Det boomer på madfronten i Aalborg: Disse nye steder skal du kende

Skrevet af: Michael Qureshi
De har lækre burgere på Sct. Leopolds
De har lækre burgere på Sct. Leopolds

Af Michael Qureshi

2016 var et rekordår på antal nye spisesteder i Aalborg, og det ser slet ikke ud til at stoppe her i 2017.

Der går stort set ikke en uge uden nyheder på madfronten, og vi er vilde med det.

Vi medgiver, at det dog godt kan være svært at bevare overblikket med så mange nye muligheder. Især hvis man er lidt eventyrlysten, og gerne vil prøvesmage de nye tiltag i Aalborg.

Så derfor samler vi her det nye felt af steder, som vi mener har et eller andet at byde på.

Her i det nye år er der faktisk også kommet yderligere fokus på Nørresundby på den gastronomiske front. Den del af Aalborg-området holder vi selvfølgelig også et skarpt øje på.

Chido Mexican Grill

Den tredje nye mexicanske restaurant inden for et halvt års tid. Nu kan vi ikke længere skrige efter gode alternativer til mexi-mad. Nu er der noget for enhver smag, og det fede er, at både Vaca, El Mariachi og nu Chido Mexican Grill ikke bare ligner hinanden.

Chido åbnede i fredags med en kø på flere hundrede meter, og de kommer med vind i sejlene fra deres to butikker i Aarhus, som er meget populære.

Boulevarden 7

Læs også: Vilde med gratis Burritos: Kæmpe kø da nyt mexicansk sted åbnede i Aalborg

Nobu Street Food

Det er lidt tilfældigt, at vi faldt over det her nye sted i gamle omgivelser. For det er Thai Garden i Jernbanegade, som nu har fået nyt navn og et mere moderne menukoncept. De kalder det for Nobu Street Food, og bedømt på billeder og deres egen melding, så virker det til, at kvaliteten lige har fået et nøk opad.

Så vi glæder os til at komme derind og prøvesmage, hvordan konceptet er blevet nytænkt.

Jernbanegade 2

Nobu Street FoodSct. Leopolds

Aalborg fortjener bare sted som Sct. Leopolds. Her er der fokus på den hyggelige stemning. På mad på den lidt mere gammeldags variant som en kæmpe schnitzel, eller et meget populært burger und bier koncept.

Sct. Leopolds åbnede først i Viborg, hvor det er blevet et stort hit. Nu forsøger de sig i Aalborg, og selv om Jomfru Ane Gade måske ikke længere samler så mange spisesteder, så ligger det så tæt på gågaden, at man ikke rigtig føler, at man spiser inde i Gaden.

Jomfru Ane Gade

Læs også: Ny restaurantkæde rammer Aalborg: Nu er Sct. Leopolds åbnet

The Mill Box

Et nyt Take Away-koncept der lanceres 1. marts. Det er stifterne af populære Crossfit by the Mill, som sætter fokus på sund og nem mad i en travl hverdag. I samarbejde med Simon’s får de hver dag sammensat en lækker ret, hvor man får alle de vigtige ingredienser til et aftensmåltid.

I første omgang er det planen, at man sælger det nede i fitnesscenteret Crossfit by the Mill, men planen er, at det på et tidspunkt også skal være muligt at hente det flere steder i Aalborg.

Det er heller ikke kun forebeholdt medlemmer eller fitness-fanatikere. Det er i lige så høj grad møntet travle mennesker, som dog ikke gider at spise junk hver dag.

Porsvej 3

Læs også: Sund og nemt Take Away: Fitness-eksperter lancerer nyt madkoncept i Aalborg

Fra venstre: Christine Jensen, Linn Abildstrup og Minelle Bachau.

Helstegt

Det er et skønt lille sted, som Aalborg har fået føjet til. Konceptet er sådan set genialt. Hver dag er der friskt kød på grillen, og så kan man hente lækker saftig Take Away med hjem.

Deres popularitet er faktisk også blevet lidt en hovedpine, for de kæmper for at have nok kød for tiden. Men det hører bare med til Helstegts charme, at de kan melde alt udsolgt tidligt på dagen.

