Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det bliver vildt og vådt: Aalborg får sin første vandfestival

Af Stine Kjølby Christensen

Enhver aalborgenser ved, at næsten uanset hvor du befinder dig i byen, så er du i nærheden af vandet.

Vi har efterhånden været godt vant til, at det meste vand i sommerperioden primært kommer ned fra oven – men i år har vejrguderne endelig omstemt sig og i stedet mindet os om, hvor mange våde fornøjelser, der også findes under os i Aalborg.

Nichlas Tougaard, som til dagligt er Partner og kreativ Direktør i reklamebureauet Det nye sort, har alle år været en ægte vandhund – og har derfor ofte spekuleret over, hvorfor vores blå omgivelser endnu ikke er blev udnyttet til sit fulde.

Derfor står han nu i spidsen for Aalborgs allerførste vandfestival: Waater.

“Aalborg er omkranset af rigtig mange kvadratmeter vand, så jeg tænkte: Hvorfor ikke udnytte det og lave noget sjovt ud af det?” forklarer Nichlas.

Det bliver vildt og vådt: Aalborg får sin første vandfestival

En del af Aalborg Festivals

Planlægningen har efterhånden været i gang i et år, men nu er Nichlas endelig klar til at offentliggøre den officielle dato og sted for festivalen: d. 18.-19. august i Østre Havn.

Waater Festivalen bliver udviklet i samarbejde med det populære Aalborg Festivals, der kører i byen fra 16.-27. august, og der kommer derfor naturligt til at være et stort fokus på hygge, samvær og gode oplevelser med hinanden.

Det bliver vildt og vådt: Aalborg får sin første vandfestival
Foto: Rafael Zajac

“Waater kommer til at indeholde omkring 10 forskellige vandaktiviteter i de to dage, som festivalen kører. Vi har planlagt alt fra vandkamp, akrobatiske udspring til introduktion af forskellige former for vandsport og leg på vandet.”

Derudover vil der selvfølgelig både være opstillet foodtrucks med lækker mad, øl og sodavand til de tørstige og en opstillet lounge fra SACKit. Nichlas er derfor ikke i tvivl om, at arrangementet nok skal blive et hit:

“Aalborg Festivals har jo stor erfaring med at tiltrække folk, og der kører i forvejen mange begivenheder rundt omkring i området – så vi skal nok sørge for, at der også bliver god grund til at kigge forbi Østre Havn både lørdag og søndag.”

Og det er bestemt ikke tilfældigt, at byens første vandfestival skal foregå i Østre Havn:

“Østre Havn og Kabelparken er et oplagt sted, fordi det er så centraliseret og en helt ny bydel, der fortjener at blive sat fokus på. Havnekvarteret er generelt under en vild udvikling, og Kabelparken samt Surf og Ski Aalborg, der også er en del af festivalen, har alt, hvad vi skal bruge i forhold til både udstyr og sikkerhed – og så får tilskuerne også en ret eminent udsigt udover fjorden.” siger Nichlas.

Det bliver vildt og vådt: Aalborg får sin første vandfestival

Fokus på byen og dens virksomheder

Formålet med vandfestivalen er, foruden en masse sjov for alle aldre, faktisk også målrettet virksomheder, som kunne have lyst til at kombinere den interne teambuilding med en anderledes og udfordrende form for eksponering.

“Hovedkonkurrencen bliver om lørdagen, når 10 af Aalborgs mest vandglade og oplevelseslystne virksomheder bogstaveligt talt kaster sig ud i en Waater Battle, hvor det gælder om at lave de vildeste, sjoveste eller mest kreative spring fra en luftpude på vandet,” siger Nichlas.

Den oppustelige vandkatapult er en af Danmarks største og kan kaste en voksen person op til otte meter op i luften:

“Vi vil gerne give virksomhederne mulighed for at komme i rampelyset og fremhæve sig selv på en anderledes og positiv måde for aalborgenserne, og det får de virkelig mulighed for under Waater.”

Hvert hold består af 3-9 personer og får hver især tre spring, der bedømmes af et dommerpanel, som giver hvert spring karakter fra 1-10 point for:

  • Stil
    Flotteste udklædning og bedste moves i luften
  • Højde
    Højden på selve springet
  • Landing/styrt
    Flotteste/vildeste landing

“Der ligger nogle gode værdier i at turde være med i noget anderledes, vise sig fra en mere kreativ side og give både medarbejdere, potentielle medarbejdere og potentielle kunder et godt grin.

Og hvilken eksponering er bedre end tusindvis af mennesker, der griner, mens de ser direkte på virksomhedens brand?”

De første pladser er allerede besat af lokale virksomheder, der gerne vil give sig selv og sine ansatte en god oplevelse – og samtidigt opnå en positiv synlighed i byen for de forventede 5.000-10.000 tilskuere.

Har din virksomhed interesse i at høre mere, så kontakt Nichlas på nichlas@waater.dk eller på 4086 2477.

Del artikel

Andre læser også