Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det skal du vide om varmepumper

Af Annoncør

Annonce

Hvis du er interesseret i at vide mere om varmepumper og går og overvejer, om du selv skal investere i en, bør du læse med her. Tim Petersson fra varmepumpe-guide.dk udtaler nemlig blandt andet, at det kan være svært at finde frem til den rigtige varmepumpe, fordi markedet er så kompliceret. Nedenfor kan du læse mere om, hvad du bør vide om varmepumper, inden du går ind du beslutter dig.

Hvad skal du vide?

En varmepumpe i hjemmet giver flere forskellige fordele. Måske kender du til dem, måske gør du slet ikke. Du ved sikkert allerede, at der er en del penge at spare ved at købe en varmepumpe. Men hvordan? Det geniale ved varmepumpen er netop, at den fungerer som et varmeanlæg ved at optage varmeenergi fra forskellige varmekilder. Heraf kan du blandt andet købe en luft til luft-varmepumpe eller en jordvarmepumpe. Hovedessensen er netop, at pumpen pumper termisk energi fra et sted til et andet, således boligen enten kan opvarmes eller nedkøles.

Udover du sparer en hel del penge ved at investere i sådan et varmeanlæg, så foretager du dig samtidig en miljørigtig beslutning. Du skåner nemlig miljøet ved at søge væk fra elvarme og i stedet varme huset op ved hjælp af en miljørigtig opvarmning. Derudover udtaler Tim Petersson fra varmeguide.dk blandt andet, at det er vigtigt, du har styr på energimærkningen. Den er nemlig ret afgørende i forhold til at få et overblik over de varmepumper, du kan finde på markedet lige nu.

Hvorfor skal du investere i en varmepumpe?

De vigtigste fordele ved at købe en varmepumpe er netop blevet nævnt. For det første er det både en økonomisk og miljørigtig beslutning, hvilket i sig selv må være nok til, at du næsten ikke kan være i tvivl længere. Du må ud at have fat i en varmepumpe. Omvendt kan det også være, at du fortsat sidder tilbage med nogle tvivlspørgsmål, som du gerne vil have svar på. Hvorfor er det, du skal investere i en varmepumpe – hvad kan den mere end ”bare” at være både økonomisk og skånsom for miljøet?

Der er selvklart ikke kun to fordele ved at investere i en varmepumpe til at opvarme dit hjem. I dag er det faktisk sådan, at danskerne for alvor er begyndt at få øjnene op for varmepumpen, fordi der netop er så mange fordele forbundet med måden, hvorpå din bolig vil blive opvarmet via gas. Du skal nemlig heller ikke være bange for, at pumpen ikke er i stand til at varme din bolig op i vinterperioden.

Fordelene ved jordvarme

Hvis du for eksempel investerer i et jordvarmeanlæg, sørger de implementerede jordslanger for, at varmen fra solen, som jordslangerne har opsnappet, senere kan opvarme huset. Jordvarmen opretholdes nemlig ved hjælp af solens energi, der bliver til varme via jordslangerne. Processen er derfor udelukkende afhængig af henholdsvis jordslangerne og varmepumpen. Derefter gør naturen resten af arbejdet, så snart solens stråler rammer jorden, således varmen bliver lagret i jorden.

Et jordvarmeanlæg er ikke helt billig, og derfor må du anse dit nye projekt som en investering. På længere sigt gør du nemlig noget godt – både for dine regninger, men ligeledes for dig selv og for miljøet. Med tiden vil du nemlig opleve, at de penge du ligger i projektet, vil blive tjent hjem i løbet af nogle år. Dog må du samtidig væbne dig lidt med tålmodighed.

Luft til luft varmepumpe

Du kan også gå i en anden retning og vælge luft til luft varmepumpe. Den er lidt anderledes en jordvarme, eftersom det ganske enkelt er luften, der senere konverteres til varmeluft i boligen. Derudover sørger du samtidig for at opretholde et godt indeklima, hvilket i sig selv faktisk er endnu en vigtig faktor, når du skal ud at investere i en varmepumpe. Umiddelbart kan være svært at afgøre, hvad der netop fungerer for dig og din bolig. Læs mere om varmepumpeguide.dk og få et større overblik.

Del artikel