Det boomer på madfronten i Aalborg: Disse nye steder skal du kende

Skrevet af: Michael Qureshi
De har lækre burgere på Sct. Leopolds
De har lækre burgere på Sct. Leopolds

Af Michael Qureshi

2016 var et rekordår på antal nye spisesteder i Aalborg, og det ser slet ikke ud til at stoppe her i 2017.

Der går stort set ikke en uge uden nyheder på madfronten, og vi er vilde med det.

Vi medgiver, at det dog godt kan være svært at bevare overblikket med så mange nye muligheder. Især hvis man er lidt eventyrlysten, og gerne vil prøvesmage de nye tiltag i Aalborg.

Så derfor samler vi her det nye felt af steder, som vi mener har et eller andet at byde på.

Her i det nye år er der faktisk også kommet yderligere fokus på Nørresundby på den gastronomiske front. Den del af Aalborg-området holder vi selvfølgelig også et skarpt øje på.

Chido Mexican Grill

Den tredje nye mexicanske restaurant inden for et halvt års tid. Nu kan vi ikke længere skrige efter gode alternativer til mexi-mad. Nu er der noget for enhver smag, og det fede er, at både Vaca, El Mariachi og nu Chido Mexican Grill ikke bare ligner hinanden.

Chido åbnede i fredags med en kø på flere hundrede meter, og de kommer med vind i sejlene fra deres to butikker i Aarhus, som er meget populære.

Boulevarden 7

Læs også: Vilde med gratis Burritos: Kæmpe kø da nyt mexicansk sted åbnede i Aalborg

Nobu Street Food

Det er lidt tilfældigt, at vi faldt over det her nye sted i gamle omgivelser. For det er Thai Garden i Jernbanegade, som nu har fået nyt navn og et mere moderne menukoncept. De kalder det for Nobu Street Food, og bedømt på billeder og deres egen melding, så virker det til, at kvaliteten lige har fået et nøk opad.

Så vi glæder os til at komme derind og prøvesmage, hvordan konceptet er blevet nytænkt.

Jernbanegade 2

Nobu Street Food



Sct. Leopolds

Aalborg fortjener bare sted som Sct. Leopolds. Her er der fokus på den hyggelige stemning. På mad på den lidt mere gammeldags variant som en kæmpe schnitzel, eller et meget populært burger und bier koncept.

Sct. Leopolds åbnede først i Viborg, hvor det er blevet et stort hit. Nu forsøger de sig i Aalborg, og selv om Jomfru Ane Gade måske ikke længere samler så mange spisesteder, så ligger det så tæt på gågaden, at man ikke rigtig føler, at man spiser inde i Gaden.

Jomfru Ane Gade

Læs også: Ny restaurantkæde rammer Aalborg: Nu er Sct. Leopolds åbnet

The Mill Box

Et nyt Take Away-koncept der lanceres 1. marts. Det er stifterne af populære Crossfit by the Mill, som sætter fokus på sund og nem mad i en travl hverdag. I samarbejde med Simon’s får de hver dag sammensat en lækker ret, hvor man får alle de vigtige ingredienser til et aftensmåltid.

I første omgang er det planen, at man sælger det nede i fitnesscenteret Crossfit by the Mill, men planen er, at det på et tidspunkt også skal være muligt at hente det flere steder i Aalborg.

Det er heller ikke kun forebeholdt medlemmer eller fitness-fanatikere. Det er i lige så høj grad møntet travle mennesker, som dog ikke gider at spise junk hver dag.

Porsvej 3

Læs også: Sund og nemt Take Away: Fitness-eksperter lancerer nyt madkoncept i Aalborg

Fra venstre: Christine Jensen, Linn Abildstrup og Minelle Bachau.

Helstegt

Det er et skønt lille sted, som Aalborg har fået føjet til. Konceptet er sådan set genialt. Hver dag er der friskt kød på grillen, og så kan man hente lækker saftig Take Away med hjem.

Deres popularitet er faktisk også blevet lidt en hovedpine, for de kæmper for at have nok kød for tiden. Men det hører bare med til Helstegts charme, at de kan melde alt udsolgt tidligt på dagen.

