Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kendt julebutik vender tilbage til byen: Det Gamle Apotek rykker ind i Aalborg Zoo

Af Stine Kjølby Christensen

Nedtællingen til årets Jul i Zoo er allerede i fuld gang, og nu er der kun 23 dage til, at de tusindvis af lys igen tændes i haven.

Selvom konceptet allerede på sit første år stod knivskarpt, bliver der i år alligevel skruet på nogle parametre for at gøre oplevelsen endnu mere fuldendt for gæsterne.

Én af dem bliver med et helt nyt samarbejde, der under hele Jul i Zoo kan opleves under jorden.

I år rykker Det Gamle Apotek nemlig med ind i haven.

Et underjordisk juleunivers

Det Gamle Apotek er kendt og elsket i hele landet, og især omkring juletid, hvor der fra gulv til loft fyldes med alverdens lys og julepynt, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

Normalt flytter Det Gamle Apotek ind i et lokale i midtbyen, men i år skiftes de sædvanlige rammer ud med et underjordisk juleunivers, hvor gæsterne kan shoppe juletilbehør, mens dyrene ser nysgerrigt på fra sidelinjen.

“Vores julebutik får placering i den gang under jorden, hvorfra gæsterne er vant til at kigge på søløver og pingvinger,” fortæller Henning Tygesen, der er direktør i Det Gamle Apotek.

“Når man bevæger sig gennem Jul I Zoo, kommer man på et tidspunkt til en grotte, der så fører ned under jorden, hvor et helt særligt juleunivers venter under isen.”

I rød tråd med omgivelserne bliver temaet bygget op omkring netop is med krystaller og kølige, nordiske farver. Derudover bliver der også et særligt fokus på juleprodukter til børn.

Kommer ikke andre steder i byen

“Vi vil gerne være med til at skabe en oplevelse, som folk ikke kan få andre steder. Det syntes vi blev muligt i dette samarbejde med Jul i Zoo, som vi har hørt utrolig godt om siden deres første lysshow sidste år,” siger Henning Tygesen.

Julebutikken åbner, ligesom Jul i Zoo, op d. 13. november, og følger herefter åbningstiderne helt frem til jul.

Er du en af dem, der næsten står i venteposition med næsen trykket mod ruderne, når Det Gamle Apotek slår dørene op i centrum, så kommer du i år til at blive ret flad, før det sker.

Julebutikken i Aalborg Zoo bliver nemlig Det Gamle Apoteks eneste i byen i år.

“Vi har haft flere muligheder i midtbyen, men har valgt at takke nej til det i år.

Vi synes, at samarbejdet med Jul i Zoo er helt vildt spændende og sjovt, så vi har valgt at lægge alle vores kræfter dér, ” siger Henning Tygesen.

Styr på corona

I forhold til corona-situationen bliver butikken naturligvis også opbygget således, at alle retningslinjer kan overholdes.

“Vi har generelt lavet en del om i alle vores butikker i år, så det bliver en god og tryg oplevelse for alle.

I butikken i Jul i Zoo har vi for eksempel sørget for, at den bliver ensrettet, så vi hele tiden har et overblik over flowet, og kan styre, hvordan folk bevæger sig igennem,” forklarer Henning Tygesen.

Du kan læse mere om årets Jul i Zoo lige her