Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det skal du overveje når du udlejer dit hus

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

Vores hjem er noget af det mest grundlæggende i vores hverdag. Det er vores havn. Det er her vi kan smide vores arbejdstøj, og vi kan gå rundt i badetøfler, hvis det er det vi har lyst til. Men sommetider så skal man videre til et nyt hjem. Dette betyder ikke, at man ikke fortsat har et forhold til den gamle.Her kan det være en mulighed, at du kan udleje dit hus, og på den måde tjene nogle penge, og stadig eje huset. Men hvad skal man være opmærksom på, hvis man begiver sig ind i denne verden? Det har vi lavet denne artikel om, med udgangspunkt i virksomheden Homeconnector.dk, som er eksperter i udlejning af hus. De arbejder hver dag med at sammensætte udlejere og lejere, og de ved derfor alt om dette.

Huslejen

Det er en af grundstene når du skal udleje dit hus. Hvad skal huslejen være? Det er det det hele handler om. Men du kan ikke nødvendigvis selv få lov at bestemme, der er nemlig lovgivning på denne front. Er huset opført før 1992, så er markedet frit, og du kan i princippet selv fastsætte huslejen. Det må dog ikke være urimelig ift markedet. Du skal dog stadig være påpasselig. Sætter du en husleje, som i egentlig er lovlig, men stadig er høj, så kan risikere, at du kommer til at skræmmer eventuelle lejere væk. Er boligen opført i 1992 og frem, så gælder boligreguleringslovens bestemmelser. Her er det lovpligtigt, at du sætter lejen efter markedet, og et andet sammenligneligt hus.

Hvem skal leje

Hvem skal leje din bolig? Det er enormt vigtigt, at du her får valgt den rigtige. Det betyder meget, at I er et godt match, da det gerne skal være en, som du kan stole på behandler din bolig godt, og at I generelt ikke bliver uenige. Men hvordan kan man sikre det? Det er sjældent at man lærer dem godt at kende, før at begge parter underskriver kontrakten. Her kan du benytte dig af Homeconnecter.dk. De har over 10 års erfaring med at matche udlejer og lejer, sådan at alle får en god oplevelse.

Møbleret eller umøbleret

Den tredje ting du skal overveje er, om du vil udleje møbleret eller umøbleret. Det kan være en fordel at udleje møbleret, hvis lejen er for en kortere periode, fordi at du eksempelvis skal udstationeres eller lignende. Du vil også kunne tager en smule mere i husleje, hvis huset er møbleret. Det skal dog ikke være den økonomiske gevinst som er tungen på vægtskålen, da den er minimal ift slitagen på møblerne.

Del artikel

Andre læser også