Ferien er skudt i gang: Det kan du lave i efterårsferien i Aalborg

Skrevet af: Jonas Søhus Vogt Sørensen
PR-foto
PR-foto

Rigtig mange kan puste ud fra i dag, når klokkerne er ringet ind til efterårsferie.

Det plejer at være en uge, hvor mange rejser ned til lidt sol og varme. Det kan også være ugen, hvor man udforsker Danmark.

Men med Corona lurende alle vegne, så vælger rigtig mange at blive tilbage her i Aalborg-området. Derfor er en guide til hvad man kan lave i efterårsferien ret aktuel.

Vi har udvalgt en masse gode bud på aktiviteter, der både er gratis eller koster lidt.

Kom på særlige familie-byvandringer med Nordjyllands Historiske Museum

I efterårsferien kan du lege dig gennem byen på særlige børnebyvandringer, møde vikingerne på Fyrkat, se cirkusartisten Katja Schumann optræde og meget mere.

Det gælder blandt andet bogstavsjagt, oprør pass og mødet med en rigtig viking.

Nordjyllands Historiske Museum har sørget for en masse spændende aktiviteter for børn når hele familien til efteråret har mulighed for at besøge en eller flere af deres museer – her i blandt Aalborg Historiske Museum og Lindholm Høje.
Læs mere her

Bonderøv for en dag

Blivlandmandinord præsenterer projektet »Bliv bonderøv for en dag«, hvor interesserede børn og unge i efterårsferien kan prøve kræfter med landbruget som erhverv.

Her har man mulighed for at tilse og fodre dyrene og tage en snak om, hvordan man organiserer en dag.

Der er jo særregler, når man er under 18 år i forhold til at køre traktor, men man vil stadig komme med i traktoren.

Læs mere om Bliv bonderøv for en dag her

Zoojagt i efterårsferien hos Friis Shoppingcenter

I efterårsferien byder Friis Shoppingcenter, i samarbejde med Aalborg Zoo, velkommen til Zoojagt.

Zoojagten er for hele familien. Her kan I sammen finde fem forsvundne dyr og samtidig blive klogere på dyrene og teste, hvor meget I ved om dem.

Skattejagten starter og slutter hos Vibholm, der ligger i stueetagen. Hos Vibholm vil du få udleveret dit skattekort, og når du har fundet alle dyrene en pose slik som tak.

Book din billet her

Foto: Aalborg Zoo

Masser af lækkerier på Salling ROOFTOP

Prøv deres Afternoon Tea-koncept eller de lækre lune belgiske vafler. En Irish Coffee, boller og varm kakao samt meget mere.

For børnene er der også et Lego Super Mario område.

Du kan læse mere om det hele her

Vikingerne indtager Shoppen og Far til fire i Bio

Vikingerne indtager shoppen. I anledning af den helt store film i biografen – Far til Fire & vikingerne, laver man vikingetema i hele Shoppen i efterårsferien.

Her kan du tirsdag den 13. oktober mellem 16.00-16.30 møde nogle af skuespillerne fra Far til Fire og Vikingerne.

Onsdag og torsdag kl. 11-15 kan du komme til den store “Vikingeprøven – kan du blive viking?”. Her vil der være forskellige udfordringer rundt omkring i Shoppen sammen med Eventyrridderne, og når du har været igennem det hele, får du et diplom med hjem.

Derudover er der skattejagt, hvor du bagefter får udleveret skatten bestående af et kuponark, som udløser en lille ting i hver af de butikker, der er med i skattejagten.

Du kan i hele efterårsferien også lave vikingeskjold, tegne på sten og lave påklædningsdukker med vikingetøj i Shoppen.

Læs mere her

Sidste chance med dino’erne i Aalborg Zoo

Efterårsferien er sidste chance for at opleve dinosaurudstillingen EXTINCTION. Du kan selv forsøge dig som arkæolog og udhugge din egen dinosaur af kridtblokke eller støbe en (næsten) ægte dinosaurtand.

Derudover kan du i Aalborg Zoo lære at lave dine egne malerier i afrikansk stil, få et indblik i, hvordan og hvorfor de træner dyrene, og hvad det betyder for deres trivsel.

På Zoofariscenen optræder Safari Simon også med måske verdens eneste dinosaur-trylleshow. Her er der gøgl og grinegaranti for alle børn og barnlige sjæle.

Du kan læse mere på deres hjemmeside.

Maximum

Aalborgs største oplevelsescenter Maximum ruller det tunge skyts ud i efterårsferien.

