Det boomer på madfronten i Aalborg: Disse nye steder skal du kende

Skrevet af: Michael Qureshi
De har lækre burgere på Sct. Leopolds
De har lækre burgere på Sct. Leopolds

Af Michael Qureshi

2016 var et rekordår på antal nye spisesteder i Aalborg, og det ser slet ikke ud til at stoppe her i 2017.

Der går stort set ikke en uge uden nyheder på madfronten, og vi er vilde med det.

Vi medgiver, at det dog godt kan være svært at bevare overblikket med så mange nye muligheder. Især hvis man er lidt eventyrlysten, og gerne vil prøvesmage de nye tiltag i Aalborg.

Så derfor samler vi her det nye felt af steder, som vi mener har et eller andet at byde på.

Her i det nye år er der faktisk også kommet yderligere fokus på Nørresundby på den gastronomiske front. Den del af Aalborg-området holder vi selvfølgelig også et skarpt øje på.

Chido Mexican Grill

Den tredje nye mexicanske restaurant inden for et halvt års tid. Nu kan vi ikke længere skrige efter gode alternativer til mexi-mad. Nu er der noget for enhver smag, og det fede er, at både Vaca, El Mariachi og nu Chido Mexican Grill ikke bare ligner hinanden.

Chido åbnede i fredags med en kø på flere hundrede meter, og de kommer med vind i sejlene fra deres to butikker i Aarhus, som er meget populære.

Boulevarden 7

Læs også: Vilde med gratis Burritos: Kæmpe kø da nyt mexicansk sted åbnede i Aalborg

Nobu Street Food

Det er lidt tilfældigt, at vi faldt over det her nye sted i gamle omgivelser. For det er Thai Garden i Jernbanegade, som nu har fået nyt navn og et mere moderne menukoncept. De kalder det for Nobu Street Food, og bedømt på billeder og deres egen melding, så virker det til, at kvaliteten lige har fået et nøk opad.

Så vi glæder os til at komme derind og prøvesmage, hvordan konceptet er blevet nytænkt.

Jernbanegade 2

Nobu Street FoodSct. Leopolds

Aalborg fortjener bare sted som Sct. Leopolds. Her er der fokus på den hyggelige stemning. På mad på den lidt mere gammeldags variant som en kæmpe schnitzel, eller et meget populært burger und bier koncept.

Sct. Leopolds åbnede først i Viborg, hvor det er blevet et stort hit. Nu forsøger de sig i Aalborg, og selv om Jomfru Ane Gade måske ikke længere samler så mange spisesteder, så ligger det så tæt på gågaden, at man ikke rigtig føler, at man spiser inde i Gaden.

Jomfru Ane Gade

Læs også: Ny restaurantkæde rammer Aalborg: Nu er Sct. Leopolds åbnet

The Mill Box

Et nyt Take Away-koncept der lanceres 1. marts. Det er stifterne af populære Crossfit by the Mill, som sætter fokus på sund og nem mad i en travl hverdag. I samarbejde med Simon’s får de hver dag sammensat en lækker ret, hvor man får alle de vigtige ingredienser til et aftensmåltid.

I første omgang er det planen, at man sælger det nede i fitnesscenteret Crossfit by the Mill, men planen er, at det på et tidspunkt også skal være muligt at hente det flere steder i Aalborg.

Det er heller ikke kun forebeholdt medlemmer eller fitness-fanatikere. Det er i lige så høj grad møntet travle mennesker, som dog ikke gider at spise junk hver dag.

Porsvej 3

Læs også: Sund og nemt Take Away: Fitness-eksperter lancerer nyt madkoncept i Aalborg

Fra venstre: Christine Jensen, Linn Abildstrup og Minelle Bachau.

Helstegt

Det er et skønt lille sted, som Aalborg har fået føjet til. Konceptet er sådan set genialt. Hver dag er der friskt kød på grillen, og så kan man hente lækker saftig Take Away med hjem.

Deres popularitet er faktisk også blevet lidt en hovedpine, for de kæmper for at have nok kød for tiden. Men det hører bare med til Helstegts charme, at de kan melde alt udsolgt tidligt på dagen.

Ved Stranden 21

Læs også: Kræs for kødelskere: Her er byens nye hotte Take Away

Nørresundby-steder

Café Lindholm

Vi glæder os helt vildt til at komme forbi madbloggeren Madfars nye projekt. Sammen med den erfarne restauratør René Maxwell har Thomas Farsinsen, aka Madfar, overtaget lokalerne ved museet i Lindholm Høje.

