Din Aalborg Akvavit og din Aalborg.. fisk?

Skrevet af: Redaktionen

Hvor lang tid er det siden, at du smed et fangstnet over skulderen og begav dig ud til kysten for selv at indfange den friske fisk til din snaps?

Måske ikke lige for nyligt, måske aldrig, for selvom fiskeri er en sand sommer klassiker, er det én vi til tider glemmer og det er en skam, specielt i Aalborg.

Aalborg er fantastisk – Også de gamle stille steder..

Aalborg er det bedste sted på landkortet, det er vi mange der kan bevidne for Aalborg har så utroligt meget af byde på, og som årene ruller ligeså gør udviklingen hvilket er helt fantastisk.

Der popper lækre restauranter, spillesteder, kunst mm. op, og giver os alle meget mere Aalborg at udforske hver eneste dag. Men selvom shoppinggader, havnen og gode gamle beværtninger altid vil være favoritter, er der steder vi ikke må glemme.

Så denne sommer vil vi gerne opfordre alle til at opleve/opdage alle Aalborgs lækre små vandhuller, der kan bruges til meget mere end at dyppe snablen. Denne gang vil vi gerne slå et slag fisken og fisketuren, for Aalborg er det helt rigtige sted at være, hvis du skal ud med snøren.

Fisk er sommer-spisén – men fang den selv!

Fisk er det nye, det er klimavenligt, sundt og der findes noget for enhver smag, hvad enten du er til stegte sild, lækker sushi eller filet fra brønden er fisk noget der bør spises året rundt.

Har du aldrig grillet en nyfanget fisk og budt på en kold Aalborg akvavit ved siden af, en lun sommeraften, så kan vi klart anbefale at i år bør være året.

Aalborg er fiskeriets paradis

Aalborg er et af de ultimative steder at opholde sig hvis man kunne være fristet til at fange sin egen fisk, placeringen gør det muligt at sætte snøren i vandet inden for kort tid, nærmest uanset hvilke type fiskeri eller faciliteter man er til.

Eksempelvis har Nibe, Limfjorden eller Lindholm Strandpark gode kår hvis du er på jagt efter Hornfisk.

I Mou lidt længere fra byens bekvemmeligheder, kan man fiske krabber og andre af Limfjordens smådyr direkte fra Molen, og hvis du gerne vil helt ud blandt sivene, kan du hos Klitgårds Fiskerleje vadefiskeri mellem ålegræsbælterne finde både hornfisk og havørred.

Vil du prøve noget lidt anderledes, kan man på havnen i Hou (efter aftale) leje en jolle og sejle ud for at fiske. I Hals kan du mere bekvemt fiske direkte fra havnen, omgivet af butikker og restauranter, dermed er maden sikret hvis fiske-guden svigter.

Alle kan fiske

At starte med at fiske behøver hverken at være en omstændig eller besværlig affære, men ved at tage stilling til et par enkelte ting forinden, kan det være nemmere at komme igang.

Overvej hvad du gerne vil fiske/ hvilken type fiskeri du gerne vil kaste dig ud i.

Skal du i med waders og stang, eller trives du bedre med fangstnet og spand, går du målrettet efter hornfisk til grillen eller er det med silden til nybagt rugbrød der lokker.

Uanset hvilken type du er til, kan det være en fordel at beslutte sig for retningen før man går i gang, derved bliver det at finde område samt udstyr meget nemmere.

Spørg dig selv: hvordan kan du lide at fiske? Forestiller du dig en hel dag med familien,

så kan du med fordel finde et af de lækre fiskesteder med faciliteter såsom kiosk eller toilet nær ved, men vil du derimod gerne slippe helt væk fra larm og støj vil et af de mindre steder være at foretrække.

Husk kortet!

Husk at hvis du er i mellem 18-65 år skal du som lystfisker have et gyldigt fisketegn, fisker du nær vandløb, skal du også have et dagskort (disse kan du finde online).

Vi anbefaler at du undersøger området du ønsker at besøge før du tager afsted, for nødvendige tilladelser samt eventuel fredning af visse typer fisk, på den måde undgår du at gå hjem med en bøde. (Reglerne gælder som oftest ikke diverse “put & take” søer).

