Det boomer stadig i Aalborg: Her er de nye lækre steder du skal kende

Skrevet af: Michael Qureshi

Der kommer stadig flere og flere nye spisesteder til Aalborg. Faktisk kom der jo hele 17 på samme tid, da Aalborg Streetfood – The Lighthouse åbnede i juni.

Derudover er der flere nye steder. Der er også lidt forskel på kvaliteten på de forskellige steder, så vi har valgt at plukke de spisesteder, som vi synes, du fortjener at få prøvet.

Vi har også valgt at tage nogle af de allerbedste steder med fra Streetfood ude på Skudehavnsvej i Vestbyen.

Napa

Aalborgs nye lækre café og vinbar åbnede i sidste uge i Vesterå. Vi har allerede været derinde et par gange blandt andet til frokost, og det var virkelig udsøgt. Gode smagsnuancer og rammerne er virkelig blevet flotte, nærmest helt internationale. De kører også med et fedt vinkoncept, hvor priserne er ganske rimelige.

Vesterå 14, 9000 Aalborg.

Duck It

Der findes ikke noget andet sted i Aalborg, der serverer noget lignende. Ude på Aalborg Streetfood er der altid kæmpe kø til at få fingrene i de lækre andeburgere og deres fritter stegt i andefedt. Det er så greasy og lækkert, og smagen er fremragende.

Skudehavnsvej 35, 9000 Aalborg

Populære Duck It

SushiMania XO

I løbet af sommeren åbnede byens nye hotte asiatiske Take Away. SushiMania XO har for alvor fået introduceret Aalborg til de trendy Bao’s, som smager djævelsk godt. Deres sushi er også Deluxe Edition, og man bliver lidt afhængig af at komme derned. De er faktisk også med i ClubAalborg, hvor de hver måned har et skarpt tilbud til vores medlemmer.

Strandvejen 9, 9000 Aalborg

Restaurant D’Wine

Spansk restaurant er vel lig med tapas? Ikke når du spørger Kristian Ishøy, indehaver af D’Wine vinbar og nu også restauranten lige over for i Algade. Han har sat sig for at levere autentisk spansk mad fra både de kendte og mere ukendte egne i Spanien. Alt sammen suppleret med superlækker vin, som har fået et nøk opad grundet deres i forvejen gode relationer på det spanske vinmarked.

Algade 54, 9000 Aalborg

Grillen Burgerbar

Aalborg har taget godt imod det populære koncept, og den virkelig store og flotte restaurant på Nytorv. Deres burgere er gennemført lækre, og så kan man endda få bølgefritter herinde. Rammerne er megahyggelige, og burgerne holder hele vejen.

Ved Stranden 1, 9000 Aalborg

The Pablo Project

Bahn Mi Bandits

Det er vietnamesisk streetfood, og de gør det hamrende godt. Der er smag på drengen, og det er noget anderledes, end hvad man ellers kan få rundt omkring i Aalborg. Ude på Streetfood i Vestbyen har de også sørget for noget fedt personale, der hele tiden er gang i, så det giver også noget energi. Men prøv deres forskellige retter.

Skudehavnsvej 35, 9000 Aalborg

Nordic Pizza

Endnu et Streetfood-koncept. Bygges på ægte økologisk dansk pizza lavet helt fra bunden. Det er derfor også godt varieret, hvad man får som toppings. Bunden og kanterne er sprøde og lækre, og i det hele taget et supergodt alternativ til andre pizza-steder i byen. Fik du i øvrigt set, da MigogAalborg forleden kårede Aalborgs bedste pizza?

Skudehavnsvej 35, 9000 Aalborg

Farvel til strandkroppen🙈 Vi tester videre😋@aalborgstreetfood #aalborg #9000 #migogaalborg

A post shared by migogaalborg (@migogaalborg) on

De åbner lige om lidt

Textur

En af Danmarks bedste kokke Dennis Juhl rykker fra Ruths Hotel ind til Aalborg med sin første restaurant. Textur bliver med garanti et hit i Aalborg, for kvaliteten på maden er der garanti for. Priserne rammer desuden også ret godt, for man kan få 3 retter med vin for 333, 4 retter med vin for 444 og opefter.

Vesterbro 65, st.th.

Teamet bag Textur er allerede på plads

South Indian

En helt ny kæde rykker til Aalborg med fokus på indisk mad. På fredag den 1. september er der åbningsfest på South Indian Aalborg, hvor der er gratis smagsprøver på indisk madpandekager og øl.

