Der er så fuld af sjov: Her er din sommer i Fårup Sommerland

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Skolernes sommerferie er for alvor gået i gang, og det betyder, at der forude venter mange uger, hvor de yngste skal aktiveres.

Heldigvis skal man ikke køre mange kilometer, før man kan lukke ungerne løs i Nordens bedste Sommerland.

En titel som Fårup Sommerland kan prale af at have hevet hjem gentagende gange – sammen med med lignende priser som en tredjeplads i “Verdens bedste familiepark” samt en andenplads i “Europas næstbedste forlystelsespark”. Gæsterne har talt: De er vilde med Fårup.

De mange anerkendelser betyder dog ikke, at Fårup Sommerland har tænkt sig at læne sig tilbage og bare forvente, at gæsterne strømmer til.

Hvert år opstår en lang række nyheder i sommerparken, der skal være med til at optimere oplevelsen endnu mere for store som små legebørn.

I år steg Golf-øen op af vandet, imens temperaturen også steg i den i forvejen populære Aquapark.

Parkens helt store stoltheder må dog alligevel være deres utal af roterende (og prisvindende) rutsjebaner, der i de rette mængder nok kan gøre de fleste bløde i knæene.

Men når man efterhånden er kørt flad af at cirkulere op og ned en hel dag, så kan man jo passende kaste et blik på parkens stjernespækkede sommerprogram – der i den grad vil kunne sætte prikken over i’et.

Familiekoncerter under åben himmel

Selvom Fårup Sommerland mest af alt er en forlystelsespark, så har man også en ambition om at kunne rumme et musikalsk univers, hvor unge og gamle kan få gode oplevelser sammen.

Dette sker blandt andet i form af deres årlige familiekoncerter på den grønne plads tæt ved grill-området. Her præsenteres uge efter uge flere store, danske stjerner, som får til opgave at give gæsterne én (ekstra) på opleveren.

Sidste år havde parken for eksempel fornemt besøg af en vis hr. Gulddreng, som også efterfølgende inviterede til meet’n greet.

Gulddreng kommer til Aalborg torsdag
Gulddreng er klar til Aalborg på torsdag

Dobbeltkoncert med Skinz og Bro

I år bliver parken i gæstet af flere danske hitmagere. Wafande skød sæsonen i gang allerede i fredags, og på næste fredag kan gæsterne se frem til en dobbeltkoncert med Skinz og Bro. De populære artister hitter i øjeblikket med numre som Jeg har en pige og Sydpå.

Så selvom Bro måske meget hellere vil sydpå, så er det altså i Fårup at det sker på fredag kl. 19.

Det er gratis at overvære koncerten, når indgangsbilletten er betalt. Du kan altså nyde en hel dag i forlystelsesparken – og slutte af med et musikalsk brag.

Læs om aftenen her.

Meet’n greet med Joey Moe

Allerede ugen efter går en ny charmetrold på scenen. Den 27. juli indtager Joey Moe skoven, og med både gamle som nye hits, som Smukkest på en søndag, Million og Hvis det ik’ skal være os, kan det vist kun blive en festlig aften.

Efter koncerten bliver der skrevet autografer og givet mulighed for at komme endnu tættere på hele Danmarks stjerneartist.

Læs om aftenen her.

Der er så fuld af sjov

Det er ikke kun musikken, som gæsterne kan se frem til i løbet af sommeren.

Ramasjang kommer nemlig også forbi og sørger for, at der er så fuld af sjov inde i en skov.

I weekenden den 11. og 12. agugust er der i hvert fald garanteret masser af det, når Danmarks mest kendte onkel kigger forbi i parken.

Onkel Reje er kendt fra Ramasjang, hvor han blandt andet underholder med sin egen brevkasse. I Fårup Sommerland kan de yngste opleve Onkel Reje i et storslået show – med efterfølgende autografer.

Læs om weekenden her.

Det er ikke kun vores yndlingsonkel, der kommer på besøg. Både Motor Mille og Hr. Skæg, kendt fra Ramasjang TV, kigger også forbi parken og underholder med lige præcis hvad de gør bedst.

Den 18. og 19. august kan du opleve Motor Mille i et fantastisk show fuld af sang, musik, dans og ballade. Læs mere her.

Motor Mille Aalborg

Herefter behøver kun tælle til 7, før ikoniske Hr. Skæg indtager sommerparken med sit altid gode humør. Læs mere her.

Én dag er sjældent nok

Selvom man som familie planlægger en hel dag i forlystelsesparken, så er dette sjældent nok til at nå igennem det hele – og da slet ikke, hvis man også vil have alle de ekstra arrangementer med i programmet.

Derfor tilbyder Fårup Sommerland også nogle helt unikke overnatningsmuligheder i parkens 4-stjernede familiehotel, Hotel Fårup.

Dørene til hotellet blev første gang slået op i 2016 og siden har stedet vundet stort og bredt på, at det hele foregår i øjenhøjde med børnene.

Et besøg i hotellet byder også på en række eksklusive fordele, såsom adgang til udvalgte forlystelser uden for parkens normale åbningstider.