Ved Stranden 21

Læs også: Kræs for kødelskere: Her er byens nye hotte Take Away

Nørresundby-steder

Café Lindholm

Vi glæder os helt vildt til at komme forbi madbloggeren Madfars nye projekt. Sammen med den erfarne restauratør René Maxwell har Thomas Farsinsen, aka Madfar, overtaget lokalerne ved museet i Lindholm Høje.

Her kommer man til at ændre hele den måde, man normalt har kørt bespisning derude. Man vil give Nørresundby et superlækkert sted med et af Aalborg-områdets flotteste udsigter, og så tilbyde mad på topniveau.

Der kommer med garanti til at blive kræset om gæsterne, hvis man kender til Madsfars niveau, hvor han senest har været på La Locanda.

Det bliver med daglig café-drift, hvor man vil forsøge at gøre tingene lidt mere ekstraordinært og så tungt fokus på selskaber. Det åbner på tirsdag 21. februar.

Vendilavej 11
9400 Nørresundby

Læs også: Populær madblogger åbner ny café

 

SushiMania Nørresundby

Det tungere fokus på Nørresundby er SushiManias nyeste afdeling et godt eksempel på. SushiMania er Danmarks største sushi-kæde, hvor det hele startede i Aalborg med Peter Lagrolet i spidsen.

Nu har de så åbnet en butik i Nørresundby, som ser ud til at have fået en god modtagelse på den anden side af Limfjorden.

Der er gang i en masse spændende byggeprojekter i Nørresundby, og det er kun helt naturligt, at der kommer endnu flere gode steder på i den del af Aalborg-området. Her er Victors Madhus også værd at prøve af.

Nørre Uttrup Torv
9400 Nørresundby

Læs også: Udvider i Aalborg-området: Her åbner SushiMania deres fjerde butik

Sushimania aalborg

Har du vinterferie nu – så læs med her;

Weekend og ferie nu: Her er de bedste tips til din vinterferie i Aalborg

30 år i byen fejres: Azzurra genåbner med nyt menukort og nyrenoverede lokaler

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen
Maurizio Quattromani
Maurizio Quattromani

Langt om længe er det igen muligt at forkæle sig selv med en tur på restaurant, og én af de restauranter, der i den grad har været savnet, er Azzurra.

Maurizio Quattromani var en af de første i Aalborg til at åbne en restaurant med et rustikt italiensk landkøkken, da han i 1990 for første gang slog dørene op til Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade.

Dét skal selvfølgelig fejres!

I hele juni måned bliver det 30-års jubilæum fejret med en masse godt til ganen, når restaurantdelen Pizza e Vino af Azzurra slår dørene op til en restaurant med både nyt udseende og nyt menukort.

Faktisk har restauranten også fået det lokale navn “Pizza e Vino” ligesom selskabslokalet “L’antipasto” samt en ny og mere iøjnefaldende indgang på hjørnet.

Tanken er, at stedet også skal kunne benyttes som vinbar, hvor man smage forskellige vine, som man efterfølgende kan købe med hjem.

Byder velkommen med Aperol Spritz

Maurizio vil gerne markere de 30 år i Jens Bangs gade, og det gør han ved at tilbyde velkomstdrinks til alle spisende gæster i restauranten hele juni måned.

”Vi tilbyder Aperol Spritz til alle vores aftengæster i restauranten hele juni måned. En italiensk klassiker, der er et hit i sommermånederne,” fortæller Maurizio.

Derudover vil der også gratis to-go-kaffe til de 300 første gæster hele juni måned.

Nye italienske specialiteter på menukortet

Azzurra fejrer ikke kun jubilæum, men også post-corona-genåbning med et helt nyt menukort i restauranten Pizza e Vino i Jens Bangs Gade.

Maurizo Quattromani åbnede Azzurra med en vision om at servere rustikke, italienske retter inspireret af de lokale landkøkkener i det sydlige Italien.

Den vision har han nu udlevet i 30 år, og han har gennem årene også udviklet Azzurra til et decideret madværksted, der kan levere alt fra dine-in, take away og catering.

Mest af alt er de dog nok kendt for deres autentiske pizzaer, der både gør det godt i restauranten såvel som på spisebordet derhjemme.

”Vores nye menukort byder på endnu flere autentiske retter fra min hjemby, Napoli. Blandt andet kan vi tilbyde pizza fritta, som er en italiensk specialitet.

