Gourmet og vin ad libitum for 399 kr.: Se billederne af Det Glade Vanvid i Aalborg

Af Michael Qureshi

Vi har ventet længe. Vi har hørt så godt om det.

Og i dag skete det så.

Det Glade Vanvid med Brødrene Koch i spidsen åbnede i dag dørene til deres spritnye restaurant på Budolfi Plads i hjertet af Aalborg.

De har i forvejen succesfulde restauranter i Aarhus og Randers.

Restauranten er åbnet på hjørnet af pladsen (mellem BACO og Skagen Fiskerestaurant), hvor de har slået sig løs på hele 250 kvadratmeter.

Vi fik i dag lov til at få smugkig inde i den nye restaurant, og vi tør godt at slå fast, at det er en af de flotteste nye restauranter i midtbyen.

Konceptet går også direkte i nordjydernes hjerter. Du får en En helstøbt gourmetoplevelse samt  Vin og øl ad libitum for en samlet pris på 399 kr.

Sådan fungerer konceptet
En aften på Det Glade Vanvid starter præcis kl. 18.30, hvor alle gæster ankommer på samme tid.

Derefter har man bordet hele aftenen (til kl. 21.30 tirsdag-torsdag og helt frem til kl. 22.30 fredag-lørdag), og der er derfor hverken mulighed for at droppe ind fra gaden eller komme ind senere end kl. 18.30.

Det hele er timet og tilrettelagt, sådan at alle gæsterne får den samme, gode oplevelse.

Aftenen starter altid ud med en appetizer og sprudlende cava (eller et alkoholfrit alternativ), inden man bliver præsenteret for tre serveringer i løbet af aftenen.

Menuen skifter seks gang gange årligt, og maden udvælges nøje efter råvarernes kvalitet og hvilken sæson, vi er i.

På trods af den ambitiøse tilgang til den gastronomiske oplevelse, skal man ikke frygte at gå sulten fra Det Glade Vanvid.

“Det skal ikke være sådan, at man er nødt til at tage et smut forbi pølsevognen bagefter.

Vi har justeret retterne således, at både den unge kvinde og den sultne håndværker kan blive mætte,” siger Lasse Koch.

Øl, vand og vin ad libitum – hele aftenen

Serveringerne er altid akkompagneret af vin, øl, sodavand og årstidens økologiske saft – ad libitum.

Det kan du forsyne dig med for den store bar, der har fået central placering i rummet. Her vil altid være minimum syv vine at vælge imellem, og de er alle særligt afstemt til maden.

“I vinbaren vil der være information om, hvad den enkelte vin passer godt til, og så gør vi en dyd ud af at oplære vores ansatte, så de er specialister i lige præcis det, som vi serverer.

Vi går højt op i deres træning, og vi holder løbende seminarer, hvor de bliver testet i både maden på tallerknen og vinen i glasset. De behøver ikke at vide alt om alle vine i verden – bare de ved alt om vores,” siger Lasse.

Når du har nydt maden, kan du glæde dig til et udvalgt af Avec (lige fra lagret rom, cognac og calvados), kaffe og te og særligt udvalgt sødt til kaffen.

Alle disse ting er ligeledes inkluderet i prisen på 399 kr. i hverdagene og 599 kr. i weekenden.

Det Glade Vanvid har åbent tirsdag – torsdag, hvor du har bordet i 3 timer (18.30-21.30) for 399 kr. Fredag – lørdag har du bordet lidt mere tid (18.30 – 22.30) for 599 kr. – med nuværende Corona-restriktioner er det dog til kl. 22.00.

Du kan også få serveret vegetar-,veganer-, pescetar- eller glutenfri menu ved forudbestilling.

Hvad:  Det Glade Vanvid er åbnet i Aalborg
Hvor: Budolfi Plads
Book bord her