Detaljerne er klar: Magasin melder ud om åbning i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det har hidtil været omgærdet af hemmelighedskræmmeri.

Men nu er stormagasinet Magasin klar til at melde ud, hvornår de åbner deres kæmpe satsning i Aalborg.

Det bliver i september måned, at Magasin slår dørene op i Friis Shoppingcenter i midtbyen.

Over 1500 har søgt job i Magasin

Det bliver med mere end 100 nye medarbejdere. Interessen for at søge de opslåede stillinger har været helt overvældende, særligt i en tid med lav ledighed, lyder det fra HR i Magasin. Over 1500 har søgt job hos Magasin i Aalborg.

“Vi er røget helt bagover af den store interesse for at søge de opslåede jobs i Aalborg. Det har været omfattende at gennemgå de mange ansøgninger, for alle skal jo have en fair proces, så vi har været lidt på overarbejde de senere måneder, men er nu også nået dertil i processen, hvor vi kan begynde dels at sende afslag ud, dels at invitere kandidater til samtaler,” siger HR-direktør Thor Palmhøj.

Forretningschefen er fundet

Når Magasin afholder jobsamtaler i Aalborg i april og maj, bliver det ikke helt almindelige en-til-en-samtaler, men i Magasins ånd en happening tilsat lidt ekstra krydderi. Her skal interviewes op mod 100 personer, primært til jobs i salgs- og kundebetjeningsfunktioner.

På ledelsesniveau er allerede en del kandidater blevet ansat, men der er stadig åbne lederstillinger, som mangler at blive besat, så Thor Palmhøj håber, at den store søgning og interesse varer ved.

Forretningschefen for det nye stormagasin er dog fundet. Det bliver Tina Mikkelsen, som er rekrutteret fra interne rækker, idet hun kommer fra en stilling som Store Manager for Magasin i Odense og i alt har 12 år bag sig som ansat i Magasin.

Butikken i Aalborg bliver den syvende forretning, som Magasin åbner, og den store interesse for at søge job i Magasin ledsages af en lige så stor interesse for at handle.

Aalborg er nemlig magasin.dk’s fjerdestørste marked for onlineshopping. Alene det seneste år er magasin.dk blevet besøgt mere end 200.000 gange fra Aalborg, og det giver gode forventninger til forretningens performance hos ejerkredsen.

BusinessAalborg jubler over Magasins ankomst

Hos BusinessAalborg er glæden dobbelt over de mange nye jobs, der bliver skabt i Aalborg centrum:

“Det bliver et stort plus for Aalborg centrum at få Magasin til, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er noget, vi har ønsket os for byen i mange år. Der er sket rigtig meget i Aalborg de seneste år, og set over en periode på de seneste 10 år har der været en fremgang på omsætningen på udvalgsvarer på 14 % ifølge en nylig analyse fra Institut for Center-Planlægning og Aalborg Kommune – en stigning langt større end landsgennemsnittet.

Det er supergode takter, og nu kommer Magasin så til og skaber endnu mere handel i midtbyen, siger erhvervschef i Aalborg Kommune, Tonny Skovsted Thorup fra BusinessAalborg.  

At der følger 100 jobs med, som supplerer de ca. 9200 stillinger i detailhandel i Aalborg, er selvfølgelig også noget, vi glæder os over. Det er fremgang, som også ifølge vores prognoser for detailhandlen i kommunen kommer til at skabe endnu mere vækst,” supplerer Tonny Skovsted Thorup.

Det ikoniske stormagasin i København fejrer i 2018 sit 150 års jubilæum, og det vil blive fejret i alle syv stormagasiner i løbet af året.

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.