge vejen forbi Den Hirschsprungske Samling på Østerbro.

Museet rummer mere end 100 års dansk kunst fra det 19. og starten af det 20. århundrede – fra den danske guldalder til Skagensmalerne og symbolisterne.

Den Hirschsprungske Samling ligger ved det smukke Østre Anlæg i København.

Museet, der er grundlagt af tobaksfabrikanten og kunstsamleren Heinrich Hirschsprung og hans hustru Pauline, åbnede i 1911.

Det er indrettet med møbler og mange malerier på væggene, som giver en intim og hjemlig atmosfære.

Hvert år kan du se flere udstillinger, deltage i omvisninger og Forskerkvarter, hvor de sætter fokus på en udvalgt kunstner eller skjulte skatte fra arkivet.

Du kan også komme med til arrangementer og spændende events, hvor de inviterer til alt fra croquis til foredrag og strikkecaféer.

Læs mere på hirschsprung.dk.

Hvad: Oplev smukke kunstværker hos Den Hirschsprungske Samling
Hvor: Stockholmsgade 20, 2100 København Ø

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Det summer hele sommeren i Frederiksberg Centret. Foto: PR, Frederiksberg Centret

Det summer hele sommeren i Frederiksberg Centret

I Frederiksberg Centret vil man gerne være med til at gøre byen grønnere.

Derfor summer centret af aktiviteter hele sommeren, som gør både små og store klogere på insekterne, økosystemet og naturen.

For selvom vi bor i byen, har vi alle sammen godt af at bo dør om dør med blomsterne, bierne, sommerfuglene og mariehønerne.

Derfor kan du hele sommeren gå på opdagelse i det store insekthotel og se hvordan insekterne bor.

Der er også flere kreative værksteder, hvor du kan lave smukke sommerfugle eller insektnøgleringe.

I samarbejde med Naturvejlederne kan du undersøge biodiversiteten og lave et BioBlitz ved centret.

Du kan også tilmelde dig workshoppen og bygge dit eget insekthotel som kan hænges op hjemme i haven, i gården eller på altanen.

Fra 29. juni til 11. august kan alle børn som altid hygge sig med sommerferie-billetten, hvor man kan samle fede gaver i butikkerne.

I feriebilletten finder du:
Klistermærker fra BR
Soft ice med krymmel fra Peter Beier
Japansk sodavand fra Sushi Lovers
Strygemærke fra Panduro
Pomfritter fra Jagger Copenhagen
Kridt inkl. holder fra Ønskebørn
Mix og Match aktivitetsbog til ferien fra Flying Tiger
Glow in the dark tusser fra Basic & more

Du kan også gå på bi-jagt og blive klogere på bierne og vigtigheden af, at have en by der summer af liv og blomster. Deltager du i bijagten er du med i konkurrencen om 3 gavekort på 500 kr. til Frederiksberg Centret.

I samarbejde med Bybi er der flyttet 50.000 honningbier ind på toppen af Frederiksberg Centret.

Bierne kan flyve op til 5 km. væk fra bistadet, så hent et brev med blomsterfrø i centret og så dem ud derhjemme, så kan du hjælpe bier og andre insekter.

Se det store sommerprogram på Frederiksberg Centrets hjemmeside.

Hvad: Det summer hele sommeren i Frederiksberg Centret
Hvor: Falkoner Allé 21, 2000 Frederiksberg

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Spændende historier og hjemmelavede lækkerier på Københavns Museum. Foto: PR, Københavns Museum

Spændende historier og hjemmelavede lækkerier på Københavns Museum

Kender du København?

Vær turist i egen hovedstad og oplev Københavns historie på Københavns Museum. 

Fra de første istidsjægere til de ældste spor af byen fra vikingetiden, længe før byens “grundlægger” biskop Absalon.

Over pest og brande til nutidens Christiania.

Oplev det 600 år gamle skibsvrag, et skelet af en kriger fra middelalderen, den kæmpe nøgle til Vesterport, og se ”Harrys Pølser” på den nye udstilling om byens små, finurlige butikker. 

Et besøg i Københavns Museums smukke bygning er som en vandring gennem byen og historien.

