Det boomer på madfronten i Aalborg: Disse nye steder skal du kende

Skrevet af: Michael Qureshi
De har lækre burgere på Sct. Leopolds
De har lækre burgere på Sct. Leopolds

Af Michael Qureshi

2016 var et rekordår på antal nye spisesteder i Aalborg, og det ser slet ikke ud til at stoppe her i 2017.

Der går stort set ikke en uge uden nyheder på madfronten, og vi er vilde med det.

Vi medgiver, at det dog godt kan være svært at bevare overblikket med så mange nye muligheder. Især hvis man er lidt eventyrlysten, og gerne vil prøvesmage de nye tiltag i Aalborg.

Så derfor samler vi her det nye felt af steder, som vi mener har et eller andet at byde på.

Her i det nye år er der faktisk også kommet yderligere fokus på Nørresundby på den gastronomiske front. Den del af Aalborg-området holder vi selvfølgelig også et skarpt øje på.

Chido Mexican Grill

Den tredje nye mexicanske restaurant inden for et halvt års tid. Nu kan vi ikke længere skrige efter gode alternativer til mexi-mad. Nu er der noget for enhver smag, og det fede er, at både Vaca, El Mariachi og nu Chido Mexican Grill ikke bare ligner hinanden.

Chido åbnede i fredags med en kø på flere hundrede meter, og de kommer med vind i sejlene fra deres to butikker i Aarhus, som er meget populære.

Boulevarden 7

Læs også: Vilde med gratis Burritos: Kæmpe kø da nyt mexicansk sted åbnede i Aalborg

Nobu Street Food

Det er lidt tilfældigt, at vi faldt over det her nye sted i gamle omgivelser. For det er Thai Garden i Jernbanegade, som nu har fået nyt navn og et mere moderne menukoncept. De kalder det for Nobu Street Food, og bedømt på billeder og deres egen melding, så virker det til, at kvaliteten lige har fået et nøk opad.

Så vi glæder os til at komme derind og prøvesmage, hvordan konceptet er blevet nytænkt.

Jernbanegade 2

Nobu Street FoodSct. Leopolds

Aalborg fortjener bare sted som Sct. Leopolds. Her er der fokus på den hyggelige stemning. På mad på den lidt mere gammeldags variant som en kæmpe schnitzel, eller et meget populært burger und bier koncept.

Sct. Leopolds åbnede først i Viborg, hvor det er blevet et stort hit. Nu forsøger de sig i Aalborg, og selv om Jomfru Ane Gade måske ikke længere samler så mange spisesteder, så ligger det så tæt på gågaden, at man ikke rigtig føler, at man spiser inde i Gaden.

Jomfru Ane Gade

Læs også: Ny restaurantkæde rammer Aalborg: Nu er Sct. Leopolds åbnet

The Mill Box

Et nyt Take Away-koncept der lanceres 1. marts. Det er stifterne af populære Crossfit by the Mill, som sætter fokus på sund og nem mad i en travl hverdag. I samarbejde med Simon’s får de hver dag sammensat en lækker ret, hvor man får alle de vigtige ingredienser til et aftensmåltid.

I første omgang er det planen, at man sælger det nede i fitnesscenteret Crossfit by the Mill, men planen er, at det på et tidspunkt også skal være muligt at hente det flere steder i Aalborg.

Det er heller ikke kun forebeholdt medlemmer eller fitness-fanatikere. Det er i lige så høj grad møntet travle mennesker, som dog ikke gider at spise junk hver dag.

Porsvej 3

Læs også: Sund og nemt Take Away: Fitness-eksperter lancerer nyt madkoncept i Aalborg

Fra venstre: Christine Jensen, Linn Abildstrup og Minelle Bachau.

Helstegt

Det er et skønt lille sted, som Aalborg har fået føjet til. Konceptet er sådan set genialt. Hver dag er der friskt kød på grillen, og så kan man hente lækker saftig Take Away med hjem.

Deres popularitet er faktisk også blevet lidt en hovedpine, for de kæmper for at have nok kød for tiden. Men det hører bare med til Helstegts charme, at de kan melde alt udsolgt tidligt på dagen.

Ved Stranden 21

Læs også: Kræs for kødelskere: Her er byens nye hotte Take Away

Nørresundby-steder

Café Lindholm

Vi glæder os helt vildt til at komme forbi madbloggeren Madfars nye projekt. Sammen med den erfarne restauratør René Maxwell har Thomas Farsinsen, aka Madfar, overtaget lokalerne ved museet i Lindholm Høje.

Her kommer man til at ændre hele den måde, man normalt har kørt bespisning derude. Man vil give Nørresundby et superlækkert sted med et af Aalborg-områdets flotteste udsigter, og så tilbyde mad på topniveau.

