Det bliver vildt sjovt: DM i Stand Up kommer til Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Er du i tvivl om, hvad du skal lave fredag aften har Skråen et ret godt bud, når de igen i år danner rammen for DM i Stand-Up.

Det er 16. gang, at FBI holder DM i stand-up, og tidligere vindere tæller store navne som Jonathan Spang, Ruben Søltoft, Geo og Melvin Kakooza.

Skråen er både vært for en indledende runde i morgen aften, og semifinalen d. 12. oktober.

DM i stand-up afvikles gennem fem indledende runder.

I hver runde går to komikere videre til semifinalerne, og det er publikum, der afgør, hvem der går videre. Hver deltager har maksimalt fem minutter på scenen.

Ved hver semifinale går to deltagere direkte videre til den store finale, ligesom FBI selv vælger én deltager og tildeler ham/hende et wildcard til finalen.

Dermed ender finalen i et brag med fem deltagere på Bremen i København.

Store præmier på høj kant

Det bliver i alt 40 håbefulde komikere om at nå hele vejen til finalen på Bremen Teater i København.

TV2 Zulu sender live fra finalen, der løber af stablen onsdag 20. november 2019.

Vinderen af DM i stand-up 2019 får udover æren også en et års kontrakt med Danmarks største komiker-bookingbureau, FBI, ligesom han/hun skal optræde ved årets Comedy Aid.

Sidst men ikke mindst indtager vinderen sin hæderfulde plads på FBIs wall of fame sammen med alle de tidligere vindere.

Årets vært er Mahamad Habane, der startede sin stand-up karriere i 2015 i Aarhus, ligesom han i 2017 opnåede en semifinaleplads ved DM i stand-up.

“Jeg har først og fremmest sagt ja til rollen som vært, fordi jeg finder stor ære i at være en del af DM i stand-up.

Jeg er selv en kæmpe stand-up-nørd og jeg glæder mig ekstremt meget til at møde de mange forskellige deltagere, og hver deres stil på scenen.

Det bliver både sjovt, lærerigt og interessant, da DM i mine øjne ikke kun er en konkurrence, hvor det handler om at vinde. DM er i ligeså høj grad en vej ind i stand-up miljøet, hvorfra du kan skabe din karriere som komiker via talent og flid,” siger Mahamad Habane, der selv nåede semifinalen forrige år.

Siden DM i Stand-up i 2017 har han slået sit navn fast på de danske scener, hvor han med stor sikkerhed bruger både sin somaliske baggrund og sin tykke aarhusianske accent til at lave afvæbnende comedy af høj klasse.

Sidste års vinder underholder

Ved alle shows har Mahamad ingen ringere end sidste års vinder af DM i Stand-up, Phillip Devantier, med rundt til at underholde, når stemmmerne bliver talt op.

Phillip vandt alles hjerter i finalen i 2018, og han har virkelig formået at få noget ud af sin sejr.

Phillip har et nyt sæt jokes klar, og han vil vise publikum, hvad der skal til for at blive dansk mester i stand-up.

“Jeg glæder mig helt vildt til at skulle med rundt i landet og optræde. Nu får jeg jo mulighed for at opleve DM på en lidt anden måde, da jeg ikke længere skal stå og være nervøs, når der tælles stemmer op, men derimod kan fokusere på at give publikum en sjov aften.

Det bliver en mere afslappet Phillip, der går på scenen ved DM i 2019, men det ændrer ikke på, at jeg allerede er i gang med at skrive mit set.

Den skal sidde lige i skabet, så publikum griner ligeså meget som i 2018. At skulle stå på scene med Mahamad bliver kanon, da vi i forvejen er gode kammerater. Og til den, der ender med at vinde, kan jeg kun sige:

At vinde DM i stand-up og få kontrakt med FBI, åbnede nogle døre, jeg ellers ikke ville have været igennem, så overvejer man at melde sig, skal man bare komme i gang”, siger Phillip Devantier.