Udstillingen er bygget op over 14 nedslag i byen fra Slotsholmen til Bispebjerg.

De mange nøje udvalgte historier, ting fra fortiden og interaktive installationer gør, at du kommer tæt på både nutiden og fortiden.

Når du har været rundt, så slap af i museets Café Spirrevippen, og lad dig friste af hjemmebagte kager, sunde sandwicher og den lækre morgenmadstallerken.

Find den originale københavnergave i museumsbutikken. Så er du klar til at tage ud og opleve København.

Det kan du bl.a. opleve:
I juli kan børn blive arkæolog for en dag hvor der bliver vasket og nærstuderet flere hundrede år gamle potteskår. 

Med den gratis ”Børneguide” i hånden kan du opleve udstillingen af Københavns historie set med børns øjne – og det er ikke kedeligt at høre deres kommentarer til ældgamle ting som en paryk fra 1700-tallet, et drikkehorn og en drejeskive-telefon.

Alle kan komme med på en byvandring rundt til hovedstadens flotte torve og smalle gader i Christian 4.s fodspor, hvor man bl.a. hører historien om Rundetårn og den nu nedbrændte Børs.

Læs mere på Københavns Museums hjemmeside.

Hvad: Spændende historier og hjemmelavede lækkerier på Københavns Museum
Hvor: Stormgade 18, 1555 København V

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Sommer i Helsingør Bycenter. Foto: PR, Helsingør Bycenter

Sommer i Helsingør Bycenter

Skal du forkæle dig lidt ekstra i ferien, så start i Helsingør Bycenter.

Her har de alt godt til grillen, klipklappere til stranden, solbriller til cafeen og et friskt pust til sommergarderoben.

Til de små har de også en feriebillet fyldt med oplevelser. Så starter sommerferien lidt sjovere.

Så tag de små i hånden og start ferien med sommerens sjoveste billet.

Feriebilletten er fyldt med leg, gaver, lækkerier og oplevelser både i centret og i byen.

Den kan købes i Skoringen i centret for kun 50 kr., og når du køber den støtter du samtidig Legeheltenes arbejde på hospitalernes børneafdelinger.

Billetten sælges fra den 28. juni til 11. august eller så længe lager haves.

Læs mere om sommer i Helsingør Bycenter på deres hjemmeside.

Hvad: Sommer i Helsingør Bycenter
Hvor: Stürups Plads 1, 3000 Helsingør

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Smukke skulpturer på Thorvaldsens Museum. Foto: PR, Thorvaldsens Museum

Smukke skulpturer på Thorvaldsens Museum

I hjertet af København ligger én af landets smukkeste bygninger.

Midt på Slotsholmen findes Thorvaldsens Museum, der er Danmarks første offentlige museum.

At besøge museet er som at træde ind i en anden verden.

En vandring gennem museet byder på et sanseligt farveorgie af stærkt farvede vægge, rigt dekorerede lofter og mosaikgulve, der alle har Bertel Thorvaldsens marmor- og gipsskulpturer som det naturlige centrum.

Thorvaldsen var en dansk billedhugger og en af Europas mest kendte kunstnere i 1800-tallet, og absolut en af de mest kendte og indflydelsesrige kunstnere Danmark nogensinde har haft.

Kom forbi museet og oplev skønheden  eller slå dig ned med en drink i museets indre gård og drøm dig til Italien.

Hvad: Smukke skulpturer på Thorvaldsens Museum
Hvor: Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
I sommerferien er der premiere på ‘Grusomme Mig 4’

I sommerferien er der premiere på ‘Grusomme Mig 4’

Alles yndlings superskurk, Gru, er tilbage sammen med de gule ballademagere.

Vi skal både møde Gru-familiens nyeste medlem, Gru Jr., som er opsat på at plage sin hårdtprøvede far og superskurken Maxime Le Mal.

‘Grusomme Mig 4’ er spækket med action, propfyldt med humor og masser af MINIONS.

Filmen kan ses i biografen fra 3. juli.

Læs mere og se traileren her.