Faktisk er det, som navnet antyder, stegt pizza – det skal helt sikkert prøves!” fortæller Maurizio og tilføjer:

”Derudover har vi også optimeret vores kaffeudstyr i Azzurra, Jens Bangs Gade. Vi serverer friskbryggede italienskristede bønner – virkelig kvalitetskaffe.”

Den friskbryggede kaffe, der sender italienske noter hele vejen hen langs Reberbansgade kan nydes både i restauranten og to-go.

Det nye menukort er gældende i restauranten Pizza e Vino i Azzurra, Jens Bangs Gade, mens jubilæumstilbuddene gælder i Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade og Azzurra Nordkraft.

På grund af de afstandspåbuddene, har Azzurra Nordkraft valgt kun at åbne for restaurantbesøg i Kedelhallen og på den udendørs Terrasse, således take away-kunder stadig kan betjenes.

Perfekt til sommervarmen: Café Peace er klar med drinks to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Solen har skinnet ufortrødent fra en skyfri himmel de sidste mange dage, og det ser ikke ud til, at resten af pinsevejret skuffer.

Det har fået mange til at krybe ud af corona-hulerne og nyde byen under åben himmel – naturligvis med behørig afstand, som skrevet står.

Af samme årsag kunne det næsten heller ikke være mere belejligt, at Café Peace på Boulevarden nu er klar med lanceringen af deres nye sommerkoncept: Drinks to-go.

Café Peace er i forvejen kendt og elsket for deres drinksmenu, men nu kan du altså også tage dem med på farten.

For vores kære læseres skyld, testede vi naturligvis konceptet i dag, pinsesøndag, hvor vejret var fuldstændig perfekt til en drink (eller to, eller tre) ved havnen.

Drinksene bliver leveret i to-go krus, men der er ikke sparet på hverken pynt, finesse, friske råvarer … og heller ikke alkoholen; alle drinks er med 4 cl alkohol.

Vi bestilte klassikeren Strawberry Daiquiri med Absolut vodka, frosne jordbær, limesirup, rørsukker og friske jordbær, en Gin Hass med Beefeater London dry gin, mango sirup, Lemon sodavand, frisk lime, en Københavner Stang med Absolut vodka, friskpresset appelsinjuice, vanilje, ananassirup og flødeskum og en Mojito med Havana club 3 års, mynte, frisk lime, rørsukker, danskvand.

To for éns pris torsdag – lørdag

Fire drinks var nok til, at mindst én af os blev godt bedugget, og alle drinksene var perfekt afstemt – hverken for søde eller for stærke i smagen. Københavnerstangen var især helt genial, og smagte FARLIGT godt.

Derudover kan du vælge mellem alt fra Dark ‘N Stormy, White Russian, Espresso Martini, Pina Colada, Tom Collins og bloggerdrinken over dem alle: Aperol Spritz.

Prisen for drinksene starter på 85 kr.

Drinksene kan bestilles to-go hele dagen, og kigger du forbi efter kl. 21 (torsdag-lørdag), så får du endda 2 for éns pris.

Nyt menukort betyder også nye cocktails på vores drinkskort🥂✨ Bl.a har vi fået Lillet – den tidsløse aperitif, som er…

Slået op af Cafe PeaceOnsdag den 4. marts 2020

 

Hvad: Drinks to-go
Hvor: Café Peace, Boulevarden
Hvornår: Hele sommeren

Du kan selv dykke ned i drinkskortet her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Masser af lækkerier: Fem ting du skal smage på Aalborg Streetfood

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

18. maj genåbnede Aalborg Streetfood med masser af nyheder – både i form af nye madboder, men også nye tiltag med fokus på oplevelser som eksempelvis en arkadehal, brætspilslounge og meget mere.

På madfronten kan vi nu nyde gensynet med flere af de populære “gamle” street food-boder. Eksempelvis Desserten og Duck It …men der er også plads til flere nyheder.

Der er blandt andet kommet en bod med srilankansk street food med navnet The Dosa Spot, en ny pasta-bod, jamaikansk street food i boden On Fyah og så ikke mindst Stegt Flæsk-boden.

Pinsevejret har været fuldstændig forrygende i Nordjylland, og det kunne også ses hos Aalborg Streetfood, da vi besluttede at lægge vejen forbi i dag, søndag eftermiddag.