Vi håber du denne sommer finder tid imellem festivaler, restaurantbesøg, udendørs-yoga og alle de andre dejlige ting Aalborg byder på, til at træk en t-shirt på og tag med ud og fisk!

Hver lørdag i juli og august: Kom til gratis sommer yoga på Budolfi Plads

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Winther McDonald
Foto: Winther McDonald

Det har været nogle stressfyldte måneder for mange af os med corona-truslen hængende over hovedet.

Trænger du til at slappe gevaldigt af og få lidt mere zen i hverdagslivet, har vi fundet det perfekte arrangement.

DGI Huset Nordkraft afholder i samarbejde med Budolfi Plads gratis sommer yoga på Budolfi hver lørdag i løbet af juli og august.

Første event er nu på lørdag den 11. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på pladsen, og det bliver ikke hvilken som helst slags yoga-hold.

Holdet hedder nemlig Un-wine Yoga, og som navnet antyder er vin involveret.

Un-wine med Winther McDonald

Det er den karismatiske yoga-darling Winther McDonald, der står for holdene, og udover en meget underholdende og afslappende oplevelse med fænomenal udsigt til Budolfi Kirke, får du også serveret et glas vin til lørdagens begivenhed.

Tilmelding til holdet sker via DGI Husets hjemmeside, og man skal være hurtig på tasterne; der er nemlig kun 40 pladser per gang.

Arrangementet er gratis; det eneste, der kræves er oprettelse af en bruger på DGI Husets hjemmeside.

Arrangøren gør opmærksom på, at man skal følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer og holde afstand til hinanden under begivenheden såvel som medbringe egen yoga-måtte og håndklæde.

Hygge yoga hele sommeren

Kan du ikke nå med til Un-wine Yoga lørdag, er der mulighed for at deltage i mange af sommerens andre yoga-hold på Budolfi Plads.

Der er f.eks. Hygge Yoga lørdag den 18. juli og hver lørdag frem til lørdag den 22. august.

Du finder holdene under DGI Husets holdoversigt.

Hvad: Sommer Yoga på Budolfi

Hvor: Budolfi Plads (på pladsen mellem AKTUEL og BACO)

Hvornår: Lørdag den 11. juli, kl. 13.00 – 14.00

Man kan tilmelde sig her

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

 

 

Kickstart weekenden eller ferien: Skagen Fiskerestaurant åbner vinbar i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var i maj, at Skagen Fiskerestaurant åbnede dørene til deres nye flotte restaurant i hjertet af Aalborg.

Siden har den populære fiskerestaurant fået en flyvende start med deres flotte indretning og strandsand på gulvene og ikke mindst den store udendørs terrasse, der flittigt bruges uanset vejret.

Nu er Skagen Fiskerestaurant så klar med endnu en nyhed på det centrale Budolfi Plads. Fra i morgen fredag d. 10. juli kan man kickstarte weekenden på bedste vis med vin, bobler og snacks.

Eller måske er det starten på sommerferien, der skal fejres.

Fredags vinbar med DJ og gode tilbud

Skagen Fiskerestaurant åbner nemlig en fredags vinbar, der skal køre hver fredag mellem 15-17. Den nye fredags vinbar skydes i gang med DJ og gode tilbud på snacks og vin.

Man kan blandt andet få Fiskens Chips- reje og blæksprutte med et glas vin for 90 kr. Der er også Lobster Roll med jomfruhummer med et glas vin for 130 kr.

Så hvis man vil få en god start på sommerferien eller weekenden, så er det måske oplagt at tage venner eller kolleger med til et godt glas vin i de hyggelige omgivelser på den smukke Budolfi Plads.

Er man mere til cocktails, så er den del også mere end godt dækket ind.

Mere end bare restaurant

Det er samtidig også et tydeligt tegn på, at Skagen Fiskerestaurant vil være mere end blot en restaurant i Aalborg.

Det skal samtidig også være et sted, man kan droppe forbi til et glas vin eller to og lidt snacks på den hyggelige og uformelle måde.