Hvad: I sommerferien er der præmiere på ‘Grusomme Mig 4’
Hvor: Biografer landet over

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Sommer i Glostrup Shoppingcenter. Foto: PR, Glostrup Shoppingcenter

Sommer i Glostrup Shoppingcenter

I Glostrup Shoppingcenter er I sammen om en sjovere sommer.

Her finder du alt til sommergarderoben, badeferien, strandturen og de hyggelige grillaftener med familien.

Tag børnene med i centret og få en hyggelig dag sammen, uanset om I vil i legeland, på shopping, cafétur eller prøve en af deres cool feriebilletter.

De har både en børnebillet til de mindste og en teen-billet til de lidt større.

Sommerens feriebilletter er fyldt med lækker mad, gaver og forkælelse.

De kan købes i HIMA fra den 28. juni til 11. august fra kun 50 kroner.

Så kig forbi og få en lidt sjovere sommer sammen.

Læs mere på hjemmesiden.

Hvad: Sommer i Glostrup Shoppingcenter
Hvor: Hovedvejen 81, 2600 Glostrup

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Oplev VestsjællandsCentret i sommerferien. Foto: PR, VestsjællandsCentret

Oplev VestsjællandsCentret i sommerferien

Leder du efter en sommeroplevelse ud over det sædvanlige?

Besøg VestsjællandsCentret i hjertet af Slagelse, hvor shopping, underholdning og familieaktiviteter skaber en mindeværdig dag for alle.

VestsjællandsCentret huser over 50 spændende butikker, der tilbyder alt fra mode og skønhed til elektronik og interiør.

Uanset om du er på jagt efter det nyeste tøj, en eksklusiv gave eller blot ønsker at forkæle dig selv, finder du helt sikkert noget, der frister, og med masser af gratis parkeringspladser lige ved døren, er det nemt og bekvemt at komme til og fra centret.

Når sulten melder sig, kan du vælge mellem en række forskellige spisesteder, der byder på alt fra lækre frokoster til fristende desserter og skøn kaffe.

Tag en pause fra shoppingen og nyd en god bid mad, mens du planlægger resten af dagen.

VestsjællandsCentret er det ideelle sted at lade op – både for dig og din elbil, som kan genoplades ved en af de mange ladestandere, der er placeret tæt ved indgangen.

VestsjællandsCentret er ikke bare et sted for shopping – det er et sted, hvor hele familien kan tilbringe kvalitetstid sammen.

Med vores børnevenlige faciliteter er det nemt at have børnene med, og der er altid noget sjovt at lave for dem.

I løbet af sommeren byder VestsjællandsCentret på en række spændende aktiviteter, der gør besøget endnu sjovere.

Børnene kan bl.a. udforske centrets feriebilletter, der købes i kiosken i Kvickly.

Centret har åbent alle ugens dage, så du kan altid finde en dag, der passer til dig.

Der er garanti for oplevelser, shopping og hyggelige stunder for hele familien.

Læs mere om sommeren i VestsjællandsCentret på deres hjemmeside.

Hvad: Oplev VestsjællandsCentret i sommerferien
Hvor: Vestsjællandscentret 10, 4200 Slagelse

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Sommerbilletter i Ishøj Bycenter. Foto: PR, Ishøj Bycenter

Sommerbilletter i Ishøj Bycenter

Tag på sommertur til Ishøj Bycenter og forkæl familien med årets super populære feriebilletter til både børn og voksne.

Lyder kombinationen af filmhygge, krea-værksted, arkadespil, minigolf, museumsbesøg på ARKEN samt spændende gaver og lækkerier som perfekt ferietid for dig og din familie, så er årets feriebilletter i Ishøj Bycenter et must.

Feriebilletterne kan købes til både børn (max 15 år) og voksne, og med dem i hånden kan I se en god premierefilm i Ishøj Kulturium Biograf, dyste mod hinanden på centrets minigolfbane, game i Retroarkaden, lave en sommerferiefugl i bibliotekets krea-værksted og besøge ARKEN.

Billetterne indeholder også gaver og lækkerier fra butikkerne, som I kan hygge jer med at gå på jagt efter over flere dage.