Her er der bowling, trampolinpark, legeland, lasergame eller mange andre sjove oplevelser.

Fuldend oplevelsen med et besøg i buffetrestaurant The Grill, og gå glade, mætte og helt fyldt op med oplevelser hjem.

Læs mere her

Foto: Maximum Aalborg

Masser af aktiviteter i Utzon Center

Så er det tid til et arkitektonisk efterår for børn og unge, når efterårsferien rammer Utzon Centret.

Her kan du nemlig deltage i et stort udvalg af fantastiske aktiviteter og workshops, hvor arkitekturen går hånd i hånd med kreativitet, bæredygtighed, design og meget andet.

Der er bl.a. hulebyggeri for hele familien.

Læs mere her

Fangehullet og Aalborghus Slot

I hele efterårsferien kan du få oplevelsen af, hvordan det tilbage i tiden har været at blive holdt til fange ved Aalborghus Slot.

Her kan du nemlig træde indenfor i det mørke, dunkle og fugtig fangehul, hvor kun små lufthuller har sørget for at datidens fanger ikke gik til. Fangehullet holder åbent den 12. til 18. oktober i dagtimerne.

Læs mere her

Få en historisk oplevelse på Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum

På Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum kan du i efterårsferien se frem til spændende oplevelser i militærets tegn.

Her kan du få indblik i den militære del af Aalborg og har desuden mulighed for blandt andet at komme ind i kampvogne, andre pansrede køretøjer og den tyske kommandobunker fra 2. verdenskrig.

Læs mere her

Aalborg Teater

På Aalborg Teater kan du i efterårsferien opleve det folkekære eventyr ”Fyrtøjet” som teaterstykke, hvor det formidable cast står klar til at leverer underholdning i særklasse.

Der er også netop indsat ekstra billetter til Emil fra Lønneberg, der ellers har været udsolgt længe.

Læs mere her

Få en fed oplevelse Klatreparken

Hvad siger du til en tur op i de efterårsklædte træer?

Hvis det lige er sagen, skal du tage forbi Klatreparken i Aalborg. Her finder du nemlig masser af aktiviteter oppe i luften, såsom rutchebaner, trapezer, net, balancebomme og meget mere.

Der er seks forskellige baner at vælge imellem, hvilket giver mulighed for, at alle aldre kan prøve kræfter med klatring.

Læs mere her

Spring Camp i DGI Huset Nordkraft

Hvad siger du til at springe løs i efterårsferien?

Hvis det lige er sagen, så har du mulighed for dette, når DGI Huset Nordkraft åbner op for deres Springcamp.

Her kan du se frem til en uge fuld af grin, sved på panden og ikke mindst fede oplevelser.

Læs mere her

Kunsten

Endnu engang byder Kunsten velkommen indenfor til skønne oplevelser i efterårsferien.

Foruden de flotte udstillinger er der mulighed for, at du kan deltage i to fantastiske aktiviteter, nemlig ”Skattejagt rundt på museet” og ”Med far i naturen”.

​​​​​Med skattekort i hånden bliver du og familien ledt rundt på museet på jagt efter kunstværker. Undervejs skal I hjælpes ad med at løse skøre, spændende og sjove opgaver, og forhåbentlig ender I med at finde skatten.

Herefter kan du tage med far i Skovdalen, hvor der er mulighed for at lege, gå på opdagelse og skabe kunst af naturens materialer.

Læs mere her

Fårup Sommerland

I Fårup Sommerland er der traditionen tro spækket med underholdning og begivenheder i efterårsferien.

I år kan du komme til Høstfest, hvor du kan opleve ægte efterårsstemning. Skoven er klædt i varme efterårsfarver, og alle dage kan du opleve en masse spændende aktiviteter for alle aldre.

Det gælder blandt andet Høstmarkedet, der rummer hyggelige aktiviteter for hele familien. Hyg jer ved det lune bål med snobrød og skumfiduser, eller nyd en varm kop kakao eller kaffe under de pyntede trækroner.

Du kan også opleve en masse livemusik i efterårsferien. Her gæster X-Factor stjerne-trioen, Alma Agger, Emil Wissman og Mathilde Caffey, Fårup Sommerland den 10. og 11. oktober.

Derudover kan du den 15. og 16. oktober opleve alle stjernerne fra årets MGP, mens der den 14. oktober er mulighed for at høre Lord Siva, der netop nu hitter med kæmpehittet, Solhverv.

For børnefamilier er der mulighed for at møde Motor Mille den 12. og 13. oktober og Gurli Gris den 17. og 18. oktober.

Læs mere om det her