Det boomer på madfronten i Aalborg: Disse nye steder skal du kende

Skrevet af: Michael Qureshi
De har lækre burgere på Sct. Leopolds
De har lækre burgere på Sct. Leopolds

Af Michael Qureshi

2016 var et rekordår på antal nye spisesteder i Aalborg, og det ser slet ikke ud til at stoppe her i 2017.

Der går stort set ikke en uge uden nyheder på madfronten, og vi er vilde med det.

Vi medgiver, at det dog godt kan være svært at bevare overblikket med så mange nye muligheder. Især hvis man er lidt eventyrlysten, og gerne vil prøvesmage de nye tiltag i Aalborg.

Så derfor samler vi her det nye felt af steder, som vi mener har et eller andet at byde på.

Her i det nye år er der faktisk også kommet yderligere fokus på Nørresundby på den gastronomiske front. Den del af Aalborg-området holder vi selvfølgelig også et skarpt øje på.

Chido Mexican Grill

Den tredje nye mexicanske restaurant inden for et halvt års tid. Nu kan vi ikke længere skrige efter gode alternativer til mexi-mad. Nu er der noget for enhver smag, og det fede er, at både Vaca, El Mariachi og nu Chido Mexican Grill ikke bare ligner hinanden.

Chido åbnede i fredags med en kø på flere hundrede meter, og de kommer med vind i sejlene fra deres to butikker i Aarhus, som er meget populære.

Boulevarden 7

Læs også: Vilde med gratis Burritos: Kæmpe kø da nyt mexicansk sted åbnede i Aalborg

Nobu Street Food

Det er lidt tilfældigt, at vi faldt over det her nye sted i gamle omgivelser. For det er Thai Garden i Jernbanegade, som nu har fået nyt navn og et mere moderne menukoncept. De kalder det for Nobu Street Food, og bedømt på billeder og deres egen melding, så virker det til, at kvaliteten lige har fået et nøk opad.

Så vi glæder os til at komme derind og prøvesmage, hvordan konceptet er blevet nytænkt.

Jernbanegade 2

Nobu Street Food



Sct. Leopolds

Aalborg fortjener bare sted som Sct. Leopolds. Her er der fokus på den hyggelige stemning. På mad på den lidt mere gammeldags variant som en kæmpe schnitzel, eller et meget populært burger und bier koncept.

Sct. Leopolds åbnede først i Viborg, hvor det er blevet et stort hit. Nu forsøger de sig i Aalborg, og selv om Jomfru Ane Gade måske ikke længere samler så mange spisesteder, så ligger det så tæt på gågaden, at man ikke rigtig føler, at man spiser inde i Gaden.

Jomfru Ane Gade

Læs også: Ny restaurantkæde rammer Aalborg: Nu er Sct. Leopolds åbnet

The Mill Box

Et nyt Take Away-koncept der lanceres 1. marts. Det er stifterne af populære Crossfit by the Mill, som sætter fokus på sund og nem mad i en travl hverdag. I samarbejde med Simon’s får de hver dag sammensat en lækker ret, hvor man får alle de vigtige ingredienser til et aftensmåltid.

I første omgang er det planen, at man sælger det nede i fitnesscenteret Crossfit by the Mill, men planen er, at det på et tidspunkt også skal være muligt at hente det flere steder i Aalborg.

Det er heller ikke kun forebeholdt medlemmer eller fitness-fanatikere. Det er i lige så høj grad møntet travle mennesker, som dog ikke gider at spise junk hver dag.

Porsvej 3

Læs også: Sund og nemt Take Away: Fitness-eksperter lancerer nyt madkoncept i Aalborg

Fra venstre: Christine Jensen, Linn Abildstrup og Minelle Bachau.

Helstegt

Det er et skønt lille sted, som Aalborg har fået føjet til. Konceptet er sådan set genialt. Hver dag er der friskt kød på grillen, og så kan man hente lækker saftig Take Away med hjem.

Deres popularitet er faktisk også blevet lidt en hovedpine, for de kæmper for at have nok kød for tiden. Men det hører bare med til Helstegts charme, at de kan melde alt udsolgt tidligt på dagen.

Ved Stranden 21

Læs også: Kræs for kødelskere: Her er byens nye hotte Take Away

Nørresundby-steder

Café Lindholm

Vi glæder os helt vildt til at komme forbi madbloggeren Madfars nye projekt. Sammen med den erfarne restauratør René Maxwell har Thomas Farsinsen, aka Madfar, overtaget lokalerne ved museet i Lindholm Høje.

