Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det her skal prøves: Kagesmoothie på Wildebeest er genialt

Af Stine Kjølby Christensen

Hos MigogAalborg tiltrækkes vi helt naturligt af alt, som på den ene eller anden måde skiller sig ud i byen.

Derfor er vi også hele tiden på udkig efter anderledes koncepter, som kan være med til at definere Aalborg på en særlig måde.

I denne uge tog vi derfor en tur forbi Wildebeest Gastropub, som i forvejen er kendt for at have bragt innovative koncepter ind i byen.

Læs eksempelvis historien om, hvordan det lykkedes den store familie fra Island at integrere gastropubkonceptet i Aalborg.

I denne omgang var det dog hverken sliders eller øl, som vi kom for at kigge lidt nærmere på.

Fra kompakt kage til cremet smoothie

Der findes efterhånden ikke mange madrelaterede emner i Aalborg, som vores madglade redaktion ikke tidligere har belyst – eller i det mindste er bekendt med.

Derfor krævede det heller ikke meget detektivarbejde, før vi faldt over Wildebeests iøjefaldende dessertkort.

Wildebeest Gastropub byder i øjeblikket på cheesecake med mango, kokos og peanuts – æblekage med vaniljeskyr – chokoladekage med chokolademousse.

Kortet frister med både hjemmelavet cheesecake, æblekage og naturligvis den franske klassiker Gateau Marcel. Og på trods af de tre helt eminente muligheder, så var det alligevel et helt fjerde element som sprang os i øjnene: Shake it.

Hos Wildebeest er det nemlig muligt at vælge en af ovenstående desserter – og få den som shake. Interessant!

Sandhedens time

Vi besluttede os for den franske lækkerbisken Gateau Marcel, som allerede så uimodståelig ud, da vi fik lov at se den i fast form.

To minutter senere var den ellers flotte kage blevet blendet til total ukendelighed; selvfølgelig akkompagneret af to kugler vaniljeis og lidt frisk sødmælk.

Se processen her:

Massakreringen af kagen var ligedele smuk og en anelse bizar, men da vi fik den hældt op, vidste vi inderst inde godt, at der nok ventede os en helt enestående oplevelse, når kagen skulle indtages i flydende form.

Og ganske rigtigt: Hold nu KAGE, hvor smagte det godt! Den fyldige smag af chokolade var bare blevet endnu mere intens af den cremede vaniljeis og det flydende guld forsvandt (lidt for) hurtigt.

Inden længe hørtes i stedet den deprimerende lyd af sugerøret, der desperat prøvede at få de sidste dråber ud af den lækre shake.

Galt eller genialt

Måske lyder konceptet bekendt?

Så er det sandsynligvis fordi, at du på et eller andet tidspunkt også er faldet over det legendariske klip fra tv-programmet Dyyyyybvad. 

Kort fortalt går klippet ud på, at Mor Jette fra Mig og min Mor kort tid forinden har gennemgået en gastric bypass operation og er nu i krise over, hvordan hun nu skal få dækket sit behov for Othellolagkage.

Men det er der jo heldigvis råd for:

Selvom det at blende en guddommelig kage må nærme sig noget i retningen af blasfemi – og at vi tidligere har overværet ovenstående klip med rystende hoveder, og himmelvendte øjne, så lad os nu bare indrømme:

En lille del af os tænkte også: “Genialt!”

Og efter nu at have indtaget den flydende dessert  på Wildebeest Gastropub har vi kun positive ting at sige om konceptet. Det lyder måske bizart, men vi kan garantere, at det smager fuldstændig himmelsk.