Det bliver vildt og vådt: Aalborg får sin første vandfestival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Enhver aalborgenser ved, at næsten uanset hvor du befinder dig i byen, så er du i nærheden af vandet.

Vi har efterhånden været godt vant til, at det meste vand i sommerperioden primært kommer ned fra oven – men i år har vejrguderne endelig omstemt sig og i stedet mindet os om, hvor mange våde fornøjelser, der også findes under os i Aalborg.

Nichlas Tougaard, som til dagligt er Partner og kreativ Direktør i reklamebureauet Det nye sort, har alle år været en ægte vandhund – og har derfor ofte spekuleret over, hvorfor vores blå omgivelser endnu ikke er blev udnyttet til sit fulde.

Derfor står han nu i spidsen for Aalborgs allerførste vandfestival: Waater.

“Aalborg er omkranset af rigtig mange kvadratmeter vand, så jeg tænkte: Hvorfor ikke udnytte det og lave noget sjovt ud af det?” forklarer Nichlas.

En del af Aalborg Festivals

Planlægningen har efterhånden været i gang i et år, men nu er Nichlas endelig klar til at offentliggøre den officielle dato og sted for festivalen: d. 18.-19. august i Østre Havn.

Waater Festivalen bliver udviklet i samarbejde med det populære Aalborg Festivals, der kører i byen fra 16.-27. august, og der kommer derfor naturligt til at være et stort fokus på hygge, samvær og gode oplevelser med hinanden.

Foto: Rafael Zajac

“Waater kommer til at indeholde omkring 10 forskellige vandaktiviteter i de to dage, som festivalen kører. Vi har planlagt alt fra vandkamp, akrobatiske udspring til introduktion af forskellige former for vandsport og leg på vandet.”

Derudover vil der selvfølgelig både være opstillet foodtrucks med lækker mad, øl og sodavand til de tørstige og en opstillet lounge fra SACKit. Nichlas er derfor ikke i tvivl om, at arrangementet nok skal blive et hit:

“Aalborg Festivals har jo stor erfaring med at tiltrække folk, og der kører i forvejen mange begivenheder rundt omkring i området – så vi skal nok sørge for, at der også bliver god grund til at kigge forbi Østre Havn både lørdag og søndag.”

Og det er bestemt ikke tilfældigt, at byens første vandfestival skal foregå i Østre Havn:

“Østre Havn og Kabelparken er et oplagt sted, fordi det er så centraliseret og en helt ny bydel, der fortjener at blive sat fokus på. Havnekvarteret er generelt under en vild udvikling, og Kabelparken samt Surf og Ski Aalborg, der også er en del af festivalen, har alt, hvad vi skal bruge i forhold til både udstyr og sikkerhed – og så får tilskuerne også en ret eminent udsigt udover fjorden.” siger Nichlas.

Fokus på byen og dens virksomheder

Formålet med vandfestivalen er, foruden en masse sjov for alle aldre, faktisk også målrettet virksomheder, som kunne have lyst til at kombinere den interne teambuilding med en anderledes og udfordrende form for eksponering.

“Hovedkonkurrencen bliver om lørdagen, når 10 af Aalborgs mest vandglade og oplevelseslystne virksomheder bogstaveligt talt kaster sig ud i en Waater Battle, hvor det gælder om at lave de vildeste, sjoveste eller mest kreative spring fra en luftpude på vandet,” siger Nichlas.

Den oppustelige vandkatapult er en af Danmarks største og kan kaste en voksen person op til otte meter op i luften:

“Vi vil gerne give virksomhederne mulighed for at komme i rampelyset og fremhæve sig selv på en anderledes og positiv måde for aalborgenserne, og det får de virkelig mulighed for under Waater.”

Hvert hold består af 3-9 personer og får hver især tre spring, der bedømmes af et dommerpanel, som giver hvert spring karakter fra 1-10 point for:

 • Stil
  Flotteste udklædning og bedste moves i luften
 • Højde
  Højden på selve springet
 • Landing/styrt
  Flotteste/vildeste landing

“Der ligger nogle gode værdier i at turde være med i noget anderledes, vise sig fra en mere kreativ side og give både medarbejdere, potentielle medarbejdere og potentielle kunder et godt grin.

Og hvilken eksponering er bedre end tusindvis af mennesker, der griner, mens de ser direkte på virksomhedens brand?”

De første pladser er allerede besat af lokale virksomheder, der gerne vil give sig selv og sine ansatte en god oplevelse – og samtidigt opnå en positiv synlighed i byen for de forventede 5.000-10.000 tilskuere.

Har din virksomhed interesse i at høre mere, så kontakt Nichlas på nichlas@waater.dk eller på 4086 2477.

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.