Der var masser af mennesker, masser af højt humør, og selvfølgelig masser af håndsprit.

Det her SKAL du smage

Der er hele 16 boder at vælge imellem, og det geniale ved streetfood-konceptet er jo netop, at man kan vælge lige den ret, man ønsker og dele den med familie og venner – både inde og ude i det gode vejr.

De mange valgmuligheder gør det naturligvis også meget (MEGET!) svært at udpege yndlingsretter.

Vi valgte helt simpelt at gå et par omgange blandt boderne, og udvalgte de fem retter, som vi blev mest fristet af i dag.

Vi startede naturligvis med en omgang fisk (vi er vel tæt på vandet) i to varianter. Første ret var en klassisk omgang Fish & Chips fra The Fish Project til 95 kr.

Noget andet, som vi elsker ved streetfood-køkkenerne er, at man kan observere de dygtige kokke lave maden. Her var det for eksempel betryggende at se, at fisken var helt frisk og blev paneret og friteret til bestilling.

Det kunne bestemt også smages, og den obligatoriske tartarsauce løftede den op til én af vores absolutte favoritter i dag.

Og apropos fisk …

Sushi er jo altid et sikkert hit, og det kan du også stadig få på Streetfood i boden Street Sushi – Sushi & Wagyu burger.

Til 125 kr. fik vi 8 stk. Sushi Salmon Teriyaki med Gyoz.

Det tog cirka 10 minutter fra bestiling til de frisklavede stykker stod foran os. Smagen sad lige i øjet, og risene var dejligt luftige og tilpas sur/søde. Gyozen var helt suveræn!

Fra frisk fisk til fed and

Duck it er stadig en af de mest populære boder på Streetfood, og det forstår man godt, når man smager deres Duck And Chips, hvor fritter (friteret i andefedt!) møder det møreste andekød og en lækker sauce.

Prisen er høj (80 kr.), men smagen er stadig fuldstændig forrygende.

Vi elsker gris i det her land, og du kan så sandelig få tilfredsstillet din trang på det nye Streetfood. Vi kunne simpelthen ikke lade være med at bestille en Flæskestegsburger fra boden Flæskesteg til 75 kr.

Du bestiller naturligvis brun sauce til din burger (+ 10 kr.), som du kan hælde ud over din burger ved bordet (husk at optage det til Instagram!).

Kan du ikke få gris nok, kan du lægge vejen forbi den helt nye bod Stegt Flæsk, hvor du kan bestille helt tre slags forskellige slags stegt flæsk (almindelig, BBQ eller chili).

Vi bestilte en omgang BBQ flæsk med rødbeder til 95 kr.  – som naturligvis også bestod af masser af kartofler og tyk persillesovs.

BBQ-smagen kunne godt have været lidt mere powerfuld til vores smag, og persillesovsen var lidt for tyk, men det stegte flæsk var til gengæld stegt til perfektion.

Alt i alt et positivt gensyn med Aalborg Streetfood, hvor der igen er fuld af liv og mad fra alle verdenshjørner.

Følgende madboder står klar på det nye Aalborg Streetfood

Fish & Chips

Pizzeria de Amicis

Stegt flæsk

Spyd & Pita

Burgers & Shakes

Pulled Duck

Flæskesteg

On Fyah – Jamaican Street food

Bangkok Thai Kitchen

Indisk

Street Sushi – Sushi & Wagyu burger

The Dosa Spot

Dim Sum

Confusion Street Food – Sandwich & Wrap

Marrakech Street Food

Desserten

Arkadehal, brætspil og stort lounge-område

Ud over nye madboder i Aalborg Streetfood – Køkkenfabrikken er der også sket en helt masse med de omkringliggende arealer.

Som vi skrev tilbage i marts, har de nye ejere store planer med Street Food-området, hvor fokus er på oplevelsesøkonomi.

Der er blandt andet blevet plads til et loungeområde med fokus på brætspil, hvor man kan mødes med familie og venner .

Derudover er der også det populære Shuffleboard, som allerede er populært i andre storbyer som København og Oslo.

Vi kan også se frem til et stort koncertomåde, to karaoke-rum og en arkade-hal, hvor væggene allerede er blevet udsmykket med diverse spilfigurer som Mario og Sonic.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her