Her kommer man til at ændre hele den måde, man normalt har kørt bespisning derude. Man vil give Nørresundby et superlækkert sted med et af Aalborg-områdets flotteste udsigter, og så tilbyde mad på topniveau.

Der kommer med garanti til at blive kræset om gæsterne, hvis man kender til Madsfars niveau, hvor han senest har været på La Locanda.

Det bliver med daglig café-drift, hvor man vil forsøge at gøre tingene lidt mere ekstraordinært og så tungt fokus på selskaber. Det åbner på tirsdag 21. februar.

Vendilavej 11
9400 Nørresundby

Læs også: Populær madblogger åbner ny café

 

SushiMania Nørresundby

Det tungere fokus på Nørresundby er SushiManias nyeste afdeling et godt eksempel på. SushiMania er Danmarks største sushi-kæde, hvor det hele startede i Aalborg med Peter Lagrolet i spidsen.

Nu har de så åbnet en butik i Nørresundby, som ser ud til at have fået en god modtagelse på den anden side af Limfjorden.

Der er gang i en masse spændende byggeprojekter i Nørresundby, og det er kun helt naturligt, at der kommer endnu flere gode steder på i den del af Aalborg-området. Her er Victors Madhus også værd at prøve af.

Nørre Uttrup Torv
9400 Nørresundby

Læs også: Udvider i Aalborg-området: Her åbner SushiMania deres fjerde butik

Sushimania aalborg

Har du vinterferie nu – så læs med her;

Weekend og ferie nu: Her er de bedste tips til din vinterferie i Aalborg

Gode tal: Flot sæson gav over 600.000 besøgende i Fårup Sommerland

Skrevet af: Michael Qureshi

Sommeren 2018 er allerede skrevet ind i historiebøgerne som en af de varmeste i Danmarkshistorien med flere rekorder.

Danskere og turister brugte dog ikke kun sommeren på stranden eller foran grillen på terassen.

Det gav også mange flere besøgende i år til Fårup Sommerland godt en halv times kørsel fra Aalborg.

Oven på en kold og våd sommer i 2017 har dette årets varme sommer og efterår sat positive spor hos Fårup Sommerland, der nu kigger mod 2019, hvor to nye forlystelser skal indvies.

Samlet har 602.089 gæster været på besøg i Fårup – en stigning på 8% eller knap 45.000 gæster i forhold til året før.

Fremgang på både nordjyder og turister

Stigningen i gæstetallet kommer både fra flere nordjyske besøg, men også en kraftig vækst i antallet af danske og udenlandske turister som har slået vejen forbi Fårup.

“Vi har haft en god sæson. April var godt nok lidt kold, men allerede i maj kom sommeren, og så fortsatte den faktisk helt til september og vendte så stærkt tilbage igen her i uge 41 og 42.

De mange varme sommerdage har betydet, at de dejlige nordjyske strande har været lidt stærkere konkurrenter end normalt, men alt i alt er det gode sommervejr dejligt for Fårup – og sommeren 2018 kommer helt sikkert til at spille positivt ind på udviklingen af nordjysk turisme,” siger Per Dam, adm. direktør i Fårup Sommerland, i en pressemeddelelse.

Flot slutspurt i efterårsferien

Sidste år satte sommerlandet rekord i efterårsferien, men et skønt vejr i efterårsferien kombineret med en række populære tiltag i parken har betydet, at Fårup igen i år kunne notere en rekord i antallet af besøgende i efterårsferien.

I år besøgte hele 55.701 gæster forlystelsesparken.

“Vi har investeret meget i vores Høstfest over de seneste år – og i år har vi igen øget vores investering både i pynt, men også i de oplevelser gæsterne får her i parken.

Vi er derfor meget glade for, at så mange nordjyder har valgt at besøge os i efterårsferien, og vi kan virkelig mærke, at de har taget Høstfesten til sig – det er rigtig skønt, fortæller Per Dam.

Masser af aktivitet frem til næste sæson

Der er hele efteråret og vinteren aktivitet på Hotel Fårup med både virksomheds- og private arrangementer.

Fårup Sommerland har også allerede øjnene rettet mod den kommende sæson, som byder på en række nye og spændende tiltag – heriblandt to nye attraktioner, som specielt retter sig mod parkens kernemålgruppe, nemlig børnefamilierne.

Forlystelsesparken opruster med en helt ny motorcykel-karrusel samt en markant opgradering af den flyvende karrusel og mangeårige gæstefavorit Wave Swinger.

Læs mere om det her

Parken har derudover en lang række andre projekter, der alle skal være på plads, inden dørene slås op til en ny sæson 2019, hvor Fårup Sommerland for første gang åbner til påske.