Med voksenbilletten får du 20% rabat på pasta og burgere hver dag inden kl. 16 hos Fenomeno Café og Bar. Det stilfulde spisested har netop slået dørene op i Ishøj Bycenter, og på menukortet finder I også lækkerier som Stjerneskud, spændende salater, brunch og lækre børnemenuer.

Både børne- og voksenbilletten giver adgang til at se en af fem premierefilm i Ishøj Kulturium Biograf.

Glæd jer til at se enten Inderst Inde 2, Robot Dreams, Grusomme Mig 4, Ræv og hare redder skoven eller Sylvanian Families Filmen: Den store gavejagt.

Læs mere og se alle spilletider på ishojbio.dk.

Feriebilletterne sælges fra 29. juni og i Ishøj Kulturium Biograf hos Brdr. Simonsen Menswear.

Børnebilletten (max 15 år) koster 100 kr. (værdi 425 kr.), og voksenbilletten koster 75 kr. (værdi 175 kr.).

For hver solgt billet støtter man Legeheltene med 3 kr. Læs mere på Ishøj Bycenters hjemmeside.

Hvad: Sommerbilletter i Ishøj Bycenter
Hvor: Ishøj Store Torv 24, 2635 Ishøj

SYD- OG SØNDERJYLLAND

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Foto: Svømmestadion Danmark

Svømmestadion Danmark

I Esbjerg finder du Danmarks største bade- og svømmeanlæg i Svømmestadion Danmark.

Her er der tænkt på alle aldre, så der både er noget til de helt små og nyfødte, lounge-område til børn med legehus, bølgebassin og vilde rutsjebaner. Man kan slappe af i romersk bad eller svømme i lange baner.

De har plads til 600 besøgende, og det er også muligt at få noget at spise, når man besøger Svømmestadion Danmark.

Der er også fire timers gratis parkering ved Svømmestadion Danmark, og er det ikke nok, kan man i skoven ved siden af benytte sig af fri parkering.

Du kan læse meget mere om Svømmestadion Danmark her.

Hvad: Svømmestadion Danmark
Hvor: Gl. Vardevej 60, 6700 Esbjerg

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Foto: Museum VEST

Fiskeri- og Søfartsmuseet

Danmarks museum for havet, med særligt fokus på Vesterhavet og Vadehavet samt havpattedyr i de danske farvande.

Hver dag kan du også komme helt tæt på sælerne, når de bliver trænet og fodret kl. 11.00 og 14.30.

Du kan læse meget mere om Fiskeri- og Søfartsmuseet her.

Hvad: Fiskeri- og Søfartsmuseet
Hvor: Tarphagevej 2, 6710 Esbjerg V

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Pressefoto

Rummet rundt i Kolding Storcenter

Fra 3. juli til 18. august kan du tage rejsen rundt i rummet i Kolding Storcenter. Rejs forbi Store Torv og oplev rumraketter, astronauter, en månebil og meget mere fra det ydre rum. Træd ind i et farvestrålende univers og lad dig forbløffe af den interaktive skydebane, hvor du kan teste dine færdigheder og lære spændende fakta om rummet.  

Efter din rumrejse kan du, i raketfart, tage forbi Bilkas Kundeservice og prøve sommerens Børnebillet for kun 79 kr. (værdi op til 282,-). Denne Børnebilletbillet indeholder intet mindre end 10 gaver, som børnene kan gå på jagt efter rundt i hele centeret.

Det er ikke kun en rumrejse, der venter i Kolding Storcenter. På Lilla Torv finder du Leo’s Legeland på 4.000 kvm, hvor børnene kan lege og brænde krudt af i sikre og sjove omgivelser. Derudover kan hele familien tage en tur i én af Nordisk Film Biografers 6 store biografsale og smide benene op med en stor popcorn samt en iskold sodavand.

Mere end bare shopping

Kolding Storcenter byder på en shoppingoplevelse med over 100 butikker, der tilbyder noget for enhver smag. Med 2.800 gratis parkeringspladser er det nemt og bekvemt at besøge Jyllands største shoppingcenter. Derudover er der i alt stillet 110 ladepunkter til rådighed, så alle elbilejere har mulighed for at få genopladet batterierne.