Ved Stranden 21

Læs også: Kræs for kødelskere: Her er byens nye hotte Take Away

Nørresundby-steder

Café Lindholm

Vi glæder os helt vildt til at komme forbi madbloggeren Madfars nye projekt. Sammen med den erfarne restauratør René Maxwell har Thomas Farsinsen, aka Madfar, overtaget lokalerne ved museet i Lindholm Høje.

Her kommer man til at ændre hele den måde, man normalt har kørt bespisning derude. Man vil give Nørresundby et superlækkert sted med et af Aalborg-områdets flotteste udsigter, og så tilbyde mad på topniveau.

Der kommer med garanti til at blive kræset om gæsterne, hvis man kender til Madsfars niveau, hvor han senest har været på La Locanda.

Det bliver med daglig café-drift, hvor man vil forsøge at gøre tingene lidt mere ekstraordinært og så tungt fokus på selskaber. Det åbner på tirsdag 21. februar.

Vendilavej 11
9400 Nørresundby

Læs også: Populær madblogger åbner ny café

 

SushiMania Nørresundby

Det tungere fokus på Nørresundby er SushiManias nyeste afdeling et godt eksempel på. SushiMania er Danmarks største sushi-kæde, hvor det hele startede i Aalborg med Peter Lagrolet i spidsen.

Nu har de så åbnet en butik i Nørresundby, som ser ud til at have fået en god modtagelse på den anden side af Limfjorden.

Der er gang i en masse spændende byggeprojekter i Nørresundby, og det er kun helt naturligt, at der kommer endnu flere gode steder på i den del af Aalborg-området. Her er Victors Madhus også værd at prøve af.

Nørre Uttrup Torv
9400 Nørresundby

Læs også: Udvider i Aalborg-området: Her åbner SushiMania deres fjerde butik

Sushimania aalborg

Har du vinterferie nu – så læs med her;

Weekend og ferie nu: Her er de bedste tips til din vinterferie i Aalborg

Snart går det løs: Zulu Sommerbio starter sæsonen i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

Det er efterhånden blevet en af de faste traditioner, som man glæder sig til i de danske storbyer.

Hvert år tager tv-kanalen TV2 Zulu på sommer-turné, hvor de viser gode film under åben himmel. I år er ingen undtagelse, og faktisk er det sådan, at Zulu Sommerbio åbner sæsonen lige her i Aalborg.

Det sker tirsdag den 31. juli i Skovdalen. Her vises den sjove og spændende film Logan Lucky. Det er skaberne af blandt andet Oceans Eleven og Magic Mike, der står bag filmen, som handler om nogle venner, der har udtænkt den perfekte plan til et kup.

Stjernespækket forestilling

Filmen er totalt stjernespækket med navne som Channing Tatum, Adam Driver, Katie Holmes, Hilary Swank og ikke mindst selveste 007 Aka Daniel Craig.

Tirsdag den 31. juli klokken 21.30 vises Logan Lucky i Skovdalen, og det er ganske gratis. Her kan man tage en masse tæpper med og hygge sig med slik, popcorn og hvad man ellers har med på en bio-tur under åben himmel.

Scorer høj score på en af verdens største filmsider

På filmsiden Rotten Tomatoes, der er en af verdens største på film, scorer Logan Lucky 93%, hvilket er en ret høj score fra både brugere og anmeldere. Det kan du se her

Umiddelbart tegner prognoserne også på, at højtrykket fortsætter med at ligge over Danmark, så vejret bliver med høj sandsynlighed rigtig lækkert.

Du kan se traileren til Logan Lucky lige herunder

Aalborg er som nævnt første destination på Zulu Sommerbios sommerturné. Lidt ærgerligt er det dog, at alle øvrige byer får to dage med to film. Der er ingen forklaring på, hvorfor det er tilfældet, at Aalborg kun får den ene film.

Her er programmet for hele Zulu Sommerbio;

Horsens
2-3 august
The Big Sick
Dan Dream

Sønderborg
4-5 august
Lady Bird
Logan Lucky

Herning
7-8 august
IT
Logan Lucky

Silkeborg
9-10 august
Dan Dream
Ready Player One

Aarhus
12-13 august
Vinterbrødre
IT

København
16-17 august
Lady Bird
Black Panther

Du kan følge Facebook-begivenheden for Zulu Sommerbio i Aalborg her

Danmark Rundt starter i Aalborg: Mange veje afspærres på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt køres fra 1. august til 5. august, og her i Aalborg har vi æren af at lægge asfalt til 1. etape, som både starter og slutter lige her i Nordjyllands hovedstad.

