Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tonstung nyhed: Derfor er vindmøllevinge landet i Zoo

Af Aske Bisgaard Pedersen
PR-foto
PR-foto

En vindmølleinstallation står nu som en opsigtsvækkende portal hen over Aalborg Zoos ikoniske Bjørnemand.

Den tonstunge installation er en del af en helt ny udstilling, der skal gøre opmærksom på Verdensrummet.

Udstillingen får snart luft under vingerne og åbner allerede nu på lørdag d. 18. marts. Det skriver Aalborg Zoo i en pressemeddelelse.

Udstilling om FN-verdensmål

Bjørnemanden i Aalborg Zoo har fået vinger – i hvert fald en enkelt.

Et stort stykke fra en vindmøllevinge er nemlig opstillet som en hvælving henover havens gamle vartegn.

Publikum kan dermed på nærmeste hold opleve en vindmøllevinges gigantiske proportioner og endda gå helt ind i vingen og derfra videre ud i Zoo.

Længere nede i haven er et stykke af vingens spids placeret, så man tydeligt fornemmer, hvor lang vingen oprindeligt har været. 

De store vingestykker stammer fra en 97 meter lang vindmøllevinge og er del af udstillingen “Verdensrummet” – en ny og anderledes udstilling i Zoo om FN’s 17 Verdensmål. Her er et tredje stykke møllevinge placeret ved indgangen.

Udstillingen er lavet i tæt samarbejde med Siemens Gamesa, der også har leveret vingestykkerne og den spektakulære portal.

Verdensrummet handler blandt andet om bæredygtig energi, og derfor er det helt fantastisk, at Siemens Gamesa, der jo er verdens næststørste vindmølleproducent, er gået så engageret og generøst med i projektet,” siger Søren Sørensen, der er formidlingsansvarlig i Aalborg Zoo. 

Samme vægt som tre velvoksne elefanter

Der var brug for flere store kraner for at placere vingestykkerne i Zoo.

Den store portal, der vejer cirka det samme som tre velvoksne elefanter, skulle løftes hele vejen over Zooshoppen og ind på plads over Bjørnemanden, og det krævede ikke mindre end 72 tons ballast på kranen. 

“Det var virkelig storslået at se den store portal svæve henover taget og ind i haven, og vi glæder os rigtig meget til at vise vores gæster de imponerende vingestykker og den nye udstilling,” siger Søren Sørensen.

I udstillingen møder publikum udvalgte globale mål og ambitionen er at gøre Verdensmål til Hverdagsmål og give inspiration til, hvordan man i sin hverdag kan bidrage til at bevare natur og dyreliv.

“Naturbevaring og formidling herom er Aalborg Zoos vigtigste og fornemste opgave – også når det gælder FN’s Verdensmål, og det er baggrunden for, at vi har lavet Verdensrummet,” siger Søren Sørensen.

Man kan opleve Verdensrummet og gå ind i de store møllevingestykker fra lørdag den 18. marts, hvor der er officiel åbning af udstillingen kl. 11.00.

Del artikel

Andre læser også