Der kommer med garanti til at blive kræset om gæsterne, hvis man kender til Madsfars niveau, hvor han senest har været på La Locanda.

Det bliver med daglig café-drift, hvor man vil forsøge at gøre tingene lidt mere ekstraordinært og så tungt fokus på selskaber. Det åbner på tirsdag 21. februar.

Vendilavej 11
9400 Nørresundby

Læs også: Populær madblogger åbner ny café

 

SushiMania Nørresundby

Det tungere fokus på Nørresundby er SushiManias nyeste afdeling et godt eksempel på. SushiMania er Danmarks største sushi-kæde, hvor det hele startede i Aalborg med Peter Lagrolet i spidsen.

Nu har de så åbnet en butik i Nørresundby, som ser ud til at have fået en god modtagelse på den anden side af Limfjorden.

Der er gang i en masse spændende byggeprojekter i Nørresundby, og det er kun helt naturligt, at der kommer endnu flere gode steder på i den del af Aalborg-området. Her er Victors Madhus også værd at prøve af.

Nørre Uttrup Torv
9400 Nørresundby

Læs også: Udvider i Aalborg-området: Her åbner SushiMania deres fjerde butik

Sushimania aalborg

Har du vinterferie nu – så læs med her;

Weekend og ferie nu: Her er de bedste tips til din vinterferie i Aalborg

Europas vildeste: Oplev hurtige biler og kæmpe monstertrucks i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I juni kunne vi fortælle nyheden om, at et af Europas vildeste Stunt og Monster Truck Shows kom til Skalborg her i Aalborg.

Og nu har du igen muligheden for at opleve det hele i et stort og hæsblæsende show her i Aalborg.

I næste uge fra torsdag den 25. juli og frem til søndag den 28. juli, kan du opleve biler og motorcykler i høj fart, brændende dæk, elegant motorkunst, livsfarlige stunts og kæmpe store monstertrucks, når tyske Team Klaas nemlig til byen med deres berømte og berygtede “MonsterTruck Stuntshow”.

Denne gang foregår det ved Kvickly i Nørresundby, og showet byder på et hav af forskellige bil- og motorcykelstunts i absolut topklasse.

Biler og stuntmænd kastes gennem brændende flammer

Team Klaas’s stuntmænd kaster sig ud i den ene vanvittige disciplin efter den anden, og publikum kommer til at opleve alt fra bilbowling, hvor en stuntmand i bil hamrer med fuld fart ind i en kæmpe bunke bilskrog for at lave strike, til stuntmænd spændt fast til biler der bliver tonset gennem brændende flammer.

Og det er bare for at nævne et par få af de ting, der kommer til at foregå i løbet af det 90 minutter lange vanvidsshow.

Gigantiske monstertrucks fra USA

Showets allerstørste seværdighed er, når Team Klaas’ kører deres to gigantiske monstertrucks frem for at smadre alt på deres vej.

Team Klaas har været en tur forbi lokale skrothandlere for at skaffe så mange gamle skrotbiler som overhovedet muligt.

Alt sammen kun for at blive smadret og mast fuldstændig til ukendelighed af de larmende og osende monstertrucks.

De to gigantiske trucks er bygget af Team Klaas selv med materiale importeret fra USA.

Ny truck med over 1000 hestekræfter

Til årets tour har de bygget en helt ny truck, som er deres største og vildeste til dato.

Trucken som har fået navnet “Captain Barbossa” er 3 meter høj, 3 meter bred, har over 1000 hesterkræfter og vejer 4 ton. Så der er i den grad tale om et vaskeægte monster.

Monstertrucks er et amerikansk fænomen, og har siden 1970’erne været en voldsom populær publikumsattraktion i staterne.

Team Klaas har for alvor sat det på kortet i Europa og nu er turen altså igen kommet til Aalborg.

De forskellige shows vil blive speaket af rapper og MigogAalborg tv-vært Zjakalen.

Hvad: Monstertruck & Stuntshow
Hvor: Kvickly, Nørresundby
Hvornår Torsdag d. 25. juli kl. 19.00, Fredag d. 26 juli kl. 19.00, Lørdag d. 27. juli kl. 19.00, Søndag d. 28. juli kl. 18.00
Pris: Børn under 3 år: GRATIS, Børn (3-14 år): 150 kr., Voksne: 200 kr.

Billetter kan kun købes ved indgangen.

Følg dem på Facebook her for at se de mange “numre”, der vises i Aalborg

Sæsonens første hjemmekamp for AaB: Børn kommer ind for 10 kr

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: AaB Tifo Kaos
Foto: AaB Tifo Kaos

AaB fik langt fra den ønskede start på den nye sæson, da de i sidste weekend måtte se sig slået af oprykkerne fra Lyngby med 2-0 på udebane.