Vesterå 22, 9000 Aalborg

Nam Noodles

Uh, vi glæder os til den her. Nam laver toplækkert mad, så der er ingen tvivl om, at det bliver godt, når de åbner Take Away-delen omkring oktober. Det bliver bygget op omkring nuddelsuppe, som man selv er med til at bestemme ingredienserne i. Det bliver helt sikkert smagsfuldt og et godt alternativ til det tunge fastfood.

Vesterbro 76, 9000 Aalborg

Kæmpe byggeprojekt igangsættes snart: Her kommer der 280 nye lejligheder

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Stigsborg Havnefront
Foto: Stigsborg Havnefront

Endnu et stort ejendomsprojekt på Stigsborg i Aalborg Kommune er nu undervejs.

Pensionsselskabet Lærernes Pension har erhvervet sig to byggefelter ved Stigsparken, hvor der skal bygges 280 lejligheder.

Planerne for det 54 hektar store Stigsborgområde i Aalborg er i fuld gang med at blive realiseret.

Senest har pensionsselskabet Lærernes Pension skrevet kontrakt på køb af to byggefelter, hvor der skal bygges 21.000 kvadratmeter bolig fordelt på 280 lejligheder.

Bypark som nabo

Byggefelterne ligger placeret i den nordligste del af området med Aalborgs største bypark Stigsparken som nærmeste nabo.

Bebyggelsen kommer til at bestå af to etagehuskarréer på 3-6 etager, og 1. etape af byggeriet forventes færdig i midten af 2022:

“Vi glæder os meget over at blive en del af Stigsborg-området i Nørresundby. Det skyldes ikke mindst den ambitiøse strategi for en bæredygtig bydel og implementering af FN´s verdensmål, forklarer finansdirektør Henrik Walther Mogensen fra Lærernes Pension.

Han fortsætter;

“Vores byggeri får en fantastisk beliggenhed ved Stigsparken og parkpromenaden samt med Limfjorden helt tæt på.”

Boliger til alle behov

Lærernes Pension har de seneste år udvidet sin boligportefølje i København, Aarhus og Aalborg, og i sidstnævnte er boligprojekter på Godsbanen og Nørresundby Havnefront mellem broerne for nylig blevet færdige.

De nye boliger på Stigsborg vil variere fra ca. 50 til 120 kvadratmeter, og der vil være både to-, tre- og fireværelses lejligheder.

Alle boliger vil have adgang til attraktive udeopholdsmuligheder i form af altan, forhave eller terrasse samt grønne gårdrum.

Derudover vil der være rig mulighed for alskens former for grønne oplevelser i Stigsparken lige øst for bebyggelsen.

Område tager form

Hos byudviklingsselskabet Stigsborg P/S er direktør Anton Hessellund meget tilfreds med den generelle udvikling af området og de planer, som er lavet i samarbejde med Lærernes Pension:

“Det er cirka et år siden, at vi etablerede Stigsborg P/S og efterfølgende igangsatte udviklingen af områdets etape 1 ”Parkkvarteret”.

Herefter er det gået over al forventning, og det skyldes ikke mindst den ambitiøse helhedsplan for området med etablering af ny folkeskole, park, maritime aktiviteter, infrastruktur m.v. Det har helt klart været med til at øge investorernes interesse markant,” forklarer han.

Han siger supplerende, at der netop er blevet lagt sidste hånd på en bylivsstrategi, der blandt andet skal være med til at sikre en række aktiviteter til fremme af byliv, interaktion mellem borgerne samt deleøkonomi.

Byggeriet bliver en del af Parkkvarteret, som er første etape i etableringen af bydelen. Parkkvarteret omfatter ca. 200.000 etagemeter byggeretter til bolig, erhverv, parkeringshuse, offentlige funktioner mv.

Aalborg Kommune arbejder i øjeblikket med færdiggørelse af lokalplanen for første etape, og Stigsborg P/S forventer at igangsætte etablering af infrastruktur i området i 2019.

Her skal blandt andet anlægges en bygade, som skal forbinde området med den eksisterende Engvej i nord.

Fylder et år i næste uge: Så mange har besøgt Salling ROOFTOP

Skrevet af: Michael Qureshi

I næste uge er det præcis et år siden, at Salling ROOFTOP slog dørene op til deres store satsning med udsigt ud over hele Aalborgs midtby og Limfjorden.

Der er ingen tvivl om, at det har været en fornuftig satsning for stormagasinet. I hvert fald har man allerede rundet en halv million gæster på et år på den spektakulære tagterrasse.

