Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Derfor bør du overveje en pigmåtte ved ubehag i kroppen

Af Annoncør

For nogle er kropssmerter en konstant følgesvend, og selvom der findes alverdens løsninger, bliver en mulighed ofte overset: pigmåtten. En pigmåtte lyder måske en smule intimiderende og smertefuld, men faktisk kan den bidrage til god lindring og velvære. Læs med her, hvor vi dykker ned i, hvordan en pigmåtte kan hjælpe ved ubehag i kroppen.

En pigmåtte er enormt effektiv

Pigmåtte, sømmåtte, nålemåtte, shaki–kært barn har mange navne. Lad os her holde os til pigmåtte og begynde med at fastslå, at den er enormt effektiv mod en lang række problemer. Måtterne er opbygget af meget små plastikpigge, der tilsammen giver kroppen støtte og skaber et tryk mod huden, musklerne og vævet. 

Mange mennesker kan få gavn af en pigmåtte. Ofte bliver de benyttet ved gigt, ledsmerter, kroniske smerter, nakkesmerter og ondt i ryggen. Derudover kan de være effektive til lindring af uro i kroppen og søvnproblemer, ligesom de har vist sig gavnlige hos personer, der er ramt af stress og angst. 

Du skal ikke være bekymret for, at piggene laver huller i huden. Du kan højst opleve rødmen eller små prikker.

Pigmåtter giver akupressur

Hvilken behandling giver en pigmåtte så? Det simple svar er akupressur. Akupressur læner sig meget op af akupunktur og betyder, at der bliver trykket på en spændt muskel for at hjælpe den til at slappe af. Faktisk går akupressurens kunst flere årtusinder tilbage og er dermed en af de ældste behandlingsformer, der findes.

I stedet for at penetrere huden med nåle, som akupunktur gør, foregår akupressur i stedet udelukkende ved tryk på huden for at massere akupunkturpunkterne.

Tag måtten med på arbejdet

En pigmåtte er ikke blot nyttig at ligge på, den er også yderst effektiv i stående stilling. Derfor kan du med fordel tage den med på arbejdspladsen, hvis du har skrivebordsarbejde. For optimal udnyttelse bør du naturligvis tage skoene af og også gerne strømperne. Når du står på måtten, lægger din krops tyngde automatisk et pres, hvilket tydeligt kan mærkes.

Hvis du ønsker at justere trykket efter behov, gør du det bedst ved at sidde på en stol med fødderne på måtten. I siddende stilling er trykket moderat, og du har dermed større kontrol over presset. 

Er du blevet nysgerrig på de mange fordele, en pigmåtte fører med sig? Så besøg Pigmåtten og gå på opdagelse i deres imponerende udvalg af måtter i forskellige størrelser og farver.

Del artikel

Andre læser også