Du kender dem fra hovedroller på tv: Nu kommer populær satiretrio til Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER
FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Publikum har grinet om kap, anmelderne har kastet om sig med stjerner – og ingen længe kan aalborgensere igen være med, når den reumert-nominerede satiretrio PLATT-FORM indtager scenen.

De tidligere shows høstede 5 stjerner fra både Politiken, Berlingske og Jyllandsposten – og d. 15. november springer de endnu engang scenen på Bellevue Teatret i København.

Men først kommer turen til Aalborg, når Skråen d. 7. november står klar til at præsentere trioens nyeste forestilling, En smule i overkanten.

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Gruppen består af skuespillerne Laus Høybye, Mille Lehfehldt og Jakob Fauerby. Trioen har kendt hinanden siden barndommen og har gennem årene dyrket deres fælles (platte) humor.

I 2013 inviterede de første gang publikum med indenfor i deres komiske univers, og siden har der været fart på.

I anledning af den kommende forestilling har vi taget en snak med Laus Høybye, der bl.a. er kendt for sin hovedrolle i 1990’ernes ikoniske Krummerne og rollen som den neurotiske bror, Thomas, i DR-succesen, Lykke – med Mille Lehfeldt i hovedrollen.

Kan du fortælle lidt om, hvordan PLATT-FORM opstod, og hvad I står for?

“Vi er en satiretrio, der har fundet sammen, fordi vi kendte hinanden på kryds og tværs.

Jeg kender Mille helt tilbage fra barnsben, hvor hendes mor Kirsten (red. Lehfeldt) spillede min mor i en teaterforestilling.

Mille var ofte med på teateret, og så sad vi ude i garderoben, lavede ansigter og grinede enormt meget.

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Mange år senere mødtes vi alle tre på skuespillerskolen, hvor Mille og Jakob gik i København, imens jeg var i Odense.

Når vi var til fælles fester sammen, så sad vi altid i et hjørne og havde det sjovt.

På et tidspunkt kom vi til at snakke om at lave noget sjovt sammen, gerne med noget musikalsk inde over.

En dag blev det bare “Nu gør vi det!” og så satte vi os og skrev en sang, som vi optrådte med en aften.

Vi var rystende nervøse, for vi havde aldrig vist det til nogen før. Derfra voksede det bare.”

Jeres tidligere show høstede flotte anmeldelser over hele linjen. Hvad kommer til at være kendetegnende for En smule i overkanten?

“Vi kommer til at lave en indianergryde af musik, politisk satire og pølsehumor. Det er den gryde, vi bobler og laver på scenen.

Showet tager udgangspunkt i mange af de mærkelige, sociale ting, som vi selv synes, er sjovt i tiden.

For eksempel har vi skrevet en sang Jeg opgiver ikke min bøf, som tager lidt pis på hele veganerbølgen, og hvordan man bare nogle gange har lyst til en kæmpestor oksebøf!

Derudover går vi også ind og kigger på folks selvbilleder, og hvordan vi præsenterer os selv på de sociale medier.

Engang var det ekstremt selvsmagende og vildt overfladisk at lægge selfies ud – men min egen grænse er også rykket nu.

Jeg bliver også skuffet over ikke at få likes nok. Det gør vi også ret meget grin med.”

Hvordan er det at skulle udlevere sig selv, hinanden og resten af Danmark på den måde, som I gør?

“Det er selvfølgelig en svær balance, men vi forsøger hele tiden at tage udgangspunkt i os selv og bruge os selv på scenen.

For eksempel driller vi meget Jakob med, at han er den ældste – selvom han kun er et år ældre.

Det gør ham jo enormt gammel, og så er det for eksempel sjovt at gøre grin med, at han har fået vom, og det hele begynder at hænge.

Så længe man starter med at tage udgangspunkt i én selv først, så kan man altid tage pis på nogle andre bagefter.”

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

I er alle tre skuespillere og har spillet mange forskellige slags roller gennem årene. Hvad det lige ved satiregenren, som I godt kan lide?

“Man kan være lidt frækkere – og vi kan godt lide at få folk til at grine.

Vi har det jo virkelig sjovt sammen, og det smitter af.

Derudover er det fedt at kunne tage nogle tendenser i samfundet op, der kan få folk til at spekulere og tænke lidt over deres egne til tider dumme holdninger.

Vi laver altså ikke kun pølsehumor – vi vil også gerne have, at folk reflekterer.

Man kan ligesom slippe af sted med at sige nogle mere alvorlige ting, når det gøres gennem latter.

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Siden jeres sidste show har I primært optrådt i radioen. Hvordan bliver det at komme tilbage til live publikum?