Hver fredag og lørdag i juli og i hele august vil der være DJ til at skabe en fed stemning, som matcher lidt af det man møder i selve Skagen i sommerperioden.

Hvad: Skagen Fiskerestaurant åbner fredags vinbar
Hvor: Budolfi Plads
Hvornår: Fra fredag d. 10 juli 15-17 og hver fredag fremover
Du kan læse mere her

Bukse-kometer: Her åbner Shaping new tomorrow ny kæmpe butik i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto fra Shaping new tomorrows nye butik i Aarhus
Foto fra Shaping new tomorrows nye butik i Aarhus

De sidste par år har været noget af et maraton for fashionbrandet Shaping new tomorrow, der i den grad har erobret branchen – og en masse mandehjerter – med deres komfortable herretøj.

De har netop åbnet en kæmpe butik i Aarhus, og i morgen er der Grand Reopening på deres store butik i hjertet af København.

Nu er Shaping new tomorrow igen klar med en nyhed på hjemmebanen i Aalborg: Til september står den nemlig (igen) på flyttedag for butikken, der i dag holder til på Boulevarden 22.

Denne gang sættes kursen længere ned mod Nytorv i Østerågade 4, hvor Babysam i mange år havde til huse.

Fra september står lokalerne klar på ny og forventes i mellemtiden at forvandle sig til Shaping new tomorrow’s helt nye flagship store.

Bliver dobbelt så stor som nuværende

Den nye butik bliver mere end dobbelt så stor som den nuværende og kommer til at råde over 290 kvm. samt 185 kvm. salgsareal. Til sammenligning er den nuværende 74 kvm.

Derudover er der også tale om en gevaldig opgradering fra de lokaler som Shaping new tomorrow startede i for nu fem år siden.

“Det har været en vild rejse fra vores start i Jens Bangs Gade. Vi overtog et lokale, der havde stået tomt i syv år, og herfra gik vi jo bare i gang med at renovere alting selv.

Hele butikken blev bygget op af genbrug og vennetjenester, så da vi overtog butikken på Boulevarden var det jo helt vildt for os,” fortæller Christoffer Bak, der med er co-founder af Shaping new tomorrow.

Læs også: Trods krise i branchen: Shaping new tomorrow vil åbne 30 nye butikker

Next level retail

Siden er butikken blevet opgraderet i takt med konceptets udvikling – men nu er pladsen igen rendt fra de ihærdige iværksættere.

“Den primære grund til, at vi flytter er, at der simpelthen er for lidt plads i den nuværende. Vi går meget op i, at folk får en god oplevelse, når de kommer hos os, så det skal der selvfølgelig være rum til.

Samtidigt giver det os mulighed for at skabe det helt rigtige univers til tøjet,” forklarer han.

Det nye prøverumsområde skal især være butikkens hjerte, hvor et tilhørende loungeområde skal give kunderne både lyst og mulighed for at tage sig goooood tid til shoppingen.

Derudover vil den nye butik byde på flere digitale løsninger, der ifølge Christoffer bliver “next level retail”.

“Vi kommer til at gå all in på den nye butik. Vores nuværende er rigtig flot, men de nye rammer giver os mulighed for at implementere nogle endnu federe løsninger i designet,” fortæller han begejstret.

Den hidtil største butik

Den nye lokation betyder også, at Shaping new tomorrow nu får endnu færre skridt mellem deres kæmpe kontor på Nytorv og den kommende butik i Østerågade.

For selvom drengene nu også har butikker i både Århus og København, så er det stadig i Aalborg, at brandets hjertet banker.

“Vi designer den nye butik ud fra, at det er Aalborg, vi kommer fra. Rent kvadratmetermæssigt bliver den også vores største.

Det er i Aalborg, vi er startet, det er i Aalborg, vi holder til – og det kommer man til at se og mærke med den nye butik, som stadig er vores flagskibsbutik.” slutter Christoffer.

Den nye butik forventes at åbne i september, men indtil da kan du fortsat besøge Shaping new tomorrow på Boulevarden 22. 

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her