Derfor er det helt sikkert en flot sultne spillere, som vil forsøge at få 3 point i den første hjemmekamp i morgen, når SønderjyskE kommer på besøg kl. 14.00.

AaB plejer at have godt styr på modstanderne fra syd, og de har faktisk vundet de tre seneste 3F Superligakampe mod SønderjyskE med samlet 5-0. Omvendt fik SønderjyskE den perfekte start på sæsonen, da de slog Silkeborg 2-1 i deres første kamp i sæsonen.

Det er selvfølgelig altid rarest at tage på stadion i tørvejr, og DMI lover da også 0 mm regn, lidt overskyet og op til 18 grader.

Varm op til kampen med andre fans

Fra kl. 12.00 kan du varme op til kampen ved AaB-tyren foran Weber Tribunen sammen med andre AaB-fans.

Her vil der være kolde øl og sodavand, samt lækre grillpølser fra Weber Grillen, live musik og Faxe Kondi fancan.

Øl i fanzonen før kampen koster 35 kr., og desuden sælges der 0,5 liter kolde special øl foran Weber Tribunen for 50 kr.

Du kan også nyde den populære Rasmus Wurst pølse med bacon og cheddar direkte fra den store Weber Grill.

Ny familietribune fejres med billetter til 10 kr.

Portene til stadion åbner kl. 13.00, og en af de største nyheder i denne sæson er den nye Theodors Familiezone i Blok og Blok B på Weber Tribunen.

Børn i dette område vil på søndag kunne låne Theodors Venneflag til kampen. Theodor kommer også på besøg i Familiezonen inden kampen, og børn med sæsonkort eller sæsonkortabonnement til Weber Tribunen kan vinde præmier i Theodors Lykkehjul.

Der er alt mulig god grund til at tage de ferieramte børn med på stadion, for de kommer ind for kun 10 kr. i morgen. Tilbuddet gælder til både 3F Tribunen, Spar Nord Tribunen og Weber Tribunen.

Der er også tilbud på sodavand, som sælges til halv pris, så de således koster 15 kr.

Kort tid efter slutfløjtet til sæsonens første hjemmekamp vil spillerne gå rundt langs alle banderne på Aalborg Portland Park og skrive autografer til de fremmødte børn.

Der vil i den forbindelse blive udleveret autografkort til de børn, der er interesserede i at få spillernes signatur.

Ny hjemmebanetrøje med historiske referencer

Onsdag præsenterede AaB den nye hjemmebanetrøje for Hele Nordjylland Hold, og den specialdesignede trøje indeholder trøjen blandt andet detaljer og referencer til Aalborg, AaB’s historie og ikke mindst de mange trofaste fans, der uge efter uge støtter AaB på hjemme- og udebane i 3F Superligaen.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Ny hjemmebanedragt #AaB #HeleNordjyllandsHold @hummelsport #sharethegame #Hummel

Et opslag delt af AaB – officiel profil (@aabsportdk) den

Derudover er der comeback til de røde strømper. Den nye trøje kan naturligvis ses på AaB-spillerne i morgen, og du kan også købe dit eget eksemplar på stadion i morgen.

En del skader at kæmpe med

Cheftræner Jacob Friis har sammen med den øvrige trænerstab udtaget følgende 18 spillere til søndagskampen:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 29 Mikkel Kaufmann, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen.

AaB’s skadesliste tæller Jakob Ahlmann, Magnus Christensen, Oliver Abildgaard og Lukas Klitten.

Hvad: AaB’s første hjemmekamp
Hvor: Aalborg Portland Park
Hvornår: Kampstart kl. 14.00

Du kan læse mere om kampen her.

Gratis velvære: Kom til yoga under åben himmel

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Prana Yoga
Foto: Prana Yoga

Yoga bliver bare mere og mere populært – også her i Aalborg, hvor blandt andet YOGA HUSET har stor succes.

Og nu kan du snart opleve yoga i nogle helt unikke omgivelser her i Aalborg.

Prana-yoga afholder i samarbejde med Rickshaw Travels gratis yoga på græsset i Friluftsbadet ved Vestre Fjordpark.

Det sker lørdag den 10. august fra klokken 11.00-12.00 med mottoet “Intet slår yoga under åben himmel.”

60 minutters Hatha-flow

Det bliver yogalærer Britt Ziwes, som vil guide folk sikkert igennem 60 minutters såkaldt Hatha-Flow.

Britt er derudover yogalærer på Rickshaw Travles yogarejse til Zanzibar i november, og der vil derfor også være mulighed for at få mere at vide om rejsen denne lørdag.

De opfordrer til, at man tager egen måtte med.

Hvad: Gratis yoga under åben himmel
Hvor: Friluftsbadet, Vestre Fjordpark
Hvornår: Lørdag d. 10. august fra kl. 11.00-12.00

Læs meget mere her.