Når sulten melder sig, kan du naturligvis vælge mellem en række forskellige spisesteder. Oplad også dine shoppingbatterier med en bid god mad, mens du planlægger resten af dagen i Kolding Storcenter.  

Udforsk rummet, leg i Leo’s Legeland, se de nyeste film, shop nyt til sommergarderoben og nyd lækker mad – alt sammen under ét tag! Planlæg dit besøg i dag og få en sommer fuld af oplevelser for hele familien.

Læs mere om sommeren i Kolding Storcenter her.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Miniland i LEGOLAND, Esbjerg med De Hvide Mænd og A Place To. Foto: Cecilie Winther

Legoland, Billund

Med over 1,7 millioner besøgende om året kommer vi vist ikke udenom Legoland, der er den største danske turistattraktion udenfor København.

Forlystelsesparken er i Billund, hvor næsten alt er bygget af LEGO-klodser, og det er den første Legoland-park, der opført i verden.

Her kan man få flere timer til at gå med at gå på opdagelse i Miniland, prøve alverdens forlystelser i de forskellige “lande”, se på fisk i Atlantis, se shows og ikke mindst gå shop-amok i deres LEGO-univers.

Du kan læse meget mere om Legoland her.

Hvad: LEGOLAND, Billund
Hvor: Nordmarksvej 9, 7190 Billund

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Pressefoto: Universe

Universe

I oplevelsesparken Universe, der ligger på Als, kan man lege sig til viden om naturvidenskab og teknologi. Der er oplevelser som Rumrejsen, Sky Trail, Beat The Storm, Fire Zone og Test Lab.

Man kan også overvære et Science Show, hvor man opleve en cocktail af boblende kvælstof, ild og et højt brag. Her laver to guider alt det, man ikke må derhjemme.

Du kan læse meget mere om Universe her.

Hvad: Universe

Hvor: Mads Patent Vej 1, 6430 Nordborg

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Lidt uden for Ribe finder man Ribe VikingeCenter med masser af oplevelser. Pressefoto: Ribe VikingeCenter

Ribe VikingeCenter

Et besøg på Ribe VikingeCenter byder både på vikinger, håndværk, opvisninger og aktiviteter, hvor man selv kan være aktiv. Man kan eksempelvis lege vikingelege og prøve at skyde med bue og pil.

I hverdagene er der for eksempel et falkonershow, og hver dag er der markedsunderholdning og krigertræning for børn.

Man kan også bare slentre rundt i oplevelsescentret, hvor man kan opleve rekonstruktioner af bygninger og miljøer fra vikingetidens Ribe.

Du kan læse meget mere om Ribe VikingeCenter her.

Hvad: Ribe VikingeCenter

Hvor: Roagervej 129, 6760 Ribe

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Pressefoto

Bowl’N’fun

Hos Bowl’N’fun i Esbjerg kan man kaste sig ud i en række aktiviteter.

Du kan for eksempel jagte strikes på bowlingbanerne eller en eller flere hole-in-ones på den udendørs minigolfbane. Hvis man er til fart er der også en gokart-bane.

Til de mindre børn er der legeområdet Happie’s Mini, der er et mindre – men gratis – legeområde.

Hvis man bliver sulten undervejs kan man besøge restauranten The Grill.

Du kan læse mere om Bowl’N’fun her.

Hvad: Bowl’N’fun

Hvor: Glarmestervej 6-12, 6710 Esbjerg

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Foto: Museum VEST

Esbjerg Museum

På Esbjerg Museum finder du oplevelser for både børn og voksne.

Børn kan for eksempel lege detektiver i Esbjerg-udstillingen, hvor en buddreng har fået stjålet en indkøbsseddel, og i udstillingen Besat kan større børn omkring de 8-12 år og deres forældre gå på jagt efter svar.

På museet kan man blandt andet se et rekonstrueret Esbjerg-bymiljø og blive klogere på den lokale modstandsbevægelse under den tyske besættelse under 2. Verdenskrig.

I udstillingen “I AM NOT INVisible” deler fotografen Thilde Jensen sine oplevelser fra møder med hjemløse i USA.

Du kan læse meget mere om Esbjerg Museum her.