Det store byrum er dermed på rekordtid blevet en af Jyllands mest populære attraktioner. Det skriver Salling i en pressemeddelelse.

Sammenligner man den med besøgstal fra Visit Denmarks nylige statistik over populære attraktioner i Danmark, så ville ROOFTOP i Aalborg placere sig blandt Top 15 i hele landet.

Det gør selvfølgelig en forskel, at det er gratis at tage på ROOFTOP i modsætning til de øvrige attraktioner på toplisten.

Overgår alle forventninger

Opskriften på de mange besøgende har naturligvis været den enestående udsigt, deres skywalk med direkte kig ned på gågaden fra 30 meters højde og så ikke mindst en masse events der har givet genlyd.

Det imponerende besøgstal sætter en tyk streg under, at stormagasinets Rooftop-koncept tiltaler mange og passer perfekt ind i tiden.

“Vi er meget overvældede over, at nordjyderne har taget så godt imod Salling ROOFTOP. Det har i flere år været vores ambition, at Salling skal være et oplevelseshus, hvor shopping og gode oplevelser kombineres.

Men vi havde ikke forestillet os, at så mange mennesker ville lægge vejen forbi. Det overgår alle vores forventninger,”  siger store director Anja Kibsgaard.

Netop Sallings oplevelsesstrategi har da også medvirket til det imponerende besøgstal.

I løbet af foråret har man kunnet opleve både DJ’s, koncerter og samarbejder med byens kulturinstitutioner, og stormagasinet garanterer, at der også i sensommeren er fokus på ROOFTOP-oplevelser.

Fødselsdagen markeres i næste uge med tre dages fejring, der byder på både perlende bobler, fødselsdags-cupcakes, 2 for 1 tilbud på cocktails og smørrebrød samt sprøde toner fra DJ’s.

Så der er garanti for en god fest på toppen af byen, og alle er inviterede.

Startskuddet lyder torsdag i næste uge.

Programmet for fødselsdagsugen

Torsdag 22. august 10-19

2 cocktails for ens pris

2 stk. smørrebrød for ens pris

Fredag 23. august 10-20

2 stk. smørrebrød for ens pris

Gratis bobler og cupcakes kl. 16-17

2 cocktails for ens pris

DJ fra 16-19

Lørdag d. 24. august 10-17

2 stk. smørrebrød for ens pris

DJ fra 12-16

 

 

Spar penge på kendte mærker: Blue City i Aalborg holder Late Summer Sale

Skrevet af: Michael Qureshi

Savner du allerede stranden, varmen og bølgeskvulpet i ørerne?

Hos Blue City i Bispensgade kan du forlænge sommeren lidt endnu og være klar til arbejde, studiestart eller bare hverdagen med varme sommertilbud på brugt elektronik med 2 års garanti.

Så kan du vente med at scrolle gennem billederne fra Mallorca lidt endnu, for du kan gøre klar til hverdagen uden at vælte budgettet.

Hos den landsdækkende kæde Blue City har man i Aalborg stærke priser på MacBooks, iPhones, bærbare, Samsung, Huawei, stationære og meget mere.

En perfekt mulighed for at blive klar til studierne uden at skulle aflyse planerne i efterårsferien.

Man skal have råd til elektronik

Hos Blue City Aalborg har de stærke og stilrene MacBooks, samt effektive bærbare som passer ethvert behov i studielivet og derhjemme.

”Vi ser det som en nødvendighed at folk har mulighed for at købe brugt elektronik, både sikkert og til gode priser, der ikke vælter budgettet.

Både for kloden og for vores kunder. Her får hele Aalborg og omegn mulighed for at opruste til hverdagen uden at skulle aflyse efterårsferien,” siger Kenneth, butikschef hos Blue City Ålborg.

Shopping med god samvittighed

Der er absolut også noget bæredygtigt ved at man køber sin elektronik brugt.

Så får du både god samvittighed og en mere effektiv hverdag på samme tid.

“Vores kunder har siden 2014 sparet jorden for 25 millioner kg ressourcer. Vær med til at styrke den positive statistik,” lyder det fra butikschefen.

Find alle tilbud online her eller i selve Aalborg-butikken.

Om du søger den nye iPhone X, iPhone 8, Samsung Galaxy, Macbook Air eller en ny bærbar PC,  så finder du alle produkter med tilbud i de relevante kategorier.

Alle tilbuddene for Late Summer Sale 2019 finder du på www.bluecity.dk eller i butikken på Bispensgade 27C.