Der heppes på cyklisterne i Aalborg på onsdag: Tour-stemning og gratis rundstykker

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Dundrende hede. Dramatiske styrt. Brosten, der får tænder og lemmer til at klapre. Og selvfølgelig Geraint Thomas, som vælter Chris Froome af tronen.

Der er meget at huske sidste års Tour de France for – og meget at glæde sig til, når 2019 udgaven af touren starter i juli.

Er det svært at vente hele to måneder til at startskuddet lyder i Bruxelles, kan du tyvstarte på onsdag den 1. maj og udleve dine tour-fantasier i Aalborg.

Fra kl. 7.15 til 8.30 vil cyklister, der krydser Limfjordsbroen blive fejret i bedste tour-stil med heppepiger- og drenge, uddeling af vandflasker og flotte dekorationer i form af graffiti på vejbanen og store balloner.

Er du mindre til ræs og mere til hygge, kan du vælge at slå vejen forbi Kulturbroen, Østre Allé eller Samsøgade i stedet, hvor der deles gratis rundstykker ud til alle cyklister.

”Her i maj har vi en helt ny kampagne, der hedder Aalborgturen, som handler om at få flere til at vælge cyklen.

Derfor vil vi gerne gøre et stort nummer ud af cyklisterne,” forklarer Anja Maria Kristensen, kommunikationsmedarbejder hos Aalborg Kommune.

Aalborg Cykelby er gået sammen med det landsdækkende initiativ Bevæg Dig For Livet for at hylde de aalborgensere, der tager cyklen rundt i byen, og onsdagens begivenhed er kun starten på, hvad der bliver en hel måned af cykelfokuserede tiltag.

Lårbasser er billigere end benzin

I løbet af maj vil aalborgensere kunne spotte en masse reklamer og billboards rundt i byen med sjove slogans som ”Lårbasser er billigere end benzin”, ”Din egen motor bliver kun smurt, når du bruger den” og ”Man får ikke gode ben af at trykke på speederen”.

Slogansene er dog ikke kun for sjovs skyld; kampagnen har et klart mål med at drille især bilisterne.

”Der er stigende trafik i Aalborg, og derfor håber vi på at få flere væk fra bilen og over på cyklen,” fortæller Anja Maria Kristensen, som tilføjer at motionselementet selvfølgelig også er vigtigt.

Det er netop idéen med cyklen som det sunde alternativ til bilen, der fostrede samarbejdet mellem Aalborg Cykelby og Bevæg Dig For Livet.

Bevæg Dig For Livet har det som mission, at Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025, men for at flere skal blive aktive på landsplan, bliver man også nødt til at præge folk i deres dagligdag, mener projektets aalborgensiske repræsentant Mikkel Risager:

”Det tager måske fem minutter ekstra at tage cyklen, men det giver også noget ekstra.

Vi vil gerne præge aalborgenserne til at tage det nemme og sunde alternativ. Kampagnen er en sjov måde at nudge bilisterne til at komme i gang med at cykle.”

Ros til Aalborg initiativer

På trods af at mange års stigning i cyklisme nu er gået i stå i Danmark, har Aalborg fået ros for sine forskellige initiativer over årene.

Siden 2010 har Aalborg Kommune investeret mere end 150 millioner i diverse cykelprojekter som bl.a. er udmundet i 500km cykelsti, cykelpumper rundt i byen, lænestativer ved lyskryds og en ny servicestation ved Vestbyens station.

Fokus på cyklisterne i maj er det seneste af disse projekter og udover Aalborgturen, opfordrer Aalborg Cykelby også virksomheder til at tilmelde sig Cyklistforbundets kampagne ”Vi cykler til arbejde” (VCTA).

Her konkurrerer deltagere og deres kollegaer mod andre arbejdspladser om at cykle mest muligt til arbejde i maj.

Læs mere om Aalborgturen.

Læs mere om VCTA.