Hvad: Esbjerg Museum

Hvor: Torvegade 45, 6700 Esbjerg

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Foto: Tirpitz

Tirpitz

Skjult under sandet tæt på Vesterhavet ligger den gamle bunker Tirpitz. Her har du mulighed for at gå på opdagelse i særlige udstillinger om alt fra 2. Verdenskrig til en tidsrejse i Vestkystens historie.

Tirpitz var oprindeligt en tysk bunker under 2. Verdenskrig men er i dag forvandlet til museum. Det er arkitektfirmaet BIG med arkitekt Bjarke Ingels i spidsen, som har forvandlet den gamle bunker til et unikt oplevelsescenter.

Tirpitz indeholder storslåede udstillinger, interaktive fortællinger og andre sjove aktiviteter for både børn og voksne.

Du kan læse mere om Tirpitz her.

Hvad: Tirpitz

Hvor: Tirpitzvej 1, 6857 Blåvand

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Foto: Riplay Ribe

Riplay Ribe

Alle børn elsker en god legeplads, og derfor elsker alle børn selvfølgelig Riplay i Ribe. Det er Danmarks største legepark, hvor der er rig mulighed for at brænde en masse energi af for både store og små.

I parken kan man blandt andet prøve 20 rutchebaner, en 107 meter lang forhindringsbane, klatre op i Stormflodssøjlen og mange andre sjove aktiviteter.

Derudover kan børn i parken blive klogere på bæredygtighed for eksempel ved selv at skabe energi til at oplade sin mobiltelefon.

Du kan læse mere om Riplay Ribe her.

Hvad: Riplay Ribe

Hvor: Sportsvej 8, 6760 Ribe

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Foto: Givskud Zoo

Givskud Zoo

For de dyreinteresserede er et besøg i Givskud Zoo et must i sommerferien. Selvom Givskud ligger langt fra Afrika, har du i Givskud mulighed for at tage på safari.

Her kan du komme helt tæt på alverdens dyr som giraffer, zebraer og løver, når du i egen bil kører rundt mellem de prægtige dyr.  

Endelig huser Givskud Zoo nogle dyr, du ikke finder mange andre steder i Danmark. Du kan blandt andet se de imponerende gorillaer og brillebjørne.

Du kan læse mere om Givskud Zoo her.

Hvad: Givskud Zoo

Hvor: Løveparkvej 3, 7323 Give

Fyn

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Danmarks Jernbanemuseum. Foto: Ard Jongsma

Fut på ferien med Danmarks Jernbanemuseum

Museet byder velkommen til en sommer fyldt med spændende oplevelser for hele familien fra nu og frem til den 18. august. Med et bredt udvalg af aktiviteter garanterer museet underholdning for både børn og voksne.

Hver tirsdag, onsdag og torsdag kan I tage på en uforglemmelig tur med veterantoget ODIN, og på lørdage bydes der på ture med veteranmotorvognen LNJ M 4.

Du kan også køre med veteranbus rundt i Odense mandag, fredag og søndag fra kl. 11-16.

For de mindste er der opgaver med Koblingerne.

Af andre oplevelser kan nævnes muligheden for at komme ned under et damplokomotivopleve et drejskiveshow og særlig adgang til det røde lyntog.

Se mere om sommeraktiviteterne på Danmarks Jernbanemuseum her.

Danmarks Jernbanemuseum
Der er aktiviteter hver dag i perioden 29. juni – 18. august kl. 9-17
Alle aktiviteter på museet er inklusiv i entréen
Cafeen er åben hver dag kl. 10-15.30
Børn (0-17 år) har altid gratis adgang

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Foto: JumpingFun Odense

Hop ind i sommerferien med Jumping Fun

Er du klar til at trodse tyngdekraften? Så kom forbiJumpingFun og spring godt ind i sommeren!

JumpingFun består af en 2000 m2 stor trampolinpark, hvor der er lagt op til en sjov og hæsblæsende sommerdag. Parken har i alt 60 forbundne trampoliner, skumgrav og 3 airbags! Prøv fx Jumptower, deltag i konkurrencer eller nyd en forfriskning i vores cafe.