Det kommer naturligvis også til at påvirke trafikken, så den 1. august skal du være særligt opmærksom, hvis du har tænkt dig at benytte bilen i Aalborg.

Aalborg Kommune har på deres Facebook meldt følgende ud:

Fra kl 9.15 – 12.00 vil disse veje blive spærret

Østerågade/Boulevarden fra Nytorv til Danmarksgade

Fra 16.00-18.00 vil disse veje blive spærret

Kong Chr. Alle / Dannebrogsgade mellem Hasserisvej & Kastetvej

Kastetvej mellem Dannebrogsgade & Vestre Fjordvej

Skydebanevej mellem Vestre Fjordvej & Mølholmsvej

Mølholmsvej mellem Skydebanevej & Svalegårdsvej

Svalegårdsvej mellem Mølholmsvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Svalegårdsvej & Naurvej

Naurvej mellem Hasserisvej & Søndre Skovvej

Søndre Skovvej mellem Naurvej & Skovbakkevej

Skovbakkevej mellem Søndre Skovvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Skovbakkevej & Kong Chr. Alle

Derudover oplyser Aalborg Kommune, at Skydebanevej vil blive spærret fra Garnisonsmuseum til Marina fra kl. 07-21, dog vil der blive åbnet til kunder til Egholm Færgen.

Der vil i tidsrummet være spærret for al krydsende trafik. Men der vil være åbent for gående.

Fed sportsdag i vente

Det hele starter på Gl. Torv i centrum af byen, hvor 120 professionelle cykelryttere er klar til første etape, som strækker sig over 216,6 km. Du kan læse mere om 1. etape her.

Inden opløbet foran Aalborg Racing Arena (Væddeløbsbanen) skal rytterne omkring blandet andet Vrå, Løkken, Pandrup, Brovst, Løgstør, Vindblæs, Veggerby, Nibe, Øster Hornum, Guldbæk og Svenstrup.

Du kan få et detaljeret overblik over hvilke tidspunkter PostDanmark Rundt kommer forbi dit område her.

Løbsdirektør Jesper Worre beskriver ruten på Postdanmarkrundt.dk således:

“Fra starten på Gammeltorv i Aalborg kører vi til Brønderslev, Vrå og ud til kysten og det klassiske sommerferieland, gennem Løkken og videre ned gennem Pandrup. Herefter skal rytterne passere Brovst, inden etapen tager rytterne over Aggersundbroen og ind gennem Løgstør.”

“I Vendsyssel er terrænet rimelig fladt, men fra Løgstør skifter etapen karakter. Herfra skal rytterne køre i et mere kuperet terræn, med mindre og mindre veje frem mod Nibe, hvor dagens største udfordringer og højdemeter er koncentreret på etapekortet. Inden den store finale skal rytterne køre ad små veje ind til Skalborg i udkanten af Aalborg.

“Etapen skal afgøres på en afsluttende rundstrækning med opløb på Skydebanevej ved Aalborg Væddeløbsbane. Her var der senest opløb i 2007 med italienske Francesco Chicchi som vinder. Selve rundstrækningen er ny, og er 7,4 kilometer lang. Den skal gennemkøres tre gange, og rummer en god stigning i Hasseris op ad Skovbakkevej.”

Hele arrangementet starter med underholdning og præsentation af rytterne ved Budolfi Kirke på Gammeltorv fra kl. 09.45. Forventet opløb foran Aalborg Væddeløbsbane kl. 17.20. Etapen vil også kunne følges live på dr.dk/tv og DR1.

PostNord Danmark Rundt køres i 2018 for 28. gang. Fem gange tidligere har Aalborg været startby i løbet. Seks gange tidligere har Aalborg været målby.

Den fulde rute er som følger:

1. august : 1. etape: Aalborg-Aalborg 216,6 km
2. august : 2. etape: Viborg – Vejle 180,5 km
3. august : 3. etape: Næstved – Vordingborg 174,5 km
4. august : 4. etape: Nykøbing Falster enkeltstart 19,1 km
5. august : 5. etape: Faxe – Frederiksberg 194,2 km

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her