Her kommer man til at ændre hele den måde, man normalt har kørt bespisning derude. Man vil give Nørresundby et superlækkert sted med et af Aalborg-områdets flotteste udsigter, og så tilbyde mad på topniveau.

Der kommer med garanti til at blive kræset om gæsterne, hvis man kender til Madsfars niveau, hvor han senest har været på La Locanda.

Det bliver med daglig café-drift, hvor man vil forsøge at gøre tingene lidt mere ekstraordinært og så tungt fokus på selskaber. Det åbner på tirsdag 21. februar.

Vendilavej 11
9400 Nørresundby

Læs også: Populær madblogger åbner ny café

 

SushiMania Nørresundby

Det tungere fokus på Nørresundby er SushiManias nyeste afdeling et godt eksempel på. SushiMania er Danmarks største sushi-kæde, hvor det hele startede i Aalborg med Peter Lagrolet i spidsen.

Nu har de så åbnet en butik i Nørresundby, som ser ud til at have fået en god modtagelse på den anden side af Limfjorden.

Der er gang i en masse spændende byggeprojekter i Nørresundby, og det er kun helt naturligt, at der kommer endnu flere gode steder på i den del af Aalborg-området. Her er Victors Madhus også værd at prøve af.

Nørre Uttrup Torv
9400 Nørresundby

Læs også: Udvider i Aalborg-området: Her åbner SushiMania deres fjerde butik

Sushimania aalborg

Har du vinterferie nu – så læs med her;

Weekend og ferie nu: Her er de bedste tips til din vinterferie i Aalborg

DMI melder ud: Sådan bliver vejret til Aalborg Karneval

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

Med mindre end 48 timer til Aalborg Karneval, er de fleste deltagere nok ved at have udklædningen på plads.

Men det helt store spørgsmål er jo selvfølgelig: “Er der vejr til den perfekte Baywatch-uniform?”

Selvom de fleste nok skal få en kæmpe fest, uanset vejr og vind, er det nu meget rart, at man slipper for, at karnevals-makeuppen bliver ødelagt, og endnu værre: øllen bliver fortyndet af heftig regn.

Men vi kan allesammen ånde lettede op. Vi har snakket med Thyge Rasmussen fra DMI, og dommen er klar:

“Der bliver med garanti ingen regnvejr lørdag i Aalborg,” lover Thyge.

Solen kigger også frem

Under paraden kan vi se frem til en blanding af skyer og sol.

“Der bliver ikke specielt varmt, men temperaturen stiger støt i løbet af dagen, og den kan komme op på cirka 15 grader,” fortæller Thyge.

Vinden bliver  en frisk vind fra vest, så der er ikke umiddelbar fare for, at der flyver øldåser og andet skrald rundt i gaderne.

Thyge fortæller derudover, at der kan komme enkelt bygger natten til søndag, hvor de fleste karnevals-gæster nok også er ved at være godt trætte. Lidt regn plejer også at være velkomment efter karnevallet, så både øl, cider og tis kan blive skyllet væk.

Søndagen bliver mere blæsende og temperaturer på omkring 12-13 grader, så det ligner umiddelbart en perfekt tømmermandsdag i Aalborg.

Aalborg Karneval har paradestart i Nørresundby kl. 10.00, fra Skat kl. 10.30 og fra Haraldslund kl. 11.00.

Du kan finde mere info om Aalborg Karneval her.

Alle er inviteret: Comwell Hvide Hus inviterer til 50 meter lang kagemand i dag

Skrevet af: Redaktionen

Comwell Hvide Hus fylder 50 år i denne måned, og i dag markerer de det runde jubilæum med et helt særligt event hvor hele byen er inviteret.

Det ikoniske hotel holder i eftermiddag en større reception ude på deres parkeringsplads, hvor de byder på en 50 meter lang kagemand, kaffe og saft.

“Vi håber, at Aalborg vil hjælpe med at fejre vores 50 års fødselsdag. Vi har en 50 meter lang kagemand klar på torsdag d. 23 maj mellem klokken 14.00-15.30.

Vi håber så mange som muligt vil komme og hjælpe med at fejre os,” siger hotellets direktør Mette Bonderup.

Man skal bare møde op

Hotellet er altså vært ved gratis kage, kaffe og saftevand for alle der ønsker at ønske tillykke til hele holdet bag et af Aalborgs allerbedste hoteller.

