Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dét skal du lave i sommerferien

Af Annoncør

Dette er sponsoreret indhold.

Temperaturerne rundt omkring i landet er allerede steget meget i forhold til de kolde vintermåneder, og der er snart ikke særlig lang tid til sommerferien for de fleste. Derfor er der mange mennesker, der allerede er gået i gang med at planlægge, hvad tiden og pengene skal bruges på.

Men det kan også være svært at beslutte sig for, hvad man skal lave, og det kan også komme an på mange ting. For man skal både beslutte sig for hvem og hvor mange, man gerne vil rejse med, hvor stort rejsebudgettet er, og hvor mange dage man har til at holde sommerferie i. Derfor kommer der her en liste med inspiration til, hvad du kan lave i sommerferien, og hvilke fordele og ulemper der følger med.

Sundhed

Hvis du hverken har den store udlængsel for at rejse eller den store pengepung til at tage på ferie for, kan sommerferien være en oplagt mulighed for at fokusere på din sundhed. Og det kan gøres på flere måder.

Først og fremmest er det enorm vigtigt for din generelle sundhed at få rigeligt med søvn. Hvis du er som de fleste andre mennesker og har svært ved at få de otte timer i hverdagen, kan du for eksempel bruge din ferie på at få slappet ordentligt af ved at sove så meget som muligt.

Når du så er frisk og udhvilet, kan det være en god idé at få slæbt dig selv ned til træningscenteret for at få bevæget kroppen, og på den måde øge din mentale og fysiske sundhed på én gang. Hvis du ikke er typen, der er vild med fitness centre, er der rigtig mange ting, du kan gøre derhjemme hvis du har bare en yogamåtte og et sæt justerbare håndvægte.

Ved at lave et træningsrum i hjemmet kan du både spare penge og tid, i forhold til et dyrt medlemskab til et træningscenter. Det kræver dog en lille smule selvdisciplin at sætte sig selv i gang, og det kan være en ulempe for nogen.

En anden ting du kan bruge din sommerferie på, er at komme ind i nogle gode og sunde madvaner. Meget grønt og frugt er i sæson om sommeren og kan derfor smage markant bedre. Det gælder især asparges, kartofler, vandmelon og de fleste slags bær.

Festival

Musik-, teater- og filmfestivaler er noget der er kommet for at blive i Danmark. Festivaler, der på forskellige måder hylder kulturen, er ikke længere noget, man kun kan gøre ved den årlige tur til Roskilde i juni og juli. Derfor er der også et hav af muligheder for at komme ud og være kulturel over sommerferien, uanset hvor du bor i landet og uanset hvilken slags kultur, du er til.

De fleste musikfestivaler kører fra maj til august, mens film- og teaterfestivaler kan opleves året rundt. Musikfestivaler kan dog også være en dyr fornøjelse, da indgangsbilletten ofte kan koste dig flere tusinde kroner, og ovenikøbet skal du finde overnatning og have penge på lommen til mad og drikkevarer, som ofte også er en dyr affære på festivalpladsen. De fleste festivaler varer et par dage og har også det sociale element i højsædet og derfor kan du også campere på flere af festivalerne. 

Camping

I den forlængelse er det også værd at nævne, at der er flere fordele ved at holde ferie i vores eget lille land ved at tage på camping, glamping eller telttur. For at rejse på denne måde i Danmark er det dog vigtigt, at man er vild med naturen og friluftslivet. Der er flere niveauer, du kan holde din campingferie på, og hvis du vil have det hele med, kan du med fordel forberede dig godt ved at tage et trangia-sæt med, så du kan lave mad under den åbne himmel.

Glamping er en anden mulighed som er blevet populær i Danmark i løbet af de sidste par år. Det er en form for luksus camping, hvor der bliver slået et stort telt op med en almindelig dobbeltseng indenfor, så du ikke skal sove i en tynd sovepose på jorden. De fleste glamping-steder har endda lækre spafaciliteter hvor man kan booke massage og  ansigtsbehandlinger.

Udlandet

En populær sommerferieaktivitet har altid været at rejse til udlandet. Nogle vælger at blive på kontinentet og tage til Frankrig, Spanien, Portugal eller Italien mens andre gerne vil til mere eksotiske destinationer. For at rejse længere væk kræver det lidt mere overskud på kontoen, og det vil nok også være en fordel at kunne være væk i minimum to sammenhængende uger.

Hvis du beslutter dig for at tage på strandferie til Sydeuropa er det også værd at overveje om du skal køre derned i bil. Det kan være en sjov og afslappende måde at rejse på, og man kan få set og oplevet nogle ting, som man ikke kan når man flyver. Alternativt kan man også tage toget og på samme måde få en oplevelse ud af tiden, man normalt bare ville bruge på transport.

Del artikel

Andre læser også