“Scenen og radioen er to ret forskellige formater, og det var også rigtig svært at vænne sig til radioen, når man var vant til at stå på scenen, hvor folks reaktion kommer med det samme.

I radioen optager man … og så er der bare helt stille.

Der er ligesom sådan en mærkelig, forsinket reaktion – for det meste god heldigvis, men det kan godt være lidt underligt.

Vi savner at komme ud og mærke den umiddelbare respons med en grinende sal lige nu og her. 

Det er samtidigt mere nervepirrende, fordi ting kan gå galt, og man kan ikke lige tage det om.

Under et show fik Jakob pludselig hold i lysken, så han kunne ikke danse og måtte gå ud flere gange … Folk grinede bare og forstod ikke, at det var alvor.

Der sker altså også nogle sjove ting med uforudsigeligheden; og det må man så prøve at gribe.”

PLATT-FORM gæster Skråen d. 7. november kl. 20.00. Du kan sikre dig din billet her.

På Instagram udlodder vi lige nu to billetter til showet. Se hvordan du deltager her:

JCD vandt Årets Arbejdsplads: Sådan forkæles medarbejderne i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Der lød et kæmpe jubelbrøl, da itvirksomheden JCD A/S blev udråbt som vinder i kategorien Årets Arbejdsplads til AALBORG AWARDS tilbage i marts.

Det var første gang, MigogAalborg afviklede det store award-show i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Mange af Aalborgs bedste virksomheder som Cego og MapsPeople var også nomineret i kategorien Årets Arbejdsplads, men det var i sidste ende JCD, som juryen pegede på.

Næste år i marts 2019 løber AALBORG AWARDS atter af stablen, og her skal titlen igen uddeles.

Nederst i artiklen kan du se mere info på, hvordan du indstiller din virksomhed allerede nu.

Besøg hos vinderen

Det var derfor nærliggende at tage på besøg hos vinderne JCD for at spore os ind på, hvad titlen som Årets Arbejdsplads reelt har betydet for dem, og ikke mindst om forholdene på arbejdspladsen er blevet endnu bedre.

Jørgen Bønsdorff startede JCD for 27 år siden. Det er en veletableret IT-virksomhed i Aalborg, der har flere af Danmarks største virksomheder som kunder.

JCD har nemlig ekspertise i at lave it-løsninger på tværs af mange it-teknologier.

JCDs medarbejdere har titler som system-specialister, it-arkitekter, webudviklere, grafiske designere og Microsoft Dynamics (NAV + C5) udviklere – det tidligere Navision.

Alle disse it-fagfolk; side om side – samlet under ét tag.

Det er netop hér JCD skiller sig ud, og har mulighed for at lave mere sammenhængende it-systemer og nye løsninger for deres kunder.

Jørgen Bønsdorff, stifter af JCD, foran en af sine biler i kontormiljøet

Unikke forhold

For Jørgen Bønsdorff har fokus på medarbejderforholdene altid vægtet højt.

Der er investeret både tid og penge i at skabe unikke forhold, og derfor var selve titlen som Årets Arbejdsplads en anerkendelse af, at medarbejderforkælelse giver god mening.

“Det var da et stort skulderklap til hele vores ledelse i JCD om, at det vi gør ikke er helt skævt.

Jeg har fået rigtig mange lykønskninger på titlen fra nær og fjern, og det varmer da, fordi det vigtigste for en virksomhed er trods alt, hvordan ens medarbejdere går og har det.

Trives de, så præsterer virksomheden også endnu bedre. Det er min holdning,” forklarer Jørgen Bønsdorff.

Populær arbejdsplads

Prisen har Jørgen også kunne måle direkte på antal uopfordrede ansøgninger.

“Der er landet markant flere i min indbakke, end der normalt gør. Mange refererer også til selve prisen og skriver, at de rigtig gerne vil arbejde et sted, hvor medarbejdernes trivsel prioriteres så højt.

Det er vi glade for, da vi hele tiden er på udkig efter dygtige folk.

En anden ting der bekræfter mig i, at vi gør nogle gode ting er, at de medarbejdere, som trods alt engang imellem skifter til en anden arbejdsplads, stort set altid kommer tilbage igen,” forklarer Jørgen Bønsdorff.

JCD

Han lægger ikke skjul på, at JCD igen går efter at vinde titlen som Årets Arbejdsplads, når AALBORG AWARDS afholdes i marts 2019.

Fokus på yderligere medarbejderforkælelse er også øget.

“Vi arbejder hele tiden med nye tiltag. Senest har vi sørget for, at der kommer en frisør en gang om måneden.

Det er ikke lige altid, man har tid til at køre ud midt i arbejdstiden og blive klippet og finde en p-plads og så videre.