Tidligere vindere

2018 – Phillip Devantier, Bremen Teater, København
2017 – Melvin Kakooza, Glassalen i Tivoli, København
2015 – Mikkel Rask, Bremen, København
2013 – Alex Thelander, Bremen, København
2010 – Ruben Søltoft, Store VEGA, København

2008 – Martin Høgsted, Magasinet, Odense
2006 – Elias Ehlers, Portalen, Greve
2004 – Mads Brynnum, Comedy Zoo, København
2003 – Henrik Bruhn, Comedy Zoo, København
2002 – Steen “Nalle” Nielsen, Comedy Zoo, København
2001 – Samuel Mejer, Comedy Zoo, København
2000 – Geo, Comedy Zoo, København
1999 – Jonathan Spang, Comedy Zoo, København
1994 – 1998 – DM i Stand-up ikke afholdt
1993 – Mads M. Nielsen, Undergrunden, Bolten’s Gaard, København
1992 – Lars Hjortshøj, Dins, København

Hvad: DM i Stand-Up 2019
Hvor: Skråen, Aalborg
Hvornår: Fredag d. 13/9 kl. 20.00 (Indledende runde) og Lørdag d. 12/10 (Semifinale)
Pris: 145 kr. (indledende) og 165 kr. (Semifinale)

Du finder billetinfo lige her.

I dag åbnede Donut Shoppen i Aalborg: Her er favoritterne

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den 16. maj kunne vi afsløre, at midtbyen snart fik syndigt selskab af en ny Donut Shop.

I dag kl. 10.00 kunne Deshman Dallas og Nikilan Thisaiananthan så endelig klippe snoren til Donut Shoppen DK på Boulevarden 40.

“Vi har været oppe siden kl. 4 for at forberede både donuts og lokaler, så vi er trætte, men også mega spændte,” fortalte Deshman få minutter, før dørene gik op.

Køen foran butikken var allerede lang, da vi ankom 9.30 og de to venner og forretningspartnere er da også meget beærede over den velkomst, som de har fået fra hele Nordjylland.

Det har været muligt at forudbestille en kasse, og det har medført intet mindre end 500 forudbestillinger.

Èn af de bestillinger stod vi for her på redaktionen, for vi er naturligvis altid klar på at prøvesmage nye kulinariske tiltag, som kommer til byen.

Vi lod Deshman og Nikilan udvælge en kasse (6 stk.) med deres favoritter, som vi tog med ud i det dejlige aalborgensiske pinsevejr.

Fuld gas på toppings og flydende lækkerier

Donuts er blevet voldsomt populære i Danmark, og det skyldes ikke mindst det væld af lækre toppings, som man kan fedte dem ind i, som både kan tilfredsstille enhver sød tand og ikke mindst følgerne på Instagram.

Hverken udseende eller snaskhedsfaktor skuffer i Donut Shoppen’s udvalg, og heller ikke i de seks varianter, som vi fik tildelt.

Første donut i kassen var en såkaldt Bountybomb, som selvfølgelig er udsmykket med et stykke Bounty, men også rigelige mængder af både kokos, chokoladestykker oooooooog flydende chokolade, som en herlig overraskelse i midten.

Næste levende billede var en helt klassisk donut med sukkertopping – en vaskeægte evergreen, som man ikke går galt i byen med.

Bountybomb

Men vi er en sucker (sukker) for vilde toppings, og derfor var vi spændte på SourBomb, som er udsmykket med både surt krymmel og en omgang surt slik oveni hatten. En must try for alle, der altid vælger det sure slik i bland-selv butikken.

Vi fik heldigvis også smagt OreoBomb, hvor midten er fyldt til bristepunktet med vaniljecreme og TwixyBomb med Twix og karamelfyld.

ToffeeBomb

Den sidste variant var ToffeeBomb som virkelig får dig i karamel-himlen. Den består udover Toffifee nemlig af flydende karamel.

Således seks favoritter fra de to indehavere. Nu glæder vi os bare til at prøve alle 10 varianter …

Du kan vælge følgende donuts

  • BountyBomb (med chokofyld)
  • KinderBomb
  • OreoBomb (med vaniljefyld)
  • TwixyBomb (med karamelfyld)
  • Marshmallow
  • SourBomb
  • SnickyBomb
  • SugarBomb
  • Raspbomb (med Hindbærfyld)
  • ToffeeBomb (med chokofyld)

Donutsene bliver friskleveret til butikken hver eneste dag, og bliver glaseret og fyldt med alverdens toppings i butikken.

Udover donuts kan man også nyde alverdens kaffevarianter og kolde drikke i den 116 kvm. store butik.

Hvad: Donut Shoppen DK åbner
Hvor: Boulevarden 40, 9000 Aalborg
Hvornår: NU!!!

Priserne er 1 stk. for 25 kr., 6 stk. for 135 kr. eller 12 stk. for 255 kr.

Åbningstiderne hedder mandag – torsdag  10-19, fredag-lørdag 10-20 og søndag 10-19. 

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.