ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mange har undret sig: Derfor flyver der en helikopter over Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto. VFK
Arkivfoto. VFK

Hvis du enten har haft vinduerne åbne i det dejlige forårsvejr eller måske haft mulighed for at gå en tur i vores dejlige by, så har du nok undret dig over, hvorfor der i store dele af dagen har været en helikopter i luften over Aalborg.

MigogAalborg har fået talrige henvendelser både på E-mail, Facebook og Instagram, og vi har naturligvis undersøgt sagen.

Derfor er helikopteren i luften over Aalborg

Der ligger heldigvis ikke en alvorlig hændelse bag. Beredskabet er blot i gang med at træne det, man gerne vil undgå.

“Beredskabet træner omkring Aalborg i dag. Piloterne skal flyve et vist antal timer hvert år, så hvis man har været på vagt mange dage uden at flyve, er det nødvendigt at træne færdighederne,” fortæller Morten Valentin Jensen, der er kaptajn og presseofficer hos Flyvestation Aalborg.

Helikopteren over Aalborg er én af tre EH101 helikoptere, der er på beredskab 24 timer i døgnet, 365 dage om året. De andre to helikoptere befinder sig i Skrydstrup og i Roskilde.

De er klar til at rykke ud på kort varsel og redde mennesker til søs, støtte med patienttransport eller foretage eftersøgninger.

“Vi begynder at nærme os højsæson for aktioner i og omkring vandet, så derfor er det vigtigt, at besætningen er klar og holder sig skarpe. ” forklarer Morten.

Del artikel

Andre læser også