Derfor skal du klæde dig efter 3-lags-princippet som jæger

Skrevet af: Redaktionen

Som jæger er tøj, der kan holde dig varm og tør, når vejrguderne viser tænder, en nødvendighed.

Men hvilke egenskaber bør prioriteres højest, når du skal investere i nyt jagttøj?

Des mere det skal bruges, des vigtigere er det, at du investerer i det rette tøj fra starten. Ellers ender du med at skulle skifte det ud.

Hvis det hovedsageligt bruges på jagt i bevægelse og under moderate vejrforhold, er det ikke nødvendigt, at det kan modstå ekstreme klimaforhold på en stillesiddende jagt.

Uanset hvad, så er kvalitet dog en afgørende faktor. Har du et begrænset budget, er det bedst at spare på inder- og mellemlag, og brug mere på skallaget.

Klæd dig på efter 3-lags-princippet

Når du skal klæde dig på til jagt, er det bedst at klæde sig på efter 3-lags-princippet. Det er én af de absolut bedste metoder til at holde sig varm og tør. Hvis du først er blevet våd, så kan det være svært at holde dig varm.

Det kan du dog undgå, hvis blot du klæder dig efter 3-lags-princippet.

Inderlag

Dit inderlag bør bestå af svedtransporterende undertøj. Det er nemlig i stand til at transportere sved fra det inderste lag dit tøj ud i det isolerende mellemlag. I mellemlaget vil fugten bliver opsamlet, hvilket hjælper dig med at holde varmen. Derfor er det afgørende, at du har tre lag tøj på, når du går på jagt.

Mellemlag

Fra mellemlaget ved sveden blive transporteret videre ud til det yderste lag, der består af vind- og vandtæt tøj. Når sveden når til dette lag, så skal vanddampen passere ud igennem enten en membran eller coating.

Skalbeklædning

Det yderste lag tøj i 3-lags-princippet kaldes for skalbeklædning. Det er en type beklædning, der har til formål at kunne beskytte mod både vind og vand. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at det er et lag tøj, der byder på en fortrinlig kvalitet og slidstyrke.

Køb altid jagttøj efter 3-lags-princippet

Når du skal købe nyt jagttøj, så er det en god idé at gøre det efter 3-lags-princippet. Gør du ikke det, så kan du ikke klæde efter det selvsamme princip. Derfor er det naturligvis essentielt, at du gør dette. Sommetider er det endda muligt at købe hele sæt tøj, der egner sig til 3-lags-princippet, som det er beskrevet herover.

Derfor er det også muligt at finde jagttøj, der lever op til dine ønsker, og som harmonerer med dette princip. Det er dog vigtigt, at du ikke går på kompromis med kvalitet, for at kunne spare penge. Det er ganske enkelt ikke det værd. Køb i stedet dit tøj til jagt hos webshops som Hunterspoint.dk, hvor de kun sælger kvalitet.

Hvis du vælger at gå på kompromis med kvaliteten af dit jagttøj, så ender du hurtigt med at fortryde det. Du vil ikke blot kunne mærke det på kvaliteten, men ofte vil det også betyde, at du går på kompromis med både isoleringsevne, funktionalitet mv. Det har du næppe lyst til, når du først sidder i en våd, bidende kulde.

Bølge af knivstikkerier fortsætter: Intensiv patruljering er nu iværksat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

I går aftes, 30. maj 2020 kl. 19.15, anmeldtes der til Nordjyllands Politi endnu et tilfælde af knivstikkeri i Aalborg.

Denne gang var det på Vesterbro i Aalborg, hvor en forurettet person fik et overfladisk stik i ryggen. Politiet ser sammenhæng med denne episode og to tidligere tilfælde i denne uge i Aalborg og i Aalborg Øst.

Politiet indledte øjeblikkeligt en efterforskning af også denne sag, og det førte til, at der i nat blev anholdt en 16-årig ung mand for knivstikkeriet, der tidligere i dag, kl. 11.30, er blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aalborg.

Det skriver Nordjyllands Politi i dag i en pressemeddelelse.

Vicepolitiinspektør Anders Uhrskov fra Nordjyllands Politi understreger, at politiets efterforskning er meget bred, og det betyder, at det indgår i efterforskernes opklaringsarbejde, at der kan være en sammenhæng mellem de nu tre tilfælde af knivstikkeri i Aalborg.

Anders Uhrskov kan dog ikke af hensynet til sagens videre efterforskning kommentere præcist på sammenhængen mellem sagerne.