Parken har et væld af medrivende og fede aktiviteter for alle, herunder tilbud på vores ”Ubegrænset hop” henover sommeren.

I hele perioden fra d. 1 Juli til og med d. 11. august kan du hoppe, så meget du har lyst til for 99,-!

Derudover er der også spændende sommercamps i både uge 27 og uge 32.

Disse camps varer 3 dage og består af forskellige springøvelser, konkurrencer og selvfølgelig masser af sjov.

Så brug dine sommerdage i Jumping Fun’ssommercamps på at slå dig løs og få en masse gode minder og læring, samt muligheden for at skabe venskaber i et trygt miljø.

Du finder os på Jumping Fun på Edisonsvej 9-11 5000 Odense C.

Læs mere her.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Hasmark Grill & Minigolf.

Spritny bane og lækre is hos Hasmark Grill & Minigolf

Hasmark er kendt for sin sublime sandstrand, men der er ikke kun mulighed for at få en skøn svømmetur på Nordfyn.

Det er nemlig også her, at Hasmark Grill & Minigolf ligger, og minigolfbanen har netop undergået en større renovering.

Så brug sommerferien på at kigge forbi Hasmark Grill & Minigolf.

Kom og prøv den nye adventure-minigolfbane med 18 huller. Her spiller man på én af Fyns længste baner på over 20 meter – en bane, der forestiller Storebæltsbroen. 

Hasmark Grill & Minigolf ligger blot 100 meter fra en af Fyns bedste badestrande, så tag badetøjet med.

Og snyd ikke dig selv for stedets gammeldags isvaffel med hjemmelavet guf og syltetøj, en half n’ half eller den store Hasmarkvaffel.

Skulle du blive sulten undervejs, så prøv grillens populære burgermenu med sodavand, pommes frites og en 180grams bøf med fersk kød fra Grambogård.

Hasmark Grill & Minigolf ligger på Strandvejen 211 i Otterup.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Kom tæt på truede dyr hos Terrariet Reptile ZOO

I Vissenbjerg, kun 20 minutters kørsel fra Odense eller Lillebæltsbroen ligger Terrariet – Reptile Zoo.

Det er en zoologisk have med fokus på truede krybdyr og padder og bevarelsen af dem.

Kom og se komodovaranen, kongekobraen og kæmpeskildpadden sammen med mange andre dyrearter.

I ferier og weekender er aktivitetsprogrammet udvidet med flere fodringer og fremvisninger.

Terrariet er en velgørende zoologisk institution, der arbejder med forskning, formidling og bevarelse omkring truede dyrearter.

Terrariet Reptile ZOO ligger på Kirkehelle 5 i Vissenbjerg.

Læs mere her.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Foto: Pia Ry Photography

Kom gennem byen med Keramikruten

Oplev Keramikruten i Middelfart, hvor kunsten møder byrummet og inviterer alle til en unik og gratis oplevelse.

Den 2,3 km lange rute forbinder CLAY Keramikmuseum med havnefronten og Middelfart bymidte, præsenterende 21 imponerende keramiske skulpturer med flere på vej.

Hver skulptur har en QR-kode, der bringer kunstnerens fortælling til live gennem din smartphone.

“Clayfinding” fører dig æstetisk og diskret gennem byen via smukke klinker og sten i blå, grønne og røde nuancer, designet af Michael Finke og fremstillet på Tommerup Keramiske Værksted.

Gå Keramikruten med kunsten i ørerne, en unik fusion af kunst, læring, motion og fællesskab, der løfter din oplevelse af Middelfart til nye højder.

Besøg www.keramikruten.dk for mere information.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Foto: Pia Ry Photography

Se den kongelige porcelænssamling hos CLAY Keramikmuseum Danmark

Velkommen til CLAY Keramikmuseum Danmark i Middelfart, hvor historie og kunst smelter sammen.

Efter omfattende renovering er museet genåbnet med den kongelige porcelænssamling som hovedattraktion, til glæde for både danske og internationale besøgende.

Udover permanente udstillinger byder CLAY på skiftende særudstillinger og arrangementer, der fremhæver keramikkens mangfoldighed.

