ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store planer i gågaden: Det skal der ske på grunden i Bredegade

Af Stine Kjølby Christensen

På den store grund i Bredegade, lige mellem Kaffebaren og Sport24, er der nu i et par måneder blevet boret og banket.

Som en start blev hele bygningen, hvor Tøjeksperten indtil nu har haft til huse, revet ned, og siden har den stået på en genopførelse af de helt store.

Spørger man aalborgenserne, hvad de kunne drømme om, at der skulle ske på den store grund – der lige nu har frit udsyn til Vor Frue Kirke – så er ønsket om en stor, åben markedsplads højt på listen.

Sådan bliver det dog ikke.

Det er nemlig Wagner Ejendomme, der ejer grunden, og her er der store planer om at lave en helt ny og mere tidssvarende bygning, der både skal rumme en stilren tøjbutik i stueetagen samt syv moderne lejligheder på 1. og 2. etage, der altså vil indtage en meget central plads midt i ét af Aalborgs mest befærdede strøgområder.

Store planer i gågaden: Det skal der ske på grunden i Bredegade
Foto: Wagner Ejendomme

Lejlighederne vil være i forskellige størrelse med indgang fra Vor Frue Plads og blandt andet indeholde materialer af højeste kvalitet, rummelige altaner, elevator og cykelparkering.

Wagner Ejendommens planer for den færdige bygning er desuden, at den med sit arkitektoniske udtryk skal passe til områdets øvrige bebyggelse og samtidig udvise respekt for bygningens historie.

Et nyt og moderne strøghus

Historien om Bredegade 4 og Familien Wagners tilknytning til bygningen strækker sig helt tilbage til 1946, og den skulle senere blive en af grundstenene i etableringen af Wagner Ejendomme.

“Bredegade 4 har været meget igennem, og grunden rummer en lang historie. Samtidig har huset ”bevæget” sig fra at ligge i udkanten af Aalborgs centrum til, at det i dag indtager en af Aalborgs bedste beliggenheder.

Tiderne kræver tilpasning, og det gælder også for Bredegade 4, så derfor ser vi frem til at tegne et nyt kapitel i historien om det moderne strøghus,” fortæller Sven Wagner om bygningen på Wagner Ejendommes hjemmeside.

Del artikel