ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Derfor skal du klæde dig efter 3-lags-princippet som jæger

Af Redaktionen

Som jæger er tøj, der kan holde dig varm og tør, når vejrguderne viser tænder, en nødvendighed.

Men hvilke egenskaber bør prioriteres højest, når du skal investere i nyt jagttøj?

Des mere det skal bruges, des vigtigere er det, at du investerer i det rette tøj fra starten. Ellers ender du med at skulle skifte det ud.

Hvis det hovedsageligt bruges på jagt i bevægelse og under moderate vejrforhold, er det ikke nødvendigt, at det kan modstå ekstreme klimaforhold på en stillesiddende jagt.

Uanset hvad, så er kvalitet dog en afgørende faktor. Har du et begrænset budget, er det bedst at spare på inder- og mellemlag, og brug mere på skallaget.

Klæd dig på efter 3-lags-princippet

Når du skal klæde dig på til jagt, er det bedst at klæde sig på efter 3-lags-princippet. Det er én af de absolut bedste metoder til at holde sig varm og tør. Hvis du først er blevet våd, så kan det være svært at holde dig varm.

Det kan du dog undgå, hvis blot du klæder dig efter 3-lags-princippet.

Inderlag

Dit inderlag bør bestå af svedtransporterende undertøj. Det er nemlig i stand til at transportere sved fra det inderste lag dit tøj ud i det isolerende mellemlag. I mellemlaget vil fugten bliver opsamlet, hvilket hjælper dig med at holde varmen. Derfor er det afgørende, at du har tre lag tøj på, når du går på jagt.

Mellemlag

Fra mellemlaget ved sveden blive transporteret videre ud til det yderste lag, der består af vind- og vandtæt tøj. Når sveden når til dette lag, så skal vanddampen passere ud igennem enten en membran eller coating.

Skalbeklædning

Det yderste lag tøj i 3-lags-princippet kaldes for skalbeklædning. Det er en type beklædning, der har til formål at kunne beskytte mod både vind og vand. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at det er et lag tøj, der byder på en fortrinlig kvalitet og slidstyrke.

Køb altid jagttøj efter 3-lags-princippet

Når du skal købe nyt jagttøj, så er det en god idé at gøre det efter 3-lags-princippet. Gør du ikke det, så kan du ikke klæde efter det selvsamme princip. Derfor er det naturligvis essentielt, at du gør dette. Sommetider er det endda muligt at købe hele sæt tøj, der egner sig til 3-lags-princippet, som det er beskrevet herover.

Derfor er det også muligt at finde jagttøj, der lever op til dine ønsker, og som harmonerer med dette princip. Det er dog vigtigt, at du ikke går på kompromis med kvalitet, for at kunne spare penge. Det er ganske enkelt ikke det værd. Køb i stedet dit tøj til jagt hos webshops som Hunterspoint.dk, hvor de kun sælger kvalitet.

Hvis du vælger at gå på kompromis med kvaliteten af dit jagttøj, så ender du hurtigt med at fortryde det. Du vil ikke blot kunne mærke det på kvaliteten, men ofte vil det også betyde, at du går på kompromis med både isoleringsevne, funktionalitet mv. Det har du næppe lyst til, når du først sidder i en våd, bidende kulde.

Del artikel

Andre læser også