Bliv under dynen: DMI varsler kraftigt blæsevejr i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er søndagen den oplagte dag til at hygge under dynen med uldne sokker, varm kakao og binge watching af din yndlingsserie.

Netop denne søndag bliver måske oplagt til formålet.

DMI har nemlig udsendt en varsel om blæsevejr, der siger spar to.

Fra kl. 12 til 23 i aften vil der være risiko for stormende kuling fra vest med vindstød af stormstyrke, og DMI advarer om, at både tog- og vejstrækninger kan blive spærret, mens broer kan risikeres at skulle lukkes for gennemkørende trafik.

Især Skagerrakkysten forventes at rammes hårdt med vindstød på op mod 25-28 meter i sekundet.

En blæsende dag i Aalborg

Aalborg bliver dog heldigvis ikke lige så hårdt ramt, hvor styrken sandsynligvis når op på 21 m/s allerede fra middagstid og resten af dagen.

“I Aalborg nærmer vinden sig kulinggrænsen, så ifølge den nuværende prognose er der ingen grund til at frygte stormstyrke,” siger vagtchef ved DMI, Martin Lindberg til MigogAalborg og fortsætter:

“Men det er første gang i lang tid, at vi har haft så kraftig en vind, så det er selvfølgelig et aspekt, man skal tage med.

Prognosen kan også nå at ændre sig løbende, så vi anbefaler, at man følger med for at holde sig opdateret på eventuelle ændringer.”

Det er et dybt lavtryk nord for Færøerne, som i løbet af søndagen bevæger sig mod øst til Mellemskandinavien. Samtidig ligger et højtryk næsten stille vest for den Engelske Kanal.

Den store trykforskel giver Danmark et blæsevejr om søndagen, og især syd for Norge, over Skagerrak og ind over nordligste Jylland bliver vinden kraftig.

Der vil løbende blive holdt øje med udviklingen og om nødvendigt opgraderet til varsel eller justeret i risikomeldingen.

Følg med her.

Over 30 slags konditorkager: Scheelsminde inviterer til overdådig kagebuffet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Søndag d. 13. oktober kan du godt sætte et stort, fedt kryds i kalenderen.

Hotel Scheelsminde inviterer nemlig endnu engang til sit voldsomt populære kagebuffet-arrangement.

Her vil hotellets konditor trylle med lækkert bagværk, der vil kunne få selv den mest kagesultne nordjyde til at overgive sig … før eller siden.

For vi elsker jo kage. Hele året rundt. Men der sker nu alligevel noget særligt, når kalenderen skifter over til efterår og tanken om, hvorvidt bikinien passer, bliver pakket ligeså langt væk som den dårlige samvittighed.

Nu gælder det bare om at nyde synet af Aalborgs bronzefarvede landskaber, duften af nyfaldne blade og selvfølgelig smagen af din absolutte favoritkage.

Og det bliver der rig mulighed for.

Over 30 hjemmelavede kager

Netop denne kage-buffet består af mere end 30 forskellige hjemmelavede lækkerier: alt fra citrontærte, hindbærsnitter, gateau marcel, gulerodskage til den ikoniske Othellolagkage.

Fik vi sagt, at det hele er hjemmelavet?

Hotellets konditor bager for eksempel selv lagkagebundene og koger selv kagecremerne.

”Alt er lavet fra bunden – som i virkelig alt!” har hotellets konditor, Mia Bragenholt, tidligere fortalt om det overdådige kagebord.

Du skal være hurtig

Scheelsminde introducerede for første gang konceptet i februar sidste år, hvilket viste sig at være en massiv succes.

Faktisk så stor en succes, at alle pladser lynhurtigt blev udsolgt.

Derfor er det altså en god idé at tjekke sin kalender allerede nu, så du kan nå at sikre dig en plads til en drøm af et kagebord.

Efter kageædegildet har du sandsynligvis brug for lidt frisk luft … Her kan man passende tage en tur i Scheelsmindes dejlige park, hvor efteråret tager sig allerbedst og smukkest ud, i takt med at de gyldne blade daler ned fra træerne.