Man skal sådan set bare møde op på parkeringspladsen foran hotellet og tage for sig af lækkerierne.

Hvad: 50 meter lang kagemand
Hvor: Comwell Hvide Hus, Vesterbro
Hvornår: Torsdag d. 23. maj kl. 14-15.30
Følg deres jubilæums-portal her og bliv opdateret på alt hvad der sker i årets løb

Læs om hele hotellets forvandling siden Comwell-koncernen overtog

Uhyggelig udstilling indtager Kunsten: Oplev gigantiske edderkopper i tusmørke

Skrevet af: Michael Qureshi

Forestil dig du står i mørke omgivelser og kan se en gigantisk skikkelse rejse sig foran dig.

Du ser den har mange tynde ben og en kæmpe krop. Kan du alene ved tanken mærke, hvordan det løber koldt ned af ryggen på dig?

Sådan bliver det i hvert fald for dem, der hader edderkopper.

For det er et par gigantiske af slagsen, der flytter ind på Kunsten i Aalborg til efteråret. Heldigvis er de ikke levende men skabt som kunstværk til en udstilling.

Til efteråret præsenterer Kunsten i Aalborg udstillingen Twilight Zone med ikoniske værker fra Louisiana, blandt andet Louise Bourgeois gigantiske edderkoppe-par.

Tv-serie har inspireret udstilling

Mange husker måske eller har hørt om den legendariske tv-serie “The Twilight Zone” fra 1959, som er epokegørende science fiction, gys og skæbnefortællinger.

Nu har serien også inspireret til den kommende udstilling på Kunsten med udvalgte værker fra Louisiana.

Udstillingen er anden – og mest ambitiøse del – af et tre-årigt samarbejde mellem de to kunstmuseer. Et samarbejde, der generøst er muliggjort af støtte fra Augustinus Fonden.

Udstillingen iscenesættes i museets underetage, hvor Ny Sals omsluttende mørke står i skærende kontrast til Alvar Aaltos ikoniske lysfyldte udstillingssale i museets øvre niveau.

Hudløs i skumringstiden

I udstillingen, der bærer titlen Twilight Zone, tager et bredt værkudvalg livtag med to overordnede tematikker; naturen, der ikke er naturlig og mennesket, der ikke er menneskeligt.

Gæsterne inviteres til at gå en tur i sindets og naturens mørkeste afkroge, iscenesat som en forførende collage af kunstværker, der afløser hinanden i mørket.

Twilight Zone kan man således opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt  to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz’ installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.

Spiller på efterårets skumringstid

Andre dele af udstillingen er knap så figurative og eksplicitte, men alle værker bevæger sig i tusmørke-temaet, hvor lys, mørke, mystik, forundring, melankoli og fremmedgørelse hersker inden i mennesker og i naturen.

For eksempel i Thomas Demands drømmeagtige Lichtung, et eksempel på Demands kunstneriske produktion, hvor store naturscener omhyggeligt opbygges som skulpturer af pap, plast, flamingo, tape og andet – for dernæst at blive fotograferet således, at næsten alle spor af fiktion forsvinder.

“Når efterårets skumringstider og eftertænksomhed igen tager over, så lukker vi tusmørket ind på Kunsten og lader store, internationale stjerner lyse vores kunsthimmel op.

Vi kommer til at vise nogle helt exceptionelle og ikoniske værker –  takket være vores samarbejde med Louisiana,” siger Stinna Toft, kunstfaglig chef på Kunsten.

Hun fortsætter;

“I kunsthistorien har skumringstidens særlige blanding af lys og mørke siden romantikken dannet baggrund for kunstværker, hvor fantasi og virkelighed blandes sammen og skaber de mest tankevækkende scenarier.”

I stedet for at vise idyl, dyrkes der her en livsopfattelse, hvor individets splittelse, fremmedgørelse og et irrationelt mørke kan forføre udstillingsgæsten.

Værkerne i udstillingen er nøje udvalgt fra Louisianas ypperlige samling af moderne kunst og samtidskunst. Den er sat i scene som en anelsesfuld rejse ind i mørket via lyset af udstillingsarkitekt Anne Schnettler.

Twilight Zone løber fra 7. sep. 2019 til 12. jan. 2020

Louisiana + Kunsten 

Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana Museum of Modern Art, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

I en periode på tre år vises en række udstillinger skabt på baggrund af Louisianas samling i de unikke rammer på Kunsten, som er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.