Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Derfor skal du lease din næste bil

Af Annoncør

Synger din bil efterhånden på sidste vers? Eller har du fået behov for mere eller mindre plads i bilen? Uanset hvad, så bør du overveje at lease din næste bil. Der er nemlig utrolig mange fordele ved at lease sin bil fremfor at eje den.

Hvad mange dog ikke ved er, at der faktisk findes rigtig mange forskellige former for leasing. Billeasing er ikke bare billeasing. Der findes både operationel leasing, finansiel leasing, flexleasing, splitleasing og meget mere. De forskellige leasingformer har alle fordele og ulemper. Læs mere her om leasing af biler, men lad os først gennemgå de to traditionelle leasingformer. 

Operationel leasing

Operationel leasing er for dig, som ønsker klarhed over budgettet. Operationel leasing er på mange måder den sikreste form for leasing.

Ved operationel leasing betaler du et fast månedligt beløb samt en udbetaling ved kontraktens oprettelse. Service og reparation af bilen betales af leasingselskabet. Du skal dog selv betale ejerafgift, brændstof og forsikring. Nogen gange er forsikring dog også med i den månedlige pris.

Når leasingkontrakten udløber, afleverer du bare bilen tilbage til selskabet, og så er det dét.

Finansiel leasing

Finansiel leasing adskiller sig fra operationel leasing på flere områder. Her skal du fx selv betale for reparationer og service af bilen i leasingperioden. Du hæfter desuden for en restværdi, når leasingperioden udløber. Dvs. at du har pligt til at anvise en køber af bilen, til det beløb der blev aftalt ved kontraktens indgåelse. 

Fordelen ved finansiel leasing er dog, at den månedlige ydelse er markant lavere end ved operationel leasing. Det skyldes bl.a. at der ikke er service og reparationer med i ydelsen, men også at man ved finansiel leasing deler bilens afgift op i små rater, som betales løbende i den periode, som bilen leases. 

 

Af andre leasingformer kan bl.a. privatleasing, split-leasing og flexleasing nævnes.

Del artikel

Andre læser også