”Men jeg kan sige så meget, at der er tale om uoverensstemmelser internt imellem nogle unge mennesker, der udvikler sig og eskalerer,” siger vicepolitiinspektøren, der i næste åndedrag understreger, at den almindelige borger ikke skal frygte at gå på gaden i Aalborg eller andre steder i politikredsen.

”Det er intet i vores efterforskning, som tyder på, at borgerne skal frygte at blive involveret i det her. Det er en klar intern uenighed.”

Skruer op for patruljering

Ud over den massive efterforskning af alle tre sager så har Nordjyllands Politi indledt en intensiv såkaldt tryghedsskabende patruljering i og omkring Aalborg.

”Vi har skruet op for patruljetrykket, så man vil se en hel del mere politi i især Aalborg end normalt. Knivstikkeri i det offentlige rum er helt uacceptabelt,” fastslår vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Der skete også i denne uge et fjerde tilfælde af knivstikker i Klarup – men det er politiets klare opfattelse, at der her er tale om en isoleret hændelse, der ikke har relation til de øvrige tre tilfælde.

Helt genialt: Nu kan du få en Joe Exotic is i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er noget, vi har kunnet samles om i corona-nedlukningen, er det den helt vanvittige historie om Joe Exotic, Carole Baskin, de eksotiske dyr og alle de andre excentriske og mystiske bifigurer i Netflix’s Tiger King.

Dokumentarserien er en af de mest populære serier på Netflix nogensinde, og internettet er svømmet over med konspirationsteorier, memes og vilde historier om det helt obskure univers.

Og nu er selveste Joe Exotic kommet til Aalborg. Eller næsten da.

Smagen af Joe Exotic vækker begejstring

Café Salt i Vestre Fjordpark har nemlig omdøbt deres Solero Exotic til Joe Exotic – til ære for den excentriske hovedperson i dokumentaren.

Og dømt ud fra både udseende og smag passer is-varianten faktisk aldeles fremragende til Joe Exotic aka. Tiger King. For det første er isen tigerstribet, og så har den smag af vanilje og eksotisk frugtsorbet – lige i Joe’s ånd.

Men når du bestiller en kugle Joe Exotic, får du også et par bevingede ord med på vejen.

Ejer Katerina Komselis har nemlig fået personalet til at råbe “Carol Baskin, that god damn bitch down in Florida!”, som Joe Exotic udbryder ofte i Netflix-hittet.

Lækkert is hver eneste dag resten af sommeren

De gode nyheder i Café Salt stopper ikke der.

De har nemlig meldt ud, at de har åbent hver eneste dag hele sommeren, og det på trods af manglende vand i bassinet.

Det er Aalborg Kommune, der tøver med at fylde vandet op, da de frygter store menneskemængder, som det vil tiltrække.

MigogAalborg følger naturligvis sagen og melder ud lige så snart, der er nyt.

Indtil da kan vi glæde os over fuldstændig fremragende vejr i pinsen, hvor DMI lover op mod 25 grader både i dag og i morgen. Helt perfekt vejr til en Joe Exotic med ekstra guf.

Du finder Joe Exotic og Café Salt i Vestre Fjordpark.

Azzurra runder et skarpt hjørne: Fejres med gratis kaffe to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Elsker du gratis fornøjelser? Elsker du god kaffe?

Så har vi en god nyhed til dig.

Azzurra er kendt og elsket af mange nordjyder, og i år kan de fejre hele 30 års-jubilæum her i byen.

Det fejrer de med en række tiltag i løbet af året, og det kan allerede komme dig tilgode på mandag, den 1. juni.

Gratis kaffe til folket

De første 300 mennesker, der kigger forbi restauranten på Jens Bangsgade 15 på mandag, kan nemlig få en helt gratis coffee to-go fra den italienske restaurant lækre espresso-maskine.

“Vi mener selv, at vi kan tilbyde noget af det bedste kaffe i Aalborg, og I skal være velkomne til at komme forbi og bedømme det selv,” skriver de blandt andet på Facebook.

Mandag er jo 2. pinsedag, og det betyder også specielle åbningstider. Du kan derfor hente din gratis kop kaffe fra klokken 17.00 – 21.00 på mandag.

Vejret bliver fuldstændig fremragende på mandag med 25 grader, så det ligner en oplagt mulighed for at tage en lækker kop kaffe med ud i aftensolen – eller tage den med, når du har spist lidt lækkert i restauranten.

Hvad: Gratis kaffe to-go
Hvor: Azzurra, Jens Bangsgade 15.
Hvornår: Mandag d. 1. juni kl. 17-21