En plads til årets mest syndige arrangement koster 148 kr. og kan sikres lige her.

Hvad: Kagebuffet
Hvor: Hotel Scheelsminde
Hvornår: 13. oktober 2019

Farvel til Eatlow: Plantebaseret takeaway tager over

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I øjeblikket løber Aalborg Bæredygtighedsfestival af stablen i midtbyen, og hundredevis af aalborgensere har kigget forbi til en sludder om, hvordan vi hver især kan være med til at gøre Aalborg til en endnu grønnere by.

I Utzonparken har hele 70 standholdere stået klar til at berette om bæredygtige initiativer, der hver dag er med til at gøre en forskel for kloden.

Én af dem er PLA:NT: en 100 % plantebaseret takeaway og tilmed den første af sin slags i Aalborg.

Som enhvert anden plantefrø er PLA:NT lidt pludseligt skudt op af jorden uden at gøre nogen særlig stor opmærksomhed af sig.

Men det skulle vise sig, at PLA:NT ikke har valgt et tilfældigt sted at slå sine grønne folder ud.

Dette er nemlig sket i Reberbansgade 20, hvor Eatlow ellers har holdt til siden 2013.

Fra Eatlow til PLA:NT

Eatlow var kendt for blandt andet at tilgodese de aalborgensere, der gik ekstra op i sund kost med de rigtige næringsværdier – uden at gå på kompromis med smagen.

I september 2018 blev Eatlow tilbagekøbt af folkene bag SushiMania, der også oprindeligt startede konceptet op.

Siden har koncernen arbejdet på videreudvikling af det stærke Aalborg-brand, og det er altså nu blevet til PLA:NT.

Vi har taget en snak med nuværende indehaver samt COO i SushiMania Aalborg, Nathalie Ina Kühl:

“Det nye sted hedder Plant og bliver 100 % plantebaseret takeaway.

Det er noget, vi har arbejdet på i meget lang tid, da vi ville være sikre på, at vi kunne lancere noget mad, der smager minimum lige så godt som ikke-plantebaseret mad. Ellers gav det ikke mening for os,” fortæller Nathalie.

Mange ting på menukortet vil være velkendt af inkarnerede Eatlow-kunder, og blandt andet er shakes, burgere og wraps stadig at finde – bare uden dyr.

Rødbedebøf, socialt ansvar og verdensmål

Du kan for eksempel nyde godt af en no-hamburger med plantebøf, iceberg, tomater, pickles, løg, ketchup, sennep, mayo eller en signature burger med rødbedebøf, plante mozarella, avocado, salatmix, tomater og pickles.

PLA:NT har også tilføjet en proteinburger på menukortet, der i følge Nathalie indeholder mere protein end alle Eatlow’s kødbjerge.

“Vores koncept er skabt ud fra de beslutninger og erfaringer, vi har draget i vores andre virksomheder, gode som dårlige, sådan at vi i dag står med en sluttet cirkel af bæredygtighed.

Det betyder, at vi tager socialt ansvar, bruger bæredygtig emballage og samarbejder med Jysk Energi sådan, at vi kan udnytte strøm og el på den bedst tænkelige måde,” fortæller Nathalie, der slet ikke er i tvivl om, at fremtiden indbyder til, at endnu flere skal tage ansvar for den grønne udvikling.

“Klimasnakken kan jo blive lang, men faktum er, at kød bruger nogle ressourcer, som vi er ved at slippe op for. Det betyder også, at vi må begynde at tænke i andre baner, og derfor er blandt andet verdensmålene vigtige for os.

Personligt elsker jeg bøffer; og jeg kan sagtens spise en rød bøf om lørdagen og få frokost fra Plant om mandagen. Det ene behøver jo ikke at udelukke det andet,” fortæller hun.

PLA:NT bliver altså god, veltilberedt mad med god samvittighed – for både din krop, miljøet … og alt andet.

Du kan se hele menukortet her.