ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forandringer på Budolfi Plads: BACO flytter og Det Glade Vanvid udvider

Af Emil Kjær Jørgensen
Emil Kjær, BACO (T.V) og Casper Van Deurs, Det Glade Vanvid.
Emil Kjær, BACO (T.V) og Casper Van Deurs, Det Glade Vanvid.

Det nye Budolfi Plads blev indviet i november 2019, og det store område i hjertet af Aalborg har udviklet sig til at blive en af byens mest attraktive pladser.

Her kan du nyde et tiltrængt hvil fra storbylivet i grønne områder med udsigt til den smukke domkirke, men derudover har du også en masse muligheder for at forsøde tilværelsen med gastronomiske oplevelser i topklasse hos Surdejsbageren, Aktuel, Skagen Fiskerestaurant, BACO eller Det Glade Vanvid.

Nu er vi klar med hele to store nyheder, som dog hænger uløseligt sammen.

Nordjyderne har taget vildt godt imod Det Glade Vanvid smarte koncept, hvor du får en helstøbt gourmetoplevelse og vin og øl ad libitum fra 499 kr.

Man fristet næsten til at sige, at modtagelsen har været det glade vanvid, for restauranten må ofte sig nej til gæster i hverdagene, og weekenderne er booket langt ude i fremtiden.

Derfor vil restauranten meget gerne udvide lokalerne på Budolfi Plads, og det får de nu mulighed for uden at skulle rive teltpælene op og finde en anden lokation i byen.

Forandringer på Budolfi Plads: BACO flytter og Det Glade Vanvid udvider

BACO flytter ud – Det Glade Vanvid rykker ind

For på den anden side af væggen af Det Glade Vanvids lokaler finder vi den anden store nyhed – og ikke mindst caféen BACO, der har været at finde på Budolfi Plads siden sommeren 2020.

Men nu har BACO besluttet at flytte ud af lokalerne som en del af deres nye strategi.

“Vores nuværende caféer på Nørregade, Stjernepladsen og Budolfi Plads ligger lidt for tæt på hinanden, og derfor var timingen helt perfekt, da Det Glade Vanvid samtidig ledte efter muligheden for at udvide deres restaurant her på Budolfi Plads,” forklarer Emil Kjær fra BACO.

“Man kan groft sagt sige, at vi flytter caféen på Budolfi Plads, for vi har stadig ambitioner om at have tre caféer i Aalborg. Nu skal vi bare have fundet den perfekte beliggenhed til den næste café.”

Forandringer på Budolfi Plads: BACO flytter og Det Glade Vanvid udvider
Du finder stadig BACO i Nørregade og på Stjernepladsen

Væggen væltes – og restauranten udvides

BACO’s flytning betyder, at Det Glade Vanvid bogstaveligt talt kan vælte væggen ind til nabolokalerne for dermed at overtage lokalerne, som bliver en integreret del af restauranten.

Dermed bliver restauranten udvidet med over 110 kvadratmeter. Den øgede plads bliver særdeles tiltrængt.

“Vi har et stort behov for større lokaler, og så var det jo bare perfekt timing, at der opstod den her helt ideelle mulighed, hvor vi kan blive på Budolfi Plads, hvor vi er utroligt glade for at være,” fortæller Casper Van Deurs, Køkkenchef hos Det Glade Vanvid, til MigogAalborg.

De ekstra kvadratmeter bliver indrettet i samme stil, som man kender det fra de eksisterende lokaler, og det nye område giver en større fleksibilitet for Det Glade Vanvid, hvor det både skal bruges i det daglige flow og til særlige lejligheder.

“Vi får flere og flere henvendelser fra firmaer og selskaber, der gerne vil booke til mange kuverter. Nu kan vi tilbyde dem lidt mere private omgivelser, hvor man ikke går på kompromis med Det Glade Vanvid-oplevelsen,” siger Casper.

Planen er, at Det Glade Vanvid kan tage de nye lokaler i brug i løbet af april. Udvidelsen sker i ro og mag langt væk fra de spisende gæster i de nuværende lokaler, så restauranten vil holde åbent som normalt.

Forandringer på Budolfi Plads: BACO flytter og Det Glade Vanvid udvider

Sidste åbningsdag fejres med kage

BACO på Budolfi Plads har sidste åbningsdag i morgen, lørdag d. 26. februar.

“Vi har været megaglade for at være på Budolfi Plads, og vi rejser herfra med en stor tiltro på fremtiden og vores næste store caféeventyr et nyt sted i Aalborg.”

Den sidste åbningsdag fejres med et brag, for der serveres gratis fastelavnsboller til alle, der kigger forbi.

Emil Kjær understreger, at BACO i Nørregade og på Stjernepladsen holder åbent som hidtil uden ændringer.

Del artikel