Så tænkte vi, at det var bedre, hvis frisøren kom ud til medarbejderne. Så der kan de booke sig ind, de dage hun er her,” forklarer Jørgen Bønsdorff.

Frokostfis fortsætter med endnu højere til loftet

Konceptet Frokostfis fortsætter også ufortrødent.

Blandt andet kørte man før sommerferien en pølsevogn ind i baggården, og så blev der ellers serveret “hottere”, og der var baconchips og popcorn til “dessert”.

Senest lavede man en dag i kantinen, som blev opbygget som et gammelt dansk smørrebrødssted med rød-ternede duge, broderede puder, cigaretfad, og skodder i askebægere og naturligvis dansk bøf med bløde løg, spejlæg og gammeldags æblekage.

Nostalgi til til den store guldmedalje.

Prisen betyder meget for medarbejderne

Blandt medarbejderne har man også mærket, at JCD absolut ikke hviler på laurbærrene efter de vandt prisen.

Der ydes stadig en stor indsats for, at de er glade og tilpasse og føler sig forkælet.

“Der er ingen tvivl om, at prisen har betydet noget for selve virksomheden og for stoltheden over arbejdspladsen blandt os medarbejdere.

Når jeg for eksempel møder nye mennesker, og de spørger ind til mit arbejde, så får jeg da altid lige nævnt, at vi vandt prisen som Årets Arbejdsplads.

Så bliver folk for alvor nysgerrige, og mange har også godt hørt om det,” fortæller Dann Bos, der er frontend udvikler på JCD.

Dann Bos fra JCD

Han understreger, at JCD er gode til at bakke op omkring, at medarbejderne laver sociale arrangementer på kryds og tværs.

“Hvis vi er nogle medarbejdere, der beslutter at lave noget socialt sammen efter arbejdstid, så støtter JCD op omkring det.

Vi kan bruge faciliteterne i huset, og de køber mad og drikke til os, så vi kan få en hyggelig aften.

Det kan være bio-aften eller FIFA-aften, og så er der bare sørget for alt fra firmaets side.

Det er med til at skabe noget fællesskab,” siger Dann Bos.

Merci-chokolade og en sød besked

Det er også de små detaljer, der gør, at medarbejderne føler sig forkælet.

“Her den anden dag, da vi vendte tilbage til vores skriveborde efter frokost, så lå der Merci-chokolade på vores borde og små sedler til os.

Det er jo det, som i sidste gør, at man gerne yder en ekstra indsats for virksomheden, for vi føler os værdsat,” forklarer Dann.

Der støttes op om tiltag

Kulturen er fed på arbejdspladsen, hvor medarbejderne selv er med til at skabe god stemning.

Det fortæller salgsansvarlig i Microsoft Dynamics, Lasse Elbæk da MigogAalborg møder ham i kantinen som er indrettet som en amerikansk diner.

“En ting er at virksomheden laver nogle sjove og skæve tiltag for at øge medarbejderglæden.

Noget andet er, at der bliver støttet op omkring det blandt medarbejderne. Der er ingen, som rynker på panden.

Alle bakker op, og jeg synes også, at fælles sociale arrangementer prioriteres selv om mange har familie derhjemme, og det ikke altid er let at rive en aften ud af kalenderen,” fortæller Lasse Elbæk.

Lasse Elbæk fra JCD

Han er ikke i tvivl om, hvorfor medarbejderkulturen er ret unik på JCD.

“Det handler om, at det går begge veje. Når man føler sig godt behandlet og værdsat af sin arbejdsplads, så har man intet imod også at blive de ekstra timer på jobbet, når det nu er nødvendigt.

Nu har jeg været her i otte år, og jeg har seriøst ikke haft en eneste arbejdsdag, hvor jeg har sagt; i dag gider jeg ikke.

Selvfølgelig er der mindre sjove dage, men det løftes altid op af det gode sammenhold og forholdene her på arbejdspladsen,” slutter Lasse Elbæk.

Zjakalen har tidligere besøgt JCD – se videoen her

Fra i dag åbnes der op for indstillingerne til Årets Arbejdsplads

Mener du, at du arbejder på Aalborgs bedste arbejdsplads, så send en mail med en kort og klar beskrivelse om, hvorfor din arbejdsplads skal nomineres.

Kravene er;

  • Arbejdspladsen ligger i Aalborg Kommune
  • Der er over 5 ansatte
  • Giv en beskrivelse af de medarbejderforhold som gør virksomheden ekstraordinær

De slutnominerede får alle et virksomhedsbesøg af MigogAalborg.

Send en mail til michael@migogaalborg.dk