Hvis du foretrækker din egen seng, men stadig ikke vil snydes for sæsonens mange oplevelser, så kan et sæsonkort i den grad betale sig.

Læs mere her.

Helten huskes i ny bydel: Henning Jensen hyldes med egen plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nordjylland har igennem tiden haft nogle rigtig store fodboldstjerner, som med tiden er blevet helte for mange mennesker.

En af dem er Henning Jensen, som desværre døde i december 2017.

Men med en aftale imellem Aalborg Kommune, Stigsborg P/S og en initiativgruppe, er banen kridtet op til, at den legendariske fodboldspiller fra Nørresundby får sin egen skulptur og plads – Henning Jensens Plads – på Stigsborg Havnefront.

Det skriver Stigsborg Havnefront på deres hjemmeside.

Henning Jensen Plads kommer til at ligge i Stigsborg Havnefronts 1. etape, som netop er i det område, hvor Nørresundby Boldklub havde stadion og træningsbaner, og hvor Henning startede og sluttede sin imponerende karriere.

En stor legende i Nordjylland

Henning Jensen startede sin karriere i Nørresundby Boldklub (NB) som syvårig.

Som 23 årig blev Henning Jensen hentet direkte fra NB’s Danmarksseriehold til Borussia Mönchengladbach i Bundesligaen.

Her spillede han i fire sæsoner 125 kampe og scorede 44 mål. Fra 1976 til 1979 spillede han 81 kampe for Real Madrid og scorede 16 mål. Fra 1979-1981 spillede han i Ajax Amsterdam, hvor det blev til 56 kampe og 7 mål.

Herefter vendte Henning Jensen hjem til Danmark og spillede for AGF, inden han i 1984 vendte tilbage til barndomsklubben NB.

Henning Jensen var i 2006 blandt de nominerede, da DBU kårede Danmarks bedste fodboldspiller gennem tiderne.

Her var han i særdeles fornemt selskab med de øvrige nominerede, som var Michael Laudrup, Preben Elkjær, Brian Laudrup, Morten Olsen, Peter Schmeichel, Allan Simonsen og Jon Dahl Tomasson.

I 2018 kom Henning Jensen i Fodboldens Hall Of Fame.

Henning Jensens Plads og skulptur forventes at stå færdig senest i 2023.

Læs meget mere om det nye område ved Stigsborg her.

Tæt på Aalborg: Årets største bolighandel er en realitet

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
evald-borup.dk, Graverhusvej 74, 9310 Vodskov
evald-borup.dk, Graverhusvej 74, 9310 Vodskov

Den 5. oktober blev den historiske herregård Langholt Hovedgård sat til salg nær Vodskov for et gigantisk beløb på 74,5 millioner kroner, og var dermed én af de dyreste adresser i Jylland, som var udbudt til salg.

Nu kun 11 dage senere, kan Langholt Hovedgård tage titlen som Danmarks dyreste bolighandel i 2018, hvor ejendommen er solgt til en pris på mindst 73 millioner kroner.

Læs meget mere om boligen her.

Den nøjagtige pris ønsker hverken sælger eller ejendomsmægler at oplyse til MigogAalborg Bolig.

Årets dyreste bolighandel i 2018

Kun 11 dage blev liggetiden på herregården Langholt Hovedgård før landbrugsmægleren Evald Borup kunne meddele, at ejendommen er solgt.

Men hvilken præcis pris ejendommen er solgt til, det vil Evald Borup ikke oplyse.

“Jeg vil gerne bekræfte, at det er Danmarks dyreste bolighandel med planteavl. Men den nøjagtige pris, som ejendommen er solgt for er mellem parterne af handlen,” fortæller Evald Borup, som er indehaver af ejendomsmæglerfirmaet Evald Borup, til MigogAalborg Bolig.

evald-borup.dk, Graverhusvej 74, 9310 Vodskov
evald-borup.dk, Graverhusvej 74, 9310 Vodskov

Ejendommen har et boligareal på intet mindre end 1.245 kvadratmeter,  og et grund areal på 295,2 hektar, som er fordelt  på skov, park og marker med mere.

“Det er 178 år siden, at der har været en ejendomsmægler på ejendommen sidst. Det er yderst sjældent, at sådan en ejendom kommer i fri handel, da de oftest går i arv,” forklarer Evald Borup.

Herregården har været i samme familie over 100 år

Langholt Hovedgård har været i samme familie siden 1840’erne, hvor familien selv har drevet godset, som har været velegnet til kartoffelavl.

“De nuværende ejere er kommet lidt op i årene, og er klar til at lade ejendommen gå videre til næste hold. De er meget tilfredse med handlen, og de havde ikke forestillet sig, at ejendommen kunne blive solgt så hurtigt,” fortæller landbrugsmægleren Evald Borup til MigogAalborg Bolig.

Køberen er Anders Bundgaard fra Ulsted, som er en af ejerne af Klitgaard Agro A/S.

MigogAalborg Bolig har forsøgt at få en udtalelse Anders Bundgaard, men han ønskede ikke at udtale sig på nuværende tidspunkt.

Læs meget mere om den vilde bolig her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.