Nyd en afslappende stund i caféen og udforsk unikt keramisk kunsthåndværk i museumsshoppen.

Oplev også museets arkitektoniske perler, herunder den smukke tilbygning fra 1857 og den omkringliggende skulpturpark med udsigt over Lillebælt.

En berigende og inspirerende oplevelse venter på dig ved CLAY Keramikmuseum Danmark.

Læs mere her.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Foto: Bridgewalking

Højt til vejrs med Bridgewalking

Midt i Danmark venter en helt særlig oplevelse, som du skal til andre verdensdele for at opleve tilsvarende.

Bridgewalking er en enestående attraktion som kun findes få andre steder i verden.

På turen ser man Lillebælt i fugleperspektiv, mens tog og biler kører over broen langt under dig.

I 60 meters højde over havets overflade, kan du gå i toppen af Den Gamle Lillebæltsbro og din guide fortæller om broen og omgivelserne, mens du mærker vinden i håret og suset i maven.

Fra toppen af broen har du en storslået udsigt over Lillebælt, Jylland og Fyn.

Og er du heldig, kan du opleve marsvin og sæler i vandet under dig.

Læs mere her.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Foto: Niels Martner

Tag på hvalsafari på Lillebælt

I Lillebælt kan du opleve én af verdens største koncentrationer af marsvin, der er en af verdens mindste hvaler.

Tag med på en spændende hvalsafari langs Middelfarts 117 km lange kyststrækning eller ombord på en af vores turbåde:

M/S Sabine, M/S Marianne, Mira3, MS Fortuna.

Alle bådene har erfarne skippere, der sikrer en unik og uforglemmelig oplevelse i Lillebælt.

Marsvinet har været tilstede i Middelfart siden Middelalderen, og i dag kan du stadig opleve dem i deres naturlige habitat Lillebælt.

Book din plads i dag og tag det første skridt mod denne enestående naturoplevelse!

Læs mere her.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark
Odense Aafart. Foto: Martin Liebmann

Naturskøn sejlads med Odense Aafart

Odense Aafart byder velkommen til en sejltur, hvor du kan se Odense på en anderledes og afslappet måde. På turen kan du nyde den smukke natur omkring Odense Å.

Turen fører dig langs haverne i Odenses fine gamle kvarterer, og du får mulighed for at fange et glimt af dyrene, når vi passerer Odense ZOO.

Turen starter i hjertet af Odense, og vi vender på halvvejen i Fruens Bøge, omgivet af den skønne bøgeskov. Det er muligt at stå af-og på ved alle tre anløbssteder.

Læs mere om Odense Aafart her.

Du kan også opleve Odense Å i kano.

Det er den perfekte aktivitet for naturelskere og eventyrlystne sjæle.

Vi tilbyder kanoudlejning, og de 6 forskellige ruter byder på alt fra korte hyggeture til heldagsture.

Nyd den smukke natur, dyrelivet og ikke mindst hinandens selskab, i jeres helt eget tempo.

Der følger både pagajer og redningsveste med, og der er fri levering og afhentning.

Læs mere om Aafartens kanoudlejning her.

Odense Aafart er også klar med skønne cruises til alle dem, der vil nyde en tur på Åen, mens de drikker rosé!

Det sker med de populære Rosé Cruises.

Her kan du både nyde en rosésmagning, og den smukke sejltur på én og samme tid.

Som noget nyt, afholder Odense Aafart i år Rosé Cruise alle fredage i juli måned.

Se alle 9 datoer for Rosé Cruise, samt alle de andre spændende events lige her.

Mere end 50 oplevelser: Din guide til sommer i Danmark

Vilde oplevelser for hele familien hos Naturdestination Skovsgaard

Naturdestination Skovsgaard er fyldt med spændende og vilde naturoplevelser for børnefamilier og naturinteresserede. 

Oplev kvæg og vildheste i vores vilde natur. 

Tag børnene med på den vilde jagt efter 99 arter.

Kom på guidede ture, klap gederne og lav vild mad over bål. 

Naturdestination Skovsgaard ligger på Kågårdsvej 10 i Rudkøbing på Langeland.

Læs mere her.

Del artikel

Andre læser også